Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εχω καποιο προβλημα με τις θερμοκρασιες οποτε δν με απασχολει τοσο αυτη η εκδοση..Με την μπαταρια εχω ενα θεμα και θελω να μου κραταει λιγο περισσοτερο!Οποτε 2.02 να βαλω ε??Απο cpu να το βαλω να δουλευει max 1000mh και min 216 mh ή να το αφησω να δουλευει max και min οπως ηταν στα 216 mh???

Και κατι ακομα...Το bln ειναι οταν σου ερχετε καποιο μηνυμα η χανεισ καποια κλιση που σου δεχνει κατι εικονιδια πανω πανω αριστερα που σε ειδοποιουν?

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν εχω καποιο προβλημα με τις θερμοκρασιες οποτε δν με απασχολει τοσο αυτη η εκδοση..Με την μπαταρια εχω ενα θεμα και θελω να μου κραταει λιγο περισσοτερο!Οποτε 2.02 να βαλω ε??Απο cpu να το βαλω να δουλευει max 1000mh και min 216 mh ή να το αφησω να δουλευει max και min οπως ηταν στα 216 mh???

Και κατι ακομα...Το bln ειναι οταν σου ερχετε καποιο μηνυμα η χανεισ καποια κλιση που σου δεχνει κατι εικονιδια πανω πανω αριστερα που σε ειδοποιουν?

Για το bln σου έγραψα παραπάνω. Τα led ανάβει. Όχι την οθόνη. Για τη cpu υπάρχουν πολοι συνδυασμοί. Θα δεις έν καιρο τι σε βολεύει. Μπορείς να περιορίσεις να φτάνει μονο 1000 αντί για 1200, να κανείς untervolting κλπ. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τα 216 mhz.

android.png

Δημοσ.

Με το που μπαινω στο cpu μου εχει δυο σκαλες!Η μια max και η αλλη min...Χωρις να πειραξω τιποτε αυτες ειναι ρυθμισμενες και οι δυο στο 200mh...To max δεν παει πανω απο 1000...Ειναι φυσικο???Δεν θα επρεπε να πηγαινε μεχρι 1200 οπως λες?

Δημοσ.

Με το που μπαινω στο cpu μου εχει δυο σκαλες!Η μια max και η αλλη min...Χωρις να πειραξω τιποτε αυτες ειναι ρυθμισμενες και οι δυο στο 200mh...To max δεν παει πανω απο 1000...Ειναι φυσικο???Δεν θα επρεπε να πηγαινε μεχρι 1200 οπως λες?

Ποιό kernel έχεις βάλει? Στην πρώτη σελίδα, στο Max/Min έχεις στο "κόφτη" στα 1000mHZ?

Δημοσ.

Ειχα βαλει την 2 επιλογη στο cpu και μου εβγαζε αυτα!Εβαλα την 1 με το που μπαινεις στο cpu και μου εβγαλε καποιες αλλες ενδειξεις με κοφτη τα 1600!!!Και εβαλα max 1600 kαι min 200!Καλα εκανα η το επιβαρυνω πολυ???Και μεσω quandrant μου εδειξε 4410 απο 3300 που ημουν πριν παω σε custom rom...Σημαινει οτι βελτιωθηκε η συνομικη αποδοση του κινητου ετσι?Αντε να δουμε και με την μπαταρια ομως!

Δημοσ.

Όχι δεν είναι φυσικό. Θα έπρεπε η μια να γραφει 1200 και η άλλη 200. Για δοκίμασε να βαλεις κάποια "αγορασμένη " εκδοσή του setcpu μήπως είναι εκεί το πρόβλημα .. Φαντάζομαι θα έχεις την δωρεάν free εκδοσή.

android.png

Ειχα βαλει την 2 επιλογη στο cpu και μου εβγαζε αυτα!Εβαλα την 1 με το που μπαινεις στο cpu και μου εβγαλε καποιες αλλες ενδειξεις με κοφτη τα 1600!!!Και εβαλα max 1600 kαι min 200!Καλα εκανα η το επιβαρυνω πολυ???Και μεσω quandrant μου εδειξε 4410 απο 3300 που ημουν πριν παω σε custom rom...Σημαινει οτι βελτιωθηκε η συνομικη αποδοση του κινητου ετσι?Αντε να δουμε και με την μπαταρια ομως!

Μη τα πειράζεις αυτά.. Με overclock στα 1600 Max η μπαταριά θα πέσει πολυ.

android.png

Δημοσ.

Oποτε ασχετα με το αν πηγαινει 1600 να το αφησω στα 1200?? Καλα λογω της αλλαγης rom ανεβηκε τοσο πολυ και παει μεχρι 1600??

Η custom rom, σε αντίθεση με την original, σου δίνει τη δυνατότητα να κανείς overclock στη cpu σου. Αν η μπαταριά είχε μεγάλη διαρκεια θα ήταν θετικό. Απο τη στιγμή που δεν έχει, αστο όπως είναι, μη σου πω να κανείς unterclocking και να το πας στα 1000. Αν το βαλεις στα 1600, εκτός απο τις επιδόσεις, μεταβάλλονται παρόμοιά και η αυτονομια (μειώνεται) και η θερμοκρασία (αυξάνεται) . Πρόσεχε με αυτά γιατί δε σε βλέπω να ξέρεις τα βασικα και αν κανείς καποιο λάθος , και έχεις και την επιλογή να τρέχουν οι ρυθμίσεις στο boot, υπάρχει κίνδυνος να κολησει το κινητό και να πας για format..

android.png

Δημοσ.

Πιστεύω ότι με 1200mHZ είσαι υπερκαλυμμένος.

Σου προτείνω, όπως μου πρότειναν και μένα πριν περίπου ένα μήνα :), τα εξής:

1. Στο πρώτο TAB (Main) βάζεις Max 1200 & Min 200. Scaling ondemand, Set on Boot επιλεγμένο.

2. Στο τρίτο TAB (Voltages), αυτά που μου είχε πει o Oldnew (σελ. 25 νομίζω :) ). Δηλαδή 200mHZ -> 825mV, 500 -> 850, 800 -> 950, 1000 -> 1075, 1200 -> 1150. Είναι αρκετα safe και μάλλον δε θα έχεις crash (αν έχεις ανεβάζεις το voltage των 1200mHZ κατά 50mV). Apply όταν τελειώσεις για να τα σώσει και επιλέγεις κι εδώ το Set on Boot.

3. Στα Profiles (2o TAB) μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα, π.χ. όταν το κινητό φορτίζει να λειτουργεί πιο ψηλά η CPU ή όταν είναι μία τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 7 το πρωί να λειτουργεί στο minimun :D (ναι το έχω κάνει). Βλέποντας και κάνοντας κι εδώ...

Όταν τελειώσεις, κατέβασε το Stability Test απο το market και τρέξτο για λίγο (10 λεπτά τουλάχιστον) για να δείς ότι δεν έχει πρόβλημα η CPU... Τέλος, μη δίνεις και πολύ σημασία στο Quadrant, βγάζει πολλές φορές ότι να 'ναι. Να το θέσω αλλιώς, οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Σκέψου απλά ότι με όλα stock, βγάζεις 3000-3200, αντίστοιχα το Optimus 2x αν δεν κάνω λάθος έχει 2200-2300. Και πάλι, δε λέει και πολλά αυτό, απλά είναι ένα νούμερο που μαγεύει λίγο τον κόσμο...Το κινητό πετάει ούτως ή άλλως :D

Πρόσεχε με αυτά γιατί δε σε βλέπω να ξέρεις τα βασικα και αν κανείς καποιο λάθος , και έχεις και την επιλογή να τρέχουν οι ρυθμίσεις στο boot, υπάρχει κίνδυνος να κολησει το κινητό και να πας για format..

android.png

Θέλει όντως λίγο προσοχή, απλά μπορείς να το σώσεις, περνώντας μέσω Odin ένα kernel που δεν υποστηρίζει Overclock & Undervolt, όπως το stock. Έτσι δε θα λειτουργεί το SetCPU.

Γενικά όμως, συμφωνώ με Oldnew, μην είσαι της υπερβολής, μη τα ανεβάζεις, δεν υπάρχει λόγος.

Δημοσ.

Θέλει όντως λίγο προσοχή, απλά μπορείς να το σώσεις, περνώντας μέσω Odin ένα kernel που δεν υποστηρίζει Overclock & Undervolt, όπως το stock. Έτσι δε θα λειτουργεί το SetCPU.

Γενικά όμως, συμφωνώ με Oldnew, μην είσαι της υπερβολής, μη τα ανεβάζεις, δεν υπάρχει λόγος.

Σωστός :) δεν το ειχα σκεφτεί αυτό. Για την ιστορία κάπου έχει επιλογή το setcpu για να σώσεις τις standard τιμές σε κατάλληλο αρχείο ώστε αν παει κάτι στραβά, το εγκαταστας στο boot με cwm και δεν έχεις κανένα φόβο. Αλλα δεν ξέρω πόσοι έχουν προνοήσει να το κάνουν.

android.png

Δημοσ.

Σωστός :) δεν το ειχα σκεφτεί αυτό. Για την ιστορία κάπου έχει επιλογή το setcpu για να σώσεις τις standard τιμές σε κατάλληλο αρχείο ώστε αν παει κάτι στραβά, το εγκαταστας στο boot με cwm και δεν έχεις κανένα φόβο. Αλλα δεν ξέρω πόσοι έχουν προνοήσει να το κάνουν.

android.png

Εγώ πάντως, εννοείτε πως δεν έκανα, γιατί είμαι από τους προνοητικούς που λέμε... /facepalm

Θα έλεγα "ευκαιρία να το κάνω τώρα", δεν έχει όμως και πολύ νόημα τώρα. Ένα μήνα τρέχω αυτές τις ρυθμίσεις χωρίς πρόβλημα, οπότε... :D

• Moderators
Δημοσ.

Παιδια efs backup εχετε παρει (μια που το θυμηθηκα)? Καντε το οσοι ασχολειστε με φλασαρισματα γιατι αν κατι παει στραβα εκει ειναι το μονο που δεν διορθωνεται manually και παει για service το κινητακι ;)

Δημοσ.

Παιδια efs backup εχετε παρει (μια που το θυμηθηκα)? Καντε το οσοι ασχολειστε με φλασαρισματα γιατι αν κατι παει στραβα εκει ειναι το μονο που δεν διορθωνεται manually και παει για service το κινητακι ;)

Τί εννοείς αν "έχετε πάρει"? Backup τον φάκελο από την sd card?

Εγώ backup έκανα με το Kernel Companion Tool του Hellcat, το οποίο κάνει ένα backup της EFS σε μορφή /sdcard/efs.img... Πάντως για να είμαι ειλικρινής δε ξέρω τί μπορεί να πάει στραβά σε φλασάρισμα με την EFS...

Δημοσ.

Κώστα θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ότι μπορώ σχετικά με τα ερωτήματά σου. Όσον αφορά τη Custom Rom, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο για το ποιά θα σου προτείνουμε οι περισσότεροι εδώ. LeoMar 2.6 σε συνδυασμό με το RevolutionRom Kitchen App (ή αλλιώς "η κουζίνα" χάριν ευκολίας grin.png)

Στο δια ταύτα τώρα:

--- Θα δεις δραματική βελτίωση της αυτονομίας μετά την εγκατάσταση της Custom Rom και του αντίστοιχου kernel (προτείνω Ragemod T-27 v2 ή Ninph 2.0.5 για αυτονομία - θα τα βρεις και τα δύο στην κουζίνα). Περαιτέρω κόλπο για αυτονομία και μείωση θερμοκρασίας είναι το Undervolting της CPU μέσω της εφαρμογής SetCPU (στο XDA Developers υπάρχει και δωρεάν). Περισσότερα για αυτό το θέμα μετά το φλασάρισμα της Rom.

--- H Custom Rom που θα βάλεις, θα κάνει αρκετές ρυθμίσεις από μόνη της, από εκεί και μετά όμως, έχεις φοβερές δυνατότητες παραμετροποίησης με την LeoMar. Γι' αυτό και την προτείνει τόσος κόσμος.

--- Αν κάνεις εγκατάσταση μια εφαρμογή η οποία δημειουργεί ένα directory π.χ. στην εσωτερική SD του κινητού, μετά από uninstall ο φάκελος μένει. Απλά σβήνεται η εφαρμογή από το system. Π.χ. προσωπικά χρησιμοποιώ το DoggCatcher Podcast Player, μετά από uninstall, τα downloads μένουν στην μνήμη, δε σβήνονται. Φαντάζομαι όπως σε όλα τα λειτουργικά έτσι και στο android μόνο full format σβήνει τα πάντα.

--- Υπάρχει το Universal Micro USB Jig το οποίο σβήνει τον εσωτερικό "flash counter" που φαίνεται όταν μπεις σε download mode, όπως είπες. Προσωπικά δε σκαμπάζω αρκετά να εμπιστευτώ τον εαυτό μου και να το φτιάξω μόνος, αν και όντως δεν είναι δύσκολη διαδικασία. Προτιμώ να δώσω 10€ και να προστατέψω τα 469€ που έδωσα από κάψιμο happy.gif... Λέμε τώρα grin.png

--- Για χρήσιμα και καλά applications, προσωπικά δε χρησιμοποιώ πολλά, αλλα πιστεύω πως ό,τι και να θελήσεις, just google it grin.png... Για τα πάντα υπάρχει μια καλή εφαρμογή (όπως π.χ. το Mobo Player που ρώτησες για video με srt support).

Αυτά τα ολίγα grin.png. Για οτιδήποτε άλλο, εδώ είμαστε...

Spiros83 ευχάριστο πολύ για τον χρόνο σο,υ θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου και θα σε ενημερώσω για τυχόν προβλήματα η απορίες για να μου ξαναδώσεις το φώτα σου :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...