Spiros83 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Nαι μονο root εκανα!Τι ακριβως ειναι το cwm και πως το κανω εγκατασταση??Εγχ νομιζα οτι μπορω μετα το root να περασω αμεσως νεα rom! Kαι κατι ακομα!Επειδη εκανα μεσω odin το root και το εχω μαθει πλεον πως λειτουργει δεν γινεται να περασω την custom rom Που θα κατεβασω μεσω odin με τον ιδιο τροπο για να μην μπερδευτω?! Γιώργο, για να κάνεις ότι σου προανέφερα, όπως είπε ο Oldnew, θέλεις kernel με ClockworkMod Recovery. Όπως λοιπόν πέρασες το root kernel μέσω Odin, έτσι θα περάσεις και το kernel που είναι πιο κοντά στο firmware που έχεις εγκατεστημένο τώρα. Θα το βρεις σε αυτό το thread. Eπειδή όμως το Custom Rom που θα εγκαταστήσεις θα αλλάξει το kernel ούτως ή άλλως, δεν πειράζει καθόλου αν δε βρεις kernel που αντιστοιχεί στο build number σου (που θα βρεις στο κινητό σου πηγαίνοντας στο Settings > About Phone, τέρμα κάτω). Διαλέγεις λοιόν ένα CF Root kernel και το φλασάρεις μέσω Odin. Μετά το reboot έχεις πλέον το CWM και είσαι έτοιμος να κάνεις την εγκατάσταση της LeoMar Rom, όπως σου περιέγραψα στο παραπάνω post. Τέλος, μετά το root, ξέχνα το Odin. Δε σου χρειάζεται πλέον. Όλα τα φλασαρίσματα θα τα κάνεις από εδώ και στο εξής μέσω CWM. Είναι πολύ πιο βολικό και έυκολο και δε χρειάζεσαι και PC Εχω μερικά πράγματα να ρωτήσω και ελπίζω να έχω την βοήθεια σας και την επιείκεια σας γιατί όπως είπα είναι το πρώτο μου android κινητό και είμαι ψιλό άσχετος Κώστα θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ότι μπορώ σχετικά με τα ερωτήματά σου. Όσον αφορά τη Custom Rom, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο για το ποιά θα σου προτείνουμε οι περισσότεροι εδώ. LeoMar 2.6 σε συνδυασμό με το RevolutionRom Kitchen App (ή αλλιώς "η κουζίνα" χάριν ευκολίας ) Στο δια ταύτα τώρα: --- Θα δεις δραματική βελτίωση της αυτονομίας μετά την εγκατάσταση της Custom Rom και του αντίστοιχου kernel (προτείνω Ragemod T-27 v2 ή Ninph 2.0.5 για αυτονομία - θα τα βρεις και τα δύο στην κουζίνα). Περαιτέρω κόλπο για αυτονομία και μείωση θερμοκρασίας είναι το Undervolting της CPU μέσω της εφαρμογής SetCPU (στο XDA Developers υπάρχει και δωρεάν). Περισσότερα για αυτό το θέμα μετά το φλασάρισμα της Rom. --- H Custom Rom που θα βάλεις, θα κάνει αρκετές ρυθμίσεις από μόνη της, από εκεί και μετά όμως, έχεις φοβερές δυνατότητες παραμετροποίησης με την LeoMar. Γι' αυτό και την προτείνει τόσος κόσμος. --- Αν κάνεις εγκατάσταση μια εφαρμογή η οποία δημειουργεί ένα directory π.χ. στην εσωτερική SD του κινητού, μετά από uninstall ο φάκελος μένει. Απλά σβήνεται η εφαρμογή από το system. Π.χ. προσωπικά χρησιμοποιώ το DoggCatcher Podcast Player, μετά από uninstall, τα downloads μένουν στην μνήμη, δε σβήνονται. Φαντάζομαι όπως σε όλα τα λειτουργικά έτσι και στο android μόνο full format σβήνει τα πάντα. --- Υπάρχει το Universal Micro USB Jig το οποίο σβήνει τον εσωτερικό "flash counter" που φαίνεται όταν μπεις σε download mode, όπως είπες. Προσωπικά δε σκαμπάζω αρκετά να εμπιστευτώ τον εαυτό μου και να το φτιάξω μόνος, αν και όντως δεν είναι δύσκολη διαδικασία. Προτιμώ να δώσω 10€ και να προστατέψω τα 469€ που έδωσα από κάψιμο ... Λέμε τώρα --- Για χρήσιμα και καλά applications, προσωπικά δε χρησιμοποιώ πολλά, αλλα πιστεύω πως ό,τι και να θελήσεις, just google it ... Για τα πάντα υπάρχει μια καλή εφαρμογή (όπως π.χ. το Mobo Player που ρώτησες για video με srt support). Αυτά τα ολίγα . Για οτιδήποτε άλλο, εδώ είμαστε...
georgioskio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Kαλημερα!Δηαλαδη για να καταλαβω...Για να περασω την leomar τωρα που ειμαι root θα πρεπει να βαλω καποια kernel απο τη λιστα που μου εδωσες προκειμενου να εχει το cwm?Εψαξα και δεν βρηκα καποια kernel να ειναι κοντα στη δικια μου(XWKF3).Μπορω να περασω οποια να ναι τωρα και μετα να παω στην leomar?Και κατι τελευταιο...Ααααααν λεω ααααααν δεν βαλω kernel που να περιεχει το cwm και περασω την leomar κατευθειαν θα εχω προβλημα?!Η απλα δεν θα μου την περναει?!
Spiros83 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Kαλημερα!Δηαλαδη για να καταλαβω...Για να περασω την leomar τωρα που ειμαι root θα πρεπει να βαλω καποια kernel απο τη λιστα που μου εδωσες προκειμενου να εχει το cwm?Εψαξα και δεν βρηκα καποια kernel να ειναι κοντα στη δικια μου(XWKF3).Μπορω να περασω οποια να ναι τωρα και μετα να παω στην leomar?Και κατι τελευταιο...Ααααααν λεω ααααααν δεν βαλω kernel που να περιεχει το cwm και περασω την leomar κατευθειαν θα εχω προβλημα?!Η απλα δεν θα μου την περναει?! Δε μπορείς να την περάσεις χωρίς το CWM. Προφανώς εννοείς με το Odin. Δε γίνεται. Δεν είναι .tar αρχείο αν πρόσεξες, είναι zip. Μόνο με CWM θα τη φλασάρεις. Όσο για το chanifire kernel, δες τί γράφει στο thread που σου έκανα link: CWM Manager on GINGERBREAD ( CF-Root versions >= 2.5 ) Because of incompatibility with ROM Manager, I wrote and included "CWM Manager". This is a new app (as of March 30, 2011) and beta. You can find it under Applications -> CWM. It is much faster to use than manually booting into CWM and selecting these options. Features: - Boot to CWM - Backup firmware - Restore backups - Delete backups - Install APKs ( CF-Root versions >= 2.8 ) - Flash CWM3 update.zip's - Flash kernels (zImage, zImage in TAR, zImage in ZIP, zImage in TAR in ZIP) Note: If you flash a different kernel, CWM Manager may remain installed. However, functions may not work, because they need kernel compatibility ! At this version of CWM Manager this does not produce errors, it just doesn't do what you expect it to Δηλαδή, αφού φλασάρεις to CF-Root Kernel (νομίζω ότι εγώ είχα βάλει αυτό με τα περισσότερα downloads ), θα έχεις το CWM Manager που κάνει όλες αυτές τις δουλειές. Άλλη μία φορά, δε παίζει ρόλο ποιό θα βάλεις. Δες εδώ: If you are just installing CF-Root to flash a custom ROM like Darky, make sure you have ROM Manager already installed, ClockworkMod flashed, then simply install the latest CF-Root, reboot once normally, then reboot in recovery and run the Darky update.zip. In this case it does NOT need to be a near match at all! Δοκίμασε λοιπόν να φλασάρεις π.χ. το CF-Root-XX_OXA_JVP-v3.7-CWM3RFS.zip και δες μετά αν μπορείς να περάσεις την Rom.
oldnew Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Κοιτα στο xda, βρες μια οποιαδήποτε rom, που να μπαίνει με odin και που να γραφει ότι έχει cwm ενσωματομενο (σχεδόν όλες το έχουν) και βαλτή. Μετα μπορείς να βαλεις με το cwm οποιαδήποτε άλλη θες πχ leomar. Στη leomar βαζεις ότι γουσταρεις μετά, αλλο kernel αλλα θέματα, κλπ. Είναι μια εναλλακτικη εύκολη λύση. Αρκεί να βρεις μια rom να μπαίνει με odin. Δεν υπαρχουν πολλές. Εγώ το ειχα κανει βάζοντάς την litening που είχε αρχείο για εγκατάστασή με odin. Δεν ξέρω αν έχει ακόμα. Αν έχει, οσο παλιά και να είναι γίνεται.
georgioskio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δε μπορείς να την περάσεις χωρίς το CWM. Προφανώς εννοείς με το Odin. Δε γίνεται. Δεν είναι .tar αρχείο αν πρόσεξες, είναι zip. Μόνο με CWM θα τη φλασάρεις. Όσο για το chanifire kernel, δες τί γράφει στο thread που σου έκανα link: CWM Manager on GINGERBREAD ( CF-Root versions >= 2.5 ) Because of incompatibility with ROM Manager, I wrote and included "CWM Manager". This is a new app (as of March 30, 2011) and beta. You can find it under Applications -> CWM. It is much faster to use than manually booting into CWM and selecting these options. Features: - Boot to CWM - Backup firmware - Restore backups - Delete backups - Install APKs ( CF-Root versions >= 2.8 ) - Flash CWM3 update.zip's - Flash kernels (zImage, zImage in TAR, zImage in ZIP, zImage in TAR in ZIP) Note: If you flash a different kernel, CWM Manager may remain installed. However, functions may not work, because they need kernel compatibility ! At this version of CWM Manager this does not produce errors, it just doesn't do what you expect it to Δηλαδή, αφού φλασάρεις to CF-Root Kernel (νομίζω ότι εγώ είχα βάλει αυτό με τα περισσότερα downloads ), θα έχεις το CWM Manager που κάνει όλες αυτές τις δουλειές. Άλλη μία φορά, δε παίζει ρόλο ποιό θα βάλεις. Δες εδώ: If you are just installing CF-Root to flash a custom ROM like Darky, make sure you have ROM Manager already installed, ClockworkMod flashed, then simply install the latest CF-Root, reboot once normally, then reboot in recovery and run the Darky update.zip. In this case it does NOT need to be a near match at all! Δοκίμασε λοιπόν να φλασάρεις π.χ. το CF-Root-XX_OXA_JVP-v3.7-CWM3RFS.zip και δες μετά αν μπορείς να περάσεις την Rom. Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας...Εισαστε εξυπηρετικοι και υπομονετικοι με εναν ασχετο-αρχαριο! Οποτε ας κανω μια ανακεφαλαιωση να ειμαι 1000% σιγουρος!Περναω μεσω odin αυτην την kernel που μου δινεις παραπανω...Αφου την περασω κατεβαζω την κουζινα απο android market και περναω την leomar απο εκει οπως μου ειπες και αυτοματα η leomar αλλαζει και την kernel σε καποια συμβατη...Και αν θελω να περασω καποια αλλη kernel την βρισκω απο την κουζινα και την κανω εγκατασταση!Σωστα η λεω κατι λαθος???
Spiros83 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας...Εισαστε εξυπηρετικοι και υπομονετικοι με εναν ασχετο-αρχαριο! Οποτε ας κανω μια ανακεφαλαιωση να ειμαι 1000% σιγουρος!Περναω μεσω odin αυτην την kernel που μου δινεις παραπανω...Αφου την περασω κατεβαζω την κουζινα απο android market και περναω την leomar απο εκει οπως μου ειπες και αυτοματα η leomar αλλαζει και την kernel σε καποια συμβατη...Και αν θελω να περασω καποια αλλη kernel την βρισκω απο την κουζινα και την κανω εγκατασταση!Σωστα η λεω κατι λαθος??? Σωστά τα ανακεφαλαίωσες. Εγώ νομίζω ότι αυτό είχα βάλει, αυτό που σου έδωσα στο link. Όπως σου είπα όμως, δεν παίζει ρόλο. Άντε έφυγες για flash... Kι αν συναντήσεις, κάποιο πρόβλημα, εδώ είμαστε...
georgioskio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Σας ευχαριστω πολυ!Θα το κανω το βραδακι γιατι τωρα δεν εχω χρονο...Παντως αγχωνομαι λιγο γιατι ειμαι πολυ γκαντεμης με αυτα!Οποτε μπλεχτηκα με αυτα παντα μου κολλαγε το κινητο απο βλακειες λογους που ομως δεν τους εβρισκα με τιποτα!Ακομα και στο root ενω τα εκανα ολα τελεια και μου εγραφε pass to odin μου κολλαγε στο bootαρισμα!Και τελικα εφταιγε η θυρα usb!!Αν ειναιιι!!!!!Τεσπα το βραδυ θα το προσπαθησω και θα σας πω!Γιατι μετα θελω να με βοηθησετε να αλλαξω kernel με στοχο την καλυτερη αποδοση της μπαταριας!
oldnew Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Και κάτι άσχετο. Μη τρομαξεις αμα το κινητό κολησει μετα το εισαγωγικό βίντεο. Αν περάσουν 2-3 λεπτά και δεν μπει στο λειτουργικό, πατα ταυτόχρονα το home button και το κουμπι που κλείνουμε το κινητό. Θα γίνει restart, και αυτή την φορά μόλις περάσει 1 λεπτό λογικά τα δεις λειτουργικό. Εδω: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1229633 Συγκρινει ποιο kernel καταναλώνει λιγότερο. Έχει και ένα ενδιαφέρον τεστ. '-- w/ WHITE bg : 3h 24m ' Τόσο διάρκεσε η μπαταρια με την οθόνη μόνιμα ανοιχτή, φωτεινότητά τερμα και λευκό background. Και τόσο με μαυρο..(-- w/ BLACK bg : 11h 26m. Διαφορα 236% .... Για να καταλάβετε ποσο λιγότερο καταναλώνει η amoled στο μαύρο, και ποσο πολυ στο λευκό.. Οπότε θα δείτε μεγάλη διαφορα στην αυτονομια αν δεν σας πειράζει τα ποιο πολλά γραφικά να τείνουν προς το μαυρο.
Spiros83 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Κάτι άλλο... Έχει δοκιμάσει κανείς το Hellcat's Root Kernel? Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για το kernel και για τον ίδιο τον Hellcat (είναι χρόνια mod, από PSP μέχρι smartphones). Με BLN support, custom Boot logos & animations, touch sensitivity fix και root-busybox-CWM στο auto με το φλασάρισμα. Σκέφτομαι να του ρίξω μια ματιά, αφού ο Leo έχει δουλειές και η κουζίνα είναι λίγο "άδεια" . Επίσης, έχει δοκιμάσει κανείς διαφορετικά modem verions? Έχω διαβάσει στο XDA ότι ανάλογα με την περιοχή και το δίκτυο μπορεί να έχεις καλύτερο σήμα/wifi/3g με κάποιο modem απ' ότι με άλλο. Μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει? Εγώ πάντως, με το ΚΗ3, έχω καλύτερο σήμα γενικότερα απ' ότι είχα με KG6... Εδω: http://forum.xda-dev...d.php?t=1229633 Συγκρινει ποιο kernel καταναλώνει λιγότερο. Έχει και ένα ενδιαφέρον τεστ. '-- w/ WHITE bg : 3h 24m ' Τόσο διάρκεσε η μπαταρια με την οθόνη μόνιμα ανοιχτή, φωτεινότητά τερμα και λευκό background. Και τόσο με μαυρο..(-- w/ BLACK bg : 11h 26m. Διαφορα 236% .... Για να καταλάβετε ποσο λιγότερο καταναλώνει η amoled στο μαύρο, και ποσο πολυ στο λευκό.. Οπότε θα δείτε μεγάλη διαφορα στην αυτονομια αν δεν σας πειράζει τα ποιο πολλά γραφικά να τείνουν προς το μαυρο. 'Οντως, το πέτυχα κι εγώ το θέμα κατά λάθος, τρελή διαφορά... "Άσπρο - Μαύρο" που λέμε
georgioskio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Περασα ton kernel που μ ειπες και στο boot μου κολλησε στην αρχικη οθονη...Παταω να κανω restart και μ εχει βγαλει μια αδεια μπαταρια και στη μεση ενα κυκλο να μην κινειται...Να σημειωσω οτι ειχα μπαταρια στο 9%...Ειναι λογικο αυτο?!Τι κανω τωρα?!!?
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδια seriously, ετοιμαζεστε να φλασαρετε με μπαταρια να τελεειωνει? Big no no. Τελος παντων, βαλε το στη φορτιση και μετα αν δεν ανοιξει (το πιθανοτερο) ξαναφλασαρε.
georgioskio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Oχι ενταξει μια χαρουλα τελικα...Την περασα κανονικα!Με χαλασε με το που την εβαλα βεβαια οτι δεν εχει τα γραφικα του καιρου που μ αρεσαν σαν widget!Τωρα ποια ειναι η καλυτερη kernel να περασω για να δω βελτιωση στην μπαταρια και γενικα να καθεται καλα?! Και αλλη μια απορια!Για να γυρισω το τηλεφωνο οπως οταν το πηρα αρκει να κανω επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων ή πρεπει να περασω τη μαμα firmaware??Και να περασω την μαμα firmware πρεπει μετα να περασω και τον μαμα kernel ή περνιεται αυτοματα ο kernel με την firmware?
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Oχι ενταξει μια χαρουλα τελικα...Την περασα κανονικα!Με χαλασε με το που την εβαλα βεβαια οτι δεν εχει τα γραφικα του καιρου που μ αρεσαν σαν widget!Τωρα ποια ειναι η καλυτερη kernel να περασω για να δω βελτιωση στην μπαταρια και γενικα να καθεται καλα?! Και αλλη μια απορια!Για να γυρισω το τηλεφωνο οπως οταν το πηρα αρκει να κανω επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων ή πρεπει να περασω τη μαμα firmaware??Και να περασω την μαμα firmware πρεπει μετα να περασω και τον μαμα kernel ή περνιεται αυτοματα ο kernel με την firmware? Μπορεις να το βαλεις το widget του καιρου. Ειναι καπου στην κουζινα. Βαλε ninphetamine. Πρεπει να περασεις το stock firmware. Περναει αυτοματα και ο κερνελ.
georgioskio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου...Γενικα με βοηθησατε πολυ ολοι και σας ευχαριστω! Ποια απο ολες ομως τις εκδοσεις kernel να βαλω??Γιατι απο οτι ειδα στην κουζινα εχει 3 τετοιες εκδοσεις!Ποια ειναι η καλυτερη??
oldnew Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου...Γενικα με βοηθησατε πολυ ολοι και σας ευχαριστω! Ποια απο ολες ομως τις εκδοσεις kernel να βαλω??Γιατι απο οτι ειδα στην κουζινα εχει 3 τετοιες εκδοσεις!Ποια ειναι η καλυτερη?? Αν δε σε ενδιαφέρει το bln βαλε την 2.0.2 που μάλλον καταναλώνει λιγότερο απο όλα. Αμα σε ενδιαφέρει, βαλε το τελευταίο. *BLN = με την κατάλληλη εφαρμογή, έχεις ειδοποίησή ότι είχες καποια κλίση ή μυνημα, με το να μένουν αναμενα τα 2 led απο τα 2 softkey. Έτσι και αλλιώς μπορείς οπότε θες να ξανα αλλάξεις kernel. Εγώ εχω το ragemod t30 που δεν είναι καν στην κουζίνα. Έχει σίγουρα τις χαμηλότερες θερμοκρασίες απο όλα οσα δοκιμασα. Στα υπολοιπα παίζεται αν είναι καλύτερό ή χειρότερό αλλα για θερμοκρασίες το εγγυώμαι ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις