Προς το περιεχόμενο

αγορά πρώτου υπολογιστή mac!!!

vivaki5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!!! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω υπολογιστή mac και θα ήθελα σε κάποια ζητήματα τις απόψεις και τις γνώσεις σας!!!

Να προσδιορίσω αρχικά ότι ενδιαφέρομαι για ένα macbook pro ή ένα macbook air στις 13 ίντσες. Να τονίσω ότι θα είναι η πρώτη επαφή μου με υπολογιστή της apple και ότι μέχρι τώρα έχω χρησιμοποιήσει μόνο pc με windows!!!Εφόσον διαθέτω ένα λάπτοπ (με windows) 17 ιντσών 2 χρόνων σε αρκετά καλή κατάσταση του οποίου η χρήση που γίνεται είναι σαν να ήταν desktop (ουσιαστικά το έχω πάνω στο γραφείο μου ,επειδή πιάνει λιγότερο χώρο από ένα desktop, και δεν το μετακινώ συχνά λόγω του ότι είναι αρκετά βαρύ και μεγάλο για μετακινήσεις) είπα να πάρω έναν μικρότερο υπολογιστή. Από 2-3 φίλους που έχουν mac είχα την ευκαιρία να τα επεξεργαστώ λιγάκι και να διαπιστώσω ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό είδος υπολογιστών που μου άρεσε!!! Η χρήση του υπολογιστή που πρόκειται να κάνω είναι η παρακάτω:

Α)internet

Β)χρήση του αντίστοιχου office για mac

Γ)μουσική (κατέβασμα τραγουδιών και αναπαραγωγή τους)

Δ)να δω καμιά ταινιούλα

Ε)πιθανόν να κάνω και καμιά μετατροπή αρχείου (αλλά όχι και πολύ συχνά)

Μέσα σε όλα αυτά να πω κιόλας ότι γενικά σαν άνθρωπος μ αρέσει να έχω την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (όσο αυτό βέβαια μπορεί να το αντέξει η τσέπη μου)

1)Έτσι λοιπόν θα ήθελα να μου προτείνετε πιθανά μηχανήματα της apple. Ακόμη θα ήθελα να μου πείτε 2)αν θα μπορούσα να δημιουργήσω εγώ ένα macbook ή macbook air (π.χ. πως πας στο πλαίσιο και δημιουργείς τον δικό σου turbo-x) και 3)αν ναι σε ποια καταστήματα? 4)Οι τιμές στα μηχανήματα της apple στην Ελλάδα είναι πολύ πιο ανεβασμένες? 5)Θα άξιζε τον κόπο αν και όποτε επιλέξω τι θα αγοράσω να βρω τρόπο να το πάρω απ το εξωτερικό? Και αν ναι από πού θα προτείνατε?

Τέλος ξέρω πως η apple έχει βγάλει την έκδοση λογισμικού leopard και lion…6)ποια είναι πιο καινούργια?

Όπως καταλαβαίνετε δεν γνωρίζω και πολλά για την εταιρία οπότε γενικά διαφωτίστε με!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας και συγγνώμη για το μεγάλο ποστ απλά προσπάθησα να συγκεντρώσω όλες μαζί τις απορίες μου για μην δημιουργώ θέματα κάθε τρεις και λίγο!!!

Δημοσ.

2. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Μπορείς να ζητήσεις μεγαλύτερο δίσκο ή μεγαλύτερη μνήμη, ή αν θέλεις η οθόνη να είναι ματ ή γυαλιστερή αλλά μέχρι εκεί. Μπορείς βέβαια υπό προϋποθέσεις να πάρεις ένα κοινό laptop και να του εγκαταστήσεις μόνος σου Mac OS X αλλά θέλει αρκετό ψάξιμο σε hardware & software και δεν είναι κάτι που προτείνεται σε "απλούς" χρήστες.

6. Η τρέχουσα έκδοση του Mac OS X που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή είναι το 10.6 (Snow Leopard). Η επόμενη έκδοση (10.7 - Lion) αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο των δοκιμών. Τη Δευτέρα περιμένουμε να ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για την ημερομηνία διάθεσης της.

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!Όσο για το ipad (είτε το πρώτο είτε το δεύτερο) δεν με ενθουσιάζει πολύ σαν ιδέα!!!προτιμώ πιο πολύ την ιδέα να έχω ένα λάπτοπ!!!Είμαι περισσότερο της λογικής <<χωριστά το πληκτρολόγιο απ την οθόνη>>

Δημοσ. · Κρυμμένο από georgeadams, 6 Ιουνίου 2011 - flaming
Κρυμμένο από georgeadams, 6 Ιουνίου 2011 - flaming

τσάμπα χρηματα να πουμε.

σκεψου το ΑΠΛΟ. 1300-1500 μηχάνημα για να ακους μουσικη να γραφεις ενα αρχειο στο word. και ναι σε λέω κορόιδο.

Δημοσ. · Κρυμμένο από georgeadams, 6 Ιουνίου 2011 - flaming
Κρυμμένο από georgeadams, 6 Ιουνίου 2011 - flaming

τσάμπα χρηματα να πουμε.

σκεψου το ΑΠΛΟ. 1300-1500 μηχάνημα για να ακους μουσικη να γραφεις ενα αρχειο στο word. και ναι σε λέω κορόιδο.

ναι δεν διαφωνώ στο ότι ο σκοπός για τον οποίο θέλω τον υπολογιστή ίσως είναι πολύ απλός,ότι η χρήση που θα του κάνω θα είναι αστεία μπροστά στις δυνατότητες που μπορεί να έχει ως μηχάνημα αλλά επειδή δεν έχω την δυνατότητα να αλλάζω μηχανήματα κάθε εξάμηνο και δεν ξέρω στο μέλλον τι μπορεί να θελήσω να κάνω με ένα computer προτιμώ να διαθέσω κάποια παραπάνω χρήματα τώρα!!!Και συγγνώμη κιόλας αλλά αντί να με χαρακτηρίζεις μήπως θα ήταν καλύτερα να απαντήσεις κάποια από τις ερωτήσεις μου??

Δημοσ.

Μέσα σε όλα αυτά να πω κιόλας ότι γενικά σαν άνθρωπος μ αρέσει να έχω την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (όσο αυτό βέβαια μπορεί να το αντέξει η τσέπη μου)

1)Έτσι λοιπόν θα ήθελα να μου προτείνετε πιθανά μηχανήματα της apple. Ακόμη θα ήθελα να μου πείτε 2)αν θα μπορούσα να δημιουργήσω εγώ ένα macbook ή macbook air (π.χ. πως πας στο πλαίσιο και δημιουργείς τον δικό σου turbo-x) και 3)αν ναι σε ποια καταστήματα? 4)Οι τιμές στα μηχανήματα της apple στην Ελλάδα είναι πολύ πιο ανεβασμένες? 5)Θα άξιζε τον κόπο αν και όποτε επιλέξω τι θα αγοράσω να βρω τρόπο να το πάρω απ το εξωτερικό? Και αν ναι από πού θα προτείνατε?

Τέλος ξέρω πως η apple έχει βγάλει την έκδοση λογισμικού leopard και lion…6)ποια είναι πιο καινούργια?

Όπως καταλαβαίνετε δεν γνωρίζω και πολλά για την εταιρία οπότε γενικά διαφωτίστε με!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας και συγγνώμη για το μεγάλο ποστ απλά προσπάθησα να συγκεντρώσω όλες μαζί τις απορίες μου για μην δημιουργώ θέματα κάθε τρεις και λίγο!!!

1) Εάν θες φορητό, και το αντέχει η τσέπη σου, τότε Macbook Pro 15''. Μία χαρά φορητό είναι και αρκετά μεγάλο για να δεις και ταινιούλα. Επίσης, γιατί δεν σκέφτεσαι να πάρεις έναν iMac; Θες ντε και καλά να πάρεις φορητό;

2) Δεν μπορείς να δημιουργείς δικά σου μηχανήματα στην Apple. Είναι εντελώς διαφορετική η λογική της Apple. Εάν θες μηχάνημα αυτής της εταιρείας, κοιτάς πόσα μπορείς να δώσεις και παίρνεις ό,τι έχει σε εκείνη την τιμή. Έχει φροντίσει η Apple για εσένα να έχεις το κατάλληλο Hardware. Το μόνο που μπορείς να κάνεις (όπως ήδη είπε κάποιος) είναι να πάρεις μεγαλύτερο σκληρό (ή SSD), να έχεις παραπάνω μνήμη ή να επιλέξεις κάποια antiglare οθόνη.

4) Για τις τιμές δεν ξέρω να σου πω. Απ' ό,τι λένε όμως, από εξωτερικό ενδέχεται να το βρεις ελαφρώς φθηνότερα.

6) Όπως η Microsoft έχει το Windows XP, Windows Vista, Windows 7, που είναι το λειτουργικό της Microsoft, έτσι και η Apple δίνει ονόματα στις εκδόσεις του λειτουργικού της. Αυτό που υπάρχει τώρα είναι το Snow Leopard. Όπου να 'ναι όμως θα βγει η επόμενη έκδοση Lion. Χωρίς να είμαι 1000% σίγουρος, λέω πως εάν πάρεις κάποιο μηχάνημα τώρα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το νέο λειτουργικό.

Τέλος, μην σε απασχολεί τι λένε διάφοροι για την χρήση που θα κάνεις στον υπολογιστή ΣΟΥ. Φυσικά και αξίζεις να πάρεις Apple μηχάνημα ακόμα και εάν απλά θες να σερφάρεις στο internet (που δεν θα κάνεις μόνο αυτό... υπερβολή λίγο). Είναι πιο ακριβά από τα άλλα, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών που έχουν Apple μηχάνημα δεν το έχουν μετανιώσει. Φυσικά υπάρχουν και μερικοί που το μετάνιωσαν... όπως πάντα υπάρχουν κάποιοι που απλά δεν μπορούν να καταλάβουν. Για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών που έχουν Apple μηχάνημα, καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι δεν είχαν τόσο καιρό. Θα τα δεις και εσύ.

Επίσης, με την σουίτα iLife, θα μπορείς να κάνεις βιντεάκια για πλάκα από τις φωτογραφίες σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι απλά να χρησιμοποιείς το μηχάνημά σου με τον τρόπο του (π.χ., μην βάλεις firefox από την πρώτη στιγμή, χρησιμοποίησε το Mail application που έχει η Apple, μάθε πως είναι η "φιλοσοφία" της λειτουργίας του νέου σου συστήματος) και θα δεις ότι τα πάντα γίνονται πιο απλά. Πολύ πιο απλά.

Με το καλό να το πάρεις.

Δημοσ.

Φίλε Timonkaipumpa ευχαριστώ πολύ για το ολοκληρωμένο σου post!!!

1) Εάν θες φορητό, και το αντέχει η τσέπη σου, τότε Macbook Pro 15''. Μία χαρά φορητό είναι και αρκετά μεγάλο για να δεις και ταινιούλα. Επίσης, γιατί δεν σκέφτεσαι να πάρεις έναν iMac; Θες ντε και καλά να πάρεις φορητό;

Η αλήθεια είναι ότι όπως γράφω και παραπάνω έχω ένα laptop 17 ιντσών με windows 7 το οποίο το χρησιμοποιώ ως desktop και γιαυτό δεν θέλω κάποιον άλλο σταθερό υπολογιστή ούτε ένα ακόμα μεγάλο laptop!!!Γι αυτό θέλω να κοιτάξω στις σειρές των 13 ιντσών που έχει η apple για να το έχω κυρίως για μετακίνηση!!!

6) Όπως η Microsoft έχει το Windows XP, Windows Vista, Windows 7, που είναι το λειτουργικό της Microsoft, έτσι και η Apple δίνει ονόματα στις εκδόσεις του λειτουργικού της. Αυτό που υπάρχει τώρα είναι το Snow Leopard. Όπου να 'ναι όμως θα βγει η επόμενη έκδοση Lion. Χωρίς να είμαι 1000% σίγουρος, λέω πως εάν πάρεις κάποιο μηχάνημα τώρα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το νέο λειτουργικό.

Μία ερώτηση::Όταν λες ότι δεν θα έχω πρόβλημα με το νέο λειτουργικό εννοείς ότι θα μπορώ να αλλάξω το λειτουργικό του υπολογιστή που θα έχω πάρει στην καινούργια έκδοση λειτουργικού χωρίς κάποια χρέωση???(το κάνει αυτό η apple??)

Δημοσ.

λεει εχει ενα μεγαλο laptop για σταθερο και ψαχνει κατι για καθοδον... εξαλλου ειναι υπερβολικα τα specs και η τιμη για την χρηση που θελει οπου θα οφεληθει μονο ελαχιστα απο την λιγο μεγαλυτερη οθονη στις ταινιες... οπως σωστα ειπε ο OP να κοιταξει για macbook pro 13 ή macbook air...

εγω θα σου προτεινα να περιμενεις λιγο... οπου ναναι περιμενουμε το lion που σημαινει οτι μετα την εναρξη διαθεσης του τα μηχανηματα θα ερχονται με προεγκατεστημενo το lion δλδ θα γλυτωσεις το ποσό της αναβαθμισης (δεν ξερω πόσο αλλα κανα 50αρι μπορει να το κανει)

επισης συντομα αναμενονται και τα καινουρια macbook air οπου θα μπορεις να εχεις στα ιδια λεφτα πιο δυνατο μηχανημα ή τα παλια (δλδ τα τωρινα) σε καλυτερη τιμη...

Μία ερώτηση::Όταν λες ότι δεν θα έχω πρόβλημα με το νέο λειτουργικό εννοείς ότι θα μπορώ να αλλάξω το λειτουργικό του υπολογιστή που θα έχω πάρει στην καινούργια έκδοση λειτουργικού χωρίς κάποια χρέωση???(το κάνει αυτό η apple??)

οχι εννοει την συμβατοτητα, οτι θα μπορει δλδ να εγκατασταθει χωρις προβλημα...

Δημοσ.

Περάσαν κιόλας 2 χρόνια....

All users who purchased or will purchase a new qualifying Mac between 8 June 2009 and 26 December 2009 will receive a free upgrade package and pay $9.95 for shipping and handling. You must request your up-to-date upgrade within 90 days of your original purchase.

Οriginal: http://www.tuaw.com/2009/06/08/apple-to-release-29-10-6-snow-leopard-upgrade-in-september/

Αν το update και η εγκατάσταση του Lion γίνει όπως λένε από το ιντερνετ και δεν χρειάζεται αποστολή dvd , λογικά θα είναι τζάμπα αν το πάρεις μετά την ανακοίνωση του, δηλαδή σε λίγες μέρες....

Δημοσ.

Και εγώ θα έλεγα αν επιμένεις για φορητό καλύτερα να περιμένεις λιγάκι να δούμε και τα νέα Air.

Πάντως είναι καλή εποχή για iMac (είτε το τελευταίο μοντέλο ή το αμέσως προηγούμενο όσο υπάρχει ακόμα σε stock σε πολύ καλή τιμή). Μόνος ενδοιασμός το νέο Lion αλλά λογικά η τιμή της αναβάθμισης θα είναι κοντά στα 50Ε. οπότε δεν είναι και κάτι να σε προβληματίζει ιδιαίτερα.

Edit:

σωστό αυτό που ανέφερε ο athatos για την αναβάθμιση σε Lion. Δεν το θυμήθηκα οτι έτσι είχε γίνει στην προηγούμενη αναβάθμιση.

Δημοσ.

Μια ακόμη ερώτηση...Στο Macbook pro έχω την δυνατότητα να συνδέσω usb καθώς επίσης και να βάλω κάποιο cd ή dvd!!!Στο Macbook air γνωρίζω ότι δεν μπορώ να εισάγω κάποιο cd ή dvd ...θύρα usb όμως έχει???

Δημοσ.

Μια ακόμη ερώτηση...Στο Macbook pro έχω την δυνατότητα να συνδέσω usb καθώς επίσης και να βάλω κάποιο cd ή dvd!!!Στο Macbook air γνωρίζω ότι δεν μπορώ να εισάγω κάποιο cd ή dvd ...θύρα usb όμως έχει???

ναι έχει usb, cd/dvd όντως δεν έχει αλλά μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό αν χρειάζεσαι απαραίτητα cd/dvd rom

Δημοσ.

λεει εχει ενα μεγαλο laptop για σταθερο και ψαχνει κατι για καθοδον... εξαλλου ειναι υπερβολικα τα specs και η τιμη για την χρηση που θελει οπου θα οφεληθει μονο ελαχιστα απο την λιγο μεγαλυτερη οθονη στις ταινιες... οπως σωστα ειπε ο OP να κοιταξει για macbook pro 13 ή macbook air...

Ναι ΟΚ το 13''άρι, αλλά εφόσον θέλει να πάρει κάτι χωρίς να ξέρει τι απαιτήσεις θα έχει μετά συν ότι με το που θα πάρει το MAC θα ξεχάσει το άλλο laptop, γιατί να εγκλωβιστεί στις 13'';

Το 15''άρι, είναι ελαφρύ και ούτε μεγάλο ούτε μικρό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...