giannisxp Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Παιδια θα ηθελα να μαθω το .Net Freamwork τι σχεσι εχει με τιν Vb....Ειχα γραπσει ενα απλο προγραματακι που θα βοηθουσε την μητερα μου στη δουλεια της...οταν πρασπαθει να το τρεξει στον υπολογιστη του γραφειου της της λεει οτι δεν εχει το σοστο .Net freamwork. Προσπαθησα να κανω install το .net freamwork αλλα χρειαζετε internet...Υπαρχει καπιος τροποσ να μετατρεπσω η να ξαναγραπσω το προγραμμα για να το τρεχει η μητερα μου??? Σημειωσεις.... -το προγραμμα γραφτηκε σε vb 8 -το προγραμμα γραφτηκε απο η/υ με windows7 -ο η/υ της μητερας μου στο γραφειο ειναι Windows xp -Το ξερο πο προγραματισμο ειμαι λιγο ασχετος αλλα ειμε 15χρονο και μαθενω
Tmark Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Πρέπει να κατεβάσεις .NET framework 3.5 - 4, το οποίο περιέχει κλασεις και βιβλιοθήκες που χρειάζεται το executable που έχεις φτιαξει.
giannisxp Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δηλαδη αν εγκαταστησω το .Net freamwork θα δουλευει το προγραμα?....ειναι ο μοναδικος τροπος?
Tmark Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Για μένα είναι η πιο έυκολη λύση.. Σε τι framework είναι γραμμένο το πρόγραμμα? Αν ήταν σε 2.0 λογικά θα έπαιζε και στης μητέρας σου.
parsifal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Visual Basic 8, δηλαδή Visual Basic 2005. Σύμφωνα με το προηγούμενο link, η εφαρμογή σου θα χρειάζεται το .NET Framework 2.0, το οποίο για καλή σου τύχη διατίθεται σε έκδοση offline (ο installer δεν χρειάζεται σύνδεση στο Internet, είναι αυτόνομος). Το κατεβάζεις από εδώ, το μεταφέρεις με φλασάκι ή CDR/DVDR στο PC της μητέρας σου και το εγκαθιστάς.
giannisxp Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Οκ....ευχαριστω για τη βοηθεια σου Visual Basic 8, δηλαδή Visual Basic 2005. Σύμφωνα με το προηγούμενο link, η εφαρμογή σου θα χρειάζεται το .NET Framework 2.0, το οποίο για καλή σου τύχη διατίθεται σε έκδοση offline (ο installer δεν χρειάζεται σύνδεση στο Internet, είναι αυτόνομος). Το κατεβάζεις από εδώ, το μεταφέρεις με φλασάκι ή CDR/DVDR στο PC της μητέρας σου και το εγκαθιστάς. Οχι...οταν ειπα Vb8 Ενοουσα vb 2008
parsifal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Άρα, χρειάζεσαι αυτόν τον installer: http://download.microsoft.com/download/6/0/f/60fc5854-3cb8-4892-b6db-bd4f42510f28/dotnetfx35.exe
geo1st487 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Αυτη ειναι η βλακεια με τις γλωσσες που δουλευουν αποκλειστικα με .net framework (vb.net, C#). Το παιδι εχει γραψει ενα απλο προγραματακι που θα βοηθουσε την μητερα του στη δουλεια της και επειδη εχει XP τα οποια δεν εχουν προεγκατεστημενο το .net framework 3.5 πρεπει να κατεβασει 200MB (απο τα οποια θα χρησιμοποιησει 1%-2%) και να κανει εγκατασταση. Φανταστειτε ολη αυτη τη διαδικασια για ενα απλο προγραμματακι, τι στιγμη που εμεις εγκαθιστουμε σε υπολογιστη με XP μικρα γνωστα προγραμματακια utilities τα οποια δεν απαιτουν εγκατασταση καποιου .net framework. Με την VB6 δεν εχεις αυτο το προβλημα, εγκαθιστας μονο τα αρχεια που χρειαζεται η εφαρμογη σου για να τρεξει. Ειναι σαν να αναζητας μια πληροφορια σε μια βιβλιοθηκη και αντι να παρεις μονο το βιβλιο ή τα βιβλια που χρειαζεσαι παιρνεις ολοκληρη την βιβλιοθηκη! (θα χρειαστεις φορτηγο).
ΠάρηςΓ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 H java ειναι πιο ελαφρια τουλαχιστον...Αλλα το .NET σερνεται μεχρι να παρει μπρος μερικες φορες.. Και η vb6 ειχε καποια dll που χρειαζονταν για να παιξει.Πολυ μικρα ομως Αν θες να παιζει σε ολα τα win τοτε μονο με native c/ c++.. Επισης το QT framework το θεωρω αδικαιολογητα τεραστιο σε χωρο MB!
_tasos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Αυτη ειναι η βλακεια με τις γλωσσες που δουλευουν αποκλειστικα με .net framework (vb.net, C#). Το παιδι εχει γραψει ενα απλο προγραματακι που θα βοηθουσε την μητερα του στη δουλεια της και επειδη εχει XP τα οποια δεν εχουν προεγκατεστημενο το .net framework 3.5 πρεπει να κατεβασει 200MB (απο τα οποια θα χρησιμοποιησει 1%-2%) και να κανει εγκατασταση. Φανταστειτε ολη αυτη τη διαδικασια για ενα απλο προγραμματακι, τι στιγμη που εμεις εγκαθιστουμε σε υπολογιστη με XP μικρα γνωστα προγραμματακια utilities τα οποια δεν απαιτουν εγκατασταση καποιου .net framework. Με την VB6 δεν εχεις αυτο το προβλημα, εγκαθιστας μονο τα αρχεια που χρειαζεται η εφαρμογη σου για να τρεξει. Ειναι σαν να αναζητας μια πληροφορια σε μια βιβλιοθηκη και αντι να παρεις μονο το βιβλιο ή τα βιβλια που χρειαζεσαι παιρνεις ολοκληρη την βιβλιοθηκη! (θα χρειαστεις φορτηγο). Θα μπορούσε να κάνει το build της εφαρμογής να είναι targeted σε .NET2. Οπότε να μην έχει πρόβλημα στο αν θα παίξει το πρόγραμμα σε παλιά windows. H java ειναι πιο ελαφρια τουλαχιστον...Αλλα το .NET σερνεται μεχρι να παρει μπρος μερικες φορες.. Δεν νομίζω πως το .NET είναι πιο αργό από τη java. Η java τρέχει πάνω στο virtual engine της ενώ το .NET τρέχει σαν binary, κάτι που το κάνει πιο γρήγορο. Edit: @giannisxp Αν δεν έχεις κάνει εγκαταστήσει το framework δοκίμασε να κάνεις build σε .NET2. Αν δεν ξέρεις πως γίνεται, πες να γράψουμε οδηγίες
geo1st487 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Θα μπορούσε να κάνει το build της εφαρμογής να είναι targeted σε .NET2. Οπότε να μην έχει πρόβλημα στο αν θα παίξει το πρόγραμμα σε παλιά windows. Δοκιμασα ενα προγραμματακι που εχω σε VB2008 που ειναι targeted σε .NET2. σε εικονικα XP+SP2 και δεν παιζει. Εμφανιζει ενα messagebox που λεει Η εφαρμογη απετυχε να προετοιμαστει σωστα (0xc00001350). Καντε κλικ στο κουμπι "ΟΚ" για να τερματισετε την εφαρμογη. Αυτο οφειλεται στο οτι τα XP δεν εχουν κανενα framework προεγκατεστημενο (αν κανω λαθος διορθωστε με) σε αντιθεση με τα Vista που εχουν το .net framework 3.0 και τα 7 το 3.5. Επειτα κατεβασα και εγκατεστησα το .net framework 2.0 και ετρεξε κανονικα.
kagelos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Όντως στα XP δεν υπάρχει κανένα framework εγκατεστημένο. Δεν ξέρω αν μπαίνει με κάποιο service pack.
geo1st487 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Παιδια ξερει κανεις στην Visual C++ τι project πρεπει να επιλεξω για να κανω μια εφαρμογη Windows (με φορμες κουμπια κλπ) ωστε να παιζει και σε XP χωρις να ζηταει το .net framework; Εχω την εντυπωση οτι επιλεγω MFC Application αλλα θελω να μαθω αν υπαρχει και καποια αλλη επιλογη γιατι βλεπω οτι το MFC αρκετοι το σνομπαρουν για διαφορους λογους και ισως να μην ειναι η καλυτερη επιλογη. Η επιλογη Windows Forms Application αν δεν κανω λαθος ειναι για να κανω χρηση το .net framework (αν κανω λαθος διορθωστε με).
_tasos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Χωρίς να δουλεύω C++, υπάρχει το option για δημιουργία Win32 application και ξέρω πως by default δεν έχει το .net framework ως requirement. Δες κι εδώ που συζητούν το ίδιο θέμα: http://stackoverflow...ork-to-run-like
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.