Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ LAPTOP ACER (nvidia geforce 9500) ME TV LG ΣΕ HDMI

ktm_21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδία ειμαι καινούργιος στο φορουμ και θα ηθελα την πολυτιμη βοήθεια σας. Δεν ξέρω βεβαια αν το θέμα θα πρέπει να γραφτε΄΄ι εδώ αλλά κάνω την αρχή.

Αγορασα πρόσφατα μια LG INFINIA LX9500 LED 3d tv η ανάλυση της είναι 1920 x 1080 pixels full hd

Προσπαθώ να την συνδέσω με ενα Acer laptop 8920g me hdmi εξοδο και καρτα γραφικών nvidia geforce 9500m gs. (Βγάζει την ίδια αναλυση και το laptop mou.

Οταν συνδέω την τηλεόραση με το laptop την αναγνωριζει σαν δευτερο display το θέμα έιναι οτι οτι δεν μου βγάζει σήμα για την τηλεόραση ουτε απο thn hdmi αλλά ούτε και απο την vga.

Να σημειώσω ότι μεσω vga που συνδέω ένα mininote Sony Vaio παιζει κανονικά.

το laptop φοράει vista και η κάρτα υποστηριζει και HDCP kai to mininote windows 7

Ti μπορeι να φταίει?

:fear:

Τα φώτα σας please :rolleyes:

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδία ειμαι καινούργιος στο φορουμ και θα ηθελα την πολυτιμη βοήθεια σας. Δεν ξέρω βεβαια αν το θέμα θα πρέπει να γραφτε΄΄ι εδώ αλλά κάνω την αρχή.

Αγορασα πρόσφατα μια LG INFINIA LX9500 LED 3d tv η ανάλυση της είναι 1920 x 1080 pixels full hd

Προσπαθώ να την συνδέσω με ενα Acer laptop 8920g me hdmi εξοδο και καρτα γραφικών nvidia geforce 9500m gs. (Βγάζει την ίδια αναλυση και το laptop mou.

Οταν συνδέω την τηλεόραση με το laptop την αναγνωριζει σαν δευτερο display το θέμα έιναι οτι οτι δεν μου βγάζει σήμα για την τηλεόραση ουτε απο thn hdmi αλλά ούτε και απο την vga.

Να σημειώσω ότι μεσω vga που συνδέω ένα mininote Sony Vaio παιζει κανονικά.

το laptop φοράει vista και η κάρτα υποστηριζει και HDCP kai to mininote windows 7

Ti μπορeι να φταίει?

:fear:

Τα φώτα σας please :rolleyes:

καταρχας καλωςηλθες,

drivers για την hdmi θυρα σου εχεις περασει;

Δημοσ.

καταρχας καλωςηλθες,

drivers για την hdmi θυρα σου εχεις περασει;

αν εννοεις στο laptop οτι έιχε πάνω h acer οταν πήρα το laptop οταν συνδέω την tv την αναγνωρίζει κανονικά αλλά δεν στέλνει σήμα. γραφει η τv no signal.

Δημοσ.

Επιφανεια εργασιας-->Δεξι κλικ-->Αναλυση οθονης--> εκει θα σου εχει δυο επιλογες στις οθονες.

Εσυ θα επιλεξεις την 2 που θα την αναγνωριζει σαν την τηλεοραση σου.

Πατας εφαρμογη και μετα λογικα θα εχεις εικονα μονο στην τηλεοραση!

(Ολα τα παραπανω θα τα κανεις ΕΝΩ θα εχεις συνδεδεμενο το hdmi μεταξυ λαπτοπ και τηλεορασης).

Καλως ηρθες!

Δημοσ.

Επιφανεια εργασιας-->Δεξι κλικ-->Αναλυση οθονης--> εκει θα σου εχει δυο επιλογες στις οθονες.

Εσυ θα επιλεξεις την 2 που θα την αναγνωριζει σαν την τηλεοραση σου.

Πατας εφαρμογη και μετα λογικα θα εχεις εικονα μονο στην τηλεοραση!

(Ολα τα παραπανω θα τα κανεις ΕΝΩ θα εχεις συνδεδεμενο το hdmi μεταξυ λαπτοπ και τηλεορασης.

Καλως ηρθες!

Τα χω κάνει αυτά δεν πάιζει το θέμα είναι οτι υποστηρίζει και hdcp h karta γραφικών και υποστιριζει και την ίδια ανάλυση η τv. τζιφος μέχρι και άλλο καλωδιο άλλαξα. δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.

Δημοσ.

Το οτι υποστηριζει την ιδια αναλυση δεν εχει σχεση.

Μπορεις να την αλλαξεις την αναλυση σε οποια θελεις (μεχρι το σημειο που υποστηριζει η καρτα γραφικων σου).

Σβησε τους παλιους drivers της καρτας γραφικων σου και βαλε πιο καινουριους.

Vista 64bit εχεις;

Αν ναι, κατεβασε και εγκατεστησε αυτους: http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-275.33-whql-driver.html

Δημοσ.

Το οτι υποστηριζει την ιδια αναλυση δεν εχει σχεση.

Μπορεις να την αλλαξεις την αναλυση σε οποια θελεις (μεχρι το σημειο που υποστηριζει η καρτα γραφικων σου).

Σβησε τους παλιους drivers της καρτας γραφικων σου και βαλε πιο καινουριους.

Vista 64bit εχεις;

Αν ναι, κατεβασε και εγκατεστησε αυτους: http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-275.33-whql-driver.html

εχω εγκαταστήσει και τους καινουργιους drivers αλλα παλι τιποτα. μηπως τελικά ενα φορματ θα με σωσει η τα windows 7? οστόσο προγραμμα να βγάζεις σε δευτερο μονιτορ ; είχε και η acer μέσα και φοβάμαι μήπως κάνουν κάνα conflict.

εχω τα vista 32bit

Δημοσ.

Πολλά laptop έχουν έναν συνδυασμό πλήκτρων (FN+F5) για να στέλνει σήμα και στην δεύτερη οθόνη (αν και με τον driver έπρεπε να παίξει).

Κάθε φορά που πατάς το FN+F5 κάνει το εξής κυκλικά:

- Σήμα μόνο στην 1η οθόνη

- Σήμα μόνο στην 2η οθόνη

- Σήμα και στις 2

(Δοκίμασε όμως πρώτα αυτά που λέω παρακάτω)

Δεν κάνει όμως extend, αλλά clone το desktop. Οπότε δοκίμασε μια αν θα πάρει σήμα και μετά πείραξέ το από τον driver ώστε να το κάνεις extend.

Επίσης, από την στιγμή που την αναγνωρίζει την 2η οθόνη ο driver, δεν γίνεται να μην στέλνει σήμα εκεί. Άλλο να μην την έβλεπε καν οπότε δοκίμαζες και με άλλα καλώδια. Δεν το κάνει μόνο του όμως. Πρέπει εσύ να του πεις να κάνει extend το desktop εκεί.

Δηλαδή όταν προσπαθείς να το κάνεις, τι μήνυμα σου βγάζει? Γιατί αυτό δεν μας το έχει πει.

Αν κάνεις δηλαδή τα παρακάτω τι, κάνει:

- Δεξί πλήκτρο κάπου στο desktop και μετά Display-properties

- Στο παράθυρο που ανοίγει βλέπεις 2 οθόνες?

- Αν ΝΑΙ τότε την 2η θα πρέπει να την βλέπεις με γκρι περίγραμμα που σημαίνει δεν είναι ενεργοποιημένη.

- Κάνεις μια φορά click πάνω της, και μετά επιλέγεις από κάτω το extend desktop και apply. Δεν παίζει???

Έχει άπειρα video στο Youtube. Δες αυτό

και πάνε στο 20ο δευτερόλεπτο

Ο τελευταίος driver για την κάρτα σου (αν όντως έχεις την NVidia 9650Μ GS) είναι αυτός Driver. Αν δεν παίξουν τα παραπάνω, εγκατέστησε και ξαναπροσπάθησε

Και λίγο μάθημα. Το HDCP δεν έχει να κάνει τίποτα με το πρόβλημά σου (επειδή το ανέφερες 2-3 φορές). Σημαίνει "High-bandwidth Digital Copy Protection" και σημαίνει ότι αν στείλεις μέσω μιας HDCP θύρας, video/audio με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων, τότε δεν θα μπορέσεις να το κάνεις record: HDCP wiki

Δημοσ.

Συγχαρητήρια στον Νίνος30 για την βοήθειά του. Να συμπληρώσω μόνο το εξής. Εφόσον το παλικάρι έχει NVIDIA μπορεί να μπεί και στο nvidia center management πρόγραμμα που σίγουρα θα είναι περασμένο στα vista του και από εκεί μπορεί να κάνει DUAL screening και ότι άλλο επιθυμεί στις οθόνες του. Είναι δηλαδή και αυτός ένας τρόπος. Τέλος συμφωνώ με τον Νίνο30 ότι σήμα παίρνει κανονικά η 2η οθόνη εφόσον στην δείχνει στα display properties. Είναι θέμα ρύθμισης και όχ θεμα drivers ή hardware ή καλωδίων. Συνεπώς φίλε κάνε ακριβώς ότι σου υπέδειξε ο Νίνο.

Δημοσ.

Πολλά laptop έχουν έναν συνδυασμό πλήκτρων (FN+F5) για να στέλνει σήμα και στην δεύτερη οθόνη (αν και με τον driver έπρεπε να παίξει).

Κάθε φορά που πατάς το FN+F5 κάνει το εξής κυκλικά:

- Σήμα μόνο στην 1η οθόνη

- Σήμα μόνο στην 2η οθόνη

- Σήμα και στις 2

(Δοκίμασε όμως πρώτα αυτά που λέω παρακάτω)

Δεν κάνει όμως extend, αλλά clone το desktop. Οπότε δοκίμασε μια αν θα πάρει σήμα και μετά πείραξέ το από τον driver ώστε να το κάνεις extend.

Επίσης, από την στιγμή που την αναγνωρίζει την 2η οθόνη ο driver, δεν γίνεται να μην στέλνει σήμα εκεί. Άλλο να μην την έβλεπε καν οπότε δοκίμαζες και με άλλα καλώδια. Δεν το κάνει μόνο του όμως. Πρέπει εσύ να του πεις να κάνει extend το desktop εκεί.

Δηλαδή όταν προσπαθείς να το κάνεις, τι μήνυμα σου βγάζει? Γιατί αυτό δεν μας το έχει πει.

Αν κάνεις δηλαδή τα παρακάτω τι, κάνει:

- Δεξί πλήκτρο κάπου στο desktop και μετά Display-properties

- Στο παράθυρο που ανοίγει βλέπεις 2 οθόνες?

- Αν ΝΑΙ τότε την 2η θα πρέπει να την βλέπεις με γκρι περίγραμμα που σημαίνει δεν είναι ενεργοποιημένη.

- Κάνεις μια φορά click πάνω της, και μετά επιλέγεις από κάτω το extend desktop και apply. Δεν παίζει???

Έχει άπειρα video στο Youtube. Δες αυτό

και πάνε στο 20ο δευτερόλεπτο

Ο τελευταίος driver για την κάρτα σου (αν όντως έχεις την NVidia 9650Μ GS) είναι αυτός Driver. Αν δεν παίξουν τα παραπάνω, εγκατέστησε και ξαναπροσπάθησε

Και λίγο μάθημα. Το HDCP δεν έχει να κάνει τίποτα με το πρόβλημά σου (επειδή το ανέφερες 2-3 φορές). Σημαίνει "High-bandwidth Digital Copy Protection" και σημαίνει ότι αν στείλεις μέσω μιας HDCP θύρας, video/audio με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων, τότε δεν θα μπορέσεις να το κάνεις record: HDCP wiki

Λοιπόν έχω ακολουθήσει τα εξ΄ξης βήματα:

1. συνδεση του λαπτοπ μεσω hdmi καλωδιίου 1,4 που υποστηριζει και 3d

αναγνωριζει την τηλεοραση σαν δευτερο display αλλα ουτε σαν extended monitor δουλευει απο τις ρυθμισεις των windows (display properties)ουτε απο της nvidia (nvidia contro center) αλλα ουτε και apo toy acer (acer gridvista)

2. το ίδιο ακριβως δοκιμασα και με την vga εξοδο αλλα εδω μου κάνει το εξής... αναγνωριζει το δευτερο display και την συσκευη στα windows αλλα η τηλεόραση οταν αλλάζω το input den το βρίσκει καν σαν συνδεδεμενο ενώ στο hdmi to βρίσκει. (ενεργοποιειται η επιλογή στο μενου των input) άρα πάπαλα και απο κει.

3 εννοειται πως όλα αυτά τα δοκιμάσει και με το function key fn+f5

4. ολα τα παραπάνω και με άλλο καλωδιο hdmi

5 όλα τα παραπάνω με περασμένους καi τους τελευταιους driver

6.ολα τα παραπάνω βάζοντας την τηλεόραση ητε σαν extended display ητε σαν clone

7. το mininote μου με vga εξοδο επαιξε κανονικά το μόνο που χρειάστηκε να κάνω για να πίανει όλη την οθόνη ήταν να ανεβάω την αναλυση στην τv αλλα και π΄ριν απο αυτό επαιξε και έδειξε κανονικά.

κοινώς τα χω δοκιμάσει σχεδόν όλα το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει έιναι αν παίζει το λαπτοπ σε άλλη τv ( επίσης να σημειώσω οτι και η κάρτα αλλα και η tv υποστηριζουν την ίδια αναλυση στα 1080p)

επίσης δεν έχω δοκιμάσει απο προσθαφα'ιρεση υλικού να καταργήσω την κάρτα να βγάλω τους drivers και να τα ξαναπεράσω όλα απο την αρχή.

το μόνο που μου πάει στο μυαλό είναι να κάνουν conflict ta διαφορετικά προγραμματα display της acer των windows και της nvidia.

Απο κέι και πέρα υπάρχει π[ερίπτωση να έιναι καμένες οι εξοδοι εφόσον βλέπουν όμως την τηλεόραση?

Μήπως με κάνα φορματ γίνει δουλεια?

Δημοσ.

Λες ότι την βλέπει ως δεύτερη οθόνη αλλά δεν δουλεύει ως extended monitor. Δεν μας είπες όμως τι βγάζει ως μήνυμα. Πατάς το apply και δείχνει σαν να έχει ενεργοποιηθεί, κι όμως δεν βλέπεις τίποτα στην TV? Ή σου βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους.

Προτού προχωρήσεις σε clean install, εγώ θα δοκίμαζα σε μια άλλη TV. Να είναι χαλασμένη η έξοδος δεν το νομίζω (και η VGA και η HDMI μαζί, κομματάκι χλωμό). Αν εκεί παίξει πρέπει να το διερευνήσουμε κι άλλο. Αν δεν παίξει τι να πω. Ένα καθαρό Install με Win7 δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.

Πάντως αν βαριέσαι τα format/install, θα μπορούσες πρώτα να δοκιμάσεις να ξηλώσεις τον driver, να ξηλώσεις ότι παπαριά έχει ως πρόγραμμα η ACER (όχι μόνο αυτό για το display), reboot σε safe mode, τρέχεις Drive Sweeper ή παρόμοιο για να βγάλεις όλα τα ίχνη από τους driver, ξανά normal reboot, εγκατάσταση τελευταίου driver (χωρις τις παπαριές της ACER) και ξαναδοκιμάζεις.

(το παραπάνω ΠΡΕΠΕΙ να το κάνουμε όποτε περνάμε έναν καινούριο driver και ειδικά για την VGA)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...