john-mc Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 ενα πρόγραμμα που θα εμφανιζει στο χρηστη μενου επιλογων για πραξεισ/λειτουργιες που αφορουν ακεραιους αριθμους.Συγκεκριμενα θα εχει επιλογες για 1επιλογη για υπολογισμο παραγοντικου ενος θετικου ακεραιου Ν! (Ν!=1*2*3....*Ν) 2Επιλογη για υπολογισμο δυναμης θετικων ακεραιων Α(βαση)και Ν(εκθετης) 3επιλογη για εξοδο προγραμμα που θα τυπωνει ολους τους πρωτους αριθμους που υπαρχουν μεχρι εναν ακεραιο Ν(Ν<=0) καμια ιδεα?
V.I.Smirnov Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Το πρώτο δεν είναι τίποτε...της πλάκας τελείως και ντροπή σου που το ρωτάς. Για τους πρώτους αριθμούς, η κλασσική μέθοδος εύρεσης είναι το κόσκινο του Ερατοσθένη. Εδώ που βρίσκομαι δεν έχω compiler ούτε τις σημειώσεις μου αλλά μέσα στο Σ/K μπορεί να το κάνω... -
john-mc Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Το πρώτο δεν είναι τίποτε...της πλάκας τελείως και ντροπή σου που το ρωτάς. Για τους πρώτους αριθμούς, η κλασσική μέθοδος εύρεσης είναι το κόσκινο του Ερατοσθένη. Εδώ που βρίσκομαι δεν έχω compiler ούτε τις σημειώσεις μου αλλά μέσα στο Σ/K μπορεί να το κάνω... - δεν ειμαί του πλαισίου... θα περιμενω απαντηση σου... ευχαριστω
Dr.Fuzzy Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 δεν ειμαί του πλαισίου... θα περιμενω απαντηση σου... ευχαριστω του multirama, γερμανου, eshop;
V.I.Smirnov Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Τα δυο πρώτα θα τα βρεις μόνος σου. To παρακάτω βρίσκει τους πρώτους αριθμούς. >program prime_numbers implicit none integer::i,j,N logical,allocatable::isPrime( write(*,'("Give the max integer to find primes : ",\)') read(*,*) N allocate(isPrime(N)) isPrime=.true. do i=2,N do j=i,i*i if (i*j>N) exit isPrime(i*j)=.false. end do end do do i=1,N if (isPrime(i)) write(*,*) i end do end program
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.