Προς το περιεχόμενο

ενισχυτής σήματος

dimsag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Λοιπόν, θέλω έναν ενισχυτή σήματος για το χωριό μου! Το θέμα είναι ότι είναι 2 διαφορετικά κτίρια, σε περίπου 7 μέτρα απόσταση, και οι τοίχοι είναι από πέτρα (δυσκολία μάλλον στο σήμα να περάσει)! (Το router είναι στο ένα από τα δύο) Γι αυτό τον λόγο θα ήθελα να μάθω αν μπορώ με έναν ενισχυτή να έχω internet και στο άλλο κτίριο, χωρίς να ξανακάνω νέα σύνδεση. Το θέλω για να συνδέομαι με wifi. Η μέγιστη απόσταση των 2 σημείων (οι δύο αντιδιαμετρικές άκρες των κτιρίων) πρέπει να είναι νομίζω.... 35 μέτρα, μέσα από 2 πέτρινους τοίχους και κάνα-δυο δρομικούς τούβλινους. :X

Οτιδήποτε μπορείτε να μου προτείνετε (οικονομικό κατά προτίμηση), καλοδεχούμενο... :rolleyes:

Δημοσ.
δυσκολία μάλλον στο σήμα να περάσει

Όχι μόνο δυσκολία αλλά θα ψήνεις και αυγά οπουδήποτε θες αν καταφέρεις να περάσεις σήμα.

Το καλλίτερο και ποιο σωστό θα ήταν να άπλωνες utp μεταξύ των σπιτιών αν το βάλεις και σε προστατευτικό κάλυμμα και το θάψεις ποιος την χάρη σου.

Αν θες ασύρματα μετά βάζεις και ένα acess point και είσαι ok,αυτή είναι και η ποιο φτηνή λύση.

Μετά πας σε ιστορίες με κεραίες πάνω στης σκεπές όπου ξεφεύγεις.

Δημοσ.

Αυτό το utp δεν το ξέρω! Είναι καλώδια τα οποία συνδέω με το router πχ και μετά με τον ενισχυτή;; :confused:

Πίστευα ότι απλά χρειαζόμουν, ένα ή δύο ενισχυτές, σε κανένα παράθυρο κοντά και μετά προσευχές να περάσει το σήμα μέχρι την άλλη άκρη του σπιτιού... όχι ε;;; :cry:

Δημοσ.

Η λύση που πρότεινε ο TheELF με απλό καλώδιο δικτύου είναι η πιο σωστή.

Αλλά αν θέλεις οπωσδήποτε ασύρματη ζεύξη (δε σε παίρνει για τον οποιονδήποτε λόγο να έχεις καλώδιο μεταξύ των δύο κτιρίων): Μπας και ο σχετικός εξοπλισμός διαθέτει SMA connector; Αν ναι, αρκεί να αγοραστούν έξτρα κεραιούλες WiFi με τέτοια σύνδεση και να ανοιχτούν τρύπες στους δύο αντικρυνούς τοίχους των 2 κτιρίων από όπου θα περάσουν οι κεραίες. Εννοείται πως ο εξοπλισμός θα πρέπει με κάποιον τρόπο να μετακομίσει πλησίον των τοίχων, γιατί τα καλώδια που έχουν αυτές οι κεραίες είναι μικρού μήκους (και μη σκεφτείς για πατέντα να τα μακρκύνεις, έχουν μεγάλες απώλειες και ενδέχεται να έχεις πρόβλημα στη ζεύξη).

Δημοσ.

Την πρόταση του TheELF ακόμα δεν την κατάλαβα...

Όχι, δεν διαθέτει SMA ! Είδα αυτό το access point και αναφέρει 40m (σε εσωτερικό χώρο). Αν υπολογίσουμε ότι εννοεί σε μέγιστη απόσταση, χωρίς εμπόδια, με μερικούς τοίχους δεν θα φτάνει τα 25-30;;

Ο λόγος που θέλω ασύρματο, είναι ότι θέλω να μπορώ να μπαίνω σε διάφορους χώρους του σπιτιού και όχι μόνο σε ένα δωμάτιο! (Βλέπετε έχω και αδέρφια και έχουν και δωμάτια και όλο και κάποια δουλειά θα έχουμε χώρια... :rolleyes: :-D )

Δημοσ.
Την πρόταση του TheELF ακόμα δεν την κατάλαβα...

Απλό είναι. Έστω ότι έχεις τον ADSL router στο κτίριο Α. Αγοράζεις ένα αρκετά μακρύ καλώδιο δικτύου, τη μία άκρη τη συνδέεις σε θύρα Ethernet του router και την άλλη άκρη την οδηγείς στο εσωτερικό του κτιρίου Β. Από εκεί και πέρα, έχεις διάφορες επιλογές: μπορείς να αγοράσεις π.χ. ένα φτηνό δικτυακό switch, να μπριζώσεις το καλώδιο επάνω σε μία από τις θύρες του switch και από τις άλλες θύρες να δίνεις ενσύρματα Internet σε άλλες συσκεύες. Μπορείς πάλι στη θέση του switch να βάλεις ένα ασύρματο router (όχι ADSL router, απλό WiFi router) και να μοιράζεις ασύρματα Internet στις συσκευές του κτιρίου Β.

Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως οι πέτρινοι τοίχοι είναι απαγορευτικοί για ασύρματη ζεύξη των δύο κτιρίων. Εκτός αν κάνεις το κόλπο που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα, δηλαδή ξετρυπώσουν με κάποιον τρόπο κεραιούλες του σχετικού εξοπλισμού από τους αντικρινούς τοίχους, οπότε και το σήμα δε θα εμποδίζεται.

Δημοσ.

Το σκέφτηκα αυτό με της τρύπες,αλλά σε πέτρινο τοίχο και μάλιστα σε χωριό,καλή τύχη,θα πρέπει να σου βγει η πίστη για να το καταφέρεις.

Δημοσ.

ας γραψω και εγω.

α.τρυπα σε τοιχο ανοιγεις απλα θελει καλο τρυπανι.το λεω διοτι ειχαν αναγκαστει να κανω τρυπα για να στερεωσω κατι σε πετρινο σπιτι και με καλο τρυπανι κρουστικο κανεις δουλεια.με απλο απλα θα πεθανεις.

β.αν θες υποχρεωτικα ασυρματα και δεν θες να κανεις τρυπες υπαρχουν οι πιο κατω τροποι

α.παιρνεις access point των 300 mw Και οχι των 100 που ειναι τα default και ελπιζεις οτι θα παιξει καλυτερα.air live Πχ.

β.βαζεις τα access point αν γινεται οχι εκει που υπαρχει πετρα αλλα καπου που να υπαρχει παραθυρο.

γ. βαζεις κατευθυντικη κεραια και παλι κανεις την προσευχη σου.τουλαχιστον η κατευθυντικη εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες απο μια Omni ειδικα αν συνδυαστει με 300mw access point.

δ.οπως ειπαν τα παιδια κανεις μια τρυπα και βγαζεις την κεραια εξω.

parsifal πραγματι εχει απωλειες το μεγαλυτερο καλωδιο αλλα αν παρει πχ access point 300mw θα ειναι καλυτερα.απο την αλλη ενα δυο μετρα καλης ποιοτητας καλωδιο δεν θα τον επηρεασουν τοσο.και καλυτερα να ειναι οπτικη επαφη η κεραια και να χανει λογω μηκους καλωδιου παρα να προσπαθει πισω απο 2 πετρινους τοιχους.η πετρα ειναι ενα απο τα υλικα με τις μεγαλυτερες απωλειες οταν παει να περασει σημα wi fi.το λεω για το μηκος καλωδιου διοτι με μικρο ενισχυτη εχω ριξει και 30 και 50 μετρα καλωδιο ομοαξωνικο κεραιας και εχουν μπει με splitter 3-4 κεραιες και ολα ηταν μια χαρα.αλλα ειχε ενισχυτη βεβαια στην αρχη.αλλα με 300 Mw και 3 μετρα καλωδιο να ριξει δεν θα εχει κανενα θεμα.

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα και επειδή έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα με τον dimsag και πιο συγκεκριμένα είμαι σε μεζονέτα με το modem ruder (LinkSys WAG200)στον κατά όροφο με αποτέλεσμα στο επάνω όροφο το σιμά να είναι αρκετά ασθενές έως ανύπαρκτο το laptop πιάνει με το ζόρι σιμά ενώ το κινητό (htc desire hd) καθόλου, τι λύσης έχω…...?

Δημοσ.

στην ουσια φαντασου οτι εχεις 2 δωματια αποσταση το ενα απο το αλλο 50 μετρα να το πω ετσι χοντρικα για να φανει.

εχεις το ασυρματο adsl router και καλυπτεις το ενα δωματιο αλλα στο αλλο δεν φτανει καθολου το σημα.εκει ριχνεις καλωδιο απο το adsl router σε ενα access point που ειναι στο β δωματιο και το access point καλυπτει το β δωματιο.αν εφτανε οριακα το σημα και δεν μπορουσες να περασεις καλωδιο τοτε βαζεις repeater.nai ama θες να δωσεις με καλωδιο ethernet και οχι ασυρματα ναι σε καλυπτει.ειναι και dual band κιολας.δεν παιζει σαν Repeater και αμα δεν εχεις αντιστοιχση καρτα που να παιζει στα 5 ghz απλα παει χαμενο το dual band.

Δημοσ.

ετσι και αλλιως το καλωδιο το εχω απο πριν..τι εννοεις με το dual band?την καρτα του λαπτοπ ή του pc να ειναι στα 5ghz?

Δημοσ.

ενα ρουτερ οταν ειναι dual band μπορει να παιξει και 2,4 ghz και 5 ghz.αλλα για να παιξει στα 5 ghz θα πρεπει και η ασυρματη καρτα ειτε λεγεται laptop ειτε pc να υποστηριζει 802.11n στα 5 ghz.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...