panosmania Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Γεια σας επειδη δεν εχψ καθολου εμπειρια απο μητρικες και επειδη θα θελα πολυ να μαθω , θα μπουσε καποιος να μου πει τι πρεπει να κοιταω στα χαρακτηριστικα τους καθως και να αναλυση τη κανει το καθενα απο τα χαρακτηριστικα που πρεπει να κοιταω !!! ευχαριστω εκ των προτερων θα θελα να επισημανω πως για να παρεις μια μητρικη ξερω πως πρεπει να κοιτας το socket, αμα θες να ναι ddr3 απλα δεν γνωριζω τι αλλο πρεπει να κοιταω
Thanos1972 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Καταρχην κοιτας το socket του επεξεργαστη.Δηλαδη τι επεξεργαστη μπορεις να βαλεις επανω. Μετα κοιτας ολα τα υπολοιπα μαζι. Δηλαδη την τιμη,την μαρκα(αν και σιγα τα αυγα αυτο),ποσες υποδοχες για μνημη εχει και μεχρι ποση μνημη σηκωνει,εαν θελεις να κανεις sli η crossfire δηλαδη να εχει 2 θυρες Pciexpress x16 αλλα να δουλευουν με 2 καρτες γραφικων τουλαχιστον σε Χ8 Χ8 και οχι Χ16 Χ4, Εχω δουλεια τωρα,συνεχιζω σε λιγο....
panosmania Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Σε ευχαριστψω για την γρηγορη απανταση σου θαπεριμενω να μου προσθεδεις και αλλα οπως και μου πες !!! επισης τη σημινει Υποστήριξη Δίσκων: 3x SATA2, 4x SATA3 με υποστήριξη RAID 0,1,5,10. δεν κατανοω το "με υποστηριξη RAID 0,1,5,10" τι σημαινει καθως και Εσωτερικές Συνδέσεις: 1 x PCI Express 2.0 x16, 2 x PCI Express 2.0 x1, 3 x PCI, δεν τα γνωριζω ολα αν μπορεις εξηγησετα μου (μερικα παο αυτα τα γνωριζω απλα δεν ειμαι σιγουρος )
Nikosgiann Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Σε ευχαριστψω για την γρηγορη απανταση σου θαπεριμενω να μου προσθεδεις και αλλα οπως και μου πες !!! επισης τη σημινει Υποστήριξη Δίσκων: 3x SATA2, 4x SATA3 με υποστήριξη RAID 0,1,5,10. δεν κατανοω το "με υποστηριξη RAID 0,1,5,10" τι σημαινει καθως και Εσωτερικές Συνδέσεις: 1 x PCI Express 2.0 x16, 2 x PCI Express 2.0 x1, 3 x PCI, δεν τα γνωριζω ολα αν μπορεις εξηγησετα μου (μερικα παο αυτα τα γνωριζω απλα δεν ειμαι σιγουρος ) Υποστήριξη Δίσκων: ποσους σκληρους δισκους(ή και SSD) μπορεις να συνδεσεις στη μητρικη σου. δλδ 3x SATA2= 3 δισκους που ειναι SATA2(to sata2 ειναι ενα "προτοκολλο" συνδεσης,δλδ πως συνδεεται) 4x SATA3=4 δισκους που ειναι SATA3(η διαφορα του απο το SATA2 ειναι στην ταχυτητα,το 3 ειναι προφανως πιο γρηγορο,δηλαδη πιο γρηγορη μεταφορα δεδομενων) RAID 0,1,5,10: το raid ειναι μια τεχνολογια ας πουμε που μπορεις να "συνδεσεις" δυο δισκους για παραδειγμα.. ψαξε στη wiki τι σημαινει το καθενα Εσωτερικές Συνδέσεις: ειναι οι υποδοχες για καρτες οπως καρτα γραφικων,ηχου,τηλεορασης κλπ 1 x PCI Express 2.0 x16=1 υποδοχη για καρτα γραφικων 2 x PCI Express 2.0 x1=2 υποδοχη για καρτα τυπου PCI Express 3 x PCI= 3 υποδοχες για καρτες τυπου pci οπως ηχου,τηλεορασης,wifi κλπ
Thanos1972 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Σε ευχαριστψω για την γρηγορη απανταση σου θαπεριμενω να μου προσθεδεις και αλλα οπως και μου πες !!! επισης τη σημινει Υποστήριξη Δίσκων: 3x SATA2, 4x SATA3 με υποστήριξη RAID 0,1,5,10. δεν κατανοω το "με υποστηριξη RAID 0,1,5,10" τι σημαινει καθως και Εσωτερικές Συνδέσεις: 1 x PCI Express 2.0 x16, 2 x PCI Express 2.0 x1, 3 x PCI, δεν τα γνωριζω ολα αν μπορεις εξηγησετα μου (μερικα παο αυτα τα γνωριζω απλα δεν ειμαι σιγουρος ) ...Συνεχεια. Αυτα που ρωτας ειναι..οι θυρες sata2 και sata3 ειναι για να συνδεεις τις συσκευες (κυριως τους σκληρους δισκους και τα dvd drives).τα sata 2-3 ειναι για το ποσο γρηγορα ειναι με λιγα λογια με το sata 2 να ειναι πιο αργο απο το sata 3.αλλα για να δουλεψει το sata 3 θα πρεπει και ο σκληρος που θα συνδεσεις επανω να ειναι sata3.αλλιως και το 2 που ειναι μια χαρα σε ταχυτητες γιατι στους μηχανικους δισκους δεν καταλαβαινεις διαφορες απο sata2 σε sata3. επισης το raid που λεει ειναι για να κανεις raid με τους σκληρους δισκους εαν εχεις παραπανω απο εναν.αλλα επειδη δεν εχω κανει ποτε raid καλυτερα εαν θελεις να ασχοληθεις,να περιμενεις καποιον αλλο να απαντησει. το εσωτερικες συνδεσεις ειναι:pci express 2.0X16 ειναι η θυρα που θα βαλεις την καρτα γραφικων.εαν εχει παραπανω απο μια ειναι ειτε για sli ειτε για crossfire δηλαδη να βαλεις παραπανω καρτες γραφικων.αλλα εκει παιζει ρολο οπως σου ειπα και πιο πανω σε τι ταχυτητα θα δουλευουν οι θυρες μαζι.οι pci express x1 ειναι για να συνδεεις αλλες καρτες εκει (πχ καμια καρτα ηχου η καμια tv καρτα και τετοια σε γενικες γραμμες).το ιδιο και οι pci θυρες απλα ειναι πιο παλιες.Ας πουμε εκει θα βαλεις μια καρτα που θα σου δινει ας πουμε usb 3 και τετοια.εξαρταται την καρτα.μπορει να μπαινει και στην pciexpress x1 αυτη. Μετα θα κοιταξεις ποσα usb εχει και σε τι ταχυτητα πχ usb 2 η usb 3 με το τελευταιο να ειναι καλοδεχουμενο αλλα οχι απαραιτητο ακομα.στα usb φανταζομαι ξερεις τι συνδεεις. Μετα θα δεις τι καρτα ηχου εχει αλλα πλεον ολες οι μητρικες με καρτα ηχου ειναι μια χαρα για συστηματα γενικης χρησης και games. Εγω επισης κοιταω και το συστημα τροφοδοσιας του επεξεργαστη και των υπολοιπων chipsets. Θα κοιταξω με ποιους επεξεργαστες ειναι συμβατη,με πιο bios κυκλοφορει και τι γινεται γενικοτερα με το bios καθως και τι συνοδευτικα εχει και απο προγραμματα αλλα και απο παρελκομενα. Θα κοιταξω επισης και την αποσταση των slots των μνημων απο το slot του επεξεργαστη σε περιπτωση που θελω να αλλαξω ψυχτρα,για να μην ακυρωθουνε τα slots με καμια μεγαλη ψυχτρα. Θα διαβασω και αρκετα review για την μητρικη στο νετ και φυσικα θα ρωτησω και εδω περα μπας και την εχει κανεις και μου πει την γνωμη του.Ειδικα το τελευταιο το κανεις οπωσδηποτε.και με την πραξη μαθαινεις τα υπολοιπα. Μπορει να ξεχναω και κατι...
panosmania Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 σας ευχαριστω πολυ για τις απολυτα κατανοητες απαντησεις σας !!! Μπορειτε επισης να μου πειτε τη διασταση πρεπει να χει η μητρικη αν θελω να αλλαξω ψυκτρα ετσι ωστε να χω χωρο και για να χωρεσουν και αλλα πραγματα οπως η επιπλεον ram (εννοω πιο μεγεθος ειναι καλυτερο για να φιαξεις ενα pc που να χωραει μεγαλη ψυκτρα αλλα παραλληαλ να μπαινουν και οι ram ) ! τι ειναι το atx και ti to itx kai uAtx ???
Thanos1972 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 σας ευχαριστω πολυ για τις απολυτα κατανοητες απαντησεις σας !!! Μπορειτε επισης να μου πειτε τη διασταση πρεπει να χει η μητρικη αν θελω να αλλαξω ψυκτρα ετσι ωστε να χω χωρο και για να χωρεσουν και αλλα πραγματα οπως η επιπλεον ram (εννοω πιο μεγεθος ειναι καλυτερο για να φιαξεις ενα pc που να χωραει μεγαλη ψυκτρα αλλα παραλληαλ να μπαινουν και οι ram ) ! τι ειναι το atx και ti to itx ??? Το μεγεθος ειναι αυτα που λες.εξαρταται το κουτι που εχεις.αμα εχεις κανενα της προκοπης δηλαδη απο τετοιο και πανω καλυτερα να βαλεις atx.αλλα και Mini atx να βαλεις,δεν θα εχεις προβλημα.απλα στο atx ειναι λιγοτερο στριμωχτα τα πραγματα. φυσικα το οτι ειναι atx δεν σημαινει οτι ειναι σιγουρο οτι θα μπορεις να βαλεις καποια ψυχτρα και δεν θα εχεις προβλημα με της μνημες.Εξαρταται απο το layout επανω στο Pcb.αλλα εαν χρησημοποιεις μνημες χωρις καποια ψηλα ψυχτρακια επανω σε αυτες,δεν εχεις προβλημα.Αρα καταληγουμε οτι ειναι για τους απο πανω λογους καλυτερο το atx προτυπο. Επισης αυτο που ξεχασα να σου πω ειναι να κοιτας στης μητρικες εαν εχουν καρτα γραφικων ενσωματομενη.μπορει να χρειαζεσαι υπολογιστη μονο για δουλειες γραφειου και ταινιες οποτε και με την καρτα γραφικων της μητρικης κανεις μια χαρα την δουλεια σου.αλλα δεν ειναι για παιχνιδια.Επισης βολευει εαν εχει καρτα γραφικων,να την απενεργοποιησεις και να βαλεις καποια αλλη extra καλη για παιχνιδια και αμα σου βγαλει προβλημα η καρτα γραφικων να την βγαλεις και να χρησιμοποιεις της μητρικης για να δεις εαν οντως φταιει αυτο και εαν ναι,μεχρι να παρεις καινουργια να μην μεινεις απο υπολογιστη.Το πιανεις το σκεπτικο ετσι? Και φυσικα κοιτας στις μητρικες πια chipsets εχουν.δηλαδη Northbridge και southbridge.αλλα ειναι παρα πολλες οι διαφορες τους που καλυτερα επιλεγεις τον επεξεργαστη που θελεις πρωτα και μετα την μητρικη.η εαν ξερεις τι κανεις,μπορεις να κανεις και το αντιθετο φυσικα. Στα εχω πει παρα πολυ μπακαλιστικα αλλα πιο πολυ για να παρεις μια ιδεα.
panosmania Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 καταλαβα απολυτως τι θελεις να πεις απλα θελω να ξανααρχισω να ασχολουμαι με αυτα καθως και να μαθω να στεινω υπολογιστες (καθως και οι σπουδες μου ειναι τετοιες που θα το απαιτησουν αυτο τα επομενα χρονια ) !!! απλα εχω εναν φοβο σχετικα με τις συνδεσεις των καλλωδιον μεσα στην μητρικη κ φοβαμαι να τα πειραξω η να αλλαξω κατι (αμα γινει καμια βλακεια δεν θα χω υπολογιστη αντε ξανα μανα να μαζευω λεφτα)
Thanos1972 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 καταλαβα απολυτως τι θελεις να πεις απλα θελω να ξανααρχισω να ασχολουμαι με αυτα καθως και να μαθω να στεινω υπολογιστες (καθως και οι σπουδες μου ειναι τετοιες που θα το απαιτησουν αυτο τα επομενα χρονια ) !!! απλα εχω εναν φοβο σχετικα με τις συνδεσεις των καλλωδιον μεσα στην μητρικη κ φοβαμαι να τα πειραξω η να αλλαξω κατι (αμα γινει καμια βλακεια δεν θα χω υπολογιστη αντε ξανα μανα να μαζευω λεφτα) Το να στηνεις υπολογιστες πλεον δεν ειναι κατι δυσκολο στην συνδεσμολογια.ολα τα καλωδια του τροφοδοτικου λενε επανω που μπαινει που.δεν ειναι δυσκολο.για ξεκινημα ριξε μια ματια στον οδηγο που εχει φτιαξει ο rafail1994. να γινει βλακεια και να καψεις κατι ειναι πολυ δυσκολο.τωρα αμα πας να κουμπωσεις μνημη ddr2 σε μητρικη ddr3 που δεν γινετε αλλα παρολλα αυτα εσυ το καταφερεις και το κανεις τοτε.......
driftingcris Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Ασχετο: Θανο ειδες? Δεν ανοιγω μονο εγω τετοια θεματα....
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δεν έχεις με τι να ασχοληθείς και ανοίγεις θέματα αβέρτα, ε;
Dbzakias2 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δεν έχεις με τι να ασχοληθείς και ανοίγεις θέματα αβέρτα, ε; ασε μη του τα θυμιζεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.