Προς το περιεχόμενο

σοβαρο προβλημα με σκληρο δισκο!!!!!!

sarpan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους...θα προσπαθησω να περιγραψω οσο πιο απλα γινεται το προβλημα μου.Ειχα ενα εξωτερικο σκληρο WD My book 500gb.δεν μου ειχε εμφανισει ποτε καποιο προβλημα.ξαφνικα χθες εκει που σερφαρα στο νετ ακουσα τον κλασικο ηχο που κανουν τα windows οταν συνδεουμε μια συσκευη usb.κοιταω τον σκληρο αναμενο το λαμπακι.παω στον υπολογιστη μου και ειχε χαθει.περιεργο.δοκιμαζω να το βαλω σε αλλη θυρα USB.το βαζω και κατω δεξια βγαζει το εικονιδιο που κανει εγκατασταση συσκευης...και εκει που περιμενω να πανε ολα καλα μου βγαζει εγκατασταθηκε η συσκευη Initio default controller.φυσικα ο δισκος δεν υπηρχε πουθενα στο συστημα ουτε στα bios.διαβαζοντας καποια πραγματα κατεληξα στο συμπερασμα οτι ισως να φταιει το κουτι του εξωτερικου.τον ανοιγω και μεσω ενος φιλου μου συνδεσαμε εναν αλλον adaptor sata to usb.ουτε εκει καποια επιτυχια...η τελευταια μου προσπαθεια ηταν να τον συνδεσω εσωτερικα.αγορασα λοιπον ενα καλωδιακι sata κανω τη συνδεση.ανοιγω το pc και παει αμεσως να κανει την εγκατασταση συσκευης οποτε λεω ουφφφ.ομως μου εβγαλε σφαλμα και οτι δεν εγινε η εγκατασταση.αλλαξα τα καλωδια(sata,τροφοδοσιας ρευματος) με αυτα που ειχα στον δευτερο εσωτερικο σκληρο αλλα τιποτα.ουτε απο το bios ουτε απο το συστημα.τι μπορει να φταιει λοιπον η τι μπορει να εχω κανει λαθος???

Αναφορικα εχω την Gigabyte Ep45-DS3LR

Ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

πες μου οτι κανεις πλακα φιλε μου...θα παθω καρδιακο.

το προβλημα που μπορει να οφειλεται καταρχας?

Δημοσ.

Μα αν έκανες όλα αυτα που λες & το δοκιμασες κ σε άλλο pc...δεν υπάρχει άλλη λογική απάντηση...

Όσον αφορά το λόγο δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, 1)μπορει απλά να τα έφαγε τα ψωμιά του 2) μπορει να χτυπήθηκε πουθενά ή απο εσένα ή απο άλλον 3) μπορει εκει που τον ακουμπας να ζεσταθηκε αρκετά κ διάφορα αλλα...

Καμία φορά όταν χτυπάει ο σκληρός τον ακούς που γρατζουναει, άλλες φορές οχι...

Ας μας πει κ κανένας άλλος καμία γνώμη...

ΥΓ:Κάποιος είχε γράψει κάποτε: "μια φορά back up ίσον καμία."

Δημοσ.

βασικα ειναι σε μονιμη θεση και απο θεμα θερμοκρασιας δεν υπαρχει θεμα σιγουρα γιατι τα παρακολουθουσα με προγραμμα.οποτε μαλλον εφαγε τα ψωμια του οπως λες.πιστευεις οτι αμα το παω σε καποια εταιρεια για ανακτηση δεδομενων θα ειναι επιτυχεις???η θα μου φανε τζαμπα τα λεφτα???

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!!!!!!!

ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕΕΕΕΕΕΕ φιλε μου απιστευτο....απο μονο του ξαφνικα αρχισε να γυριζει και τον αναγνωρισε το pc

Δημοσ.

Σε σκληρο που τον βλέπει αλλα δεν τον διαβάζει έχω κανει ανάκτηση με το recuva το οποίο είναι free. Τα μαγαζιά που το κάνουν αυτο παίρνουν στη χειρότερη 300€

Στη δική σου περίπτωση δεν ξέρω πόσο θα παρουν αλλα φαντάζομαι τουλάχιστον τα δίπλα κ ίσως λέω λίγα.

Προσωπικά το μόνο που αξίζει να σωθεί είναι βίντεο κ φωτο κ προσωπική εργασία, όλα τα αλλα βρίσκονται κ δεν αξίζει να πληρώσεις τόσα € για προγράμματα , μουσική , ταινίες κτλ.

Σωσε ότι προλαβαινεις κ μην τον κλείσεις γιατί μπορει να μην ξαναλειτουργησει

Δημοσ.

Υπάρχει, ενα πολύ καλό πρόγραμμα, που λέγετε GetBack For NTFS (το είχα δοκιμάσει παλιά με πολύ καλά αποτελέσματα) που σκανάρει τον σκληρό ακόμα και όταν δεν τον αναγνωρίζουν τα windows. Ετσι μπορείς να ανακτήσεις τα δεδομένα σου, εκτός απο αυτά που θα τύχη να είναι πάνω στους bad sectors.

Αν και πάλι δεν διαβάζεται ο δίσκος τότε, μπορείς να βρείς ή να αγοράσεις έναν ίδιο σκληρό, οπότε, μπορείς να ξεβιδώσεις προσεκτικά την πλακέτα, από το κάτω μερος του δίσκου, και να την αντικαταστήσεις με άλλη από δίσκο που λειτουργεί σωστά. Θεωρητικά ο δίσκος θα πρέπει να δουλέψει σωστά...

Δημοσ.

Αν και πάλι δεν διαβάζεται ο δίσκος τότε, μπορείς να βρείς ή να αγοράσεις έναν ίδιο σκληρό, οπότε, μπορείς να ξεβιδώσεις προσεκτικά την πλακέτα, από το κάτω μερος του δίσκου, και να την αντικαταστήσεις με άλλη από δίσκο που λειτουργεί σωστά. Θεωρητικά ο δίσκος θα πρέπει να δουλέψει σωστά...

απλα με αυτο θα πετυχω να σωσω τα αρχεια μου????

Δημοσ.

γενικα μιλαω...συν του οτι μπορει να το ξανακανει.αν ειναι στα τελευταια του....και αν συμβει καποια στιγμη σε αλλο σκληρο καλο ειναι να ξερω τι να κανω

Δημοσ.

...δατ μπήινγκ δε κέης, ναι - το GDB είναι πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων (θα προτιμούσα το File Scavenger πριν από αυτό, και το Active File Recovery πριν απ' αυτό, πριν το φαγητό, και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις). Μη φανταστείς τπτ εξωτικό, βέβαια... : "απλά" διαβάζει αυτά που δνε μπορούν (...και μάλλον θα όφειλαν να) τα Windows. OTAN τυχαίνει ζημιά στο file system που τα φιλοξενεί (τα περί ου ο λόγος αρχεία). Με λίγα λόγια : αν είναι σοφτγουερικό το ζήτημα, ναι, ένα πρόγραμμα ανάκτησης μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο. (Αν όμως είναι ζήτημα σκαλώματος του ίδιου του δίσκου, δεν τη βγάζεις καθαρή)

Κοινώς, μη βασίζεσαι σε προγράμματα για να την πηδήξεις γουέν δε σιτ χιτς δε φαν - ΑΛΛΑ πάντα να προνοείς να έχεις αντίγραφα των σημαντικών σου αρχείων, μπηφόρχαντ. Είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος (μετά το Ρεξόνα).

* ...κι επειδή ο Θεός αν υπήρχε θα έκανε πιο σοβαρές δουλειές από το ν' ανασταίνει τους δίσκους σου, κάτι -κατά Πάσχα πιθανότητα- δεν είχες συνδέσει "καλά" (μάλλον το SATA καλώδιο δεδομένων) / κουνήθηκε / πήγε στη θέση του / όπως κι η καρδιά σου.

** ...τη συμβουλή που σου είχε δώσει ο Φωτόνιος, μη την έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού για πολύ τοις μετρητοίς. Διότι ναι μεν παίζει - αλλά όχι plug & play φάση : ισχύει υπό προϋποθέσεις, και ΑΝ έρθεις σε κατάσταση να την χρειαστείς, να ρωτήσεις εδώ (ή και αλλού) για να την ψάξεις, ώστε να μη πετάξεις λεφτά τζάμπα.

*** Δια εγκυκλοπαιδικούς λόγους, κι επειδή είχες αναφερθεί, ξέρε πως οι data recovery εταιρίες χρεώνουν χοντρά, σε σχέση με το πόσο ίσως εσύ έχεις στο μυαλό σου ότι.. Πώς πάει ο καφές στο Κολωνάκι, σε σχέση με τα Πατήσια; Τέτοια φάση. (Το καλό είναι πως δεν τρώνε λεφτά : τους πλερώ, αλλά μόνο άφτερ επιτυχημένης ανάκτησης. Και αυτοί μάλιστα μπορούν να κάνουν δλειά, ακόμη και εάν ο δίσκος έχει "φίζικαλ" πρόμπλεμ. Άρα κι εννοείται πως τα περιεχόμενα αρχεία, το αξίζουν το τσούξιμο)

Δημοσ.

δυστυχως ο φιλος mikelamar ειχε δικιο.ξαναεγινε...κατεβασα ενα προγραμμα usb device viewer και στο initio default controller γραφει αυτα:

---===>Device Information<===---

ConnectionStatus:

Current Config Value: 0x01 -> Device Bus Speed: High

Device Address: 0x01

Open Pipes: 0

*!*ERROR: No open pipes!

===>Device Descriptor<===

bLength: 0x12

bDescriptorType: 0x01

bcdUSB: 0x0200

bDeviceClass: 0xFF -> This is a Vendor Specific Device

bDeviceSubClass: 0xFF

bDeviceProtocol: 0xFF

bMaxPacketSize0: 0x40 = (64) Bytes

idVendor: 0x13FDidProduct: 0x161F

bcdDevice: 0x0100

iManufacturer: 0x00

iProduct: 0x00

iSerialNumber: 0x00

bNumConfigurations: 0x01

===>Configuration Descriptor<===

bLength: 0x09

bDescriptorType: 0x02

wTotalLength: 0x0012 -> Validated

bNumInterfaces: 0x01

bConfigurationValue: 0x01

iConfiguration: 0x00

bmAttributes: 0xC0 -> Bus Powered

MaxPower: 0x01 = 2 mA

===>Interface Descriptor<===

bLength: 0x09

bDescriptorType: 0x04

bInterfaceNumber: 0x00

bAlternateSetting: 0x00

bNumEndpoints: 0x00

bInterfaceClass: 0xFF -> Vendor Specific Device

bInterfaceSubClass: 0xFF

*!*CAUTION: This appears to be an invalid bInterfaceSubClass

bInterfaceProtocol: 0xFF

*!*WARNING: must be set to PC_PROTOCOL_UNDEFINED 0 for this class

iInterface: 0x00

*!*ERROR: 0xFF is the prerelease USB Video Class ID

ξερει καποιος τι σημαινουν?

Δημοσ.

Αυτά τα στοιχεία είναι από τον usb controller που είναι πάνω στην μητρική,δεν έχει σχέση με τον δίσκο σου.

Δες αυτό που σου είπε ο washcloud:

* ...κι επειδή ο Θεός αν υπήρχε θα έκανε πιο σοβαρές δουλειές από το ν' ανασταίνει τους δίσκους σου, κάτι -κατά Πάσχα πιθανότητα- δεν είχες συνδέσει "καλά" (μάλλον το SATA καλώδιο δεδομένων) / κουνήθηκε / πήγε στη θέση του / όπως κι η καρδιά σου.
Δημοσ.

Αυτα ειναι τα στοιχεια απο τη συσκευη initio default controller.μου εμφανιζεται μονο οταν συνδεω τον εξωτερικο.τωρα για τη συνδεσμολογια δεν γινεται να κανω καποιο λαθος. 2 καλωδια ειναι ολα κι ολα.παντως αυτο που ακουω απο το σκληρο ειναι οτι παει να ξεκινησει αλλα δεν....οποτε δεν ξερω μηπως κατι εχει να κανει με την τροφοδοσια ρευματος

Δημοσ.

Τουλαχιστον πρόλαβες να πάρεις τα αρχεία σου οταν αναστηθηκε??

Και ας γίνω αλλη μια φορά κουραστικός!!!

1 φορα back up = καμία... Τα πολύ σημαντικά αρχεία στην χειροτερη πρέπει να υπάρχουν σε δύο διαφορετικους σκληρούς / μεσα αποθήκευσης και ιδανικά 3 - 4 back up σε διαφορετικά μεσα!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...