Προς το περιεχόμενο

Ναργιλές topic :)


santana99
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

Δεν επιτρέπονται "αγγελίες" ζήτησης ή πώλησης παρά μόνο στην κατάλληλη κατηγορία του site 

Επίσης δεν επιτρέπεται διαφήμιση αγγελιών μέσω μηνυμάτων σε θέματα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εχει δοκιμασει κανεις καρβουνα Tom Cococha να μου πει εντυπωσεις; Σκεφτομαι να παραγγειλω την μπλε εκδοση τους, που ειναι τα Flat, περιπου σαν τα CocoNara δηλαδη.

 

Ναι, μια χαρά είναι τα tom, είχα πάρει θυμάμαι πολύ παλιά 20 κιλά από το shisha-net

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτες εντυπωσεις απο Tangiers Noir Orange Soda:

 

Αρχικα, το accliamation. Μεσα στις πρωτες 2 ωρες, η μυρωδια παρεμενε σταθερη πλεον, οποτε θεωρησα οτι ειχε ολοκληρωθει.

 

Επειτα, σε Mini Allien Phunnel, χρησιμοποιησα 3 μισα Cocobrico (πηρα 2 ολοκληρους κυβους, τους εκοψα στη μεση και χρησιμοποιησα τα 3 απο 4 μισα).

 

Οι πρωτες τζουρες ηταν αψογες, με μεγαλα ντουμανια και πολυ καλη γευση, αλλα επειτα ξεκινησε να βγαινει καπνος πανω απο τον λουλα, ενδειξη του οτι ο καπνος καιγοταν - overheating, οποτε και μετα απο ενα σημειο εγινε λιγο harsh, εχασε και την γευση και την ποσοτητα καπνου.

Χρειαζομαι λιγοτερη θερμοτητα, θα δοκιμασω ειτε με 2 μισα, ειτε παλι με 3 αλλα βαζοντας ακρη-ακρη στον λουλα, σχεδον να κρεμονται.

Πρεπει να το βρω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεις καπνό από το λουλά όπως το περιγράφεις πετάς τα κάρβουνα στο τασάκι και τον αφήνεις να κρυώσει.

 

Ιδανικά τον πιάνεις με ένα γάντι κουζίνας τον γυρνάς προσεχτικά ή βάζεις το κεφάλι σου από κάτω (ώστε να μην στάξει κάτι) και φυσάς απαλά να πέσει η θερμοκρασία...περιμένεις 2-3 λεπτά και συνεχίζεις.

 

Επίσης όταν δεις ότι πάει να φουντώσει βγάζεις το ένα καρβουνάκι και το αφήνεις στο τασάκι και ας καίγεται μόνο του... και δουλεύεις με τα άλλα 2. Το ίδιο ισχύει και αν τα πετάξεις και πας να τα ξαναβάλεις ότι δεν θα βάλεις και τα 3 αλλά μόνο τα 2.

 

Μπορεί να ξεγελιέσαι στην αρχή επειδή δεν δίνει τίποτα σε καπνό όμως όταν πάρει μπρος γίνεται το ολοκαύτωμα όπως το περιγράφεις.

 

Ιδανικά εδώ αν έχεις ένα φαρδύ windcover (αν δεν έχεις φτιάχνεις ένα πρόχειρο με αλουμινόχαρτο) τα βάζεις και δεν τραβάς καμία τζούρα για 5-6 λεπτά, το βγάζεις και ξεκινάς...θα ξεκινήσει πολύ πιο smooth το session σου. Και εδώ ίσως για να πάρει μπρος πιο γρήγορα θέλει 3 κάρβουνα αλλά στην συνέχεια 2. Αν τσιγκουνεύεσαι το 1 έξτρα κάρβουνο που ουσιαστικά θα κάτσει στην απέξω και θα ξαναμπεί προς το τέλος που θα χουν μικρύνει όλα, μπορείς με 2 το ένα απέναντι στο άλλο και μετά από λίγη ώρα τα μεταφέρεις 90μοίρες πάλι απέναντι ώστε να πάρει ζέστη και εκεί που δεν έχει τόση πολύ ο λουλάς.

 

Κοντεύουμε καλοκαίρι έχει πολύ ζέστη για 3 κάρβουνα. Τον χειμώνα δεν νομίζω να είχες τέτοιο πρόβλημα.

 

Τέλος εννοείται τα κάρβουνα τα βάζεις να κάνουν ισσοροπία στις άκρες του λουλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη δεν θελω να κανω συνεχως διορθωτικες κινησεις κατα την διαρκεια του session (βγαλε καρβουνα, βγαλε λουλα, φυσα, ξαναβαλτα κλπ) προσπαθω να βρω το "σημειο" ωστε να ειμαι κομπλε απο την αρχη. Αφηνω παντα αρχικα μερικα λεπτα τα καρβουνα επανω χωρις να τραβαω τζουρες, για να ανεβασει θερμοκρασια ομαλα ολο το συστημα του λουλα-καπνου.

 

Με Nakhla, χειμωνα-καλοκαιρι επαιζα παντα με ιδια ποσοτητα καρβουνου, εχω μαθει γενικα τι ζηταει και πως ανταποκρινεται. Οι Tangiers απο την αλλη, ειναι εντελως καινουριοι για μενα και χρειαζεται να δω πως ανταποκρινονται σε διαφορες συνθηκες, οποτε θεωρω λογικο και αναμενομενο τα πρωτα session να πανε απο λιγο εως και πολυ στραβα. Ολα θα αρχισουν να ξεδιαλυνουν σιγα σιγα.

 

Και ολα αυτα για την σειρα Noir. Με την Birquq ολα απο την αρχη, αφου εχει αλλες απαιτησεις θερμοτητας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια γτ πιστευω εγω οτι το καλυτερο καρβουνο ειναι αυτο απο τα ναργικεδαδικα το φυσικο καρβουνο??εμενα η γευση με το καρυδας παντα μ βγαζει μια καμμενη γευση..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...