Προς το περιεχόμενο

Ναργιλές topic :)

santana99
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

Δεν επιτρέπονται "αγγελίες" ζήτησης ή πώλησης παρά μόνο στην κατάλληλη κατηγορία του site 

Επίσης δεν επιτρέπεται διαφήμιση αγγελιών μέσω μηνυμάτων σε θέματα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αντιμετωπιζω ενα θεμα με την αποθηκευση του καπνου, Nakhla συγκεκριμενα. Στην συσκευασια του οταν ανοιχτει, ειναι σε μια μορφη συμπαγη, περιπου σαν "τουβλο". Συνηθως το "σπαω" και το ανακατευω για να υπαρχει καλη κατανομη των υγρων σε ολη την μαζα του καπνου και υστερα το αποθηκευω, μακρια απο τον ηλιο, σε τετοια βαζακια:

1742574.jpg

Εχουν και ενα λαστιχο αναμεσα στο κλεισιμο, για αεροστεγη αποτελεσματα και καλα. Υπ΄οψιν οτι το βαζω μεσα με το δικο του ναυλον ωστε να μην χαθουν υγρα.

Ανοιξα εναν καπνο πριν απο 2 εβδομαδες. Ενω τα session της πρωτης εβδομαδας ηταν πολυ καλα, την επομενη (ειχε μεινει ποσοτητα περιπου μιση της αρχικης) και οσο μειωνοταν η ποσοτητα του καπνου, φαινεται οτι ηταν πλεον πιο στεγνος και τα sessions πλεον πολυ χειροτερα.

Πως να το αντιμετωπισω αυτο; Να τον βαζω στο ψυγειο μηπως διατηρηθουν τα υγρα ή μηπως ειναι αναποφευκτο το στεγνωμα επειδη τελειωνει ο καπνος; Μηπως να το διατηρησω στην αρχικη μορφη τουβλου; Τι προτεινετε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια/συμβουλή σας. Πριν μερικές μέρες πήρα έναν σωλήνα καπνίσματος (ΛΑΪ) για ναργιλέ για να αντικαταστήσω τον παλιό μου. Ο ναργιλές που έχω είναι μεσαίου τύπου και τον έχω 2 χρόνια και σκέφτηκα ότι έπρεπε να αλλάξω τον σωλήνα μήπως έχει σκουριάσει. Ο σωλήνας που αγόρασα είναι ο διπλάσιος σε μήκος από τον παλιό μου. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν ρουφάω με τον καινούργιο σωλήνα είναι πολύ πιο δύσκολο να περάσει ο αέρας και πρέπει να ρουφάς με πολύ δύναμη ενώ με τον παλιό μου ήταν χαλαρά δηλαδή ρουφούσες πιο άνετα ενώ με τον καινούργιο σου βγαίνει η πίστη και αυτό συμβαίνει είτε είναι πάνω στον ναργιλέ ο σωλήνας είτε να τον έχω βγάλει από πάνω και να προσπαθώ να ρουφήξω τον αέρα. Ποιό είναι το πρόβλημα; Είναι ελαττωματικός ή γίνεται αυτό επειδή είναι μεγάλο σε μήκος ή είναι έτσι το είδος του (π.χ. αν έχει κάποιον μηχανισμό μέσα για να περνάει πιο λίγος αέρας, λέω εγώ τώρα);

@skilopsaro ίσως κάνεις κάτι λάθος, μάλλον στο κομμάτι της αποθήκευσης αν και κανονικά είναι σχεδόν αεροστεγές.. Και εγώ έσπαγα τον καπνό, αφαιρούσα στεμς και τον έβαζα σε ενα μικρό κουτάκι που κλείνει όσο πιο καλά μπορεί (σαν τάπερ) και μετά με ένα πιρουνάκι ανακάτευα να μοιραστούν τα υγρά και σέρβιρα. Δεν είχα ποτέ θέμα, ακόμα και 2 χρόνια + το ίδιο έχει παραμείνει αν και δεν είναι για κατανάλωση μάλλον. Θα έλεγα λοιπόν να σιγουρευτείς ότι κλείνει καλά 1ον και πως οταν βάζεις κάθε φορά να ανακατεύεις πριν βάλεις ώστε να ισομοιράζονται τα υγρά 2ον (πράγμα δύσκολο βέβαια αν ειναι μεσα σε σακουλακι)

@tripleklegend γενικά ισχύει πως με ίδια διάμετρο και 2πλάσιο πχ μήκος σωλήνα όταν θα ρουφάς θα είναι λίγο δυσκολότερο όμως σε βαθμό πολλές φορές απαρατήρητο ή ελάχιστο.... όλα τα λάστιχα ειναι ίδια, δεν υπάρχει μηχανισμός, απλά είναι πιο στενό. ή το συνηθίζεις ή πας σε καινούργιο (αφού το δοκιμάσεις πρώτα αυτή τη φορά).

γενικά μην παίρνετε τέτοιου τύπου λάστιχα -.> http://www.hookahhub.com/images/detailed/1/ultra-wide-synthetic-leather-hookah-hose-black.jpg

Υ.Γ. μην ξεχνάτε πρώτη φορά να φυσάτε καλά 2-3 φορές και μετά να ρουφάτε μην έρχονται σκόνες ή οτιδήποτε στο στόμα-πνευμόνια

@santana99 Δεν ειναι ακριβως σακουλακι, ειναι το ναυλον που εχει απο την συσκευασια του και τυλιγεις τον καπνο, οποτε μπορω να ανακατευω και να μοιραζω τα υγρα σε ολο τον καπνο καθε φορα πριν ετοιμασω εναν λουλα. Σιγουρα το βαζακι κλεινει καλυτερα απο οποιοδηποτε αλλο σκευος χρησιμοποιησω λογω του εξτρα λαστιχου. Μηπως φταιει που τα εχω στον παγκο διπλα στο ψυγειο, αν και δεν νομιζω τοσο πολυ να κανει ζημια η αντισταση του. Αν δοκιμασω να διατηρησω τον καπνο μεσα στο ψυγειο, θα παθει τιποτα;

το καλύτερο μέρος για αποθήκευση είναι μέσα σε ένα ντουλάπι.... για να χάνεις μετά από 2 βδομάδες την απόδοση του καπνού ίσως φταίει η ζέστη που παράγει το ψυγείο σε εκείνο το μέρος. Μπορείς να δοκιμάσεις και στο ψυγείο αν και μου φαίνεται υπερβολή. Δεν το έχω δοκιμάσει... Σίγουρα ένα ψυγείο που είναι σε πιο ψηλή θερμοκρασία από αυτό που έχουμε σπίτι μας για τα τρόφιμα θα ταν καλύτερα. Το πολύ κρύο δεν ξέρω πως επιδρά, δεν το χω δοκιμάσει γιατί δεν χρειάστηκε.

Το επομενο μου βημα θα ειναι το ντουλαπι, αν και αυτο δεν λειτουργησει τοτε συντηρηση ψυγειου. Βεβαια, τον τελευταιο καιρο το εχω παει λιγο πιο μακρια, σκεφτομαι υγραντηρα πουρων. Βεβαια απο την αλλη, η υγρασια μεσα στον υγραντηρα δεν θα ειναι ιδια με το περιβαλλον καπνισματος, οποτε σκεφτομαι μην προκαλεσω καποιο "σοκ" στον καπνο και καταστραφει.

Λύθηκε το θεματάκι μου. Πήγα ξανά από Αλ Σουλτάν τα είπαμε καμιά ώρα με τον άνθρωπο (πολύ cool by the way).
Έλειπε η μπιλίτσα, και αυτό ήταν, μόλις μπήκε στην θέση της, το μικρό ΚΜ παρά το μέγεθος του, βγάζει τώρα σύννεφα !!! Καταπληκτικός !!
Μου έδωσε και γενίκα συμβουλές, όλα καλά τώρα.

Cheers.

Ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις που μπορω να βρω γευση prince molasses?Η αν δεν γνωριζει αυτη τη συγκεκριμενη καποια αλλη που να κανει καλο κεφαλι και να χει καλη γευσηκαι που μπορω να τη βρω ειτε σε μαγαζι στο internet ειτε στη θεσσαλονικη σε καποιο μαγαζι επειδη εκει μενω.Ευχαριστω

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα κι από μένα στην παρέα. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, ψάχνω κι εγώ μαγαζί με γεύσεις al fakher. Για herbal έχω βρει αυτό: http://e-shisha.gr/shop/καπνοι-tobacco-shisha-hookah-καπνοσ-για-ναργιλε/tobacco-for-hookah-alfakher-kapnos-gia-nargile και χτες που ρώτησα στο μαγαζί στην Αιόλου μου είπαν ότι μέσα στη βδομάδα θα φέρουν. Προσωπικά οι herbal μου αρέσουν, αλλά πολλοί διαφωνούν. Δεν έχω δοκιμάσει κανονική al-fakher οπότε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη. Μπορεί κάποιος που έχει δοκιμάσει και τις 2 να μου πει ποια θεωρεί καλύτερη και γιατί?

Γεια σ φιλε μ...προσωπικα πιστευω οτι δεν εχουν καμια σχεση με ανωτερες αυτες με νικοτινη,εγω πχ κανω μηλο,οταν εκανα την χερμπαλ ηταν λες κ δεν καπνισα κ δεν εμοιαζε κ καθολου σε γευση,μπορεις ν παρεις με νικοτινη ν καταλαβεις διαφορα,αλλα προς θεου μην γινεις σαν εμενα π εθιστηκα..χαχααχ..καλο βραδυ σε ολη την παρεα...

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα παίδες. Προσπαθώ εδώ και καιρό να βρω καπνούς nakhla στο ίντερνετ αλλά το μόνο που έχω βρει είναι από ebay αλλά με πολύ φουσκωμένες τιμές. Ξέρετε κανένα καλό e-shop εντός Ευρώπης που να πουλάει nakhla καπνούς;

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...