Προς το περιεχόμενο

Ναργιλές topic :)

santana99
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

Δεν επιτρέπονται "αγγελίες" ζήτησης ή πώλησης παρά μόνο στην κατάλληλη κατηγορία του site 

Επίσης δεν επιτρέπεται διαφήμιση αγγελιών μέσω μηνυμάτων σε θέματα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παίδες, θέλω λίγη βοήθεια στο θέμα ως αρχάριος.

Σκέφτομαι να πάρω ναργιλέ μέσω νετ κυρίως γιατί δεν εμπιστεύομαι τα αράβικα μινι μάρκετ που έχω βρει στην γειτονιά. Έτσι για αρχή αν έπαιρνα απο άμαζον πχ, θα ήταν καλή ιδέα; Δεν θέλω τίποτα σπουδαίο ούτε όμως και κανένα σκουπίδι και απ' ό,τι είδα έχει καλές τιμές (γύρω στα 40 ευρα 28 ίντσες, ένα χοσε). Ή μήπως να προτιμίσω κανένα μαγαζί που βρήκα εδώ θεσσ/νίκη, που έχει όμως λίγο τσιμπιμένες τιμές...

Επίσης, διάβασα κάπου για το πως να φτιάχνεις μόνος σου διάφορες γεύσεις. Πόσο "μετράει" αυτό (είναι ασφαλές κατ' αρχήν) και αν μετράει που μπορώ να βρω tambac;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

φιλε για δες και τ σιτε τα ελληνικα που μου εχει στιλει ποιο πανω που εχουν καλους ναργιλεδες..στ θεσσαλονικη που ειναι τα καταστηματα που βρηκες;;

Κάτι είδα και απ' αυτά που είπε ο φίλος santana, αλλά απ' ότι κατάλαβα πιο ξηγημένο είναι αυτό στους αμπελόκηπους το οποίο δεν έχει site. Επίσης συγκρίνεται η ποιότητα αυτών των site με τα ξένα; (είμαι λίγο επιφυλακτικός γιατί όσον αφορά άλλα προϊόντα, στο εξωτερικό τα βρίσκεις πολύ φθηνότερα και ποιοτικά)

Στην θεσσαλονίκη, αν δεν εννοείς το αράβικο, αυτό που βρήκα ήταν πιο πολύ σαν αντικ-σοπ. Δεν θυμάμαι την οδό, είναι μια κάθετος στην Γούναρη (απέναντι από το underground), εκεί που είναι το μακεδονικό ωδείο. Είχα βρει και στο καπάνι κάτι ψιλά αλλά τώρα πόσο αξίζουν δεν γνωρίζω. Γενικά, αν ξέρεις κανένα καλό μαγαζί είμαι όλος αυτία! (δεν έχω ψάξει και πολύ)

μου ειπαν για 1 2 που εχουν γευσεις στ θεσσαλονικη και λογικα θα εχουν και ναργιλεδες!..δεν ακουσα κατι προσωπικα για παραγγελια απο τ ιντερν γφτο δεν μπορω να σ πω με σιγουρια..ας ελπισουμε να σε βοηθησει καποιος αλλος απο εδω μεσα,,,λες να τ βρω ευκολα αυτα τ καταστηματα ευκολα στ θεσσαλονικη!!;

στο αραβικο λογικα θα εχει κατι παραπανω αλλα απο τιμες δεν ξερω ..πες μου κ οδο του αραβικου!!

Σκέφτομαι να πάρω ναργιλέ μέσω νετ κυρίως γιατί δεν εμπιστεύομαι τα αράβικα μινι μάρκετ που έχω βρει στην γειτονιά. Έτσι για αρχή αν έπαιρνα απο άμαζον πχ, θα ήταν καλή ιδέα; Δεν θέλω τίποτα σπουδαίο ούτε όμως και κανένα σκουπίδι και απ' ό,τι είδα έχει καλές τιμές (γύρω στα 40 ευρα 28 ίντσες, ένα χοσε). Ή μήπως να προτιμίσω κανένα μαγαζί που βρήκα εδώ θεσσ/νίκη, που έχει όμως λίγο τσιμπιμένες τιμές...

Αν είναι αραβικό μινι μαρκετ μην αγοράσεις. Αν είναι ναργιλεδάδικο μπορείς να αγοράσεις απλά πρέπει να προσέξεις κιόλας τι θα πάρεις, αναλόγως και τι χρήση θα κάνεις κλπ κλπ, υπάρχει ένα θέμα ποιότητας δλδ. Από έξω πας σε καταστήματα απευθείας. Ψάξε λίγο το θέμα από την αρχή κάπου θα δεις έχω ποστάρει τα καταστήματα στο εξωτερικό. Αν δεν σε νοιάζει η εμφάνιση παίρνεις και ΚΜ ναργιλέ φτηνά (που θεωρείται από τους καλύτερους ποιοτικά). Επίσης ΚΜ έχουν φέρει και μερικά ελληνικά όπως το alsultan και αυτό στους αμπελόκηπους, και το 2ο από όσο ξέρω στέλνει πανελλαδικά, οπότε αν πάρεις τηλ κάπως να συνεννοηθείς μπορείς να δεις τι τιμή θα σου κάνει κλπ...

Από amazon/ebay άστο καλύτερα...

Επίσης συγκρίνεται η ποιότητα αυτών των site με τα ξένα; (είμαι λίγο επιφυλακτικός γιατί όσον αφορά άλλα προϊόντα, στο εξωτερικό τα βρίσκεις πολύ φθηνότερα και ποιοτικά)

εξαρτάται τι θα πάρεις αν και αυτό που λες ισχύει. και ο φτηνότερος ναργιλές από ένα κατάστημα στο εξωτερικό θα είναι καλύτερος από τον μεσσαίας ποιότητας που θα έχει ένα ναργιλεδάδικο εδώ...

από αντικ σοπ καλύτερα όχι.

Πάντως αν θέλετε γράφετε εδώ τα καταστήματα στην Θεσ/κη που βρίσκονται (οδό/αριθμό) γιατί ψάχνουν/ρωτάνε και άλλοι και μπορούν να βοηθηθούνε.

Καλώς, θα ψάξω λοιπόν από τα ξένα site που λες (είδα ήδη μερικά από shisha-net.de). Όπως είπα και πριν δεν θέλω τίποτα σπουδαίο (εξ' άλλου δεν μπορώ να το αναγνωρίσω ακόμα :-D ) αλλά κάτι καλό το οποίο θα κρατήσει καιρό, μιας και θα μπω στην διαδικασία.

Θα πάρω και κανένα τηλεφωνάκι στους αμπελόκηπους, αυτό το ΚΜ μου φάνηκε καλό.

Ευχαριστώ για την βοήθεια! :rolleyes:

• 1 μήνα μετά...

Γεια σας και απο εμενα λοιπον!!!.
Ονομάζομαι Αρης και ειμαι 18 χρονων θα ηθελα εκφρασω το προβληματισμο μου για τον ναργιλε που αγορασα προσφατα.Πριν 6 μήνες ειχα πάρει απο το διαδύκτιο ενα ναργίλε μικρου μεγέθους [25-30 cm] τον οποίο και πλήρωσα 35 εύρω ( εξωφρενική τιμή) παρόλα αυτα ο καπνός που εβγαζε ηταν ο καλύτερος που εχς δεί δεν έβλεπεσ απο μέσα του και η γεύση ηταν απίστευτη.Παρόλα αυτά,παντα ηθελα να εχω ενα μεγάλο ναργιλε και ετσι πηγα προχθες στο μοναστηρακι και αγόρασα εναν.Το ίδιο βράδυ τον δόκιμασα,αλλα για να μπορω να κρίνω είχα δίπλα τον μικρο και τον μεγαλο αναμένους (με την ίδια υποδοχή καπνου) αναψα το καπνό στο μικρό πρωτα και οπως παντα ηταν αψογος ετσι δνε χάνω χρόνο και πέρνω το πυλινο και το βάζω στο μεγαλο.Το αποτέλεσμα ηταν απογοητευτικο ο καπνος ηταν λεσ και έβγαινε απο τσιγάρο ενω η γεύση ηταν ικανοποιητικη...Πως μπορώ να λύσω αυτο το πρόβλημα γιατι πραγματικά νιωθω οτι πέταξα τα λεφτά μου.

Τράβαγες το ίδιο εύκολα και το νερό στην γυάλα ήταν μαξ 3 πόντους πάνω από το τέλος του σωλήνα;

Αν ναι φταίει ή το τσιμπούκι ή ο σωλήνας. Βάλε το τσιμπούκι του μικρού στον μεγάλο και δοκίμασε, αν κάνει πάλι τα ίδια τότε την πάτησες γιατί φταίει ο σωλήνας ο οποίος πάντα θα έχει αυτή την χάλια γεύση ακόμα και αν τον πλύνεις...

Πιστεύω πως ο λίγος καπνός οφειλόταν βέβαια στο ότι δεν τράβαγε καλά και για αυτό φταίει ίσως το ότι χάνει κάπου...

Επίσης αν γενικά ο ψηλός είναι "στενός" και δεν τραβάει εύκολα τότε λογικό να μην βγάζεις καλή ποσότητα καπνού μιας και θες πιο πολύ δύναμη...

φιλε για δες και τ σιτε τα ελληνικα που μου εχει στιλει ποιο πανω που εχουν καλους ναργιλεδες..στ θεσσαλονικη που ειναι τα καταστηματα που βρηκες;;

Στην οδό Βενιζέλου 64 (κοντά στο ύψος της Ολύμπου) έχει ένα κατάστημα με μεγάλη ποικιλία. 

Απ'ότι είδα στη βιτρίνα είχε έναν μεγάλο σε προσφορά 25 ευρώ περίπου. Οι άλλοι ήταν κοντά στα 50+.

Από μάρκες δεν γνωρίζω γιατί δεν μπήκα μέσα να δω.

Ξέρετε κατά πόσο επηρεάζει την υγεία?

Παλαιότερα είχα ακούσει ότι είναι σαν όυτε μισό τσιγάρο

Αλλά πρόσφατα έμαθα ότι η συχνή χρήση κάνει και χειρότερα κακά από τα τσιγάρα.

Πόσα πιστεύετε είναι τα ιδανικά άτομα για να μαζευτούν να κάνουν?

http://www.mayoclinic.com/health/hookah/AN01265

Δεν είναι αξιόπιστο εφόσον κάνει μέτρηση με την ποσότητα καπνού. Εκτός του ότι ο περισσότερος καπνός είναι η εξάτμιση της γλυκόζης (αν δεν κάνω λάθος γιατί έχω πολύ καιρό να τα κοιτάξω), αν καπνίζαμε τόσα τσιγάρα ώστε να είχαμε κάνει τόσο καπνό το στόμα μας θα είχε γίνει τασάκι και δεν θα νιώθαμε τον λαιμό μας... (και πολλά άλλα)...

δείτε μερικά λινκ εδώ:

http://hookahhealth.wordpress.com/article/hookah-smoking-from-a-biomedical-and-534k6mvefph-4/

http://www.flickr.com/photos/yurukov/2892302953/

http://www.sacrednarghile.com/en/TheWaterPipeGateFiles.php

Τράβαγες το ίδιο εύκολα και το νερό στην γυάλα ήταν μαξ 3 πόντους πάνω από το τέλος του σωλήνα;

Αν ναι φταίει ή το τσιμπούκι ή ο σωλήνας. Βάλε το τσιμπούκι του μικρού στον μεγάλο και δοκίμασε, αν κάνει πάλι τα ίδια τότε την πάτησες γιατί φταίει ο σωλήνας ο οποίος πάντα θα έχει αυτή την χάλια γεύση ακόμα και αν τον πλύνεις...

Πιστεύω πως ο λίγος καπνός οφειλόταν βέβαια στο ότι δεν τράβαγε καλά και για αυτό φταίει ίσως το ότι χάνει κάπου...

Επίσης αν γενικά ο ψηλός είναι "στενός" και δεν τραβάει εύκολα τότε λογικό να μην βγάζεις καλή ποσότητα καπνού μιας και θες πιο πολύ δύναμη...

Και στους δυο τραβας ευκολα στον μεγαλο ομως δεν βγαίνει αρκετος καπνος οπως εχω ξανα πει.Το νερο ηταν στα 2 εκατοστα πανω απο το τελος του σωληνα και στους 2 ναργιλεδες.Στον μεγάλο καθως τον επλενα μετα την χρήση παρατήρησα οτι στο βασικο κορμό περα απο τον σωλήνα ειχε και 2 τριπές που μάλιστα η μια ητανε μισανοιχτη ενω στον μικρό ναργιλε ειχε 4-5 τρίπες.Ετσι πήγα στον μεγάλο και ανοίξα την μισάνοιχτη τρύπα.Η διαφορα ητανε πολυ μικρή αλλα τωρα βγάζει λιγο παραπάνω αλλα παλι καμία σχέση με αυτο που έπρεπε να βγάζει(τωρα σκεφτομαι να ανόιξω αλλες δυο δικες μου τρυπες).Επισης ο μικρός στην υποδοχή για το τσιμπούκι εχει ενα πλαστικό για μόνωση ενω ο μεγαλος δεν εχει τποτα...Να δοκιμασω να το μονώσω με μια στρώση χαρτιου?Τέλος,πως καταλάβαινω απο που μπάζει ο ναργιλές?Μήπως αν φυσιξω στ τσιμπούκι (χωρις καπνο μεσα ) να καταλάβω απο που χάνει?

Διευκρίνισε λίγο ποιες τρυπούλες εννοείς; Υποθέτω ότι λες πάνω στο chamber (καρδιά) αλλά για να είμαστε σίγουροι...

Μπορείς να μονώσεις είτε αγοράζοντας καμιά φλάντζα είτε με αλουμινόχαρτο, το τυλίγεις την άκρη του τσιμπουκιού και την σφηνώνεις πάνω στο σωλήνα.

Τώρα πρόσεξα πως όταν λες σαν να βγαίνει από τσιγάρο αναφέρεσαι στην ποσότητα καπνού και όχι στην γεύση, συνεπώς άκυρο με το εσωτερικού του λάστιχου και του σωλήνα.

Κοίταξε να τραβάει το ίδιο δεν γίνεται, έχω δει βίντεο που βάζει τον λουλά από τον μικρό στο μεγάλο και όταν λέμε μεγάλος εννοούμε 5πλάσιο+ σε μήκος και να βγάζει ίδιο καπνό.

http://www.youtube.com/watch?v=-0L4Mdfkkco

Δοκίμασες να βάλεις το λάστιχο του μικρού στον μεγάλο;

Για να δεις αν χάνει, βάζεις νερό στην γυάλα, βάζεις τον σωλήνα, βάζεις και το λάστιχο και κλείνεις το πάνω μέρος του σωλήνα με το χέρι σου καλά-αεροστεγώς (με το εσωτερικό της παλάμης με μέτρια πίεση μην έχεις και ζημιές) και ρουφάς. Αν μπορέσεις να ρουφήξεις τότε από κάπου χάνει. Αλλιώς μπορείς να βάλεις μια μεμβράνη αλλά και με το χέρι γίνεται καλή δουλειά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...