Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

Δεν επιτρέπονται "αγγελίες" ζήτησης ή πώλησης παρά μόνο στην κατάλληλη κατηγορία του site 

Επίσης δεν επιτρέπεται διαφήμιση αγγελιών μέσω μηνυμάτων σε θέματα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις σωστές τρύπες θα τις πετύχεις σιγά σιγά με την εμπειρία, αναλόγως την ποσότητα καπνού, το πόσο πατημένος είναι κλπ κλπ. Δεν είναι κανόνας το να κάνεις 1000 τρύπες προς θεού... Θα παρατηρήσεις σε κάποια φάση (αν κάνεις 20τρύπες πχ) ότι αν κάνεις πχ. 43 τρύπες έχει πολύ καλύτερη απόδοση με την συγκεκριμένη μέθοδο πακεταρίσματος του λουλά που ακολουθείς και πάει λέγοντας...

 

Αυτό στην τσιμπίδα δεν αξίζει γιατί εκτός του ότι είναι κολλημένο πάνω της και κάνεις τρύπες με μια τσιμπίδα να κρέμεται στο πλάι, δεν είναι και τόσο μυτερό όσο θέλουμε. (το ότι είναι κολλημένο άκυρο εφόσον μπορεί να βγει εύκολα).

 

Ούτε εμένα θα ανάψουν ποτέ τελείως, και τα έχω 15λεπτά στο γκαζάκι και τα γυρνάω στα 8-9 περίπου. Αλλά με το που τα βάζω στον λουλά, βάζω και το windcover και σε 3λεπτά το βγάζω, τότε τα κάρβουνα είναι πορτοκαλοκόκκινα. Αλλά και πάλι θα περάσει ώρα, σε μερικά σημεία δεν θα είναι φουντωμένα οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν γίνεται ξανά και ξανά καύση ώστε να παίρνουμε όλο και πιο πολλές βλαβερές ουσίες από την καύση... (μάλλον).

 

Τέλος τα κάρβουνα δεν έχουν μυρωδιά, είναι η ώρα που ανάβουν και ρουφάς και σου έρχεται ένα αναγούλιασμα και ένα πράγμα σαν να αρρωσταίνεις, νομίζω οφείλεται στο μονοξείδιο του άνθρακα (θέλω κάποια στιγμή να κάνω ένα θέμα γιαυτό).

 

Αν βολεύεσαι με μισά δεν υπάρχει λόγος να πας στα ολόκληρα (για εσένα υπάρχει βέβαια για να μην τα κόβεις αλλά οκ).

  • Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το πιο απλο και αποδοτικο ειναι να τα αφησεις κανα τεταρτακι στο γκαζι τα καρβουνακια , μετα να σβησεις το γκαζι και να παρεις κανενα περιοδικο ( εγω επαιρνα τη μυγοσκοτοστρα) και να κανεις αερα στα καρβουνα ωστε να φουντωσουν. Μετα τα αφηνεις 1 λεπτακι να καλμαρεις και μετα τα βαζεις και εισαι κυριλε. Ουτε ολοκληρο το cocobrico χρειαζεσαι ουτε windcover..

Δημοσ.

Σιγουρα δεν ειναι κανονας οι τρυπες, απλα εχεις ενα σχετικο μπουσουλα, δεν πας τελειως στην τυχη. Το σιδερακι στην τσιμπιδα ειναι μυτερο στην ακρη, ετσι ειναι βολικο. Επιπλεον, το τροχιζω που και που, ωστε να ερχεται στα ισια του!

 

Αυτο με τα καρβουνα, ισχυει. Τα ολοκληρα Cocobrico δεν προκειται να φουντωσουν ολοκληρα, ενω με τα μισα το καταφερνω, με βολευουν κιολας. Επειδη με βολευουν τα μισα, ζαχαρωνω τα Coconara του Γερμανου, τα οποια ειναι ετοιμα μισα Cocobrico!

 

Τα καρβουνα εχουν μυρωδια, αλλα οχι η μυρωδια που λεμε οτι προσδιδουν ας πουμε τα ταχειας καυσεως και επηρεαζουν την γευση που εχει ο καπνος και μας χαλανε το session. Εχουν μια χαρακτηριστικη μυρωδια την οποια την αντιλαμβανομαι οταν αρχιζουν και κοκκινιζουν οι γωνιες τους, οταν ξεκινανε να αναβουν. Πριν τα Brico που ειχα τα Abo Alabed, και αυτα μυριζαν καπως κατα το αναμα.

Βεβαια, οταν φουντωσουν κανονικα, εξαφανιζονται οι μυρωδιες και λειτουργουν αψογα χωρις να επηρεαζουν την γευση του καπνου που εισπνεουμε-εκπνεουμε.

 

Ανεφερα αναγουλα στο ρουφηγμα, επειδη εκεινη την φορα ειχα βαλει περισσοτερα καρβουνα και ετσι εκαψα τον καπνο του λουλα μου και καταστραφηκε η γευση, γενικα ολο το session.

Οποτε αυτο που λες για το μονοξειδιο ισως και να μην ισχυει, τουλαχιστον στην συγκεκριμενη δικη μου περιπτωση ξερω τι εφταιξε.

Δημοσ.

Σωστά...όταν λέω μυρωδιά εννοώ αν σου ανάψουν κάρβουνο ελιάς/καρύδας/μπαμπού/λεμονιάς δεν θα καταλάβεις διαφορά.

 

Συνήθως αναγούλα και μη-ωραία αίσθηση προκαλεί το μονοξείδιο... εσύ λες κάψιμο οπότε από το ρούφηγμα έπρεπε να σε έκαψε στο λαιμό κλπ...

Δημοσ.

Διαφορα κατα την χρηση τους οταν καπνιζεις ναι, δεν καταλαβαινεις, ειναι καθαρα εκεινη την στιγμη. Μεχρι να αναψουν εντελως (φουντωσουν) ομως στο ματι-γκαζακι, βγαζουν κατι περιεργες μυρωδιες, μονο τοτε ομως.

 

Οχι, δεν ενιωθα την συγκεκριμενη φορα καψιμο στο λαιμο, αλλα αναγουλα και μη-ωραια αισθηση, δηλαδη παραζεσταθηκε-καηκε ο καπνος του λουλα απο τα περισσοτερα καρβουνα που τοποθετησα και εβγαινε αυτο το αποτελεσμα.

 

Τωρα για το μονοξειδιο, δεν το εχω ξανακουσει αυτο. Απο οτι ξερω ειναι αοσμο, αγευστο κλπ.

Δημοσ.

Τέλος πάντων αναφέρομαι στο κομμάτι που νιώθεις σαν άρρωστος και αυτό προκαλείται από τα παράγωγα της καύσης, μπορεί το μονοξείδιο να είναι άοσμο και άγευστο αλλά το πως θα σε κάνει να νιώσεις είναι άλλο θέμα...

 

Εσένα σου έγινε κάτι άλλο όπως περιγράφεις οπότε δεν ήταν αυτή η περίπτωση...

Δημοσ.

Ο δικός μου Αιγυπτιακός λουλάς είναι λίγο πιό μικρός σε διάμετρο από του Skilopsaro αλλά πιό βαθύς. Χρησιμοποιώ κάρβουνα αλ φαχερ διαστάσεων 2,5Χ2,5Χ1,5.

Με 3 κάρβουνα μου καίγεται η γεύση πάντα..

2 κάρβουνα χρειάζεται και μετά απο κάνα 45λεπτο - 1ώρα που θα έχουν καεί βάζω και το τρίτο με ότι έχει απομείνει από τα πρώτα ή μόνο το τρίτο..

Σ΄ αυτό το σημείο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο heat managment γιατί μετα από 45+ λεπτά καπνίσματος ο καπνός έχει στεγνώσει και είναι πολύ εύκολο να καεί.. Τις περισσότερες φορές πάντως με 1 μόνο κάρβουνο στην άκρη του λουλά έχω κρτήσει τον ναργιλέ για κανα μισάωο επιπλέον.. άλλωστε ο λουλάς έχει ήδη αρκετη θερμοκρασία οπότε αυτό που θέλουμε είναι απλά να τη διατηρήσουμε.

 

Σε ότι αφορά το πακετάρισμα του καπνού τρίβω τον καπνό με τα δάχτυλα και τον αφήνω απλά να πέσει μέσα στο λουλά. Στη συνέχεια προσθέτω λίγο ακόμα καπνό και τον πατάω ελαφρά μέχρι να κάτσει 2-3 χιλιοστά πάνω από το χείλος του λουλά.. μπορεί να μένει λίγος καπνός στο τέλος ειδικά όταν κάνω μόνος μου αλλά έχω πολύ καλή γεύση μέχρι το τέλος..

 

Το windcover τις τελευταίες φορές το χω χρησιμοποιήσει σε όλη τη διάρκεια του session μαζί με παγωμένο νερό στη γυάλα και το αποτέλεσμα μου άρεσε αρκετά.

 

Αλουμινόχαρτο είναι μακράν καλύτερο το βαρειάς χρήσης.. το αλλο είναι πολύ λεπτό κάνει κοιλιά όταν βάλεις πάνω τα κάρβουνα και σκίζεται πολύ εύκολα..

Τις τρύπες έχω τροχίσει το μαραφέτι που έχει μαζί με τη λαβίδα και τις κάνω μ΄αυτό.. και κάνω καμμιά 50αριά

 

Προσωπικά κάθε φορά που ανάβω το ναργιλέ δοκιμάζω και κάτι διαφορετικό.. διαφορετικό πακετάρισμα, κάρβουνα, άλλος λουλάς, windcover κτλ..

Θέλει ψάξιμο πάντως γιά να βρεθεί το τέλειο setup.. αλλάζοντας ένα μόνο πράγμα κάθε φορά πιστεύω ότι κάποια στιγμη θα φτάσω στο τέλειο.

Δημοσ.

Στη συνέχεια προσθέτω λίγο ακόμα καπνό και τον πατάω ελαφρά μέχρι να κάτσει 2-3 χιλιοστά πάνω από το χείλος του λουλά..

 

εννοείς κάτω ή λάθος κατάλαβα;

Δημοσ.

Κατω εννοει.. Κι εγω παντα δοκιμαζω κατι διαφορετικο. Τωρα εχω φτασει στο σημειο να καπνιζω τουρκικο ναργιλε με αιγυπτιακο λουλα. Χρειαζεται λιγο λευκοπλαστ για να κολλησει πανω στο στεμ βεβαια. Γιατι το κανω αυτο? Γιατι ο τουρκικος λουλας ειναι υπερβολικα βαθυς για ενα ατομο, +οτι αφηνει καποια μυρουδια.. ειναι κεραμικος! Πολυ καλη ποιοτητα αλλα εχει τη μυρωδια.. Τα καρβουνα καρυδας στο αναμα μου αφηνουν μια ωρα οσμη καθως ψηνονται.. παρολα αυτα αν τα μυρισεις απο κοντα (οποιαδηποτε καρβουνα) , σε περιπτωση που δεν ειναι καλα αναμμενα, σου ερχεται αναγουλα! Γιαυτο καλο ψησιμο παντα..

Δημοσ.
Τα καρβουνα καρυδας στο αναμα μου αφηνουν μια ωρα οσμη καθως ψηνονται.. παρολα αυτα αν τα μυρισεις απο κοντα (οποιαδηποτε καρβουνα) , σε περιπτωση που δεν ειναι καλα αναμμενα, σου ερχεται αναγουλα! Γιαυτο καλο ψησιμο παντα..

 

Ακριβως αυτο εννοουσα για τα καρβουνα καρυδας! Εαν δεν φουντωσουν, μυριζουν. Οταν ειναι κατακοκκινα, καμια μυρωδια! ;)

Δημοσ.

Πήγα σήμερα μοναστηράκι που είχα δει ένα κατάστημα στην Ηφαίστου αλλά δεν είχα μπει. Νούμερο δε θυμάμαι αλλά αν πάρετε τη Ηφαίστου από τη πλατεία θα τη βρείτε στα δεξιά περίπου στο μισό δρόμο.

Ο τύπος πολύ εξυπηρετικός και ήξερε τη δουλειά του, μου είπε σε άλλους καιρούς θα είχε μεγαλύτερη ποικιλία. Είχε αρκετά μικρά των 50 γρ νομίζω και των 100 γρ(μόνο τριαντάφυλλο και βανίλια νομίζω) και λίγα των 250 γρ. Είχε διάφορα στα μικρά που ήθελα για να δοκιμάσω. Αυτά που με τράβηξαν ήταν η Βανίλια, που μύριζε ωραία αλλά και σαν απλός καπνός, το Πίνα Κολαντα που είχε και καρύδα μέσα με εξαιρετική μυρωδιά και τη Σοκολάτα-Μπανάνα που πήρα για να δοκιμάσω και τη Παρασκευή μάλλον θα σας πω.

2jdi1at.jpg

 

Και το σακουλάκι που δε φαίνετε καλά αλλά είδα ότι ο καπνός έχει τα ζουμιά και είναι κόκκινο ανοιχτό. Περισσότερες φωτογραφίες τη Παρασκευή.290ppaq.jpg

 

Με ρώτησε για κάρβουνα και κοίταξα καθώς είχα κάτι άλλα απλά που μπορεί να ήταν και για λιβάνισμα.

Είχε 5 περίπου διαφορετικά πακετάκια. Μία μάρκα Σταρ με 1 ευρώ το πακετάκι των 6τμχ(μας το σύστησε καθώς τα άλλα ηταν 2,5€ και ηταν 10 ενω 2 τέτοια βγαίνει 2€). Πήρα κάτι άλλα στα 2€ των 10 τμχ. Επίσης να σας πω ότι είχε πακετάκι σαν αυτό που πήρα, άσπρο, που έλεγε έξω στα ελληνικά Καρύδα-Μήλο, δεν ήξερα αν ήταν φυσικό και δε τον ρώτησα.

28klkyo.jpg

 

8znq0i.jpg

 

Είχε και κάτι ναργιλέδες, μάρκα δε ρώτησα γιατί αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρομαι. Τον ρώτησα πόσο είχε το μικρό(λίγοτερο από μισό μέτρο) και μου είπε 17 και το ρώτησα ο μεσαίος πόσο πάει και μου λέει μετά ανεβαίνει όσο πας σε πιο μεγάλο.

Δημοσ.

Οι γεύσεις που πήρες είναι 50άρες; Τιμές; Πάντως είναι αυτές που βρίσκω στα μαγαζιά που ειιιίχαν κάποτε καπνούς και φέρνουν αυτό το πράγμα τώρα, δεν το έχω δοκιμάσει καν.

Έτυχε να περάσεις από τον άλλο τύπο στην ερμού;

Ακριβά τα κάρβουνα πάντως...

Δημοσ.

Πήγα σήμερα μοναστηράκι που είχα δει ένα κατάστημα στην Ηφαίστου αλλά δεν είχα μπει. Νούμερο δε θυμάμαι αλλά αν πάρετε τη Ηφαίστου από τη πλατεία θα τη βρείτε στα δεξιά περίπου στο μισό δρόμο.

Ο τύπος πολύ εξυπηρετικός και ήξερε τη δουλειά του, μου είπε σε άλλους καιρούς θα είχε μεγαλύτερη ποικιλία. Είχε αρκετά μικρά των 50 γρ νομίζω και των 100 γρ(μόνο τριαντάφυλλο και βανίλια νομίζω) και λίγα των 250 γρ. Είχε διάφορα στα μικρά που ήθελα για να δοκιμάσω. Αυτά που με τράβηξαν ήταν η Βανίλια, που μύριζε ωραία αλλά και σαν απλός καπνός, το Πίνα Κολαντα που είχε και καρύδα μέσα με εξαιρετική μυρωδιά και τη Σοκολάτα-Μπανάνα που πήρα για να δοκιμάσω και τη Παρασκευή μάλλον θα σας πω.

2jdi1at.jpg

 

Και το σακουλάκι που δε φαίνετε καλά αλλά είδα ότι ο καπνός έχει τα ζουμιά και είναι κόκκινο ανοιχτό. Περισσότερες φωτογραφίες τη Παρασκευή.290ppaq.jpg

 

Με ρώτησε για κάρβουνα και κοίταξα καθώς είχα κάτι άλλα απλά που μπορεί να ήταν και για λιβάνισμα.

Είχε 5 περίπου διαφορετικά πακετάκια. Μία μάρκα Σταρ με 1 ευρώ το πακετάκι των 6τμχ(μας το σύστησε καθώς τα άλλα ηταν 2,5€ και ηταν 10 ενω 2 τέτοια βγαίνει 2€). Πήρα κάτι άλλα στα 2€ των 10 τμχ. Επίσης να σας πω ότι είχε πακετάκι σαν αυτό που πήρα, άσπρο, που έλεγε έξω στα ελληνικά Καρύδα-Μήλο, δεν ήξερα αν ήταν φυσικό και δε τον ρώτησα.

28klkyo.jpg

 

8znq0i.jpg

 

Είχε και κάτι ναργιλέδες, μάρκα δε ρώτησα γιατί αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρομαι. Τον ρώτησα πόσο είχε το μικρό(λίγοτερο από μισό μέτρο) και μου είπε 17 και το ρώτησα ο μεσαίος πόσο πάει και μου λέει μετά ανεβαίνει όσο πας σε πιο μεγάλο.

Πήγα σήμερα μοναστηράκι που είχα δει ένα κατάστημα στην Ηφαίστου αλλά δεν είχα μπει. Νούμερο δε θυμάμαι αλλά αν πάρετε τη Ηφαίστου από τη πλατεία θα τη βρείτε στα δεξιά περίπου στο μισό δρόμο.

Ο τύπος πολύ εξυπηρετικός και ήξερε τη δουλειά του, μου είπε σε άλλους καιρούς θα είχε μεγαλύτερη ποικιλία. Είχε αρκετά μικρά των 50 γρ νομίζω και των 100 γρ(μόνο τριαντάφυλλο και βανίλια νομίζω) και λίγα των 250 γρ. Είχε διάφορα στα μικρά που ήθελα για να δοκιμάσω. Αυτά που με τράβηξαν ήταν η Βανίλια, που μύριζε ωραία αλλά και σαν απλός καπνός, το Πίνα Κολαντα που είχε και καρύδα μέσα με εξαιρετική μυρωδιά και τη Σοκολάτα-Μπανάνα που πήρα για να δοκιμάσω και τη Παρασκευή μάλλον θα σας πω.

2jdi1at.jpg

 

Και το σακουλάκι που δε φαίνετε καλά αλλά είδα ότι ο καπνός έχει τα ζουμιά και είναι κόκκινο ανοιχτό. Περισσότερες φωτογραφίες τη Παρασκευή.290ppaq.jpg

 

Με ρώτησε για κάρβουνα και κοίταξα καθώς είχα κάτι άλλα απλά που μπορεί να ήταν και για λιβάνισμα.

Είχε 5 περίπου διαφορετικά πακετάκια. Μία μάρκα Σταρ με 1 ευρώ το πακετάκι των 6τμχ(μας το σύστησε καθώς τα άλλα ηταν 2,5€ και ηταν 10 ενω 2 τέτοια βγαίνει 2€). Πήρα κάτι άλλα στα 2€ των 10 τμχ. Επίσης να σας πω ότι είχε πακετάκι σαν αυτό που πήρα, άσπρο, που έλεγε έξω στα ελληνικά Καρύδα-Μήλο, δεν ήξερα αν ήταν φυσικό και δε τον ρώτησα.

28klkyo.jpg

 

8znq0i.jpg

 

Είχε και κάτι ναργιλέδες, μάρκα δε ρώτησα γιατί αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρομαι. Τον ρώτησα πόσο είχε το μικρό(λίγοτερο από μισό μέτρο) και μου είπε 17 και το ρώτησα ο μεσαίος πόσο πάει και μου λέει μετά ανεβαίνει όσο πας σε πιο μεγάλο.

 

Πες μου οτι πηγες στον τυπα τον γκριζομαλλη με το μουστακι..? Τον καπνο τον πηρες να φατναστω 4 ευρω? (τον 50 γρημμαρια)

Αν ειναι ετσι τα πραματα, πιαστηκες υπερμεγιστο κοροιδο. Αυτες οι γευσεις (οι μικρες,κυκλικες των 50 γραμμαριων ,aka: Dubai Shatra), εκτος του οτι ειναι απο τις χειροτερες μαρκες της αγορας, στα συνοικιακα αιγυπτιακα μαγαζια κανουν 1.50-2 ευρω MAX. Τα καρβουνα του, κυκλικα ( που οσοι ξερουν απο ναργιλε μενουν μακρυα και αγαπημενα) τα βρισκεις και αυτα 50 λετπα -1 ευρω MAX.

Δεν παιρνεις καλυτερα Abo Alabed? 3 ευρω και θα εχεις για μηνες (μονη μαλακια αφηνουν πολυ σταχτη).Ο τυπους αλλους καιρους πουλουσε Nakhla 100 γρ. στα 6 ευρω. Στο συνοικιακο αιγυπτιακο στη γειτονια μου κανει 3. Ηδη απο αυτους τους αλλους καιρους ηξερε να πιανει κοτσο τον κοσμακι. Επισης αμα ρωτησεις για μαρκα ναργιλε, το πιο πιθανο να σου πει ειναι αυτο : 水煙

Μιας και ολοι εκει μεσα ειναι κινεζικοι. Ενας φιλος πηρε πριν 2 χρονια και σκουριασε στους 2 μηνες.

 

Ενα θα σου πω. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΕΙ!! Αμα τυχει να βρεθεις μοναστηρακι , να πας στον εκπροσωπο της nakhla στο τελος της ερμους. Ελαφρως τσιμπημενες τιμες αλλα original πραμα.

 

@Santana : η Dubai Shatra να ξερεις, ειναι wannabe Al Fakher. Δηλαδη στη μυρωδια θυμιζει λιγααακι AF, μονο που η shatra ειναι non tobacco, Αργει να φουντωσει, δεν βγαζει τοσο πολυ(και πυκνο) ντουμανι, η γευση κραταει κανα 20λεπτο περιππου ΚΑΙ φυσικα δεν ειναι σαν την AF..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...