Προς το περιεχόμενο

Ναργιλές topic :)

santana99
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

Δεν επιτρέπονται "αγγελίες" ζήτησης ή πώλησης παρά μόνο στην κατάλληλη κατηγορία του site 

Επίσης δεν επιτρέπεται διαφήμιση αγγελιών μέσω μηνυμάτων σε θέματα.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρα στην ουσια, στις αρχες το βαζουμε λιγο για να φουντωσουν στο επακρον τα καρβουνα, υστερα το αφαιρουμε.

Μετα οταν βλεπουμε οτι πεφτει η αποδοση μετα απο ωρα, το βαζουμε πανω ξανα, ωστε να μας δωσει οτι μπορει.

Και εγω καπως ετσι το σκεφτομουν για αυτο και παραξενευτηκα με την αποψη του φιλου παραπανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Βέβαια είναι και λίγο γενικό αυτό, γιατί πχ αν χιονίζει και έχεις ανοιχτό παράθυρο θες οπωσδήποτε windcover καθ όλη την διάρκεια...

Οπότε και σχετικό θα έλεγα μιας και εξαρτάται από το μέγεθος των κάρβουνων. Εγώ ας πούμε βάζω 3 cocobrico, με windcover γίνεται κόλαση και εκτός αυτού πιάνουν τεράστιο χώρο μέσα στο windcover. Πιο μικρά και πιο λίγα κάρβουνα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.

Αλλά και πάλι θα ξαναπώ ο καθένας όπως βολεύεται... γιατί παίζουν και άλλα θέματα (πχ ομοιόμορφο ζέσταμα καπνού). Το windover δημιουργεί έναν φούρνο 100βαθμών λέγοντας, οπότε ζεσταίνεται όλος ο καπνός ωραία, αν δεν κάνεις καλό packing και δεν βάλεις καλά τα κάρβουνα τότε δεν θα έχεις καλή απόδοση... και ου το κάθε εξής...

Πως στο καλο βαζεις στον λουλα σου 3 cocobrico (ολοκληρα?!!) και καπνιζεις οπως πρεπει δεν μπορω να το καταλαβω! Εγω προχθες (τοτε που εγραψα απογοητευμενος!) εβαλα 3 μισα αντι για 2.5 που βαζω ως συνηθως και εγινε χαμος, καθε τζουρα μου εφερνε αναγουλα.

Το Packing το κανω καλα για Αιγυπτιακο λουλα πιστευω, δεν ειναι στουμπωμενος και ουτε μεχρι επανω να εχει λιγο αερα απο τα καρβουνα, οπως πρεπει δηλαδη. Αρα ενα πραγμα μενει, κακες τρυπες στο αλουμινοχαρτο?

Τι να σου πω, εγώ έκανα το βραδάκι με δροσιά.... γενικά καλοκαίρι ή και τέλη άνοιξης αν κάνεις μεσημέρι θες πιο λίγα (2-2μιση) (εγώ τουλάχιστον).

Τρύπες είτε κάνω 200 είτε κάνω 50 το ίδιο σχεδόν αποτέλεσμα έχω...

Είχα βάλει 4 μια φορά (χαχαχα) σε έναν medium phunnel από γερμανία που είναι τεράστιος.

Βασικά βγάλε μια φώτο τους λουλάδες σου και δίπλα ένα cocobrico για σύγκριση μεγέθους.... γενικά δεν παίζω με μικρούς λουλάδες ίσως γιαυτό...

Εννοειται πως εχει να κανει με το μεγεθος ( παχος-μηκος) του λουλα. Σε ενα μικρο βαζω 2 καρβουνα. Στον πιο μεγαλο 4 κτλπ. Windcover σχεδον ποτε δε βαζω. Παντα μου προκαλει καρβουνιλα. Μονο ισως λιγο στην αρχη να φουντωσει. Μετα το βγαζω.

Σημειωση: Καλο ειναι να βαζετε λευκοπλαστ χαμηλα στο λουλα, γυρω-γυρω ωστε να μπορειτε να τον πιανετε , να τον βγαζετε και να φυσατε. Ωστε να φευγει τυχον καπνιλα-καρβουνιλα. Αλλιως θα καιει και δε θα μπορειτε ευκολα.

http://prntscr.com/f57v7

http://prntscr.com/f57y9

http://prntscr.com/f580n

http://prntscr.com/f583q

Εδω μερικες εικονες (δεν μπορουσα να τις βαλω με το εργαλειο Image, τις εβγαζε μικρα τετραγωνακια και δεν τις εμφανιζε)

Μπορεις να δεις τον λουλα σκετο, τον λουλα με αλουμινοχαρτο και τις τρυπες που κανω, καθως και τα Brico ετσι οπως τα κοβω. Σε καθε Session βαζω 2 τετοια μισα και 1 μισο του μισου, 1,25 Cocobrico δηλαδη! :P

Ετσι παει αρκετα καλα το Session, αλλα μη μου λες για 3 Cocobrico, ολοκληρα κιολας! Εγω εβαλα οπως σου ειπα προχθες 3 μισα και μετα απο λιγo καθε τζουρα μου εφερνε αναγουλα!

Η ποσοτητα των καρβουνων που αναφερεις οτι βαζεις με παραξενευει παρα πολυ!

Είναι μεσσαίος ο λουλάς σου, εγώ με αιγυπτιακό θα βάλω τον λίγο πιο μεγάλο.

Αλλά όταν έκανα πριν έκανα με vortex οπότε μπορεί να παίζει ρόλο και αυτό. Επίσης ήταν κρύες νύχτα χειμώνα χωρίς καλοριφέρ και με παράθυρο ανοιχτό, οπότε ίσως γιαυτό έκανα με 3, τι να σου πω....

Τώρα το βράδυ που έκανα σε κάποια φάση ήταν πολλά τα 3 και το κατέβασα στο τασάκι και συνέχισα με τα 2, μετά από κανα 25λεπτο ξανάβαλα και το 3ο πάνω...

graphist πρόσεξες τον καπνό να είναι πιο ζεστός σε σχέση με άλλες φορές; Και λίγο πιο πνιχτικός;

Ναι μια φορα οταν το εβαλα σε κλειστο δωματιο χωρις αερα. Εκαιγε τον καπνο πολυ γρηγορα. Πλεον το χρησιμοποιω μονο οταν ειμαι εξω με αερα, η πολυ κρυο.

http://prntscr.com/f57v7

http://prntscr.com/f57y9

http://prntscr.com/f580n

http://prntscr.com/f583q

Εδω μερικες εικονες (δεν μπορουσα να τις βαλω με το εργαλειο Image, τις εβγαζε μικρα τετραγωνακια και δεν τις εμφανιζε)

Μπορεις να δεις τον λουλα σκετο, τον λουλα με αλουμινοχαρτο και τις τρυπες που κανω, καθως και τα Brico ετσι οπως τα κοβω. Σε καθε Session βαζω 2 τετοια μισα και 1 μισο του μισου, 1,25 Cocobrico δηλαδη! :P

Ετσι παει αρκετα καλα το Session, αλλα μη μου λες για 3 Cocobrico, ολοκληρα κιολας! Εγω εβαλα οπως σου ειπα προχθες 3 μισα και μετα απο λιγo καθε τζουρα μου εφερνε αναγουλα!

Η ποσοτητα των καρβουνων που αναφερεις οτι βαζεις με παραξενευει παρα πολυ!

Φιλε μου ειναι πολυ μικρός και ρηχός ο λουλάς σου. Θελεις πολυ λιγα κάρβουνα. Και φαίνεται οτι το εχεις παρακάνει μερικές φορές καθως εχει καψαλιστεί στις ακρες. Μην ξεχειλίζεις τον καπνό μεχρι πανω και βαζε το αλουμινόχαρτο τεντωμένο. Πολλες φορες τα μαγειρικά αλουμινόχαρτα ειναι πολυ λεπτα (αναλογα την μαρκα). Ιδανικά ειναι τα βαρέως τύπου. Εαν ειναι πολυ λεπτο το αλουμινόχαρτο σου δοκιμασε να το βαλεις διπλό.

έχω να αγοράσω από αθήνα κάρβουνα εδώ και 1μιση χρόνο περίπου, μόνο απέξω

εγώ καπνίζω μόνο με φίλους

για την μαυρίλα με σύρμα κουζίνας* (αυτό που κάνουν τα ξεραμένα φαγητά στα ταψιά για να φύγουν), αν το κάνεις φεύγει και όπως είχα διαβάσει σε ένα ξένο φορουμ "rub that bitch", δεν παθαίνει τίποτα...

*1312812615_Vileda_40.jpg&w=400&h=350&far=C&bg=FCFCFE&&

Τα Abo Alabed ηταν τα πρωτα φυσικα καρβουνα που χρησιμοποιησα, πολυ καλα κατα την γνωμη μου, απλα με χαλαγε το γεγονος οτι κρατουσαν λιγο (30 λεπτα περιπου) και οτι ηταν κυλινδρικα, κυλουσαν πανω στο λουλα και πεφταν ωρες ωρες!

@Graphist83

Ναι, ειναι ρηχος ο λουλας, τωρα εαν ειναι μικρος, εμενα φαρδυς μου φαινεται και θα τον ελεγα σχετικα μεγαλο. Ισως επειδη ειναι ρηχος να χρειαζομαι ακριβως τα καρβουνα που βαζω. Τον καπνο τον βαζο επανω αφηνοντας μερικα χιλιοστα απο το αλουμινοχαρτο το οποιο ειναι παντα τεντωμενο, με διπλη στρωση, ετσι οπως τα λες τα κανω.

@Santana99

Τι καρβουνα χρησιμοποιεις? Τα βαζεις ολοκληρα ή τα κοβεις?

Γενικοτερα εγω καπνιζω και με φιλους αλλα περισσοτερο μονος διοτι το απολαμβανω περισσοτερο καθως ελεγχω το Heat Management και δεν υπαρχει η "γυρα", δηλαδη ανεξελεγκτο ρουφηγμα συνεχως που ταλαιπωρει και τελικα καιει τον καπνο σε ενα βαθμο.

Υ.Γ: Εαν εχετε καποιο σχολιο για τις τρυπες στο αλουμινοχαρτο, καμια ιδεα-μεθοδολογια κλπ ακουω! Πιστευω οι δικες μου στην φωτο ειναι καλουτσικες...

Skilopsaro απ ότι βλέπω μάλλον κάνεις τις τρύπες με οδοντογλυφίδα, εγώ θα σου έλεγα να πάρεις κάποια παραμάνα/βελόνα/πινέζα(ίσως είναι λιγάκι χοντρή) και να κάνεις περισσότερες και πιο πολλές. Επίσης απ' ότι είδα δεν κάνεις τρύπες στα άκρα, εννοώ ότι έχεις περιθώριο για λίγες ακόμα.

Εγώ κάνω ναργιλέ με φίλους, κάνεις και λες και δυο μ@λ@κίες και περνάει η ώρα.

Πάρε ένα αλουμινόχαρτο βαριάς χρήσης, δεν είναι ακριβό και θα σε βγάλει 2 χρόνια...

Τρύπες κάνε πιο πολλές.

Υπάρχει ένα "κόλπο", βάζεις την οδοντογλυφίδα στα πλάγια πάνω στον λουλά στην περιφέρειά του (με την μύτη προς το κέντρο), και έτσι κάνεις τις γύρω γύρω τρύπες χωρίς να φοβηθείς ότι αν την καρφώσεις κάθετα, η οδοντογλυφίδα θα βρει στο σημείο του λουλά που κάνει κατηφόρα και έτσι θα βγει μια τρύπα τεράστια επειδή θα σκιστεί λιγάκι το αλουμινόχαρτο. Για να κάνεις αυτές τις έξω τρύπες η οδοντογλυφίδα (ή ότι άλλο χρησιμοποιείς) να ακουμπάει το πλάι ώστε να στηρίζεται και να έχει ακρίβεια.

Κάρβουνα χρησιμοποιώ cocobrico ολόκληρα. Αν δεν με βόλευαν θα είχα πάρει άλλα.

...και να κάνεις περισσότερες και πιο πολλές...

νομίζω το κατάλαβε απλά διαβάζοντας το περισσότερες χαχαχα :P

• Like 2

Μη ψαρωνεις με τις τρυπες.. Δεν χρειαζεται ουτε παρα πολλες να ειναι ουτε τελεις σχηματικα. Στις Πυραμιδες ΙΙ , οι τρυπες ουτε πολλες ειναι, αλλες μικρες αλλες μεγαλες, αλλες εδω, αλλες εκει. Καρβουνα βαζει απλα ξυλοκαρβουνα, απο λεμονια ξερω γω και ομως κανεις και γαμω τους ναργιλεδες..

Απλως, εαν κανεις περισσοτερες τρυπες, τις κανεις ολο και μικροτερες. Ειχα δοκιμασει μια φορα, εκανα παρα πολλες μικρες τρυπουλες με καρφιτσα και απετυχα παταγωδως!

Το καψαλισμα στις ακρες εγινε επειδη τοποθετω τα καρβουνα στις ακρες και ακουμπαν εκει.

Σαντανα εχεις δικιο για αυτο που λες με το καθετο τρυπημα, εχω καταστρεψει πολλα αλουμινοχαρτα ετσι, στο σημειο της κατηφορας.

Τις τρυπες τις κανω με ενα σιδερακι που υπαρχει πανω στην τσιμπιδα για αυτην την δουλεια.

Τελος για τα καρβουνα, ειχα προσπαθησει να χρησιμοποιησω ολοκληρα καποια στιγμη, αλλα δεν αναβαν εντελως και επερνε μυρωδια η καθε τζουρα (η μυρωδια της καρυδας κατα την διαρκεια του αναμματος της, σιγουρα την εχετε μυρισει οσοι χρησιμοποιειτε) ενω με τα μισα βρηκα την υγεια μου, ισως να ξακαναω καμια προσπαθεια για ολοκληρα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...