Προς το περιεχόμενο

X58A-UD5 rev2 προβλήματα

Darth-Vader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Πριν μερικούς μήνες αγόρασα από το πλαίσιο τα παρακάτω.

ΜΒ. X58A-UD5 REV2

CPU. i7 950

RAM. Corsair Dominator 12GB 1600 TRIPLE CHANNEL

------

Αυτά τα έιχα απο πρίν με κανένα πρόβλημα

GF. ASUS GF 9800 GTX+

PSW. TAGAN 1300

Τα προβλήματα μου ξεκίνησαν από το πρώτο boot.

Αφού είχα συνδέσει τον υπολογιστή πάτησα το power button από το κουτί το σύστημα προσπάθησε να ξεκινήσει αλλά μετά από 1 δευτερόλεπτο έσβησε, ξαναπάτησα το power button από το κουτί και μετά από της μητρικής αλλά τίποτα πάλι.

Έσβησα το τροφοδοτικό περίμενα 30 δεύτερα το άνοιξα πάλι πάτησα σχεδόν αμέσως το Power button από μητρική και κουτί αλλά πάλι έσβηνε μετά από ένα δεύτερο. Έσβησα πάλι το τροφοδοτικό περίμενα 30 δεύτερα το άνοιξα περίμενα 10-15 δεύτερα και τότε ξεκίνησε. Έκανε boot κανονικά. Στα windows7 64 μέτα από format + installation προσπάθησα να εγκαταστήσω τους drivers της μητρικής από το CD αλλά η εγκατάσταση κόλλαγε όταν προσπαθούσε να εγκαταστήσει drivers για την συγκεκριμένη (Intel 82566DC-2 Gigabit Network Connection), δοκίμασα από το site της ΜΒ αλλά πάλι τα ίδια όπως και από το site της Intel. Όλοι οι άλλοι drivers μπήκαν κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Τελικά δεν ασχολήθηκα άλλο με τους drivers.

Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή μετά από hibernate ή sleep σε S3 κατάσταση από τα settings του BIOS ο υπολογιστής κάνει συνεχόμενα reboot μετά από 5 sec για να ξεκινήσει κανονικά πρέπει να επαναλάβω την διαδικασία με το τροφοδοτικό. Όταν ξεκινήσει ο υπολογιστής και κάνει boot έχει χάσει την ημερομηνία και την ώρα ( αυτό κάθε φορά που βγαίνει εκτός ρεύματος, άλλαξα και μπαταρία αλλά το ίδιο ) όταν πάει να μπει στα windows δείχνει το Logo των windows που κάνουν resume αλλά μετά δείχνει μαύρη οθόνη με ένα κέρσορα να αναβοσβήνει και δεν κάνει τπτ για όση ώρα και να τον αφήσω. Αν ξανακάνω restart μου λέει να επιλέξω αν θέλω να σβήσω τα αρχεία του restoration αν πατήσω να σβηστούν μπαίνω κανονικά στα windows σαν να μην είχα κάνει hibernate – sleep διαφορετικά ή ίδια μαύρη οθόνη.

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

Έχει κανένας καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει? Κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει από κοντα? Ας μου στείλει pm. ευχαριστώ

Δημοσ.

τι τροφοδοτικο εχεις; εξαπινα ειναι τα καλωδια του;

Ρε συ το γράφει το τροφοδοτικό .. διαβαζε λίγο καλύτερα τα ποστ!!

Tagan 1300αρι έχει το παιδί....

Από όλα αυτά που διάβασα έχω μια αισθηση οτι μαλλον μιλάμε για εξ αρχης προβληματική μητρικη.. αλλα καλου κακού βάλε τις ρυθμίσεις των μνημών χειροκίνητα από το bios!

Δημοσ.

Ρε συ το γράφει το τροφοδοτικό .. διαβαζε λίγο καλύτερα τα ποστ!!

Tagan 1300αρι έχει το παιδί....

σορρυ εχω στραβα ματια τι να κανω; bios update εκανες; δοκιμασε το και πες μας... κανε και κανα prime95 και memtest μηπως φταιει τιποτα αλλο...

Δημοσ.

Κι όλους αυτούς τους μήνες ζεις με αυτά τα προβλήματα??? Αγανάκτησα μόνο που το σκέφτηκα.

Όπως φαίνεται το πρόβλημά σου είναι αρκετά σύνθετο και θα συμφωνήσω ότι χρειάζεται να το δει κάποιος από κοντά, γιατί χρειάζεται να κάνεις αλλαγές-δοκιμές ώστε να εντοπίσεις το πρόβλημα. πχ ελαττωματικό PSU.

Μια ερώτηση μόνο. Το συναρμολόγησες μόνος σου το PC? Κι αν ΟΧΙ ξέρεις να λύνεις-δένεις κουτιά? Αν γνωρίζεις, θα δοκίμαζα στην θέση σου να τα βγάλω όλα έξω από το κουτί και να τα δοκιμάσω χύμα (απλά πρόσεχε που πάνω θα τοποθετήσεις την MB). Σύνδεση MB-PSU-VGA και χωρίς δίσκο στην αρχή. Να δεις αν σου κάνει πάλι τα θέματα με το cold-boot. Αν όλα πάνε καλά, συνδέεις μόνο τον boot-disk και μπαίνεις windows. Όλα καλά πάλι? Τα αποσυνδέεις και ξανά πίσω στο κουτί πολύ προσεκτικά.

Πίστεψε με το έχω δει το φαινόμενο πάμπολες φορές από κακή συναρμολόγηση ή από καμιά βιδούλα που έχει πέσει μέσα στο case και γειώνει την MB.

Μακάρι να βρεις γρήγορα άκρη

Δημοσ.

εμενα ηταν τροφοδοτικο παντως σε παρομοια περιπτωση, σκασμενος πυκνωτης. εχω την απλη x58-ud5. κανε και το bios update που ειπαν παραπανω.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό το είχα πάρει πρίν 4 χρόνια περίπου πρέπει να είναι το TG 1300-BB δέν είμαι σπίτι τώρα να το δώ σίγουρα δέν ξέρω πόσα pin είναι πρέπει να το δώ, μπορώ να σας απαντήσω αργότερα γιαυτό

σορρυ εχω στραβα ματια τι να κανω; bios update εκανες; δοκιμασε το και πες μας... κανε και κανα prime95 και memtest μηπως φταιει τιποτα αλλο...

έχω το τελευτέο bios και drivers. δέν δοκίμασα κάποιο test γενικός είναι σταθερό σε games programs κλπ. θα δοκιμάσω πάντως αυτά που μου λές.

Κι όλους αυτούς τους μήνες ζεις με αυτά τα προβλήματα??? Αγανάκτησα μόνο που το σκέφτηκα.

Όπως φαίνεται το πρόβλημά σου είναι αρκετά σύνθετο και θα συμφωνήσω ότι χρειάζεται να το δει κάποιος από κοντά, γιατί χρειάζεται να κάνεις αλλαγές-δοκιμές ώστε να εντοπίσεις το πρόβλημα. πχ ελαττωματικό PSU.

Μια ερώτηση μόνο. Το συναρμολόγησες μόνος σου το PC? Κι αν ΟΧΙ ξέρεις να λύνεις-δένεις κουτιά? Αν γνωρίζεις, θα δοκίμαζα στην θέση σου να τα βγάλω όλα έξω από το κουτί και να τα δοκιμάσω χύμα (απλά πρόσεχε που πάνω θα τοποθετήσεις την MB). Σύνδεση MB-PSU-VGA και χωρίς δίσκο στην αρχή. Να δεις αν σου κάνει πάλι τα θέματα με το cold-boot. Αν όλα πάνε καλά, συνδέεις μόνο τον boot-disk και μπαίνεις windows. Όλα καλά πάλι? Τα αποσυνδέεις και ξανά πίσω στο κουτί πολύ προσεκτικά.

Πίστεψε με το έχω δει το φαινόμενο πάμπολες φορές από κακή συναρμολόγηση ή από καμιά βιδούλα που έχει πέσει μέσα στο case και γειώνει την MB.

Μακάρι να βρεις γρήγορα άκρη

στο πλαίσιο που το έχω για επισκευή μου προτίνουν να την αλάξουν με αυτήν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-X58A-UD3R-s1366-X58-DDR3-GAX58AUD3R-00-G.htm

καθώς κατέληξαν οτι φταίει το mobo. έχετε κάποιο άλλο μοντέλο να προτείνετε?

Δημοσ.

Ρε φιλε διαβαζε ξανα τα ποστ ή αν δεν γνωριζεισ μην λες τιποτα.Πως θα κανει bios update αφου σου λεει οτι μετα απο ενα δευτερολεπτο κλεινει το pc?Πως θα τρεξει memtest ή prime95 αφου καν δεν αναβει το pc?Ειναι σας να ρωταω εγω γιατι δεν αναβει το pc και να μου λες εσυ οτι κανε ενα τεστ στις μνημες να δουμε μηπως φταιει κατι..Διαβαζε καλυτερα τα ποστ..

Δημοσ.

O υπολογιστής ανοίγει μετά απο συγκεκριμένη διαδικασία όπως περιγράφω στην αρχή, τελικά το πρόβλημα ήταν στην μητρική όπως σας είπα, έχω αναφέρει και το μοντέλο που θα πάρω τελικά.

θα σας ενημερώσω όταν θα βάλω τον νέο Mobo.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...