zagzter Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα, Έχω στην κατοχή μου μια μητρική της ASUS (P4S800D) όπου έχει δύο(2) σκληρούς δίσκους SATA (Seagate[150GB] και Maxtor[250GB]). Όταν πήρα τον υπολογιστή υπήρχε περασμένο λειτουργικό σύστημα (Windows XP) στο Maxtor, όπου και έκανα format για να το χρησιμοποιήσω ως DATA Files. Έπειτα έβαλα το CD των Windows XP (SP3 OEM) για να ξεκινήσω την εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο Seagate. Από το BIOS μου λέει ότι έχει βρει τους σκληρούς (δηλαδή μου τους εμφανίζει ως Primary[seagate] και Slave[Maxtor]) αλλά όταν φτάνω στο σημείο εγκατάστασης των Windows, μου λέει πως δεν υπάρχουν σκληροί δίσκοι συνδεμένοι. Δοκίμασα να βάλω μια έκδοση Linux Ubuntu και βρήκε τους σκληρούς μου κανονικά. Έχω δοκιμάσει επίσης να ενσωματώσω SATA Drivers μέσο του n-Lite και το έγραψα σε ένα CD μαζί με τα Windows. Το περίεργο είναι ότι πριν υπήρχε λειτουργικό μέσα σε σκληρό SATA (Maxtor) και ξεκινούσε κανονικά. Καμία ιδέα? Ευχαριστώ.
TheELF Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Έχω δοκιμάσει επίσης να ενσωματώσω SATA Drivers μέσο του n-Lite και το έγραψα σε ένα CD μαζί με τα Windows. Αν δεν έκανε δουλειά μόνο με τα sata driver κατέβασε και πέρασε και το chipset driver αφού μέσα σε αυτόν είναι και ο controller.
zagzter Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Θα το δοκιμάσω. Αλλά γιατί πριν δεν υπήρχε πρόβλημα στο SATA δίσκο? Είναι πολύ περίεργο αυτό...
TheELF Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Θα το δοκιμάσω. Αλλά γιατί πριν δεν υπήρχε πρόβλημα στο SATA δίσκο? Είναι πολύ περίεργο αυτό... Πριν ποιος το πέρασε το λειτουργικό και με τι cd; Όταν είναι προ-εγκατεστημένο το λειτουργικό είναι περασμένα και όλα τα driver που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του Η/Υ.
zagzter Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Ηταν ενός φίλου μου το PC και τώρα δεν το χρειάζεται. Το Linux πως βρίσκει τους SATA Drivers? Αν κάνω εγκατάσταση τα XP σε IDE (που το βρίσκει), μετά μπορώ να βάλω Drivers για να βρεί και τους SATA?
TheELF Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Ηταν ενός φίλου μου το PC και τώρα δεν το χρειάζεται. Το Linux πως βρίσκει τους SATA Drivers? Αν κάνω εγκατάσταση τα XP σε IDE (που το βρίσκει), μετά μπορώ να βάλω Drivers για να βρεί και τους SATA? Το Linux πως βρίσκει τους SATA Drivers? Αν βάλεις διανομή τον linux από το 2001 (ναι τότε βγήκαν τα xp) θα δυσκολευτεί και το linux και αν τα καταφέρει. Αν κάνω εγκατάσταση τα XP σε IDE (που το βρίσκει), μετά μπορώ να βάλω Drivers για να βρεί και τους SATA? Ναι μπορείς αλλά χάνεις ταχύτητα αφού τα sata είναι ποιο γρήγορα,καλύτερα δηλαδή να περάσεις το λειτουργικό σε sata.
zagzter Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Οταν κάνω εγκατάσταση τα Drivers (μέσο Windows XP απο τον IDE) δεν γίνεται μετά να κάνω εγκατάσταση τα Windows στο SATA? Θα τον βρεί μετά? Όσο για την έκδοση Linux έχω την τελευταία Ubuntu. Τα drivers για chipset δεν τα βρίσκω για την συγκεκριμένη μητρική στη σελίδα της ASUS όμως
TheELF Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Αν περάσεις τα windows μέσα από τα windows θα γίνει μπάχαλο,γίνεται μεν(νομίζω) αλλά δεν συνιστάται.
gkaikov Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα. Έχω και γω το ίδιο πρόβλημα. Έχω μια μητρική asus P4S800D και όταν προσπαθώ να κάνω format τα winxp δεν αναγνωρίζει σκληρό δίσκο. Με τον παλιό μου σκληρο IDE όταν τρέχω κάτι σαν Raid controlers από το δισκάκι της μητρικής, τότε βλέπει και τον sata σκληρο που έχω πάνω. Αλλα το λειτουργικό είναι περασμένο στον IDE. Κάπου διάβασα πως μπορώ να περάσω τους sata drivers σε ένα flopy disk, που όμως δεν έχω. μπορώ να τους περάσω σε flaashaki και να τους εγκαταστήσω την ώρα του format πατώντας F6; Αν ναι, ξερει κανείς τον τρόπο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
TheELF Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Όχι στα XP δεν μπορείς να περάσεις driver από το usb πρέπει αναγκαστικά (αφού δεν έχεις floppy) να κάνεις νέο cd εγκατάστασης που να έχει τα driver που θες αυτό γίνεται με το nlite
gkaikov Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Ενοούσα δεν έχω δισκέτα. Όχι flopy disk drive. Το λοιπόν, έφτιαξα μια δισκέτα με μια εφαρμογή που έχει το cd της μητρικης (make a disk) ή κάτι τέτοιο, προσπαθώ να περάσω τα win xp, παταω F6 όταν πρέπει, μου λέει να βάλω δισκέτα, τη διαβάζει, επιλέγω κατι σαν win xp sisRaid controler και στο τέλος βλέπω το εξής μύνημα (το αρχείο \RAID\180\WINXP\SiSRaid.sys προκάλεσε ένα απροσδόκητο σφάλμα <18> στη γραμμη 2113 του d:\spsp\base\boot\setup\oemdisk.c. πιέστε ένα πλήκτρο για να συνεχίσετε). Εψαξα λίγο στο google αλλά δεν εβγαλα άκρη
TheELF Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 d:\spsp\base\boot\setup\oemdisk.c. Που το βρήκε το d:\spsp\.... ; μήπως πρέπει να βάλεις το cd της μητρικής εκείνη την στιγμή; Γιατί τον κατάλογο αυτό σε cd των windows δεν πρόκειται να τον βρεις.
gkaikov Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Βρήκα λύση. Είχα φτιάξει τη δισκέτα με το βοηθητικό προγραμμα της μητρικης. Μετά όμως διαπίστωσα πως δεν είχε περάσει όλους τους φακέλους. Τους πέρασα χειροκίνητα και όλα ΟΚ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.