Προς το περιεχόμενο

ATI 5770 προβληματα

dimitris_80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eμένα που έχουν περάσει απο τα χέρια μου κατά καιρούς, μία κάρτα της σειράς 47ΧΧ (4770), 3 κάρτες της σειράς 48XX (4850,4870,4890), 2 κάρτες της σειράς 57XX (5750,5770), 4 κάρτες της σειράς 58ΧΧ (5850) εκ των οποίων μία παραμένει, μία κάρτα της σειράς 68ΧΧ (6850) και πλέον 2 κάρτες της σειράς 69ΧΧ (6950) ... έχω μια απορία. :-(

Γιατί αυτά που γράφονται απο κάποιους δεν μου έτυχαν ποτέ? Ειλικρινά! Δεν λεώ, ψιλοπροβληματάκια με οδηγούς υπήρχαν πάντα κατα καιρούς αλλά όχι μη αντιμετωπίσιμα. ;)

Δημοσ.

Eμένα που έχουν περάσει απο τα χέρια μου κατά καιρούς, μία κάρτα της σειράς 47ΧΧ (4770), 3 κάρτες της σειράς 48XX (4850,4870,4890), 2 κάρτες της σειράς 57XX (5750,5770), 4 κάρτες της σειράς 58ΧΧ (5850) εκ των οποίων μία παραμένει, μία κάρτα της σειράς 68ΧΧ (6850) και πλέον 2 κάρτες της σειράς 69ΧΧ (6950) ... έχω μια απορία. :-(

Γιατί αυτά που γράφονται απο κάποιους δεν μου έτυχαν ποτέ? Ειλικρινά! Δεν λεώ, ψιλοπροβληματάκια με οδηγούς υπήρχαν πάντα κατα καιρούς αλλά όχι μη αντιμετωπίσιμα. ;)

Μαλλον lionheart75 εσυ ζεις σε ενα παραλληλο συμπαν με το δικο μας και επικοινωνεις με εμας μεσω μιας διαστημικης πυλης, και στο δικο σου συμπαν δεν εχουν προβλημα οι ΑΤΙ καρτες που την αγορασες απο τον Α Centurion, οπως του φιλου μας παραπανω, γιαυτο!!! :-D :-D :-D

Δημοσ.

Μαλλον lionheart75 εσυ ζεις σε ενα παραλληλο συμπαν με το δικο μας και επικοινωνεις με εμας μεσω μιας διαστημικης πυλης, και στο δικο σου συμπαν δεν εχουν προβλημα οι ΑΤΙ καρτες που την αγορασες απο τον Α Centurion, οπως του φιλου μας παραπανω, γιαυτο!!! :-D :-D :-D

Bασικά αυτό που φταίει κυρίως είναι το γεγονός της προκατάληψης και μετά της ημιμάθειας όπως πολύ σωστά είπε ο ninos30.

Χωρίς να θέλω επουδενί να θίξω τον φίλο που την σούταρε κακήν κακώς σε άλλον μόλις αντιμετώπισε πρόβλημα, πιστεύω ότι εξαιτίας της προκατάληψης που εξακολουθεί να υπάρχει εναντίον της κόκκινης σε αρκετούς, αλλά λιγότερους πλέον απο παλιά και νέους ειδικά χρήστες, δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ψάξουν τα αιτία που συμβαίνει το οποιοδήποτε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο σύστημά τους.

Σίγουρα υπάρχει πάντα η πιθανότητα ελαττωματικού κομματιού, υλοποίησης, παρτίδας, ασυμβατότητας κλπ που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε με οποιαδήποτε κάρτα.

Στο παρόν νήμα του φίλου για παράδειγμα, εφόσον η κάρτα παίζει κανονικά σε άλλο setup τότε παύει να είναι πρόβλημα της κάρτας. Πρέπει να ψάξει το υπόλοιπο hardware του να δεί τι φταίει.

Εμένα πιο πολύ, με βάση τα λεγόμενά του, μου κάνει για μνήμες και μετά για τροφοδοτικό αν και η 5770 έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση και δεν το νομίζω (εκτός και αν είναι κάποιο noname psu μιας και τα watt δεν παίζουν κανένα ρόλο σε αυτή την περίπτωση). Απο την άλλη δεν γνωρίζουμε αν το σύστημα παίζει default ή OC. Διότι αν συμβαίνει το δεύτερο τότε μπορεί οι μνήμες να μην παίζουν σταθερά αν δεν έχουν γίνει τα κατάλληλα tweaks και stability tests και να κρασάρει το σύστημα στο browsing και στα βαριά παιχνίδια. Been there. ;)

Δημοσ.

Bασικά αυτό που φταίει κυρίως είναι το γεγονός της προκατάληψης και μετά της ημιμάθειας όπως πολύ σωστά είπε ο ninos30.

Χωρίς να θέλω επουδενί να θίξω τον φίλο που την σούταρε κακήν κακώς σε άλλον μόλις αντιμετώπισε πρόβλημα, πιστεύω ότι εξαιτίας της προκατάληψης που εξακολουθεί να υπάρχει εναντίον της κόκκινης σε αρκετούς, αλλά λιγότερους πλέον απο παλιά και νέους ειδικά χρήστες, δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ψάξουν τα αιτία που συμβαίνει το οποιοδήποτε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο σύστημά τους.

Σίγουρα υπάρχει πάντα η πιθανότητα ελαττωματικού κομματιού, υλοποίησης, παρτίδας, ασυμβατότητας κλπ που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε με οποιαδήποτε κάρτα.

Στο παρόν νήμα του φίλου για παράδειγμα, εφόσον η κάρτα παίζει κανονικά σε άλλο setup τότε παύει να είναι πρόβλημα της κάρτας. Πρέπει να ψάξει το υπόλοιπο hardware του να δεί τι φταίει.

Εμένα πιο πολύ, με βάση τα λεγόμενά του, μου κάνει για μνήμες και μετά για τροφοδοτικό αν και η 5770 έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση και δεν το νομίζω (εκτός και αν είναι κάποιο noname psu μιας και τα watt δεν παίζουν κανένα ρόλο σε αυτή την περίπτωση). Απο την άλλη δεν γνωρίζουμε αν το σύστημα παίζει default ή OC. Διότι αν συμβαίνει το δεύτερο τότε μπορεί οι μνήμες να μην παίζουν σταθερά αν δεν έχουν γίνει τα κατάλληλα tweaks και stability tests και να κρασάρει το σύστημα στο browsing και στα βαριά παιχνίδια. Been there. ;)

Καλησπέρα, παιδιά!!! Να σας λύσω τις απορίες!! Το σύστημα ήταν της υπογραφής μου μόνο που το τροφοδοτικό ήταν ένα της fsp everest 700watt του κουτιού! Οι ram είναι απόλυτα συμβατές με την μητρική μου γιατί ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτές και είχαν τεσταριστεί και από την ίδια την msi πριν τις αγοράσω και το είχα τσεκάρει από το site της msi, δεν εχω κανει ποτε o/c. Εννοείται ότι πάντα έχω πάνω στο σύστημα τους τελευταίους drivers από msi όπως και τα bios με το που τα δίνει κατευθείαν τα περνάω!!!! Την κάρτα γραφικών δεν την ξαποστειλα με το που παρουσιάστηκαν τα προβλήματα όπως λες γιατί κάρτα γραφικών 160 ευρώ δεν την πετάς με την μια. Την κράτησα από 8 μαρτιου μέχρι 20 Ιουνίου που πήρα αυτή της υπογραφής μου. Απ την πρώτη βδομάδα που την έβαλα στο σύστημα μου μου παρουσίασε τα προβλήματα, μάλιστα κατά την εγκατάσταση των drivers πέταξε γκρίζα οθόνη! Μπα λέω, έτυχε, σύμπτωση θα ήταν, μάλιστα της έτρεξα και furmark και το έβγαλε μια χαρά. Αλλά μετά από 2 μέρες ξανά γκρίζα οθόνη! Έκανα φορματ φρέσκια εγκατάσταση πάλι τα ίδια μετά. Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι μετά από φορματ και εγκατάσταση των drivers δουλευε για 3 4 μέρες χωρίς γκρίζες οθονες κ μετα πέταγε γκρίζα οθονη και απο εκεί συνέχεια μετά! Είχα δοκιμάσει τα πάντα, αλλεπαλληλα φορματ, χρήση 32bit 64bit λειτουργικών 7 και xp, έψαξα και στο ίντερνετ ακόμα και πειραγμένους drivers απο amd, το μόνο που κατάφερα ήταν να δουλέψει ένας πειραγμένος driver για εναν μήνα χωρίς μια γκρίζα οθόνη! Μετα τον μηνα με ξέσκισε παλι, οπότε εκει την σουταρα! Ειχα δοκιμασει τα πάντα! Ακόμα και εαν υπάρχει bios για αυτήν είχα βρει αλλα είχε ηδη το καινουργιο, υπήρχαν 2 bios για τις 5770. Σε ξένα φόρουμ είχαν και άλλοι χρήστες προβλήματα με τις 5700 5800!!! Τωρα εαν εσυ ισχυρίζεσαι ημιμάθεια σε πληροφορώ εδω και 5 χρόνια έχω φτιάξει πάρα πολλά συστήματα και για προσωπική μου χρήση και για φίλους χωρίς να έχουν ποτέ προβληματα λειτουργίας! Τώρα εσύ επιμένεις ότι είναι ημιμάθεια δική σου άποψη! Είπα κιόλας πιο πάνω μήπως έφταιγε ότι είχα μητρική με τσιπακι nvidia, και εκεί να γινότανε χαμός με τους drivers, αλλά και σε άλλα φορουμ έβλεπα χρήστες με intel είχαν προβλήματα με ατι.

Δημοσ.

Εμμένεις στο να μας περιγράφεις τα προβλήματα που είχες, και που κανένας δεν τα αμφισβήτησε. Μπορεί κι εγώ στην θέση σου το ίδιο να έκανα αν είχα αυτά τα προβλήματα.

Ο λόγος που σου την "λεμε" είναι για την κάθετη θέση που πήρες μόλις διάβασες ΑΤΙ και ο εξοστρακισμός που έκανες για κάθε προϊόν της εταιρίας. Θα μπορούσες κάλλιστα να παραθέσεις την εμπειρία σου και το πως εσύ έλυσες το πρόβλημα σου, χωρίς να προτρέψεις τον οποιοδήποτε να κάνει κι αυτός μια τόσο ακραία κίνηση. Στην συνέχεια απλά θα διάβαζες πως το πρόβλημα λύνεται με καινούριους drivers και όλα καλά όλα ωραία.

Πέραν κάθε παρεξηγήσεως, ελπίζω.

Δημοσ.

Εμμένεις στο να μας περιγράφεις τα προβλήματα που είχες, και που κανένας δεν τα αμφισβήτησε. Μπορεί κι εγώ στην θέση σου το ίδιο να έκανα αν είχα αυτά τα προβλήματα.

Ο λόγος που σου την "λεμε" είναι για την κάθετη θέση που πήρες μόλις διάβασες ΑΤΙ και ο εξοστρακισμός που έκανες για κάθε προϊόν της εταιρίας. Θα μπορούσες κάλλιστα να παραθέσεις την εμπειρία σου και το πως εσύ έλυσες το πρόβλημα σου, χωρίς να προτρέψεις τον οποιοδήποτε να κάνει κι αυτός μια τόσο ακραία κίνηση. Στην συνέχεια απλά θα διάβαζες πως το πρόβλημα λύνεται με καινούριους drivers και όλα καλά όλα ωραία.

Πέραν κάθε παρεξηγήσεως, ελπίζω.

Οχι φίλε μου δεν παρεξηγώ ούτε εσένα ούτε κανέναν!!!! Δεν θα κάτσω να χαλάσω τις καρδιές μας ούτε για ΑΤΙ, ούτε για nvidia!!! προς Θεου, εγω εαν είπα την λύση πούλα την 5770 και πάρε μια nvidia στον φίλο που άνοιξε το θέμα το είπα γιατί πιθανόν με το δικό του σύστημα να μη του ήταν πλήρης συμβατή όπως και στο δικό μου, που πολύ πιθανόν φταίγανε οι drivers από 9.12 εως 10.3 που είχα χρησιμοποιήσει και εγώ! Όπως είπες και εσύ περί ασυμβατότητας διαφόρων hardware δεν αποκλείεται και αυτό για αυτό τόνισα οτι είχα μητρική αυτή της υπογραφής μου!! Και εάν είπα κάτι παραπάνω σε κανένα άλλο θέμα ήταν που διάβαζα οτι οι drivers της ΑΤΙ αφήνουν τις gpu τους να ψήνονται!!!! Άλλοι χρήστες το είπανε!!!!!! Εγώ με τις θερμοκρασίες της δεν ειχα πρόβλημα, αντιθέτως με την nvidia ψηνω μπριζόλες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού!!!! Μου χτυπάει τώρα καλοκαιριατικα 95 και 100 βαθμούς!!!!! Από εκεί και πέρα ποτέ κανένα δεν μείωσα, καλά κάνει ο καθένας και ψάχνει το προϊόν που θα παρει!!!!!! Είτε είναι ΑΤΙ, είτε είναι nvidia, είτε είναι asus, gigabyte, msi οτι θέλει και τον βολεύει τον καθένα!!!!! Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να κάτσω να στεναχωρηθώ ή να τσακωθώ με κανέναν, να χαλάσω τις καρδιές μας για τέτοια θέματα!!!!

Όπως βλέπω και πολλούς φίλους που προτείνουν την 6870 ως τη καλύτερη value for money κάρτα, και καλά κάνουν, και εγώ κολάστηκα όταν την είδα αλλά με φόβιζε το γεγονός μήπως πάλι την πατήσω, μήπως πάλι ακόμα η amd δεν έχει διορθώσει το πρόβλημα με τις γκρι, μπλε και πολύχρωμες οθόνες!!! Πάντως κάθε φορά που κόλλαγε είχε και άλλα χρώματα, δεν υπήρχε μονοτονία!!!! :-D :-) :lol: ποικιλία χρωμάτων!!!!!

Δημοσ.

Ακόμα και όταν άκουσα ότι η amd σκέφτεται να βγάλει επεξεργαστές με ενσωματωμένη gpu σκέφτηκα καλύτερα να μη το κάνει γιατί βλέπω να πετάει γκρίζες οθόνες ακόμα και με απλό convert video!!!! Όπου γίνεται χρήση επεξεργαστή!!!!! χαχαχαχαχαχα Ανοίγεις το fab και τσουπ βλέπεις μια ωραία γκρι οθόνη! Ελπίζω ότι όντως διορθώθηκε το πρόβλημα γιατί μετά την 285 θα πάρω ΑΤΙ και ελπίζω να είμαι τυχερός!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...