Προς το περιεχόμενο

ATI 5770 προβληματα

dimitris_80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σε ολα τα παιδια μολις εγινα μελος εδω

και εχω ενα προβλημα με το pc.

τον τελευταιο καιρο εχω ενα προβλημα με την καρτα γραφικων ατι 5770 (saphhire vapor-x)

οταν παιζω παιχνιδια απαιτητικα και καθολου απaιτητιτα η οθονη του pc καποιες φορες σβηνει και εχω μονο ηχο και το παιχνιδι τρεχει κανονικα και κρασαρει μετα απο λιγο

και μετα καποιες φορες εσβηνε η οθονη οταν απλα σερβαρα στο ιντερνετ και για να το επαναφερω επρεπε να κανω ρεσταρτ

Αφου το εκανα καποιες φορες ο υπολογηστης δεν ανοιγε καν η πριν ανοιξη εκανε 'μπιπ' συνεχεια , η ανοιγε και κολαγε στο logo των windows

μετα την εβγαλα και εβαλα μια παλια καρτα μια 4670 και δουλευαν ολα ρολοι

για δοκιμη πηρα την 5770 και την εβαλα σε ενα παλιο συστημα με core2duo και asrock mobo και δουλευε κανονικα εκει ειναι που τρελαθηκα :confused:

και για βοηθεια το συστημα μου ειναι:

core i7 950

asus x58

kingstone ddr3 6gb

hdd 1tb

psu 600w(δεν υπαρχει περιπτωση να μην τα συκωνει το psu)

ξερετε τη μπορει να συμβαινει και να μην λειτουργει η 5770 στο συστημα μου?

Δημοσ.

Πρώτα βεβαιώσου οτι έχει συνδέσει το ρεύμα της σωστά επίσης το τροφοδοτικό μπορεί να την σηκώνει αλλα ισως να ειναι και στα τελευταία του και να μην την παλέυει πια,οποτε θα πρότεινα να δοκιμάσεις ενα αλλο αν μπορείς να βρείς

Μπορεί να μην προέρχεται το πρόβλημα απο την κάρτα γραφικών αλλα κάποιο αλλο μέρος του hardware στο pc. Κάνε ενα memtest να ελέξεις τις ram

Δημοσ.

το ρευμα ειναι σωστα συνδεδεμενο και το τροφοδοτικο το πηρα πριν απο 2 μηνες memtest εχω ιδη κανει και δεν μου εβγαλε προβλημα

θα δοκιμασω παντος να βαλω αλλο τροφοδοτικο

γιατι εκει μαλλον πεφτουν ολες οι υποψιες

Δημοσ.

Είναι γκρι οθόνη? Τα ίδια πάθαινα και εγώ με μια της connect3d 5770. Είχαν πρόβλημα οι drivers της ati. Πούλα την και πάρε μια nvidia! Αυτό έκανα εγώ και ησύχασα.

Δημοσ.

Ή απλά να βάλει τον καινούριο driver που λύνει το πρόβλημα (αν φταίει τελικά αυτός). Δεν το βρίσκεις πιο εύκολο?...

Δημοσ.

Εγώ τους είχα αλλάξει όλους!!!!!!!!!!!! Ακόμα και κάτι πειραγμένους από την ίδια την amd!!!! Τι σε καθαρή εγκατάσταση, τι σε 32bit 64 bit λειτουργικό, μου είχε αλλάξει τα φώτα! Ακόμα και σε έναν φίλο την έδωσα πάλι τα ίδια έκανε!!! Οπότε δρόμο!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Εγώ τους είχα αλλάξει όλους!!!!!!!!!!!! Ακόμα και κάτι πειραγμένους από την ίδια την amd!!!! Τι σε καθαρή εγκατάσταση, τι σε 32bit 64 bit λειτουργικό, μου είχε αλλάξει τα φώτα! Ακόμα και σε έναν φίλο την έδωσα πάλι τα ίδια έκανε!!! Οπότε δρόμο!!!!!!!!!!!!!!!

Μα καλα αφου εσυ την πουλησες,το παλικαρι που την πηρε γιατι δεν στην γυρισε πισω???? :devil: :devil:

Δημοσ.

Πω ρε δε παλεύεστε μερικοί. Τι μηδενισμός είναι αυτός.

Θα σου την πω τώρα και θα σου την πω ευθέως. Υπάρχει μια λαϊκή ρήση, και το ξέρεις ότι ο λαός είναι πάνσοφος:

"Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια". Αν σου αρέσει να ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, συνέχισε έτσι...

Δημοσ.

Μα καλα αφου εσυ την πουλησες,το παλικαρι που την πηρε γιατι δεν στην γυρισε πισω???? :devil: :devil:

Οχι!!!! Του τόνισα πριν του την δώσω πάντα να κοιτάς για τους τελευταίους drivers από το site της ΑΤΙ!!!! Και εγώ που την είχα ήξερα ότι δεν είχε πρόβλημα η κάρτα αλλά μακακιζονταν οι drivers της! Πιθανόν θα το έψαξε στο ιντερνέτ και θα είδε ότι είναι κάτι φυσιολογικό για την ΑΤΙ! :shock:

Δημοσ.

Οχι!!!! Του τόνισα πριν του την δώσω πάντα να κοιτάς για τους τελευταίους drivers από το site της ΑΤΙ!!!! Και εγώ που την είχα ήξερα ότι δεν είχε πρόβλημα η κάρτα αλλά μακακιζονταν οι drivers της! Πιθανόν θα το έψαξε στο ιντερνέτ και θα είδε ότι είναι κάτι φυσιολογικό για την ΑΤΙ! :shock:

Μα,εδω λες αλλα.

Και τελικα?την αγορασε την ''χαλασμενη'' καρτα κανενα 20ρικο και καταφερε να την κανει να παιξει?γιατι μπορει σε αυτον να ηταν απλα μια φυσιολογικη ΑΤΙ και να επαιξε σωστα.

Δημοσ.

Πω ρε δε παλεύεστε μερικοί. Τι μηδενισμός είναι αυτός.

Θα σου την πω τώρα και θα σου την πω ευθέως. Υπάρχει μια λαϊκή ρήση, και το ξέρεις ότι ο λαός είναι πάνσοφος:

"Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια". Αν σου αρέσει να ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, συνέχισε έτσι...

Αυτό για μένα το είπες? Εγώ σου είπα μια εμπειρία μου από την κατοχή της 5770 που είχα!!!! Είπα ότι δοκίμασα τα πάντα για να την συνεφερω και να μου δουλέψει σωστά γιατί την είχα πάρει 160 ευρώ! Οπότε έχω το δικαίωμα να λέω την άποψη μου χωρίς να με ειρωνεύεται κανένας! Δεν είπα κανένα ψέμα!, μπορεί επίσης να έφταιγε το ότι είχα μητρική με τσιπάκι της nvidia και εκεί να μακακιζοντουσαν οι drivers! Αλλά και γενικά σε φόρουμ που κοίταγα είχαν και κάτοχοι με μητρικές intel προβλήματα με τις 5700 και 5800 σειρές!

Μα,εδω λες αλλα.

Και τελικα?την αγορασε την ''χαλασμενη'' καρτα κανενα 20ρικο και καταφερε να την κανει να παιξει?γιατι μπορει σε αυτον να ηταν απλα μια φυσιολογικη ΑΤΙ και να επαιξε σωστα.

Πριν την πουλήσω την έδωσα και σε έναν φίλο μου να την δοκιμάσει, επίσης και αυτός με amd επεξεργαστή και nvidia μητρική, τα ίδια του έκανε με εμένα, Τώρα το παλλικαρι που του την πούλησα δεν με πήρε τηλ να μου παραπονεθεί! Η κάρτα δεν ήταν χαλασμένη!!!! Κάτι έπαιζε με τους drivers της! Με τους drivers των windows ποτε δεν μου ειχε κρασαρει!!! Αλλά δεν μπορούσα να παίζω χωρίς τους drivers της ατι. Με το που εβαζα τους drivers πέταγε γκρίζα οθόνη στην εγκατάσταση!

Δημοσ.

Ναι σε εσένα το είπα. Όταν παίρνεις τόσο κάθετες θέσεις, και με τον τρόπο που τις εκφέρεις, θα πρέπει να είσαι και σε θέση να ακούσεις και τις ανάλογες κριτικές.

Με τα εκατομμύρια διαφορετικά ΗW parts που χρησιμοποιούνται, ο κάθε IBM-compatible H/Y είναι μια εντελώς διαφορετική οντότητα απ' όλους τους υπόλοιπους. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεις εσύ με κάποιο συγκεκριμένο HW μπορεί να είναι μια αλληλουχία καταστάσεων και μικροπροβλημάτων που οδηγούν στην εμφάνισή του. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως και στον διπλανό σου θα εμφανιστεί το αντίστοιχο. Γιαυτό και οι APPLE λέμε ότι είναι ανώτεροι κλπ-κλπ. Γιατί έχουν συγκεκριμένο HW και Software γραμμένο ακριβώς για αυτό. Ας υπήρχαν δεκάδες HW developers όπου φτιάχναν parts για αυτούς και θα σου έλεγα μετά MAC και παπαριές. Οπότε τα σκας διπλά, παίρνεις ένα ολοκληρωμένο και το βουλώνεις. Και μετά λες ότι είναι και το καλύτερο. Που είναι τελικά...

Στο προκείμενο τώρα. Οι 5770 είχαν αρκετά θέματα με το λεγόμενο GSOD (Grey Screen of Death). Ήταν θέμα με τον driver και τους πήρε αρκετό καιρό για να το λύσουν. Είπαμε δεν είναι και ότι καλύτερο το θέμα drivers με την AMD, αφού αργούνε λίγο αλλά τελικά τα καταφέρνουν. Προφανώς έπεσες εκείνη την περίοδο. Στις τελευταίες όμως εκδόσεις των drivers 11.x έχει εξαλειφθεί το πρόβλημα. Τώρα αν αυτό σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι μηδενιστής, και με μια κουβέντα να λες "Μακρυά από ATI" και μάλιστα για ένα από τα καλύτερα best-sellers της αγοράς την 5770, επειδή είχες αυτήν την εμπειρία εσύ, σε αφήνω να το κρίνεις μόνος σου. Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια κάτοχοι ATI/AMD καρτών όπου είναι απολύτως ευχαριστημένοι με το προϊόν τους, όπως αντίστοιχα και NVidia.

Αυτές οι απόψεις είναι που κατατάσσουν τους users σε fanboys και μετά γίνονται δακτυλοδεικτούμενοι από την κοινότητα των forums. Εγώ σταματώ εδώ και δεν το συνεχίζω.

Δημοσ.

Ναι σε εσένα το είπα. Όταν παίρνεις τόσο κάθετες θέσεις, και με τον τρόπο που τις εκφέρεις, θα πρέπει να είσαι και σε θέση να ακούσεις και τις ανάλογες κριτικές.

Με τα εκατομμύρια διαφορετικά ΗW parts που χρησιμοποιούνται, ο κάθε IBM-compatible H/Y είναι μια εντελώς διαφορετική οντότητα απ' όλους τους υπόλοιπους. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεις εσύ με κάποιο συγκεκριμένο HW μπορεί να είναι μια αλληλουχία καταστάσεων και μικροπροβλημάτων που οδηγούν στην εμφάνισή του. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως και στον διπλανό σου θα εμφανιστεί το αντίστοιχο. Γιαυτό και οι APPLE λέμε ότι είναι ανώτεροι κλπ-κλπ. Γιατί έχουν συγκεκριμένο HW και Software γραμμένο ακριβώς για αυτό. Ας υπήρχαν δεκάδες HW developers όπου φτιάχναν parts για αυτούς και θα σου έλεγα μετά MAC και παπαριές. Οπότε τα σκας διπλά, παίρνεις ένα ολοκληρωμένο και το βουλώνεις. Και μετά λες ότι είναι και το καλύτερο. Που είναι τελικά...

Στο προκείμενο τώρα. Οι 5770 είχαν αρκετά θέματα με το λεγόμενο GSOD. Ήταν θέμα με τον driver και τους πήρε αρκετό καιρό για να το λύσουν. Είπαμε δεν είναι και ότι καλύτερο το θέμα drivers με την AMD, αφού αργούνε λίγο αλλά τελικά τα καταφέρνουν. Προφανώς έπεσες εκείνη την περίοδο. Στις τελευταίες όμως εκδόσεις των drivers 11.x έχει εξαλειφθεί το πρόβλημα. Τώρα αν αυτό σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι μηδενιστής, και με μια κουβέντα να λες "Μακρυά από ATI" και μάλιστα για ένα από τα καλύτερα best-sellers της αγοράς, την 57770, επειδή είχες αυτήν την εμπειρία εσύ, σε αφήνω να το κρίνεις μόνος σου. Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια κάτοχοι ATI/AMD καρτών όπου είναι απολύτως ευχαριστημένοι με το προϊόν τους, όπως αντίστοιχα και NVidia.

Αυτές οι απόψεις είναι που κατατάσσουν τους users σε fanboys και μετά γίνονται δακτυλοδεικτούμενοι από την κοινότητα των forums. Εγώ σταματώ εδώ και δεν το συνεχίζω.

Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου διότι μηδενιστή θα με πεις εάν έγραφα κάπου μη ξανά αγοράσετε AΤΙ, νομίζω ότι δεν έγραψα πουθενά αυτό στο συγκριμενο θεμα! Επίσης όταν πούλησα την κάρτα την 5770 τόνισα στο παλικάρι που την πήρε να κάνει πάντα αναβάθμιση στους driver, γιατί πριν την δώσω είχα δουλέψει με τον 10.2 driver hotfix by amd και μου άντεξε έναν μήνα χωρίς γκρίζα οθόνη! Όταν την πούλησα είχε φτάσει στην 10.5, δεν ήξερα εαν διορθώθηκαν οι drivers! Κ μάλιστα πρόσφατα σε ένα άλλο θέμα ρώτησα εαν έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα με τους drivers της ΑΤΙ γιατί σκεφτόμουνα να πάρω. Δεν είμαι μηδενιστής ούτε υποτίμησα και κανέναν χρήστη με ΑΤΙ. Μια εμπειρία μου περιέγραψα!

Δημοσ.

Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου διότι μηδενιστή θα με πεις εάν έγραφα κάπου μη ξανά αγοράσετε AΤΙ, νομίζω ότι δεν έγραψα πουθενά αυτό στο συγκριμενο θεμα! Επίσης όταν πούλησα την κάρτα την 5770 τόνισα στο παλικάρι που την πήρε να κάνει πάντα αναβάθμιση στους driver, γιατί πριν την δώσω είχα δουλέψει με τον 10.2 driver hotfix by amd και μου άντεξε έναν μήνα χωρίς γκρίζα οθόνη! Όταν την πούλησα είχε φτάσει στην 10.5, δεν ήξερα εαν διορθώθηκαν οι drivers! Κ μάλιστα πρόσφατα σε ένα άλλο θέμα ρώτησα εαν έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα με τους drivers της ΑΤΙ γιατί σκεφτόμουνα να πάρω. Δεν είμαι μηδενιστής ούτε υποτίμησα και κανέναν χρήστη με ΑΤΙ. Μια εμπειρία μου περιέγραψα!

Είναι γκρι οθόνη? Τα ίδια πάθαινα και εγώ με μια της connect3d 5770. Είχαν πρόβλημα οι drivers της ati. Πούλα την και πάρε μια nvidia! Αυτό έκανα εγώ και ησύχασα.

No comments...

(Αν και είπα ότι δεν θα το συνεχίσω, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς :))

Δημοσ.

No comments...

(Αν και είπα ότι δεν θα το συνεχίσω, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς :))

B) Εγώ για την 5770 αναφέρθηκα!!!! ΕΕΕ, τι συμβουλή να του έδινα του ανθρώπου???? Πούλα την 5770 και πάρε ξανά ΑΤΙ??? Αφού και εγώ καμμενος ήμουν και μόνο με την αγορά την nvidia συνήλθε το πρόβλημα μου, να υποθέσω ότι ο φίλος που άνοιξε το θέμα θα έκανε πολλές εγκαταστάσεις διαφόρων driver πριν καταλήξει και ανοίξει το θέμα. Ακόμα και σύμφωνα με τα δικά σου τα λεγόμενα μπορεί λόγω ασυμβατότητας hardware το υλικό του να μην υποστήριζε πλήρως ΑΤΙ, όπως και σε έμενα είπα πιο πάνω ότι είχα μητρική με τσιπάκι nvidia, το ανέφερα πιο πάνω ότι ίσως να έφταιγε και αυτό!!! Εσύ έκανες παράθεση μόνο όσα ανέφερα αρνητικά για την 5770! Δεν είπα πουθενά μην αγοράσετε ΑΤΙ!! Άμα έχει κάποιος το απόλυτο amd σύστημα με επεξεργαστή, μητρική με τσιπάκια amd εννοείται να πάρει ΑΤΙ γραφικά, εκεί πιστεύω ότι οι γκρίζες οθόνες θα είναι σπάνιες εως καθόλου άμα τους έφτιαξαν από την ΑΤΙ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...