Προς το περιεχόμενο

Τι είναι τα αρχεία .inc?

ilonael

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Πειραματίζομαι εδώ με ένα συστηματάκι (είναι τα πρώτα μου βήματα στον προγραμματισμό παγκόσμιου ιστού) και μου χουν τύχει αρχεία με κατάληξη .inc

Τι είναι αυτά και ποιος ο σκοπός τους; Απ' ότι είδα, όταν τα μετονομάζω σε .php λειτουργούν το ίδιο... Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να χρησιμοποιώ αρχεία .inc όταν προγραμματίζω;

Στο σύστημα τα αρχεία .inc περιείχαν φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων. Το διευκρυνίζω σε περίπτωση που βοηθάει κάπου...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

Συνήθως είναι αρχεία που τα κάνεις Include από άλλα άρχεία (εξού και το inc). Απλά για λόγους οργάνωσης γίνεται. Λίγη προσοχή μονάχα, θα πρέπει να τα ορίσεις στο php.ini ως "εκτελέσιμα", ώστε να μη μπορεί κάποιος να δει το περιεχόμενό τους

Δημοσ.

Για ποιον λόγο;

Καλύπτεις και τις δύο περιπτώσεις: και τα ξεχωρίζεις από τα υπόλοιπα (αν και ανούσιο για μένα) και δε χρειάζεται να κάνεις κάποια αλλαγή στην εγκατάσταση του apache/php για να μη μπορεί κάποιος να τα κατεβάσει ή να δει το περιεχόμενό τους (για τη περίπτωση που είναι κάτι σαν το config.inc.php, στο οποίο και σχεδόν πάντα είναι αποθηκευμένος ο κωδικός της βάσης)

Δημοσ.

Εάν κάποιος καταφέρει να έχει πρόσβαση στα αρχεία σου τότε τι τα έχεις ονομάσεις config.inc.php ή mparmpoutsala.php, άστα να πάνε..

Άρα δεν υπάρχει κάποιος λόγος..... :P

Δημοσ.

Εάν κάποιος καταφέρει να έχει πρόσβαση στα αρχεία σου τότε τι τα έχεις ονομάσεις config.inc.php ή mparmpoutsala.php, άστα να πάνε..

Άρα δεν υπάρχει κάποιος λόγος..... :P

Δε με κατάλαβες... αν φορτώσω ένα αρχείο με κατάληξη πχ .txt και εσύ χτυπήσεις απευθείας τη διεύθυνσή του θα δεις το περιεχόμενό του στον browser. Εάν όμως έχει κατάληξη php, ο apache θα δει ότι είναι εκτελέσιμο αρχείο και θα σου επιστρέψει το αποτέλεσμα αυτού και όχι τον πηγαίο κώδικα

Δημοσ.

Ούτε κι εγώ... Μόνο στο phpmyadmin το βλέπω πλέον και σε μερικά cms. Kατάλοιπο έχει μείνει από τις παλιές μέρες που γινόντουσαν include σε html σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...