spithas7 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=FNGMBv1QdSY&feature=player_embedded#at=295
VampireKiSS Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 δηλαδη τα χρεη του 1τρις ειναι εικονικα; Δεν ξέρω αν φτάνει σε τέτοιο ύψος αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το φτάσουν και με καμάρι μια μέρα θα το πουν μόνο και μόνο για να μας πάρουν και τα σώβρακα. Δεν αμφισβητείται εξάλλου το μέγεθος του χρέους (αφού προφανώς δεν μετράει και αυτό καθαυτό) όσο το από πού προήλθε. Γιατί όλοι μιλάνε για μισθούς και κανεις δε λέει πόσο έχει ζημιωθεί το δημόσιο από εξυπηρετήσεις ημετέρων, επιχειρηματιών και γενικά των 50-100 οικογενειών που ξεσκίζουν την Ελληνική οικονομία από τοτε που αποφάσισαν να στεγνώσουν την Ελλάδα από ρευστό με το χρηματιστήριο και που δυστυχώς όχι μόνο συνεχίζουν, αλλά καταφέραμε να τους χρωστάμε κι όλας σαν κατόχους των ομολόγων μας. Κάπου εδώ μπαινουν τα cds που προσπαθούν οι κακοί "κερδοσκόποι" να μοσχοπουλήσουν στους καλούς "δικούς μας" κατοχους ομολόγων. Και όλοι αυτοί μαζί μας ξεζουμίζουν με το εφιαλτικό χρηματοπιστωτικο σύστημα που ισχύει όσο εμεις ξεκατινιαζόμαστε μεταξύ μας αντί να τους διαολοστείλουμε. Off topic ολα αυτα, αφού η ενσταση μου σε όσα είπες ειναι κατά πόσο φταιμε εμεις ο λαός ο τεμπέλης. Η μαγεία όμως είναι ότι μας αποκρύπτουν ακόμη και τώρα το πόσο είναι το πραγματικό έλειμα που απαιτεί τη λήψη τόσο αντιεργατικών και ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ μέτρων από το συνολικό (και γενικό) 15% που περιλαμβάνει ΚΑΙ την εξυπηρέτηση οφειλών. Γιατί αν αληθεύει το 3,9% που λέγεται από κάποιους οικονομολόγους σαν πραγματικό έλειμα της οικονομίας μας, τότε μόνο τεμπέληδες δεν είμαστε. Είναι γνωστή εξάλλου η μέθοδος "δεν φορολογώ τους πλούσιους που με στηρίζουν αλλά χρειάζομαι έσοδα για να μη γδάρω τους μικρούς που χρειάζομαι την ψήφο τους, άρα δανείζομαι". Και για να κλείσω το σεντόνι, αν δεχτω ότι φταιμε που τους ψηφίζαμε (γιατί προφανώς τους πιστεύαμε) άλλο τόσο φταιμε αν εξακολουθούμε να πιστεύουμε αυτά που προπαγανδίζουν τώρα οι ίδιοι που μας έφεραν εδώ. Οικονομικό πόλεμο λοιπόν το κεφάλαιο, ηλεκτρονικό οι χακερ. Έκαστος στο είδος του.
elalekom Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 οι ποιοι; εντωμεταξυ εχουν παρει χαμπαρι οτι οι ΔΝΤ και ΕΕ αυτη την στιγμη πληρωνουν τους μηνιαους λογαριασμους της Ελλαδας,με τα δανεια που δινουν; οτι η Ελλαδα φυτοζωει με τεχνικη υποστηριξη μεσω των δανεικων χρηματων που παιρνει,και οτι αν σταματησει αυτη η ροη ρευστου η χωρα χρεοκωπει αφου ο ξεφτυλισμενος ελληνικος λαος φροντισε γιαυτο; εχουν καταλαβει καθολου την πραγματικη διασταση της καταστασης στην οποια βρισκεται η Ελλαδα; εχουν εστω την παραμικρη ιδεα του τι γινεται; Λες και διαβαζα τον πιο ακραιο ανθελληνα και υπηρετη της προπαγανδας των τοκογλυφων μου φανηκε. Παλι καλα που υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι που σκεφτονται εδω μεσα. Σα να ερθει ο πατερας μου (κυβερνηση) και μου πει να μπω φυλακη (περικοπες, φοροι, ξεπουλημα) γιατι δεν πηγε καλα η επιχειρηση του (δημοσια οικονομια) επειδη ειναι αυτος που παιρνει τις αποφασεις μιας και ειναι ο προστατης της οικογενειας που εγω και η μανα μου του εμπιστευθηκαμε τα του οικου μας (εκλεγμενη κυβερνηση). Προφανες το κατα ποσο νοιαζονται. Που να ξεπλυθει ομως η προπαγανδα τοσων ετων... Ευχομαι να αντιληφθει και το υπολοιπο 60% της χωρας που ακομα επιλεγει τα 2 μεγαλα κομματα οτι σε αυτην την προσπαθεια ειμαστε ολοι μαζι και ας προασπισουμε επιτελους τα ελληνικα συμφεροντα με γνωμονα την αναπτυξη στην παιδεια, την υγεια, τη γεωργια, την τεχνολογια, τη βιομηχανια, τις εναλλακτικες πηγες ενεργειας, το πλουσιο υπεδαφος σε υδρογονανθρακες ή εστω καποιο σχεδιο για να παμε μπροστα, η απουσια του οποιου ειναι εκκωφαντικη. Δεν μπορει να βγαινει καθε τυχαρπαστος υπαλληλισκος ανθελληνικων συμφεροντων και να προβατοποιει εκατονταδες χιλιαδες ελληνων μονο με την πειθω του και να μενει ατιμωρητος. Ελπιζω να μην κουρασα...
tritonas00 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Mια σωστη κουβεντα ειπε ο KilliK και τον φαγατε.
Skia11 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 οι ποιοι; εντωμεταξυ εχουν παρει χαμπαρι οτι οι ΔΝΤ και ΕΕ αυτη την στιγμη πληρωνουν τα μηνιαία τους τοκοχρεολύσια της Ελλαδας,με τον αέρα που δινουν; οτι η Ελλαδα αργοπεθαίνει με τεχνικη υποστηριξη μεσω των δανεικων χρηματων που παιρνει,και οτι αν σταματησει αυτη η ροη ρευστου η Ευρώπη χρεοκωπει αφου ο ξεφτυλισμενος ελληνικος λαος πληρώνει και αυτό ; εχουν καταλαβει καθολου την πραγματικη διασταση της καταστασης στην οποια βρισκεται η Ελλαδα; εχουν εστω την παραμικρη ιδεα του τι γινεται; Fixed........
elalekom Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Mια σωστη κουβεντα ειπε ο KilliK και τον φαγατε. αν την ελεγε μπροστα μου, να εισαι σιγουρος οτι θα τον ετρωγα
gtsagi Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 εντωμεταξυ εχουν παρει χαμπαρι οτι οι ΔΝΤ και ΕΕ αυτη την στιγμη πληρωνουν τους μηνιαους λογαριασμους της Ελλαδας,με τα δανεια που δινουν; οτι η Ελλαδα φυτοζωει με τεχνικη υποστηριξη μεσω των δανεικων χρηματων που παιρνει,και οτι αν σταματησει αυτη η ροη ρευστου η χωρα χρεοκωπει Φιλε μια ματια στο Debtocracy αλλα και ενα βιβλιο " Το δογμα του σοκ" της Naomi Klein ισως, αν το θες και εσυ, σε κανει να καταλαβεις πως οι ντοπιοι και οι ξενοι γυπες οπαδοι του Φριντμαν λειτουργουν. Πως κλεβουν λαους αφου πρωτα τους ξεφτυλισουν και σε πιο πολλες περιπτωσεις σκοτωσουν.
Manos Petrucci Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Killik τι ειν' αυτά που λές ρε μεγάλε; Έχετε πάρει χαμπάρι ότι οι δώσεις τις οποίες μας δίνουν και καλά για βοήθεια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ..!!? Είναι ψηφία τα οποία μεταφέρονται από έναν τραπεζικό λογαριασμό σε έναν άλλον...!!! Εσείς νομίζετε ότι η Ελληνική κυβέρνηση δανείζετε για να πληρώσει συντάξεις και υπαλλήλους; Έχουμε καθίσει όλοι και συζητάμε για το πόσο νόμιμοι είναι οι αλήτες του χρηματιστηρίου, που είναι σα να παίζω "Μονόπολη" με άλλα 1000 άτομα παγκοσμίως κι ότι έχω κερδίσει σε κάθε παιχνίδι πάω και τα εξαργυρώνω σε λογαριασμό τραπεζών;;!! Είμαστε σοβαροί τώρα; Από που κι ως που οι χρηματιστές οι οποίοι δεν παράγουν πλούτο από πουθενά, έχουν δικαιώματα πάνω στα λεφτά των εργαζομένων;; Δημιουργούν φούσκες τα χρηματιστήρια και πιέζουν τους πολίτες να τις γεμίζουν από τις στερήσεις τους; Για ποιό χρέος μιλάμε τώρα;!
lightday Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Ως μπανανία ορίζω την Ζιμπάμπουε... Ως προς το επίπεδο ζωής μας, η Ελλάδα μέχρι πρότεινος βρισκόταν σε πολύ καλό σημείο... Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι έχουμε το αυτοκίνητό μας, τον υπολογιστή μας, τις εξόδους μας κτλπ... Το θεωρείς βιοτικό επίπεδο μιας Μπανανίας εσύ αυτό? Σίγουρα με το μνημόνιο θα πέσει σημαντικά το επίπεδο αυτό, αλλά αυτό γίνεται για να μην φτάσουμε στο επίπεδο Ζιμπάμπουε όπως είπα... Άντε και τους διώξαμε "όλους αυτούς" αύριο, τι θεωρείς ότι θα συμβεί δηλαδή? Έχεις να προτείνεις κάποια ενναλακτική? συγνώμη αλλά κάτι τέτοια διαβάζω και λέω από μέσα μου οτι δεν υπάρχει γυρισμός...Ανοιξε λίγο τα αυτάκια σου ,διάβασε άκου απόψεις τεκμηριωμένες, δες .. και μετά ίσως καταλάβεις ότι το δικαίωμα σε ένα κοινωνικό κράτος ΔΕΝ είναι lifestyle . Είναι απαραίτητη προυπόθεση για την ανθρώπινη ζωή.Φιλικά πάντα. Υστερόγραφο. Δεν πληρώνουμε πλέον δανεικά. Πληρώνουμε τοκογλύφους.Και κανείς δεν θα σε κάνει Ζιμπάμπουε.
alexhs gk Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 taotao2 συμφωνω μαζι σου αλλα δεν νομιζω και του παγκαλου να του καιγεται καρφακι πραγματικα...αυτος εχει βγαλει τα εκατομμυρια εξω και ειναι μια χαρα...κανεις απο αυτους δεν θα παθει τιποτα...δεν τους πιανεις με τιποτα,,,ξες τι εγινε βγαλανε ολο το χρημα της ελλαδας εξω με κλεψιες και ολα τα συναφη και μετα θα τους υποδεχθουμε ως ηρωες επενδυτες που θα τα ξαναφερουν μεσα και καλα για να σωσουν την ελλαδα...θα εχουν μειωμενη εφορια μπορει και μηδενικη γιατι θα φερουν συναλλαγμα και ολα θα ειναι ωραια και καλα...
VampireKiSS Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 αντε και τους διωξουμε......τι θα συμβει?????το αυτοννοητο φιλε μου......θα ζησουμε ελευθεροι.Αυτο δεν αρκει?πρεπει να ειμαστε δεσμιοι του κινητου,αμαξιου,ρουχου,καταναλ.αγαθων για να μην μας λενε μπανανια?θεωρεις ποιοτητα ζωης αυτο που περναμε και θα περασουμε χειροτερα αν συνεχισουμε ετσι????αυτο ειναι η ποιοτητα???Ποιοτητα ειναι το καθαρο απουλητο ελληνικο νερο στους ελληνες,τα πετρελαια του αιγαιου στους ελληνες,δυνατη γεωργια και κτηνοτροφια των ελληνων,βιομηχανια ελληνικη που καποτε υπηρχε και τα κλεισανε οι πολιτικοι μας λογο ΕΕ ,δυνατη ναυτιλια που διωξανε απο την ελλαδα,ακριβο τουρισμο στους ξενους και φθηνο για τους ελληνες(γιατι ειμαστε και η πρωτη χωρα για διακοπες σε ολακερη την Ευρωπη),και τοσα αλλα που καποτε υπηρχαν στην γεννεση τους ,αλλα οι πολιτικοι μας φροντισαν να τα ''αμβλωσουν'' στην αρχη τους. Ενναλακτικη σου προτεινω την πτωχευση,,γιατι φοβασε???Ενας πλουσιος με περιουσιες και επενδυσεις ,αν πτωχευσουμε ,θα χασει τα παντα μιας και ολα θα απαξιωθουν(γη,σπιτια,χρημα,αμαξια,σουιτες,ρουχα μαρκες κλπ κλπ.),,ενας απλος φτωχος τι θα χασει???μηπως τιποτα?Για αυτο φιλε μου καποιοι παλευουν να μη πτωχευσουμε,δες παγκαλο...η μιση ελευσινα του ανοικει και τα μισα καταστηματα δικα του ειναι και εισπρατει ενοικια.....για φαντασου αμα πτωχευσουμε ,τι κακο θα παθει οταν κανεις δεν θα του πληρωσει τα ενοικια και ολη η ακινητη περιουσια του θα πεσει αναλογα την υποτιμηση σχεδον 10 φορες κατω,αφου κανεις δεν θα υπαρξει να αγορασει και μονο οι ξενοι επενδυτες θα του τα φανε για ενα κομματι ψωμι.Το ενα χερι(πολιτικοι) νυβει το αλλο(ΔΝΤ-ΕΕ) και τα δυο το προσωπο(Ελλαδα).φαντασου λοιπον ποσοι τετοιοι στην ελλαδα υπαρχουν οπου συμφωνουνν στο μνημονιο για δικα τους συμφεροντα ,αδιαφοροντας για τα υπολοιπα 10,5 εκ.ελληνες ,για το τι θα τους κανουν το ΔΝΤ και ΕΕ. σε καποιους ακουγονται εξωγηινα αυτα. Σιγα μην εχουν δει χωραφι στη ζωη τους. μαζί σου ειμαι, πάμε να πείσουμε τον κόσμο ότι ειμαστε αγροτική υπερδύναμη που μαζί με τον τουρισμό τους αφήνουμε φεγγάρια πίσω σε απόλυτους αριθμούς. και ας φτιαχνουν μερσεντες και καγιεν. Δεν λεμε κουβέντα για αυτά που ακούγεται ότι υπάρχουν στο υπέδαφος... Αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος να παράγει από το τίποτα. Αυτό λιγουρεύονται τα κοπρόσκυλα οι φίλοι του τζέφρυ και αυτοί ειναι που μας βγάζουνε τεμπέληδες με κόλπα "αγρανάπαυσης" και πρασινης ανάπτυξης (βλ. Τα καλύτερα χωραφια τιγκα στα φωτοβολταικά). Ενα ματσο προδοτες που σιγονταρονται απο τον αρχοντοχωριατισμο που μιλάει για αντιπαραγωγικότητα οπου σταθει και οπου βρεθει. Ανθρωποειδη σαν το τιμωμενο προσωπο του θρεντ. Ο τραπεζουπαλληλος παπαδημητριου και ο παναχρηστος μισθοφορος καψης σε μορφη αβαταρ για να ταιριαζει στο ινσομνια. Εντελως για τα πανηγυρια.. Όλοι αύριο στις πλατείες και αφηστε έξω το κάθε κοματόσκυλο-πρόβατο να βελάζει την κοματική γραμμή όταν δεν σε πείθει η πολιτική, εμπιστέψου το ένστικτό σου
lightday Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Και οι δυο γονεις μου ειναι συνταξιουχοι απο το δημοσιο, με 19-21 χρονια υπηρεσια ο καθενας, πηραν συνταξη στα 42-45 ο γερος μου οταν πηρε συνταξη του δωσανε και τριψηφιο αριθμο σε χιλιαρικα για εφαπαξ. οταν παιρνεις συνταξη στο δημοσιο σου δινουν και λεφτα δωρο, εφαπαξ το λενε. η μανα μου τα ιδια, τριψηφιο αριθμο σε χιλιαρικα, για εφαπαξ. οι συνταξεις τους πριν να τους τις κοψει ο γιωργακης, ηταν τετραψηφιες, και οχι κοντα στον πρωτο τετραψηφιο αριθμο. Αυτα τα λεφτα δε νομιζω να τα δουλεψανε ποτε, αφου οσο θυμαμαι εγω που ειμουνα και μικρος τοτε, οι γονεις μου πηγαιναν στη δουλεια(δημοσιο) 2 φορες την εβδομαδα για να πιουν καφε.. Πανω απο την μιση ελλαδα ηταν δημοσιοι υπαλληλοι σε αυτη την κατασταση που περιγραφω, και πολλοι ειναι ακομα ετσι. Που βρηκε αυτα τα λεφτα το δημοσιο και τα μοιρασε στον κοσμο? Μηπως ηταν δανεικα και πρεπει να τα δωσουμε πισω τωρα? Εγω προτεινω να ψαχτουμε μεταξυ μας, πριν αρχισουμε να κραζουμε τους πολιτικους. Και να δουλεψουμε και λιγο, γιατι με καφεδακι καθε απογευμα στο συνταγμα δε βγαινει τιποτα, δυστυχως Κάτι που λέγονται εισφορές σε ταμεία ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ? αν όχι άνοιξε λιγάκι τα αυτάκια σου ή μάλλον τα ματάκια σου και διάβασε. Κάθε μήνα στον πατέρα σου και στην μάνα σου κρατιόταν ένα ποσό (κάθε μήνα) για κάποια ταμεία και για υγεονομική περίθαλψη και για φόρο. Κάθε μήνα επί πόσα χρόνια πληρώναν κάτι που ουσιαστικά πήγαινε για να πληρωθούν οι συντάξεις του τότε συν ότι τα λεφτά αυτά είχαν τόκους γιατί δανειζόταν. Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου τα πήραν πίσω (έστω και πετσοκομένα) σαν την επένδυσή τους. Οκ τώρα?
dimpa16 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 η χωρα χρεοκωπει αφου ο ξεφτυλισμενος ελληνικος λαος φροντισε γιαυτο; Ξεφτυλισμένος είσαι εσύ.
SilverCloak Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Χαίρομαι πολύ, γιατί αυτή η φάση που συντελείται, δεν αφήνει ασυγκίνητο ούτε το απολιτίκ insomnia. Ξαφνικά όλοι είναι πολιτικοποιημένοι!!! Αυτό φυσικά πάντα ισχύει, απλά κάποιοι νομίζουν ότι είναι λέπρα να είσαι πολιτικοποιημένος. Δεν άντεξα να μην αδράξω την ευκαιρία να εκφράσω το μεγαλύτερο παράπονο μου για το forum. Για το topic, να πω ότι συγκινήθηκα που είναι στο πλευρό της Ελλάδας οι anonymous. Το clue είναι ότι μας έμαθαν οι anonymous και κάποιος ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει τη συμπαράσταση του προς εμάς. Κάτι γίνεται! Για την offtopic συζήτηση, αυτοί που θέλετε να καρυδώσετε τον killik περισσότερο και από τον μπουλούκο που είπε για το δείπνο (μας), να πω και εγώ κάτι. Όταν είπε αυτό το επικό ο αγαπητός, όλοι σκέφτηκαν: Για να δω, εγώ τι έχω φάει; Έτσι έχουμε μεγαλώσει. Και εγώ μαζί. Δεν είναι παράλογο, σε πρώτο επίπεδο. Στο επόμενο όμως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σε ποιο κοινωνικό σύνολο ανήκουμε. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως μέρος αυτού. Τα "Εγώ δεν τους ψήφισα, εγώ δεν έφαγα..." όπως βλέπετε ξεκινούν με το εγώ. Δεν ανήκουμε στο κοινωνικό σύνολο όταν βολεύει μόνο. Συγνώμη, αλλά έτσι είναι. Έχουμε δεχθεί ένα σύστημα διακυβέρνησης και το χρησιμοποιούμε. Όταν ήμασταν χορτάτοι καμαρώναμε γι αυτό. Τώρα που έπεσε πείνα, άλλος φταίει... Πάντα στην ιστορία υπήρχαν τσοπάνηδες και πρόβατα*. Όσο ο τσοπάνης έβρισκε εύφορα λιβάδια, τα πρόβατα βέλαζαν αμέριμνα και χαρωπά. Τώρα που έχει ξηρασία, άρχισαν να στραβοκοιτάνε τον τσοπάνη και μερικές φορές να δαγκώνουν το δίπλα πρόβατο. Το τελευταίο είναι μεγάλο πρόβλημα. *:Δεν το κατακρίνω αυτό. Έτσι είναι. Τουλάχιστον εγώ αυτό έχω παρατηρήσει, μετά από υπόδειξη του Νίτσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα