Προς το περιεχόμενο

Εθελοντής ή απατεώνας?

lereb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα σας! Ανεβάζοντας σε διάφορα forums ερωτήσεις σχετικά με το πως γίνονται κάποια πράγματα στο Wordpress 2-3 άτομα προθυμοποιήθηκαν να με βοηθήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό χωρίς να πάρουν χρήματα δίνοντας τους κάποιο ρόλο στο blog μου! Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω δώσει σε κανέναν κάποιο ρόλο εκτός από έναν που τον έκανα απλό συνδρομητή! Σ'αυτό το σημείο αναρωτιέμαι και λέω, γιατί τόση προθυμία χωρίς να έχει κάποιο κέρδος? Μήπως έχει βάλει κάποιο κρυφό κώδικα μέσα και μπορέσει να hackάρει το site? Μήπως μελλοντικά μπορέσει να μου βλάψει το site μου ή ίσως μπορέσει να υποκλέψει διάφορα στοιχεία? Ποία είναι η γνώμη σας?

Υ.Γ. Πάντως μέχρι στιγμής μου έχει δείξει ένα demo του blog που φτιάχνει και είναι αρκετά καλό!

Δημοσ.

Μπορεί να είναι και μια χαρά άνθρωποι που απλά ήθελαν να βοηθήσουν.

Κι εγώ έχω επικοινωνήσει με ένα FOSS project για να βοηθήσω με το site, χωρίς να έχω κάποιο «περίεργο» σκοπό. :)

Δημοσ.

Δεν είναι λογικό όμως να έχω τις αμφιβολίες μου? Με ποιούς τρόπους μπορώ να τσεκάρω ότι έχει καλό σκοπό? Που μπορώ να ψάξω στο html του theme για να δω αν έχει βάλει κάποιο backdoor ή όπως τέλος πάντων τα λένε αυτά! Από χθες που επικοινωνήσαμε για τελευταία φορά και άνοιξα τις εγγραφές ώστε να γίνει απλός συνδρομητής στο blog έχει εξαφανιστεί και ένα demo site που είχε ανεβάσει σε κάποιον server (όχι τον δικό μου) έχει πέσει! Τι μπορεί να σημαίνει αυτό?

Δημοσ.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να του ζητήσεις να σου πει τι αλλαγές έκανε.

Εναλλακτικά,

α) πάρε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστόχωρού σου

β) μετά τις οποιεσδήποτε αλλαγές, σύγκρινε τον ιστόχωρο με το αντίγραφο ασφαλείας

Έτσι θα βρεις όλες τις αλλαγές που έχει κάνει.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δεν έχει ανεβάσει κάτι στον server μου! Ότι έκανε το έκανε στον server ενός φίλου του (έτσι λέει) που του είχε φτιάξει παλιότερα ένα site!

Δημοσ.

Οι περισσότεροι σε τέτοιου είδους forum είναι άτομα σαν εμάς, άτομα που τους αρέσει να βοηθούν άλλους ως μέσο αυτοεξέλιξης, challenging και όχι μόνο. Σίγουρα υπάρχουν και οι απαταιώνες αλλά νομίζω ότι είναι ένα αρκετά μικρό ποσοστό και τις περισσότερες φορές μπορείς και να τους καταλάβεις..

Δημοσ.

Σίγουρα! Πως μπορώ να τσεκάρω ότι είναι σαν και εσάς και δεν έχει σκοπό κάτι κακό? Πως μπορώ να ελέγξω τους κώδικες?

Δημοσ.

Τσέκαρε τα post του.

Αρνητικά σημάδια:

-Είναι επιθετικός

-Έχει λίγα εώς μηδενικά post στο forum

-Δεν δίνει λύσεις και συνήθως καταπιάνετε με θέματα παράνομου ή ύποπτου περιεχομένου.

Επιπλέον αναζήτηση του χρήστη:

-Τσέκαρε το profile του στο forum για email,website + επιπρόσθετες πληροφορίες, interests,hobbies..πχ αν στο interests ο τύπος γράφει "hacking,cracking,defacing" ε...δεν θα ήταν και ο πρώτος που θα του έδεινα τους κωδικους μου.

-Αναζήτηση του χρήστη σε άλλα forum - Συνήθως αναζητώντας μέσω του google το ψευδώνυμο του ή το email του. Προσοχή γιατί μπορεί να πέσεις απλά σε συνωνυμια, γιαυτό τσεκάρεις και το email. Και πάλι τσέκαρε την συμπεριφορά του.

-Αν έχεις το mail του μπορείς να το βάλεις και στο facebook, στην αναζήτηση ίσως σου βγάλει και το profile του, απο εκεί μπορείς να αποσπάσεις περισσότερες πληροφορίες.

Δεν μας είπες, ο τύπος σου φτιάχνει template για το wordpress? Αν ναι μπορείς κάλιστα να μας το στείλεις όταν το τελειώσει για να δούμε τι κώδικα χρησιμοποιεί.

Δημοσ.

Ο τύπος έχει κατεβάσει ένα premium template (InReview) από κάποια εταιρεία τσάμπα! Αυτό είναι ένα θέμα που με προβληματίζει γιατί σε αυτό το θέμα (των κατεβασμένων premium themes) υπάρχει δυνατότητα υποκλοπής και χακαρίσματος!Αυτό είναι το demo site αν θέλετε ρίξτε του μια ματιά : Demo Site .

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο theme είναι απο το elegantthemes.com. Αν το θέμα το έχει κατεβάσει απο αξιόπιστη πειρατική πηγή τότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.Υπάρχουν όμως και πηγές που ανεβάζουν παραποιημένα αρχεία για να βλάψουν.

Στην θέση σου απλά θα τσέκαρα τα requests που δέχομαι στην σελίδα μου για να σιγουρευτώ ότι δεν γίνεται κάτι ύποπτο..

Δημοσ.

Πάντως επί της ουσίας του τίτλου κι εγώ παλιότερα είχα αυτοπροταθεί εθελοντικά για πολλά και διαφορετικά πράγματα. Το ότι κάποιες φορές κάποιοι δε με ήξεραν κτλ δε σημαίνει πως το έκανα για κάποιο πονηρό λόγο.

Ένα καλό κίνητρο να κάνεις κάτι εθελοντικά όσον αφορά sites είναι για λόγους αυτοδιαφήμισης (ειδικά αν είσαι νέος που θέλει να σαχοληθεί με τέτοια και δεν έχει υλικό σε κάποιο portfolio). Επίσης για τον ίδιο νέο αποτελεί και τρόπο απόκτησης εμπειρίας/εκμάθησης/εκπαίδευσης στο αντικείμενο. Άλλο κίνητρο είναι φυσικά και η συνεργασία με σκοπό ποσοστό από τα έσοδα της διαφήμισης. Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις, ίσως ο νέος απλά γουστάρει τρελά να φτιάξει κάτι με τα χεράκια του και να το βάλει online μούρη.

Είμαι σίγουρος πως από τους 2-3 που σου είπαν οι 1-2 έχουν κάποιο από τα παραπάνω κίνητρα.

Προσωπικά αυτά τα έχω κόψει σχεδόν τελείως εδώ και χρόνια, ούτε καν βοηθάω συνήθως σε απλά πράγματα κι ας ξέρω κάτι. Το τζάμπα τελείωσε κι έχω πολύ κακές εμπειρίες από άτομα που δήθεν θα συνεργαζόμασταν, όλοι τον εαυτούλη τους σκέφτονται και θέλουν εσύ να βάζεις τη γνώση και τη πείρα σου, αυτοί τα @@ τους ή κάτι πολύ υποδεέστερο και να παίρνουν και τα μισά (δε σφάξανε).

Δημοσ.

Κάποιοι server κρατάνε logs απο τα requests που γίνονται στην σελίδα, αν ξέρεις που βρίσκεται το access log σου τσέκαρε το.

Ετσι μπορείς να τσεκάρεις για ύποπτα http requests -εφόσον ξέρεις βέβαια τι είναι ύποπτο και τι όχι- προς την σελίδα σου. Δηλαδή αν κάποιος έχει παραποιήσει τον κώδικα του theme σου ώστε να μπορεί με κάποιο ειδικό request να του επιστρέφει τα περιεχόμενα φακέλων του server-όπως τα shell scripts- στο access log σου ίσως δείς κάποιο περίεγο request με ύποπτες παραμέτρους..λέμε τώρα. Δεν νομίζω να έχεις πέσει σε τέτοια περίπτωση..

Απλα σε γενικές γραμμές να τσεκάρεις ποιοι μπάινουν στην σελίδα σου και που, αυτό μπορείς να το τσεκάρεις είτε με το access/error log του server σου ή με κάποιο statistics plugin.

Δημοσ.

οκ, δεν είναι ανάγκη να τρελάνεις το κεφάλι σου..ισως τελικά το παιδί που σου κάνει την δουλειά να μην έχει κακές προθέσεις και τόση ώρα να λέμε χαζομάρες.. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...