Psychopath Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Υπάρχει περίπτωση, όντως, να μεταφέρει την ακτινοβολία το σύρμα. Ένα καλώδιο, σκέτο, που δεν είναι σε επαφή με πόλους, δεν διαρέεται από ρεύμα. Αν πλησιάσουμε ένα καλώδιο που διαρέεται, στο σκέτο, τότε το ενεργό θα ενεργοποιήσει και το αδρανές καλώδιο. Με τη σειρά του το αδρανές θα γίνει ενεργό και θα εκπέμπει και αυτό ακτινοβολία. ΚΑΘΕ καλώδιο που διαρέεται από ρεύμα, εκπέμπει ακτινοβολία (ηλεκτρομαγνητική). Οι κεραίες για παράδειγμα δεν είναι μόνο δέκτες αλλά και πομποί. ΦΥΣΙΚΑ η ισχύς που μεταφέρεται έχει πάρα πολύ μεγάλες απώλιες. Στα κινητά όμως, η πηγή είναι εξαιρετικά ισχυρή (κεραία κινητού) και το γεγονός, ότι το "χέρια ελεύθερα" βρίσκεται σε άμεση επαφή με το κινητό, το καθιστά εξαιρετικό μέσο μεταφοράς ακτινοβολίας χωρίς μεγάλες απώλιες. Από την άλλη βέβαια, νομίζω, δεν ακούγεται ο ήχος των ηλεκ/τικών παρεμβολών στα ακουστικά και ίσως να μην επηρρεάζονται... Επίσης κάπου προαναφέρθηκε για το αν το κεφάλι είναι πιο ευαίσθητο από το πόδι πχ. Αν και το πόδι είχε εγκέφαλο θα ήταν κι αυτό το ίδιο ευαίσθητο. Ο εγκέφαλος και τα γεννητικά όργανα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, λόγω κατασκευής, λειτουργίας και ποσότητας νερού που αποτελούνται. Ως γνωστόν το πρώτο πρόβλημα της ακτινοβολίας (και άμεσο) είναι η θέρμανση και εξάτμιση του νερού των κυττάρων με αποτέλεσμα τη νέκρωσή τους. Δηλαδή το ψήσιμό τους... Ο κόσμος έχει γεμίσει καρκίνους (και) γιατί είμαστε ΚΑΘΕ στιγμή εκτεθειμένοι σε ακτινοβολίες. Τηλεόραση, ασύρματα δίκτυα, κινητά και δεν συμμαζεύεται... Πάμε κει σε κανά χωριό μακρυά απ' όλα να βρούμε την υγειά μας και την ηρεμία μας, λέω γω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tailas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το κινητό κάνει κακό στον οργανισμό, ΑΛΛΑ δεν είναι το μόνο καρκινογόνα αντικείμενο στην καθημερινότιτα μας.Για ρωτήστε τους επιστήμονες πως έχουνε φρούτα και λαχανικά καθόλη την διάρκεια του χρόνου.Πως είναι τόσο πράσινα,κόκκινα...ΑΛΛΑ αγευστα καμία φορά;; Η τηλεόραση δεν εκπέμπει καρκινογόνα ακτινοβολία;;Ας αφήσουμε τα αν και τα μπορεί...έτσι θα κοιμόμαστε ποιό ήσυχα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dark Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Επίσης κάπου προαναφέρθηκε για το αν το κεφάλι είναι πιο ευαίσθητο από το πόδι πχ. Αν και το πόδι είχε εγκέφαλο θα ήταν κι αυτό το ίδιο ευαίσθητο. Ο εγκέφαλος και τα γεννητικά όργανα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, λόγω κατασκευής, λειτουργίας και ποσότητας νερού που αποτελούνται. Ως γνωστόν το πρώτο πρόβλημα της ακτινοβολίας (και άμεσο) είναι η θέρμανση και εξάτμιση του νερού των κυττάρων Δηλ με το να έχω το κινητό στην τσέπη και να μιλάω με το bluetooth σώζω μόνο το πάνω κεφάλι και καίω το κάτω ? Καρκίνος δέρματος δεν παίζει ? Γενικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να έχουμε κοντά μας το κινητό σε καμιά περίπτωση και κακώς παίρνουν πολλοί κινητά με πολλές λειτουργίες όπως mp3 player photo gps internet κλπ Ας έχουμε ενα κινητό οσο το δυνατόν μακρυά μας μόνο για ένα τηλέφωνο και για τα άλλα άλλες συσκευές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dealer Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Είσαι κατατοπιστικότατος, digekas. Ρε παιδιά, θυμήθηκα κάτι που μου έλεγε προχτές ο αδερφός μου, που είναι φαντάρος. Έχει i phone, και επειδή κλέβουνε, λέει, στο στρατό, το βράδυ το βάζει στο...σώβρακό του! Είναι σοβαρό, αλλά άμα δεν γελάσεις και λίγο... Να του πεις να το βάζει σε airplane mode και ας το βάζει όπου θέλει (χούμορ) Εντάξει δε χρείαζεται να μας πιάνει και πανικός πιστέυω,λίγη προσοχή θέλει. Εγώ κοιτάω όταν είμαι σπίτι το κινητό να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 30cm πάντα, επειδή μιλάω και πολύ έχω αγοράσει ένα bluetooth handsfree, και είμαι άρχοντας. Και όχι κινητό στα πιτσιρίκια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δεν είναι σχετική η ειδικότητα του η γνώμη του (όσο αφορά την ιδιότητα του τώρα αν το έψαξε κτλ σαν άνθρωπος δεν ξέρω) μετράει όσο και αυτή ενός μαθηματικού η ενός μπετατζή.. ... για αυτά μπορεί κανένας γιατρός με σχετική ειδίκευση η κανένας φυσικός να σου πει... Άκου εκεί "λειτουργεί σαν κεραία" ένα καλωδιάκι με ΠΟΛΥ χαμηλή τάση είναι.. καμια απολύτως διαφορα από τα ακουστικά του mp3 σας! και αυτή ακόμη η ελαχιστη τάση εφαρμόζεται στο καλωδιάκι μονο όταν έχετε εισερχόμενη κλίση! το άλλο (bluetooth) εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα συνεχόμενα χωρίς διακοπές ανεξαρτήτως αν εσείς μιλάτε η όχι.. (για να συγχρονίζεται με την συσκευή) δηλαδή δεν χρειάζεται να έχεις και διδακτορικό για να καταλάβεις την διαφορα... Fedona επετρεψε μου να διαφωνήσω.Κατ αρχήν η ειδικότητα του είναι απολύτως σχετική με το αντικείμενο.Δηλαδή τι θα πρέπει να έχει τελειώσει καποιος για να "μετράει" η γνώμη του στο θέμα?Πολυτεχνίο "ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών"?Φυσικά και καποιος που εχει τελείωσει Μετσόβειο θα είναι χιλιες φορές πιο πιθανό να το έχει ψαξει το θέμα και αν πράγματι το έχει ψαξει τοτε θα το έχει ψαξει και 1000 φορες καλύτερα απο τον μπετατζή και τον μαθημάτικο ανθρωποι που λογικο ειναι να μην έχουν καμία σχεση με το τεχνικό κομμάτι των πραγματων,ενω ψαχνουμε απαντηση σε μια ερώτηση καθαρα τεχνική δηλαδη ποιο εκπεμπει την λιγοτερη ακτινοβολία.Τωρα για το θεμα μας παλι επετρεψε μου να διαφωνήσω (περιπου),διαβασε και αυτο αν εχεις όρεξη: http://www.scribd.com/doc/52322390/4/Section-4-Radiation-Bluetooth-Wired-Headsets-Cordless-Phones Τελος πάντων η "θεωρία της κεραιας" ισχυει (το ξέρω και μενα ηλιθιο μου φαινοταν) αλλα στο debate Bluetooth vs ενσύρματο Δεν εχουμε σαφη απαντηση,το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι οτι και τα 2 εκπεμπουν λιγοτερη απ ότι το κινητο στο αυτι. p.s.Και αυτό παεί σε όλους και σε καμία περιπτωση μονο σε εσενα προσωπικα: μην βαζετε σε κεφαλαια,εντονα,πλαγια την εντυπωσιακοτατη φράση "ηλεκτρομαγνητικά κύματα".(γεμιζει το στομα σου ετσι?).Καθε ειδως φωτος που βλέπουν τα ματάκια μας είναι ηλεκ. κύμα.Το φως του ήλιου,το φλας του αμαξιου,το λαμπακι του φαρμακιου της γειτονειας και της λαμπας που εχουμε σπιτια μας είναι ηλ. κυματα,απο μονη της η φράση δεν λέει τιποτα.(Εξαιρουνται οι κυριοι χαρδαβελας,τριανταφυλοπουλος και λιακοπουλος,αυτοι οι 3 μπορουν να το χρησιμοποιήσουν οσες φορες γουσταρουνε σε οτι θέμα γουσταρουνε).Αυτα απο μένα σορρυ για τα ορθογραφικα παω να βάλω κανα λεξικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zeknafein Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 το ενδεχομένως με άρεσε..... τόσα χρόνια δεν το ξέρανε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 και το bluetooth ακτινοβολία είναι... τα καλύτερα hands free (από άποψη υγείας) είναι αυτά με καλώδιο 1 mw δεν ειναι ακτινοβολια ουτε για δειγμα που βγαζει το bluetooth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spyros7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2011 Ως γνωστόν το πρώτο πρόβλημα της ακτινοβολίας (και άμεσο) είναι η θέρμανση και εξάτμιση του νερού των κυττάρων με αποτέλεσμα τη νέκρωσή τους. Δηλαδή το ψήσιμό τους... Έλεος ρε φίλε. Που το βρήκες αυτό... Άκου "ως γνωστόν" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fox gate 7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Τι πιθανον....μα ειναι τι λεμε τωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pp6210 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Ρε παιδιά μην δίνετε βάση στον αστικό μύθο του handsfree που λειτουργεί ως κεραία!!! Έγινε παλιά, περίπου το 2000, μια μλκ με μια παρτίδα με τα πρώτα μικρά κινητά (νομίζω της SE σειρά GF, δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα) στα οποία βραχυκύκλωναν οι επαφές της υποδοχής handsfree και εξωτερικής κεραίας από κατασκευαστικό λάθος, ανακαλύφθηκε, ανακληθήκανε και από τότε δεν έχει αναφερθεί τίποτα αντίστοιχο!!!! Και φτάνουν σήμερα να το αναπαράγουν και καθηγητάδες τρομάρα τους.... έλεος!! Και για να έρθουμε στο θέμα μας, δεν χρειαζόμαστε καμμία ερευνα ή ΠΟΥ, μόνο απλή λογική.... χρησιμοποιείτε handsfree, εαν δεν έχετε hf μην μιλάτε στο ίδιο αυτί πάνω από 1 λεπτό (αλλάζετε συχνά αυτί), μην μιλάτε όταν δεν έχει καλό σήμα, κρατήστε μια ικανή απόσταση ακόμα και αν το κινητό είναι σε stand by.... μέτρον άριστον! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexhs gk Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 να μην μιλαμε εαν δεν εχει καλο σημα..??? εκπεμπει παραπανω ακτινοβολια..???ρωταω γιατι πρωτη φορα το ακουω αυτο αμα ειναι να ξερω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilverCloak Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 να μην μιλαμε εαν δεν εχει καλο σημα..??? εκπεμπει παραπανω ακτινοβολια..???ρωταω γιατι πρωτη φορα το ακουω αυτο αμα ειναι να ξερω Ναι. Αν το κινητό δεν βρίσκει καλό σήμα, αυξάνει την ισχύ εκπομπής σε μια προσπάθεια να "ακουστεί". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexhs gk Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Το μαθαμε και αυτο...ωραια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psychopath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Έλεος ρε φίλε. Που το βρήκες αυτό... Άκου "ως γνωστόν" Εντάξει, "ως άγνωστον". Διαφωνείς με το φαινόμενο; Αν ναι, γιατί; Ποιά, κατά τη γνώμη σου, είναι η αρχή λειτουργίας των φούρνων μικροκυμάτων; (τους οποίους, σε μικρότερη κλίμακα, προσομοιώνει η ακτινοβολία των κινητών) Αν με ικανοποιήσει η απάντησή σου, θα δείξω έλεος...( :mrgreen: ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Έχει μία διαφορά της τάξης του 1000. Όπως δλδ ήταν οι ταχύτητες του δικτύου πριν με τις isdn σε σύγκριση με σήμερα με τις adsl. Πάντως και οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας δεν εκπέμπουν σε ανάλογη ισχύ όπως οι κεραίες των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και αυτές λόγου του ότι βρίσκονται κοντά η μία με την άλλη έχουν αντίστοιχα μικρή ισχύ, ενώ το wifi και το ασύρματο τηλέφωνο και αυτό με την σειρά του η μέγιστη ισχύ που μπορεί να εκπέμψει είναι ανάλογης τάξης με αυτή του κινητού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις