Προς το περιεχόμενο

Dell U2311H VS LG Flatron IPS226V (ή LG Flatron IPS236V)

insomniaccc2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζω ότι σχεδόν όλοι εδώ μέσα έχετε ένα κόλλημα με την dell πράγμα το οποίο μάλλον θα ακολουθήσω και εγώ αλλά με ενοχλεί κάτι, το review που βρήκα αναφέρει ότι είναι λίγο αργή στα fps λόγω χρόνου απόκρισης .

http://www.digitalversus.com/lg-flatron-ips226v-p357_10200_35.html

http://www.digitalversus.com/dell-u2311h-p357_8953_88.html

Επίσης θα ήθελα καμία γνώμη για την ips 236 και εάν έχει καμία ουσιαστική διαφορά από την ips 226 (εκτός από τις ίντσες).

Δημοσ.

FPS και response times δεν πάνε μαζί. Δεν χάνεις FPS από το υψηλό response time. Ghosting έχεις. Κάτι άλλο μάλλον εννοείς. Ίσως το input-lag? Αλλά δεν νομίζω πως έχει σοβαρό πρόβλημα η U2311 εκεί γιατί νομίζω πως έχει και overdrive.

Για να στο κάνω λίγο πιο δύσκολο, δες και αυτήν την περίπτωση στα 240€:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24731&cat=10

VA monitor, LED backlight και 24αρι... Και επίσης τα reviews λένε πως είναι πολύ καλό για Gaming. Είναι πολύ αξιόλογο. Έξω πουλιέται γύρω στα 200. Αν μπορείς να ψαχτείς...

Δημοσ.

Με το fps εννοώ first person shooter και όχι frames per second . Καλή η benq αλλά έχει μειονεκτήματα http://www.pcpro.co.uk/reviews/monitors/362335/benq-vw2420h

Πάντως όποιος μπορεί και γνωρίζει, ας μου προτείνει μια καλή οθόνη μέχρι 240 ευρώ, φτιάχνω συστηματάκι και το μόνο που δεν έχω παραγγείλει είναι η οθόνη, κερνάω και καφέ :)..

Δημοσ.

Δε θα πρότεινα ΤΝ panel με τη Dell στα 190€ για κανένα λόγο..

Βλέπω και αυτήν η οποία φοράει (P?)VA, αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά πιο αργή.

Εδώ το Digital Versus την κράζει, αλλά για κάποιο λόγο θεωρώ ότι συχνά-πυκνά το Digital Versus βελάζει.

Δημοσ.

LOL για το FPS

Όλα μα όλα τα reviews θα καταλήξουν κάποια στιγμή που θα λένε: "Αν είσαι ο super-γουαο gamer πάρε ΤΝ για FPS games". Αυτό είναι το marketing σήμερα και είναι μεγάλες παπαριές. Το ghosting ή το input-lag που λένε για U2311 και τις παρόμοιες απλά δεν υπάρχει. Δεν πρόκειται να το πιάσει ποτέ το μάτι σου. Αν μη τι άλλο την U2311 την έχουν εκατοντάδες εδώ μέσα και κανένας δεν λέει ότι έχει τέτοιο πρόβλημα...

Το ίδιο ισχύει και για την BenQ που σου λέω. Ψάξου λίγο στα ξένα games forums και θα δεις ότι την προτείνουν παρα πολύς κόσμος για αυτό τον λόγο. Και το review που μου βάζεις μιλάει για εξαιρετικά μικρό Input-lag (10-40 με M.O. τα 22!!!!) το οποίο είναι το κύριο πρόβλημα στα games και όχι το Ghosting, που πια δεν υφίσταται σχεδόν σε κανέναν καινούριο monitor. Τα προβλήματα που λέει είναι τα γνωστά του VA. Δεν έχει τα "απόλυτα" χρώματα του IPS αλλά απέχει αιώνες από τα ΤΝ. Κι αυτό εμφανίζεται κυρίως όταν φεύγεις πάνω από τις 170ο. Σε μικρότερες έχεις απίθανα χρώματα. Από την άλλη το μαύρο των VA δεν παίζεται όπως και επίσης το input-lag το οποίο είναι το καλύτερο. Και τέλος μην ξεχνάς ότι είναι ένα 24αρι monitor των 240 (200 στην Ευρώπη), μην περιμένεις να τα κάνει όλα τέλεια, αλλιώς θα έκανε κανα 1000αρικο :)

Προσωπικά πιστεύω πως overall είναι καλύτερο VFM από την U2311. Καλά αν μπορούσες να την πάρεις 200-210 ευρώ δεν θα το συζητούσα. Και το έχω ψάξει με τις οθόνες αρκετά, πίστεψε με, λόγω ότι πριν 3 μήνες έκανα κι εγώ μια αγορά.

Δημοσ.

Επέλεξα την dell , ελπίζω να μην απογοητευτώ ειδικά με την ips τεχνολογία μιας και η πρώτη μου επιλογή ήταν μια samsung με tn panel... σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.. παρεπιπτόντως (άσχετο) αλλά καλό καλοκαίρι να χούμε...

Δημοσ.

ξερει κανεις που μπορω να βρω την LG IPS236V-PN στην ελλαδα, μονο στο pixmania την βρηκα.

Αληθεια την εχει παρει κανεις? λεω να σπασω το κατεστημενο των DELL ...

Δημοσ.

Κατ' αρχάς είναι γαλλικό απ' όσο ξέρω και δεν εδρεύει στην Ελλάδα.

Κατά δεύτερον τσέκαρε τα έξοδα αποστολής γιατί δεν είναι αμελητέο ποσό.

Τώρα από άποψη αξιοπιστίας δεν έτυχε να ακούσω κάτι αρνητικό, φαντάζομαι θα είναι όπως τα περισσότερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...