Nightstalker Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Γειά χαρά. Εχω εγκαταστήσει το Arch σε VirtualBox, είχα καιρό να το τρέξω (μπορεί κανα 2μηνο ή και παραπάνω), ε και χθές λέω ας το ανοίξω... Δίνω στο terminal pacman -Syy & pacman -Syu βρίσκει ένα σωρό updates, το αφήνω κανονικά να κάνει update, όλα καλά, αλλά μετά από το restart δεν φορτώνει το KDE αλλά με βγάζει για login σε command line. Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν μπουτάρει στο Loading Modules και Starting the VirtualBox Guest Additions γράφει FAIL Επίσης παρακάτω γράφει 10 φορές INIT: cannot execute "/usr/bin/xdm" Πως το φτιάχνω? Thanks!
jim_p Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Ξαναπερνας τα virtualbox guest additions γιατι προφανως αναβαθμηστηκε και ο πυρηνας της διανομης και αυτα (= τα guest additions) που ειχες ηταν χτισμενα με τον παλιο πυρηνα.
Nightstalker Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Τριτονα αν θυμάμαι καλά αυτό είχα κάνει https://wiki.archlinux.org/index.php/VirtualBox#Virtualized_OS_setup Οπότε ξανακάνω το ίδιο υποθέτω.
tritonas00 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Τριτονα αν θυμάμαι καλά αυτό είχα κάνει https://wiki.archlinux.org/index.php/VirtualBox#Virtualized_OS_setup Οπότε ξανακάνω το ίδιο υποθέτω. yeap. θα στα χτισει για τον νεο kernel. Note that any time your kernel version changes (due to an upgrade, recompile, etc.) you must also rebuild the VirtualBox kernel modules. Mονο αυτο κανεις # rc.d setup vboxdrv και ενα reboot.
Nightstalker Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Το έκανα αλλά δεν έφτιαξε, μου βγάζει πάλι τα ίδια Loading Modules ---> FAIL και Starting the VirtualBox Guest Additions γράφει FAIL και από κάτω σε παρένθεση γράφει (modprobe vboxguest failed) Επίσης παρακάτω γράφει 10 φορές INIT: cannot execute "/usr/bin/xdm"
tritonas00 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 To rc.d setup vboxdrv τι ακρβως ειπε? Κανε paste να δουμε τι εγινε.
martinoff Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 βγάλε το xdm απο το /etc/rc.conf για να δοκιμάσεις με startx (και να δεις και το log) στα modules και deamon του rc.conf τη άλλο έχεις ? *θα σου πει ο tritonas τη να βαλεις στο .xinitrc
tritonas00 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 βγάλε το xdm απο το /etc/rc.conf για να δοκιμάσεις με startx (και να δεις και το log) απ'το /etc/inittab εννοεις
Nightstalker Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 To rc.d setup vboxdrv τι ακρβως ειπε? Κανε paste να δουμε τι εγινε. > [root@archy sloburn]# rc.d setup vboxdvr :: Unloading VirtualBox kernel modules [DONE] :: Removing old VirtualBox netadp kernel module [DONE] :: Removing old VirtualBox netflt kernel module [DONE] :: Removing old VirtualBox kernel module [DONE] :: Recompiling VirtualBox kernel modules [DONE] :: Reloading VirtualBox kernel modules [DONE] INIT: cannot execute "/usr/bin/xdm" INIT: cannot execute "/usr/bin/xdm" INIT: cannot execute "/usr/bin/xdm" INIT: cannot execute "/usr/bin/xdm" INIT: cannot execute "/usr/bin/xdm" INIT: cannot execute "/usr/bin/xdm" INIT: cannot execute "/usr/bin/xdm" INIT: cannot execute "/usr/bin/xdm" INIT: cannot execute "/usr/bin/xdm" INIT: cannot execute "/usr/bin/xdm" INIT: ID "x" respawning too fast: disabled for 5 minutes
tritonas00 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 ωραια. Αρα με τα modules καθαρισες. δες εδω https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=52060 martinoff εννουσες σαν daemon τον xdm , sorry..
Nightstalker Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 στο /etc/rc.conf έχω στο MODULES=(vboxdrv) το οποίο άλλαξα σε MODULES=(vboxdrv vboxnetflt) & DAEMONS=(syslog-ng network netfs crond dbus vboxdrv hal alsa kdm)
martinoff Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 αν ο φίλος το έβαλε εκεί ναι εκεί, εγώ το slim το έχω στο rc.conf στο inittab δεν έχω κάτι (δεν είμαι και τόσο minimalistik,μπορώ να ζήσω με τα 14 δεύτερα για booting) βγάλε τo kdm και το dbus βάλτο δεύτερο
tritonas00 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Ok. Βγαλε τον kdm απο τους daemons και δωσε ξερα startx να δουμε τι θα πει. Μαλλον δεν μπορει να ανοιξει ο Χ. Επισης μαλλον στο /etc/inittab σου εχεις xdm και δεν τον εχεις εγκαταστησει οποτε πρεπε να κανεις comment την εγγραφη του xdm και uncomment την εγγραφη του kdm.Δηλαδη ετσι # Example lines for starting a login manager #x:5:respawn:/usr/bin/xdm -nodaemon #x:5:respawn:/usr/sbin/gdm -nodaemon x:5:respawn:/usr/bin/kdm -nodaemon #x:5:respawn:/usr/bin/slim >/dev/null 2>&1
martinoff Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 [offtopic]τη έχεις δώσει στο vbox από μνήμη και cpu και σηκώνεις kde [/offtopic] tritona για να ξεκινήσει σε tty5 δεν πρέπει να αλλάξει αυτό στο inittab ? ## Only one of the following two lines can be uncommented!# Boot to console id:3:initdefault: # Boot to X11 #id:5:initdefault:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.