Προς το περιεχόμενο

Άρειος Πάγος: Δεν ισχύει στο διαδίκτυο το απόρρητο των επικοινωνιών


Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειλικρινά αυτά που γράφω τα διαβάζετε;;;

 

Ποιος σου είπε ότι δεν προστατεύονται τα δικαιώματά σου;;;;

 

Για πλημμελήματα δεν μπορούν να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών χωρίς την άδεια της ΑΔΑΕ και όχι γενικά και αόριστα δεν μπορούν να γίνουν έλεγχοι!!!!!

 

Το καταλάβατε τώρα;;;;

 

Για κακουργηματικές πράξεις γίνεται έλεγχος από τις δικαστικές αρχές χωρίς άδεια της ΑΔΑΕ, για πλημμεληματικές και πάλι γίνεται έλεγχος από τις δικαστικές αρχές αλλά πρέπει να προηγηθεί η άδεια της ΑΔΑΕ για να είναι σίγουροι ότι δεν γίνεται κατάχρηση εξουσίας.

 

Πχ ο κύριος από την διαφήμιση με τα πατατάκια (εσύ έφαγες πολλά) μπορεί να θιχτεί, μπορεί να θεωρηθεί ότι εξυβρίζεται, μπορεί να υποστηρίξει ότι εκβιάζεται και χίλια δυο άλλα προκειμένου μέσω των μηνύσεων του να ασκήσει πίεση και να τις φιμώσει. Εκεί λοιπόν οι δικαστικές αρχές θα απευθυνθούν στην ΑΔΑΕ και εκείνη θα τους πει κατά πόσο ευσταθούν τα όσα υποστηρίζει ο εν λόγο κύριος οπότε και μπορεί να αρθεί το απόρρητο.

 

Κατανοητό τώρα;;;;

 

Μου αρέσει που το έβαλες και με μεγαλύτερη γραμματοσειρά και το έκανες και bold. Δεν πρέπει να προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη. Αυτό είναι στοιχειώδες και το σύνταγμα προβλέπει έλεγχο χωρίς την άδεια της ΑΔΑΕ μόνο για κακουργηματικές πράξεις, για τις πλημμεληματικές και πάλι μπορεί να γίνει έλεγχος από τις δικαστικές αρχές αλλά πρώτα απαιτείται η άδεια της ΑΔΑΕ.

 

Δεν επικαλούμαι μονομερώς τα άρθρα του συντάγματος αλλά αυτά ως έχουν στο σύνολό τους.

 

Η γνωμάτευση είναι αντισυνταγματική ακριβώς επειδή θεωρεί ότι η επικοινωνία δεν προστατεύεται από το άρθρο 19 του συντάγματος οπότε και θέλουν να γίνεται έλεγχος από τις δικαστικές αρχές ανεξάρτητα της σημαντικότητας του εγκλήματος για το οποίο διενεργείται η έρευνα χωρίς να απαιτείται πρώτα η άδεια από την ΑΔΑΕ.

 

Θέλεις να δεις άλλο παράδειγμα; Το απόρρητο των επικοινωνιών προστατεύει την αλληλογραφία σου και δεν επιτρέπει τον έλεγχό της από τις αρχές αν δεν συντρέχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος. Αν υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις που υποστηρίζουν το ενδεχόμενο ότι μέσω της αλληλογραφίας σου μεταφέρεις πχ εκρηκτικές ύλες, άνθρακα, κλπ, εκεί και προφανώς θα κάνουν έλεγχο. Δεν θα ανοίξουν όμως την αλληλογραφία σου για να δουν τι έχεις γράψει και αν με αυτή βρίζεις κάποιον χωρίς άδεια της ΑΔΑΕ. Αν όμως υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις ότι μέσω της αλληλογραφίας σου στέλνεις στοιχεία που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια της χώρας εκεί και πάλι θα γίνει έλεγχος χωρίς την άδεια της ΑΔΑΕ.

 

Το τι υποστηρίζει λοιπόν κάποιος δημόσια μέσω του διαδικτύου είναι δική του ευθύνη και αυτός φέρει την ευθύνη να δώσει τα στοιχεία που στηρίζουν την άποψή του ώστε και να διατηρήσει την αξιοπιστία του άρα και ο λόγος του να έχει μία κάποια βαρύτητα.

 

Όπως λοιπόν έχει ο ένας βήμα και κατηγορεί, έτσι έχει και ο άλλος και μπορεί να απαντήσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

 

Η γνωμάτευση είναι αντισυνταγματική ακριβώς επειδή θεωρεί ότι η επικοινωνία δεν προστατεύεται από το άρθρο 19 του συντάγματος οπότε και θέλουν να γίνεται έλεγχος από τις δικαστικές αρχές ανεξάρτητα της σημαντικότητας του εγκλήματος για το οποίο διενεργείται η έρευνα χωρίς να απαιτείται πρώτα η άδεια από την ΑΔΑΕ.

 

 

Δημήτρη κάνεις ένα λάθος που είναι πολύ σημαντικό ..

 

Η καταχώριση άρθρων στο internet είναι ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ και όχι επικοινωνία..

Οτιδήποτε δημοσιεύεται ακολουθεί τους κανόνες των δημοσιεύσεων και όχι της απόρρητης - προσωπικής επικοινωνίας.

 

Εδώ απ' ότι γνωρίζω υπάρχει ένα νομικό κενό σχετικά με το τι ακριβώς θεωρούνται τα blogs και τα websites, και προφανώς η γνωμοδότηση αυτή θεωρεί ότι είναι δημοσιεύσεις..

 

Το blogging , για μένα είναι αυταπόδεικτο ότι δεν αποτελεί προσωπική - απόρρητη επικοινωνία αλλά ηλεκτρονικό μέσο δημοσίευσης, και πρέπει να υπόκειται στους κανόνες των δημοσιεύσεων..

 

Από εκεί και πέρα, δεν μπορούν σίγουρα να μπουν όλες οι χρήσεις του Internet σε ένα τσουβάλι, και σίγουρα υπάρχουν κενά..

 

Το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και δεν αφορά μόνο τα torrents και τις λοιπές μαλακίες , αλλά και πολύ σοβαρές περιπτώσεις για τις οποίες ο χρόνος είναι χρήμα και σώζει ζωές (απαγωγές - παιδική πορνογραφία, solicitation μέσω διαδικτύου, αυτοκτονίες, δολοφονίες κλπ.).

 

Το ίδιο θέμα υπάρχει και για τις απόρρητες επικοινωνίες (σταθερή , κινητή) όπου ο χρόνος που μεσολαβεί (κάποιες ώρες) μέχρι να δοθεί έγκριση άρσης του απορρήτου είναι τεράστιος όταν υπάρχει κρίσιμη κατάσταση (απαγωγή, βιασμός, άλλη εγκληματική πράξη)..

 

Μεγάλη κουβέντα όλο αυτό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι και εγώ δεν το γνώριζα και το έμαθα πρόσφατα το δίκτυο δεν υπάγεται στην νομοθεσία που αφορά τον τύπο.

 

Για τα υπόλοιπα έχω γράψει την άποψή μου και το σκεπτικό μου σε προηγούμενα ποστ. Το άρθρο του συντάγματος που αφορά την προστασία της επικοινωνίας δεν την ξεχωρίζει σε ιδιωτική και δημόσια αντίθετα ξεκαθαρίζει ότι συμπεριλαμβάνει κάθε είδους επικοινωνία των πολιτών.

 

Στην ΑΔΑΕ πέρυσι είχαν προσφύγει 160 φορές, 1 φορά στις δυο μέρες. Λες εκεί να είναι το πρόβλημα;;; Λες να το κάνουν για την προστασία του πολίτη;;; Το σύνταγμα λοιπόν ξεκαθαρίζει ότι για κακουργήματα δεν χρειάζεται άδεια από την ΑΔΑΕ ενώ για τα πλημμελήματα απαιτείται και η λογική που γίνεται αυτό είναι τουλάχιστον προφανής.

 

Θα έχουν το ελεύθερο να ελέγχουν τις επικοινωνίες των πολιτών οι εκάστοτε αρχές χωρίς λόγο και αιτία και χωρίς κανείς να τις ελέγχει;;;

 

Για τις πολύ σοβαρές περιπτώσεις και τώρα η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μια χαρά κάνει την δουλειά της. Τι θέλουν;;; (Τα έχω ξαναγράψει σε προηγούμενα ποστ, ας μην τα επαναλάβω)

 

Θέλεις άλλο παράδειγμα; Στον φάκελο που στέλνεις και που περιέχει την επιστολή σου γράφεις ότι ο κύριος αντιπρόεδρος είναι ένας πίθηκος και μισός και λίγο παραπάνω. Το βλέπουν όλοι όσοι θα πιάσουν τον φάκελο στα χέρια τους;;; Δικαιούται ο συγκεκριμένος κύριος να ζητήσει να ανοιχτεί ο φάκελος για να δει τι περιέχει αλλά και να ζητήσει να βρεθεί ο αποστολέας; Αν ίσχυαν αυτά θα ήταν υποχρεωτική η αναγραφή του αποστολέα και όχι προαιρετική και μάλιστα θα ζητούσαν και ταυτότητα πριν παραλάβουν τον φάκελο στο ταχυδρομείο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το άρθρο του συντάγματος που αφορά την προστασία της επικοινωνίας δεν την ξεχωρίζει σε ιδιωτική και δημόσια αντίθετα ξεκαθαρίζει ότι συμπεριλαμβάνει κάθε είδους επικοινωνία των πολιτών.

 

«Το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο.»

 

Αυτών εδώ λες;;

Μια χαρά το ξεχωρίζει, οι λέξεις «επιστολή» «ελεύθερη ανταπόκριση» «επικοινωνία» έχουν πολύ καθορισμένες και ξεκάθαρες έννοιες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«Το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο.»

 

Αυτών εδώ λες;;

Μια χαρά το ξεχωρίζει, οι λέξεις «επιστολή» «ελεύθερη ανταπόκριση» «επικοινωνία» έχουν πολύ καθορισμένες και ξεκάθαρες έννοιες.

 

'Αρθρο 19: (Απόρρητο επιστολών, ανταπόκρισης & επικοινωνίας)

 

1. Tο απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο. Nόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από �ο απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων.

**2. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη συγκρότηση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες ανεξάρτητης αρχής που διασφαλίζει το απόρρητο της παραγράφου 1.

**3. Απαγορεύεται η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί κατά παράβαση του άρθρου αυτού και των άρθρων 9 και 9Α.

 

_______________________

** Με δύο αστερίσκους δηλώνονται τα σημεία της Αναθεώρησης που αναγράφονται στο Ψήφισμα της 6ης Απριλίου 2001 της Ζ' Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων

 

http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-21/

 

Φυσικά και έχουν καθορισμένες και ξεκάθαρες έννοιες και το άρθρο ισχύει για κάθε επικοινωνία με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

 

Σου έδωσα παραδείγματα. Αυτή εδώ η συζήτηση που κάνουμε είναι δημόσια. Αν διαπράξουμε κακούργημα οι δικαστικές αρχές θα ζητήσουν τις ip μας από το insomnia και με αυτές θα βρουν σε ποιον ανήκει η γραμμή από τους isp μας χωρίς να χρειαστεί να ζητήσουν την άδεια της ανεξάρτητης αρχής.

 

Για πλημμελήματα όμως πρέπει πρώτα να απευθυνθούν στην ανεξάρτητη αρχή, να πάρουν άδεια και στην συνέχεια να ζητήσουν την ip από το insomnia και τα στοιχεία από τον isp διαφορετικά τα στοιχεία θα έχουν ληφθεί με αντισυνταγματικό τρόπο και ο δικαστής δεν θα τα κάνει δεκτά.

 

Στην περίπτωση τότε του gamato η δίωξη ασκήθηκε σε βαθμό κακουργήματος με το σκεπτικό ότι γινόταν κατ επάγγελμα, τουλάχιστον αυτό είχα διαβάσει. Υπάρχουν λοιπόν τρόποι να γίνει άρση του απορρήτου χωρίς να καταπατηθεί το σύνταγμα ακόμα και για πλημμελήματα όπως αυτό της καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων ή πχ της συκοφαντικής δυσφήμισης ή εξύβρισης κατ' εξακολούθηση και εκεί φαίνεται από τα στοιχεία στην δίκη αν στέκουν σαν κατηγορίες.

 

Άλλο όμως αυτές οι περιπτώσεις και άλλο η κατάχρηση εξουσίας και η καταπάτηση του συντάγματος από τις ίδιες τις αρχές.

 

Αλίμονο αν φτάσουμε οι εκάστοτε αρχές να ελέγχουν τις επικοινωνίες των πολιτών (παρακολουθήσεις τηλεφώνων/δικτύου/έντυπης αλληλογραφίας/κλπ) χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια από ανεξάρτητη αρχή. Αυτά γινόταν μόνο στην χούντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχού ρε αδερφέ επικοινωνία

«Η επικοινωνία είναι η διαδικασία με την οποία ένας πομπός Α (άνθρωπος ή ομάδα) μεταβιβάζει πληροφορίες, σκέψεις, ιδέες ή συναισθήματα σε ένα δέκτη Β (άνθρωπος ή ομάδα) με στόχο να ενεργήσει πάνω του με τρόπο ώστε να προκαλέσει σε αυτόν την εμφάνιση ιδεών, πράξεων ή συναισθημάτων και σε τελική ανάλυση να επηρεάσει την κατάστασή του και τη συμπεριφορά του [1].»

 

Εδώ στο φόρουμ έχουμε ομάδα(πρέπει να εγγραφούμε)δεν μας πιάνει ο νόμος,μας καλύπτει το σύνταγμα,όταν στέλνουμε e-mail όπως και σε ένα γράμμα το στέλνουμε σε συγκεκριμένα άτομα μας καλύπτει,όταν φτιάχνουμε ένα blog οι αποδέκτες δεν είναι συγκεκριμένοι δεν στέλνεται το κείμενο σε «άνθρωπο ή ομάδα» αλλά είναι χύμα για όποιον αποφασίσει να δει το blog, βλέπεις την διαφορά ή προτιμάς να τα ισοπεδώνεις όλα;

Το κάθε blog αλλά και η κάθε «απλή» σελίδα δεν είναι επικοινωνία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλίμονο αν φτάσουμε οι εκάστοτε αρχές να ελέγχουν τις επικοινωνίες των πολιτών (παρακολουθήσεις τηλεφώνων/δικτύου/έντυπης αλληλογραφίας/κλπ) χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια από ανεξάρτητη αρχή. Αυτά γινόταν μόνο στην χούντα.
Πάρα πολύ εύκολα παρακάμπτεται αυτό,αλλάζοντας κατα το δοκούν των διωκτικών αρχών του αρχικού κατηγορητηρίου,από οτιδήποτε σε ιδιώνυμο.

Ή για νάμαστε και in,πάμε mova+4net να μαζέψουμε i.p.z.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχού ρε αδερφέ επικοινωνία

«Η επικοινωνία είναι η διαδικασία με την οποία ένας πομπός Α (άνθρωπος ή ομάδα) μεταβιβάζει πληροφορίες, σκέψεις, ιδέες ή συναισθήματα σε ένα δέκτη Β (άνθρωπος ή ομάδα) με στόχο να ενεργήσει πάνω του με τρόπο ώστε να προκαλέσει σε αυτόν την εμφάνιση ιδεών, πράξεων ή συναισθημάτων και σε τελική ανάλυση να επηρεάσει την κατάστασή του και τη συμπεριφορά του [1].»

 

Εδώ στο φόρουμ έχουμε ομάδα(πρέπει να εγγραφούμε)δεν μας πιάνει ο νόμος,μας καλύπτει το σύνταγμα,όταν στέλνουμε e-mail όπως και σε ένα γράμμα το στέλνουμε σε συγκεκριμένα άτομα μας καλύπτει,όταν φτιάχνουμε ένα blog οι αποδέκτες δεν είναι συγκεκριμένοι δεν στέλνεται το κείμενο σε «άνθρωπο ή ομάδα» αλλά είναι χύμα για όποιον αποφασίσει να δει το blog, βλέπεις την διαφορά ή προτιμάς να τα ισοπεδώνεις όλα;

Το κάθε blog αλλά και η κάθε «απλή» σελίδα δεν είναι επικοινωνία.

 

Πραγματικά ήθελα να ξερα αν μου κάνεις πλάκα... :lol:

 

H ενημέρωση φίλε μου είναι επικοινωνία και ας μην είναι αμφίδρομη (πχ ΜΜΕ τουτέστιν μέσα μαζική ενημέρωσης ή επικοινωνίας), πόσο μάλλον το τα blog/site/κλπ όπου σου δίνεται η δυνατότητα να απαντήσεις. Όταν λοιπόν ο ίδιος ο ορισμός που παραθέτεις παραπάνω δεν ξεχωρίζει το άτομο από την ομάδα τότε αυτή η ομάδα κάλλιστα μπορεί να είναι το ευρύτερο σύνολο ή έστω το σύνολο που επιλέγει να ενημερώνεται, ανταλλάσσει απόψεις και γενικότερα να επικοινωνεί με συγκεκριμένο άτομο ή ομάδα ατόμων μέσω του blog ή οποιουδήποτε άλλου μέσου.

 

Τα ποστ μας ξέρεις εδώ μπορεί να τα διαβάσει ο οποιοσδήποτε χωρίς να χρειαστεί να γραφτεί στο insomnia και βρίσκονται ακριβώς στην ίδια μοίρα με τα blogs και τον όποιο σχολιασμό εκεί. Αλλά με το να επαναλαμβάνω συνεχώς τα ίδια πράγματα μάλλον έχεις δίκιο και εμείς οι δυο τελικά δεν επικοινωνούμε... :lol: :P

 

Δεν έχεις δει ποτέ σου blog;;;

 

Δεν έχεις γράψει ποτέ σου σε blog;;;

 

Δεν σου έχουν απαντήσει ποτέ σε αυτά που έγραψες σε blog;;;

 

Δεν μπήκες ποτέ στην διαδικασία να διαβάσεις τα σχόλια που έκαναν και να ανταπαντήσεις;;;

 

Αν αυτό δεν είναι επικοινωνία τότε τι είναι;;;

 

Τι του λείπει;;; Το γραμματόσημο;;;

 

Υ.Γ. Θα ήθελες μήπως να συνεχίσουμε την συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την επικοινωνία μας αυτή τέλος πάντων... σε κάποιο blog;;; :-)

 

Πάρα πολύ εύκολα παρακάμπτεται αυτό,αλλάζοντας κατα το δοκούν των διωκτικών αρχών του αρχικού κατηγορητηρίου,από οτιδήποτε σε ιδιώνυμο.

Ή για νάμαστε και in,πάμε mova+4net να μαζέψουμε i.p.z.

 

Όπως πάντα η ιστορία επαναλαμβάνεται έτσι απλά σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του προκειμένου να αναλωθεί σε αυτό και ταυτόχρονα να μην πάει έστω και λίγο παραπέρα...

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF_%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1'>http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF_%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H ενημέρωση φίλε μου είναι επικοινωνία και ας μην είναι αμφίδρομη (πχ ΜΜΕ τουτέστιν μέσα μαζική ενημέρωσης ή επικοινωνίας)

Και ο παπάς κατά την νηστεία ονομάζει την μπριζόλα φασολάδα,τι μας λες τώρα;!

Δεν είναι το ίδιο η ενημέρωση με την επικοινωνία. Και τα «ΜΜΕ τουτέστιν μέσα μαζική ενημέρωσης ή επικοινωνίας» ένα από τα δύο είναι,και δεν έχει και σημασία πως λένε τους εαυτούς τους αλλά το τι πραγματικά είναι.

 

Όταν λοιπόν ο ίδιος ο ορισμός που παραθέτεις παραπάνω δεν ξεχωρίζει το άτομο από την ομάδα τότε αυτή η ομάδα κάλλιστα μπορεί να είναι το ευρύτερο σύνολο ή έστω το σύνολο που επιλέγει να ενημερώνεται, ανταλλάσσει απόψεις και γενικότερα να επικοινωνεί με συγκεκριμένο άτομο ή ομάδα ατόμων μέσω του blog ή οποιουδήποτε άλλου μέσου.

Ποιος κάνει πλάκα σε ποιον τώρα;

,όταν φτιάχνουμε ένα blog οι αποδέκτες δεν είναι συγκεκριμένοι δεν στέλνεται το κείμενο σε «άνθρωπο ή ομάδα» αλλά είναι χύμα για όποιον αποφασίσει να δει το blog, βλέπεις την διαφορά ή προτιμάς να τα ισοπεδώνεις όλα;

Το κάθε blog αλλά και η κάθε «απλή» σελίδα δεν είναι επικοινωνία.

Δεν μπορεί να αποφασίσει ο δέκτης ότι του στείλανε μήνυμα,πρέπει ο πομπός να στείλει συνειδητά το μήνυμα στον δέκτη για να μιλάμε για επικοινωνία.

 

Τα ποστ μας ξέρεις εδώ μπορεί να τα διαβάσει ο οποιοσδήποτε χωρίς να χρειαστεί να γραφτεί στο insomnia και βρίσκονται ακριβώς στην ίδια μοίρα με τα blogs και τον όποιο σχολιασμό εκεί. Αλλά με το να επαναλαμβάνω συνεχώς τα ίδια πράγματα μάλλον έχεις δίκιο και εμείς οι δυο τελικά δεν επικοινωνούμε...

Για να στείλεις ένα μήνυμα εδώ πρέπει να είσαι μέλος μιας ομάδας(αυτής του insomnia) και το στέλνεις(έστω τυπικά) στην ομάδα των μελών του Insomnia,άσχετα αν το βλέπουν και άλλοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To insomnia σαν σύνολο αποτελεί κλειστή ομάδα;;;

 

Μήπως οποιοσδήποτε μπορεί να γραφεί σε αυτή;;;

 

Μήπως καθημερινά δεν γράφονται νέα μέλη;;;

 

Σε τι διαφέρει λοιπόν ο κόσμος που παρακολουθεί το insomnia από αυτόν του διαβάζει blogs ή από αυτούς που συμμετέχουν ενεργά ένθεν κακείθεν;;;

 

Τα blog είναι μέσα επικοινωνίας, πήγαινε γράψε την άποψή σου εκεί και θα δεις ότι θα λάβεις απαντήσεις και θα δημιουργηθεί μία συζήτηση.

 

Εξορισμού αυτή είναι η επικοινωνία και αυτή προστατεύεται από το άρθρο 19 του συντάγματος. Τόσο απλά. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

To insomnia σαν σύνολο αποτελεί κλειστή ομάδα;;;

 

Μήπως οποιοσδήποτε μπορεί να γραφεί σε αυτή;;;

 

Μήπως καθημερινά δεν γράφονται νέα μέλη;;;

 

Σε τι διαφέρει λοιπόν ο κόσμος που παρακολουθεί το insomnia από αυτόν του διαβάζει blogs ή από αυτούς που συμμετέχουν ενεργά ένθεν κακείθεν;;;

 

Τα blog είναι μέσα επικοινωνίας, πήγαινε γράψε την άποψή σου εκεί και θα δεις ότι θα λάβεις απαντήσεις και θα δημιουργηθεί μία συζήτηση.

 

Εξορισμού αυτή είναι η επικοινωνία και αυτή προστατεύεται από το άρθρο 19 του συντάγματος. Τόσο απλά. :-)

Μέχρι εδώ, αρκετά!

 

Το κακό δεν είναι ότι είσαι άσχετος. Άσχετος μπορεί να είναι ο καθένας σε κάποιες εκφάνσεις της σημερινής πολύπλοκης κοινωνίας.

Στο κάτω-κάτω, ουδείς μπορεί να γνωρίζει τα πάντα.

 

Το κακό είναι ότι είσαι επιθετικά άσχετος και επικίνδυνος. Χωρίς μέτρο. Χωρίς όρια. Με μπόλικη θρασύτητα, ψευτομαγκιά, αμετροέπεια και άνευ ουσίας χλεύη. Όποιος γνώστης διαβάσει τις "νομικές" σου αναλύσεις, τόσο σε αυτό το thread όσο και στο thread της πνευματικής ιδιοκτησίας, όπου έκανες κενοφανείς (pun intended) ερμηνείες, θα γελάσει και μετά θα αρχίσει να κλαίει από τις λογικές υπερβάσεις και τις...εμμμμ... ας τις πούμε ιδιαίτερες νομικές απόψεις σου.

 

Ειλικρινά η νομική επιστήμη έχασε ένα ταλέντο.

Με την ΚΑΚΗ έννοια.

 

Κόλλησες στην προστασία της επικοινωνίας από το άρθρο 19 του Συντάγματος. Και επειδή θέλεις να λέει αυτά που εσύ γουστάρεις, μας "ανακοινώνεις" γεμάτος στόμφο ότι κάθε μορφής έκφραση είναι, ουσιαστικά, επικοινωνία. Μας λες ότι ακόμη και τα γραπτά εδώ στο forum είναι επικοινωνία, η οποία προστατεύεται από το άρθρο 19 του Συντάγματος. Πού το βρήκες αυτό, ουδείς ξέρει. Έχεις προφανώς αναπτύξει δική σου σχολή.

 

Η έννοια όμως του άρθρου 19 του Συντάγματος δεν είναι αυτή που εσύ γουστάρεις. Ατυχώς για σένα, ως επικοινωνία νοείται κάθε στοχασμός που μεταδίδεται από ένα πρόσωπο προς ένα άλλο. Η επικοινωνία τελείται είτε έμμεσα μέσω της χρήσης κάποιου αναπαραστατικού ή μηχανικού μέσου, είτε άμεσα, όταν το μέσο επικοινωνίας είναι απλά παραστατικό. Η πιο διαδεδομένη μορφή άμεσης επικοινωνίας είναι η προφορική συνομιλία.

 

Η χρήση του όρου «επικοινωνία» στο άρθρο 19 του Συντάγματος έγινε γιατί, εάν μπορούσες να παρατηρήσεις, υπάρχει κλιμάκωση στις μορφές επικοινωνίας που προστατεύει το Σύνταγμα, από τις «επιστολές» στην «ανταπόκριση» στην «επικοινωνία». Από το έλλασον στο μείζον.

 

Προφανώς δεν νοείται η δημοσίευση ως επικοινωνία, παρά τις δικές σου "θεωρίες". Γιατί αλλιώς κάθε δημοσίευση, είτε αυτή είναι σε ένα forum είτε αυτή είναι σε μία ηλεκτρονική εφημερίδα είτε οπουδήποτε αλλού (πχ στον τοίχο, σε μια αφίσα, σε ένα φέιγ βολάν) θα καλυπτόταν από το απόρρητο της επικοινωνίας. Προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Και πώς θα μπορούσε να ισχύει αφού ο ίδιος ο συντάκτης επιλέγει να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ το περιεχόμενο της επικοινωνίας του, καθιστώντας την ελεύθερα προσβάσιμη στον καθένα. Αυτό δεν είναι προστατευόμενη επικοινωνία, είναι έκφραση γνώμης. Τι θα πεις στον άλλο που διαβάζει το μήνυμά σου; Μην το διαβάζεις προστατεύομαι από το απόρρητο; Μα αφού εσύ ο ίδιος το δημοσιεύεις και το καθιστάς προσβάσιμο, πώς μπορείς να επικαλείσαι το απόρρητο για μία "επικοινωνία" της οποίας εσύ ο ίδιος αφαιρείς το στοιχείο της ιδιωτικότητας και του απορρήτου;

 

Τόσο απλά. Για να τελειώνουμε με τις μπούρδες ημιμαθών "μάγων".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για άλλη μια φορά ο φίλτατος και αγαπητός paredwse έδειξε το ύφος και το ήθος του. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.

 

http://elawyer.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html

 

Για να δούμε τώρα, κάποιος άλλος τα λέει διαφορετικά;;;

 

Μήπως για το θέμα της πειρατείας;;;

 

http://www.avopolis.gr/international-interviews/927-downloading-mp3

 

Πάντα άξιος φίλε μου. Αξίζεις την θέση του smod και με το παραπάνω... αλλά αυτό λέω αν οι έχοντες την εξουσία δίνουν αυτό το παράδειγμα, όλα τα άλλα είναι δικαιολογημένα!

 

Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

το τελος το διαβασες?

 

Μένει να δούμε πως θα αντιμετωπίσει βέβαια και η Δικαιοσύνη το θέμα αυτό, γιατί η αλήθεια είναι ότι οι θιγόμενοι από προσβολές της τιμής στο Διαδίκτυο δεν διαθέτουν πολλά αμυντικά μέσα όταν πρόκειται για ανώνυμους. Μπορούν βέβαια να απευθυνθούν στις ίδιες τις υπηρεσίες που φιλοξενούν τους bloggers ζητώντας με "report" την απομάκρυνση των προσβλητικών στοιχείων, αλλά και πάλι η διαδικασία αυτή δεν παρέχει τις εγγυήσεις της δικαστικής προστασίας

 

αυτο ειναι και το ρεζουμε. οχι αν ισχυει η γνωμοδοτηση (που δεν ειναι νομος) αλλα αν το νομικο κατεστημενο σε αυτο το θεμα ειναι ΓΤΠ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι φίλε FarCry δεν είναι αυτό το θέμα, το θέμα είναι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κυρίου. Το μήνυμά του έγινε report και αν δεν φτάσει για κάποιο λόγο στον admin θα επικοινωνήσω προσωπικά μαζί του. Τι flame, χαρακτηρισμοί είναι αυτοί απέναντί μου και πως δικαιολογείται όλη αυτή η προσωπική επίθεση;;;

 

Με αυτό τον τρόπο, αυτό το ύφος και με αυτούς τους χαρακτηρισμούς θα αποδείξει ότι η άποψή μου είναι λάθος;;;

 

Αν αυτή την συμπεριφορά την είχε ένα απλό μέλος και όχι ένας smod θα είχε γίνει ban;;;

 

Κρίμα γιατί η συμπεριφορά του χαρακτηρίζει ολόκληρο το site και αυτός μπορεί να είναι του αυτού επιπέδου, το site όμως όχι.

 

Δεν είναι συμπεριφορά smod αυτή και αν έχει έστω και λίγη ευθιξία θα πρέπει να παραιτηθεί.

 

Κρίμα και πάλι κρίμα. :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...