Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ξαναπώ ότι το θέμα δεν είναι κάποιος να βρει τις ip, αυτό είναι και το πλέον εύκολο, το θέμα είναι η μέθοδος μέσω της οποίας αυτές βρέθηκαν να είναι νόμιμη ώστε να γίνουν αποδεκτά τα στοιχεία στο δικαστήριο.

 

Για μη κακουργηματικές πράξεις λοιπόν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές οφείλουν να πάρουν την άδεια της ΑΔΑΕ για να μπορούν βάσει του συντάγματος να γίνουν αποδεκτά τα στοιχεία στο δικαστήριο.

 

Παράδειγμα: πριν μερικά χρόνια είχαν διαρρεύσει τα στοιχεία αυτά της otenet. Από εκεί μπορούσες να δεις ποιες ip είχε χρησιμοποιήσει ο εκάστοτε πελάτης της otenet ανά ημερομηνία και ώρα οπότε παρακολουθώντας πχ τις ip του swarm ενός tracker να κάνεις μήνυση στον κάτοχο της γραμμής. Η μέθοδος όμως που ακολουθήθηκε για την απόκτηση αυτών των στοιχείων ήταν παράνομη οπότε και ο δικαστής δεν θα έκανε δεκτά τα στοιχεία και χωρίς τα στοιχεία δεν στέκει η κατηγορία.

  • Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To θέμα δεν είναι αν μπορείς να βρεις την ip του άλλου η αν από αυτή μπορείς από τον isp να οδηγηθείς στον κάτοχο της γραμμής (που μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος εκτός από αυτόν που εξύβρισε ή κατασυκοφάντησε) αλλά το αν αυτά τα στοιχεία έχουν φτάσει στα χέρια τους με παράνομο (μή προβλεπόμενο) τρόπο οπότε και δεν θα γίνουν δεκτά στο δικαστήριο και τέτοια είναι η κάθε περίπτωση για την οποία θα παρακάμπτεται η ΑΔΑΕ όταν διενεργείται χωρίς την άδειά της έρευνα για πταίσμα ή πλημμέλημα, αφού για τα κακουργήματα, όπως ορίζει το σύνταγμα, δεν χρειάζεται η άδειά της για την διεξαγωγή της έρευνας.

 

Σε τεχνικό επίπεδο αυτό που γίνεται είναι οι isp να κρατάνε την ip που έχουν παραχωρήσει σε κάθε πελάτη τους και ημέρα και ώρα που αυτή παραχωρήθηκε για ένα διάστημα 6 μηνών.

 

Σε περίπτωση λοιπόν που διεξάγεται έρευνα για κακούργημα με εντολή του εισαγγελέα ο διαχειριστής/ιδιοκτήτης ενός site είναι υποχρεωμένος να δώσει την ip με την οποία συνδέθηκε το εκάστοτε μέλος και αυτές οι ip κρατούνται από τα site για αυτό τον λόγο οπότε και μπορεί να βρεθεί ο ιδιοκτήτης της γραμμής από την οποία είχε πρόσβαση το μέλος. Αν είναι στο εξωτερικό το site, μέσω της interpol ακολουθείται ανάλογη διαδικασία.

 

Το κάθε μέλος δικάζεται στην χώρα του με την νομοθεσία της χώρας του.

 

Με συγχωρείς δεν διάβασα όλο το post σου γιατί νόμιζα απαντούσε στο προηγούμενο δικό μου :P

 

 

Φυσικά και εφόσον έχεις διαπράξει μια παράνομη πράξη το απόρρητο σου άρετε.

 

Φυσικά και το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεργάζεται με τα αντίστοιχα τμήματα άλλων χορών προκειμένω να σε εντοπίσουν και έχουν αυτό το δικαίωμα (Εφόσον παρανόμησες σε βαθμό κακουργήματος η αποτελείς κίνδυνο για την ασφάλεια κάποιου κράτους)

 

Από εκεί και πέρα όμως στις πρώτες σελίδες του topic λέγαμε ότι η απόφαση του άρειου πάγου θα έχει συνέπειες στην ελευθερια του λόγου δηλαδή ότι δεν θα μπορουμε να λέμε την άποψη μας για ένα συγκεκριμένο πολιτικο η εστιατόριο η το οτιδήποτε.. και πανω σε αυτο μίλησα πιο πριν.

 

 

Φυσικά και θα μπορούμε να συνεχίζουμε άφοβα να λέμε την προσωπική μας άποψη.. απλά πλέον για να είμαστε ήσυχοι θα πρέπει να το κάνουμε αυτό σε αλλα site που έχουν έδρα χώρες πολύ περισσότερο δημοκρατικές από την δικη μας (αν αυτό που έχουμε λέγεται δημοκρατία)

 

Ο ISP μπορεί να ξέρει σε ποιον ανήκει μια IP η ποιος χρησιμοποίησε ποιές IP.

 

για να μάθει λοιπόν την IP χωρίς να ξέρει το άτομο θα πρέπει να ο διαχειριστής ενός server (του οποιο το συγκεκριμένο άτομο επισκέφτηκε μια από τις σελίδες που φιλοξενεί ο server) να του δώσει την IP.

 

Αν δεν του δώσει την IP ισχύουν όσα είπα πιο πάνω στα αλλα post.

 

Τους λόγους και τις συνέπειες μιας τέτοιας παραχώρησης από τον admin πάλι τις σχολίασα πιο πάνω.

 

 

Οποτε μπορούμε άφοβα να λέμε ότι δεν γουστάρουμε το τάδε εστιατόριο και ότι ο τάδε πολιτικός είναι απατεώνας! :)

Δημοσ.

αίρεται το απόρρητο των στοιχείων όσων μέσα από τα blogs αναρτούν υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή διαπράττουν εν γένει εγκλήματα.

Κανετε εσεις τετοια πραγματα μεσα στο ιντερνετ?

Αφου δε κανετε, τι σας νοιαζει και ασχολειστε?

 

Γιαυτο πατωνουμε σαν χωρα , επειδη νεοι ανθρωποι ασχολουνται με μαλακιες

Δημοσ.

Κανετε εσεις τετοια πραγματα μεσα στο ιντερνετ?

Αφου δε κανετε, τι σας νοιαζει και ασχολειστε?

 

Γιαυτο πατωνουμε σαν χωρα , επειδη νεοι ανθρωποι ασχολουνται με μαλακιες

 

Σωστός! +1 από εμένα...

 

Να σημειώσω ότι η είδηση είναι σαφής και αναφέρεται σε εγκλήματα... Όσοι λοιπόν τρομολάγνοι συνωμοσιολόγοι γενικεύετε αυθαίρετα απλά ψαχτείτε λίγο παραπάνω... Εκτός και αν είστε εγκληματίες ή πιστεύετε πως θα σας χτυπήσει την πόρτα η ´χ´ εταιρία για τα σπασμένα shareware! :-p

 

(και αυτό με το FBI... εντάξει, κατευθείαν για την Ανίτα!)

 

iphone.png

Δημοσ.
Συγνωμη που στο λεω αλλα ακομα και facebook παρακολουθειτε μεσω του FBI γιατι επειδη το εχω ψαξει πολυ ειναι ενα πειραμα τοθ FBI to FB.Δεν νομιζω να υπαρχει σελιδα που να μην παρακολουθειτε ακομα και οταν κανις αναζητηση sto google και γραψεις πχ. ναρκωτικα και οπλα και ψαχνεις συνεχεια βαραει καμπανακι κατς στα γραφεια της αστυνομιας που παρακολουθει το ιντερνετ οτι κανεις συνεχως αναζητηση και σε ψαχνουν και αυτο το ξερω πολυ καλα γιατι το εχω μναθει απο ατομο που δουλευι μεσα κει

 

πείραμα του FBI δεν είναι αλλα παρακολουθείται ναι. όπως και το hotmail το gmail και όλα τα free mails και όχι μόνο.

 

Να ψαξει στα κιτάπια του (μεσα δηλαδη στους χιλιαδες εγεγγραμμενους χρήστες του) να δει ποιος κάνει login στο συγκεκριμένο site με το συγκεκριμένο username? ακόμη και να μπορούνε θα πάρει ΠΑΡΑ πολύ χρόνο και πολλά χρήματα σε εργατοώρες... (και φυσικά για κάτι τέτοιο θα πρέπει να άρουν το προσωπικό απόρρητο όλων των εγγεγραμμένων πελατών του ΟΤΕ αλλιώς πως θα ψάξουν το traffic τους? )

 

αυτο για εναν ISP ή για έναν webadmin δεν είναι καθόλου δύσκολο ούτε θέλει εργατοώρες. ένα απλό query στην βάση είναι.

 

Αλλα ειμαι στην δυσάρεστη θέση να σας πω ότι όλα αυτά πλεόν πολύ σύντομα θα γίνονται αυτόματα σε όποιον έχει πρόσβαση στην συγκεκριμένη υπηρεσία.

 

Project Indect

Δημοσ.

Δεν τον πολυγουστάρω κι όλας,αλλά χαζεύω χρόνια στα έπεά του:

Η άρση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η άρση της επωνυμίας στην κοινωνία.

 

Χιλιάδες πολιτικοί, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοδημοσιογράφοι και δικαστικοί είναι στο απυρόβλητο επί δεκαετίες και θα πρέπει επιτέλους να γίνει άρση της επωνυμίας τους.

 

Δεν χρεοκόπησε τη χώρα ο ανώνυμος χρήστης του διαδικτύου που βρίζει τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή ή τον Σημίτη. Ήταν ο Σημίτης, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

 

Ο Άρειος Πάγος να ταχθεί αμέσως υπέρ της άρσης της ασυλίας της επωνυμίας. Δεν είναι δυνατόν οι επώνυμοι να είναι πάντα στο απυρόβλητο μόνο και μόνο επειδή είναι επώνυμοι.

 

Στην Ελλάδα, η καλύτερη ασπίδα –μέχρι σήμερα- δεν ήταν η ανωνυμία. Ήταν η επωνυμία. Είμαι ο Μπόμπολας, ο Κόκκαλης ή ο Βαρδινογιάννης, κάνω ό,τι γουστάρω και δεν με αγγίζει κανείς.

 

Αν ο Άρειος Πάγος και η Δικαιοσύνη της χώρας είχαν σταθεί όλα αυτά τα χρόνια στο ύψος των περιστάσεων, η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει. Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, θα πρέπει να εξεταστούν κάποτε και οι ευθύνες των δικαστών.

 

Μάλλον οι δικαστές περιμένουν πρώτα να δουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να περικυκλώνουν -εκτός από τη Βουλή- και τα δικαστήρια. Θα το δουν.

Δημοσ.

Κανετε εσεις τετοια πραγματα μεσα στο ιντερνετ?

Αφου δε κανετε, τι σας νοιαζει και ασχολειστε?

 

Γιαυτο πατωνουμε σαν χωρα , επειδη νεοι ανθρωποι ασχολουνται με μαλακιες

 

Απέδειξέ μας ότι εσύ δεν τα κάνεις, οπότε και δεν χρειάζεται να παρακολουθείσαι σε περίπτωση που τα κάνεις.

 

Πατώνουμε σαν χώρα επειδή οι νέοι άνθρωποι είχαν εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα όπως αυτό είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, από εποχής εμφυλίου και μετά.

Δημοσ.
[...] κάτι πρέπει να γίνει με όλο αυτόν τον αχταρμά των κιτρινο-blogs επιπέδου τρωκτικού και χειρότερα, όπου γίνεται εμπόριο ψεύτικων ειδήσεων, συκοφαντίας και κιτρινίσματος.

Όπως, ας πούμε, να μην το διαβάζεις;

 

Δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που επειδή δεν τους αρέσει κάτι θέλουνε να αναγκάσουνε τους άλλους να μην έχουνε πρόσβαση σ'αυτό.

 

Το blog όσο και να χτυπιέσε δεν είναι ούτε επιστολή ούτε ανταπόκριση ούτε επικοινωνία,δημόσια ανάρτηση είναι.

Ανταπόκριση, επικοινωνία, ή ανάρτηση --όπως και να το πεις, είναι απαραίτητο για μια ελεύθερη κοινωνία.

 

Οι κυβερνήσεις είναι καλές σε ένα πράγμα: να αναγνωρίζουν τα πράγματα που μπορούν να τις βλάψουν. Κοίτα τι γίνεται στον κόσμο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε το Internet για να ενημερώνομαστε, οργανόνονόμαστε, και ξεσηκονόμαστε ενάντια στις κυβερνήσεις μας που όλο υπονομέυουν τις ελευθερίες μας. Γιαυτό και δεν υπάρχει κυβέρνηση σ'ολόκρηρο τον πλανήτη που να μην προσπαθεί να ελένξει το Internet.

 

Αλλά μην πας μακριά, δες τι γίνεται τώρα στο Σύνταγμα. Ξεκίνησε από ένα group στο Facebook.

 

Μήπως θέλεις να σου πω και γιατί παίρνεις το μέρος τους;

 

Σύνταγμα της Ελλάδας

Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς;το να βρίζεις και να συκοφαντείς είναι αντί-συνταγματικό,δεν χρειάζεται να κάτσει να το σκεφτεί κανείς αν ο blogger στην κάθε περίπτωση είναι παράνομος ή όχι.

 

Αν σας είναι τόσο δύσκολο να εκφράσετε την άποψη σας χωρίς βρισιές ε, δεν σας φταίει κανείς.

Το να βρίζεις κάποιον είναι σαν να πίνεις το δηλητήριο και να περιμένεις ο άλλος να πεθάνει. Δεν βρίσκω καν λόγο να υπάρχει νόμος ενάντια της βρισιάς ή της προσβολής. Δεν βλέπω πως το να με βρίσει ο άλλος με επιρεάζει κάπως.

 

Όχι, δε θα ξυπνάς το πρώι πίνοντας τον καφέ σου και θα ζητάς τα στοιχεία μου και θα στα δίνουν ελεύθερα. Θα πρέπει να έχει διαπραχθεί κάποιο έγκλημα, κάποιο ποινικό αδίκημα για να δικαιούσαι να τα ζητήσεις (το δικαστήριο θα τα ζητάει δηλαδή, αν κατάλαβα καλά)

"Δώσε μου έξι γραμμές γραμμένες από το χέρι του πιο έντυμου ανθρώπου στον κόσμο, και θα βρω κάτι εκεί μέσα να τον κρεμάσω." --Cardinal Richelieu

 

"Όλοι έχουνε διαπράξει έγκλημα. Το θέμα είναι ποιόν θα αποφασίσουμε να διώξουμε.." --άγνωστος αξιωματικός

Δημοσ.

Όπως, ας πούμε, να μην το διαβάζεις;

 

Δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που επειδή δεν τους αρέσει κάτι θέλουνε να αναγκάσουνε τους άλλους να μην έχουνε πρόσβαση σ'αυτό.

 

 

Ανταπόκριση, επικοινωνία, ή ανάρτηση --όπως και να το πεις, είναι απαραίτητο για μια ελεύθερη κοινωνία.

 

Οι κυβερνήσεις είναι καλές σε ένα πράγμα: να αναγνωρίζουν τα πράγματα που μπορούν να τις βλάψουν. Κοίτα τι γίνεται στον κόσμο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε το Internet για να ενημερώνομαστε, οργανόνονόμαστε, και ξεσηκονόμαστε ενάντια στις κυβερνήσεις μας που όλο υπονομέυουν τις ελευθερίες μας. Γιαυτό και δεν υπάρχει κυβέρνηση σ'ολόκρηρο τον πλανήτη που να μην προσπαθεί να ελένξει το Internet.

 

Αλλά μην πας μακριά, δες τι γίνεται τώρα στο Σύνταγμα. Ξεκίνησε από ένα group στο Facebook.

 

Μήπως θέλεις να σου πω και γιατί παίρνεις το μέρος τους;

 

 

Το να βρίζεις κάποιον είναι σαν να πίνεις το δηλητήριο και να περιμένεις ο άλλος να πεθάνει. Δεν βρίσκω καν λόγο να υπάρχει νόμος ενάντια της βρισιάς ή της προσβολής. Δεν βλέπω πως το να με βρίσει ο άλλος με επιρεάζει κάπως.

 

 

"Δώσε μου έξι γραμμές γραμμένες από το χέρι του πιο έντυμου ανθρώπου στον κόσμο, και θα βρω κάτι εκεί μέσα να τον κρεμάσω." --Cardinal Richelieu

 

"Όλοι έχουνε διαπράξει έγκλημα. Το θέμα είναι ποιόν θα αποφασίσουμε να διώξουμε.." --άγνωστος αξιωματικός

 

Δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που επειδή δεν τους αρέσει κάτι θέλουνε να αναγκάσουνε τους άλλους να μην έχουνε πρόσβαση σ'αυτό.
Το να βρίζεις κάποιον είναι σαν να πίνεις το δηλητήριο και να περιμένεις ο άλλος να πεθάνει. Δεν βρίσκω καν λόγο να υπάρχει νόμος ενάντια της βρισιάς ή της προσβολής. Δεν βλέπω πως το να με βρίσει ο άλλος με επιρεάζει κάπως.

Δεν είναι θέμα αρέσκειας,είναι θέμα αρχής,αν εσύ γουστάρεις να σε βρίζουν και την βρίσκεις έτσι ρε παιδί μου με για σου με χαρά σου,μην προσπαθείς όμως να αναγκάσεις και όλους τους άλλους να βλέπουν τα πράγματα από την δικιά σου σκοπιά.

 

Οι κυβερνήσεις είναι καλές σε ένα πράγμα: να αναγνωρίζουν τα πράγματα που μπορούν να τις βλάψουν. Κοίτα τι γίνεται στον κόσμο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε το Internet για να ενημερώνομαστε, οργανόνονόμαστε, και ξεσηκονόμαστε ενάντια στις κυβερνήσεις μας που όλο υπονομέυουν τις ελευθερίες μας. Γιαυτό και δεν υπάρχει κυβέρνηση σ'ολόκρηρο τον πλανήτη που να μην προσπαθεί να ελένξει το Internet.

Και λέει τώρα η κυβέρνηση:«Σήμερα θα απαγορεύσω της βρισιές και της συκοφαντίες,αύριο τα capslock και μεθαύριο ολόκληρο το ιντερνέτ» ; Συγνώμη δηλαδή αλλά αν νομίζεις ότι καταπατούνται οι ελευθερίες σου επειδή δεν σε αφήνουν να καταπατάς της ελευθερίες κάποιου άλλου,ε τη να πω είσαι ούγκα-μπούγκα,

αφού μόνο αυτή πρέπει να βρίζονται για να καταλαβαίνονται.

Μήπως θέλεις να σου πω και γιατί παίρνεις το μέρος τους;

Να σου πω και εγώ ποιους πιστεύεις ότι είναι πίσω από αυτήν την απαγόρευση;

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=mr83hYL4lbk

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα αρέσκειας,είναι θέμα αρχής...

 

Άραγε μέσα σε αυτές τις αρχές συμπεριλαμβάνονται και οι ελευθερίες που προστατεύονται από το σύνταγμα;

 

Έχετε συνειδητοποιήσει το τι λέμε;;; Το έχετε καταλάβει;;; Το αντιλαμβάνεστε;;;

 

Στο σύνταγμα αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να παρακολουθούν τις επικοινωνίες σου αν δεν συντρέχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος, είτε θέμα εθνικής ασφάλειας, είτε για για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων. Για αυτές τις δυο περιπτώσεις οι δικαστικές αρχές δεν χρειάζονται άδεια από την ΑΔΑΕ και όταν αναφέρεται σε ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα, αυτά είναι τα κακουργήματα και όχι τα πλημμελήματα όπως η εξύβριση, η συκοφαντική δυσφήμιση και μέσα σε αυτά πέταξαν και την παιδική πορνογραφία έτσι για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

 

Για τις κακουργηματικές λοιπόν πράξεις οι δικαστικές αρχές δίνουν εντολή για την διεξαγωγή της έρευνας χωρίς να ζητήσουν κανενός την άδεια, για τα πλημμελήματα και τα πταίσματα απαιτείται πρώτα η άδεια της ΑΔΑΕ.

 

Αυτά ισχύουν για κάθε πολίτη ώστε οι αρχές να μην είναι σε θέση παράνομα να παρακολουθούν τους πολίτες.

 

Τι αλλάζει τώρα με την γνωμοδότηση; Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που ζήτησε και την γνωμοδότηση θα παρακολουθεί αντισυνταγματικά την επικοινωνία των πολιτών θα είναι σε θέση να διασταυρώσει ip με κατόχους γραμμών/κινητών/κλπ από τα στοιχεία που θα πάρει από τους isp/εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, θα υποβάλλονται μηνύσεις και έπειτα θα είναι στο χέρι και την κρίση του δικαστή να αποφανθεί το αν τα στοιχεία αυτά και η έρευνα έγινε με αντισυνταγματικό τρόπο.

 

Το να δώσουν όμως τα στοιχεία αυτά οι isp χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια από την ΑΔΑΕ, η ίδια η ΑΔΑΕ μπορεί να ρίξει πρόστιμα μέχρι και 5 εκ ευρώ και αυτό που μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση είναι πως τόσες μέρες η ίδια η ΑΔΑΕ δεν έχει πάρει θέση στο θέμα και η ίδια να ξεκαθαρίσει το αντισυνταγματικό της γνωμάτευσης.

 

Γιατί όμως γίνονται όλα αυτά αν οι πολίτες δεν μπορούν να καταδικαστούν;;;

 

Για εκφοβισμό. Θα έρθουν στο σπίτι σου, θα ελέγξουν τον υπολογιστή σου, θα μαζέψουν όλο αυτό το υλικό και δεν τους νοιάζει αν θα καταδικαστείς ή όχι, τον σκοπό τους θα τον έχουν πετύχει. Δεν χρειάζεται καν να κάνουν ελέγχους, όταν διαβάζεις τέτοιες γνωματεύσεις και η οργή σου ξεχειλίζει δεν θα πεις και δεν θα γράψεις αυτά που σκέφτεσαι, αυτό που σε εκφράζει αλλά το ίδιο το μέσο προληπτικά θα σε φιμώσει για να μην βρεθεί ακάλυπτο απέναντι σε μία έρευνα η οποία και μπορεί να γίνει από το σχόλιο ενός προβοκάτορα.

 

Αυτά γινόντουσαν στην χούντα όπου οι αρχές παρακολουθούσαν τον κόσμο χωρίς να χρειάζεται άδεια, έτσι απλά επειδή μπορούσαν.

 

Από το σύνταγμα λοιπόν προβλέπονται ανεξάρτητες αρχές οι οποίες είναι σε θέση να αδειοδοτήσουν τις δικαστικές αρχές και να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες με νόμιμο τρόπο. Αυτός λοιπόν ο οποίος παρακάμπτει το σύνταγμα όχι μόνο οφείλει να παραιτηθεί αλλά να του ασκηθεί και δίωξη που δίνει άδεια/εντολή σε υφισταμένους του να λειτουργήσουν αντισυνταγματικά και να καταπατήσουν στοιχειώδεις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες των πολιτών.

 

Υπάρχει δικαιοσύνη; Ευκαιρία να το αποδείξουν. Εκτός και αν η δικαιοσύνη και οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο για τους άλλους, οι έχοντες την εξουσία βρίσκονται στο απυρόβλητο και εμείς με την σειρά μας θα φοβόμαστε να πούμε την γνώμη μας.

 

Αυτά γινόντουσαν σε άλλες εποχές.

Δημοσ.
Να σου πω και εγώ ποιους πιστεύεις ότι είναι πίσω από αυτήν την απαγόρευση;

Μόνο αν το δεις σαν την ιδέα του "εγώ το λέω στον σκύλο μου και εκείνος στην ουρά του".

 

Δεν είναι θέμα αρέσκειας,είναι θέμα αρχής,αν εσύ γουστάρεις να σε βρίζουν και την βρίσκεις έτσι ρε παιδί μου με για σου με χαρά σου

Για να την βρίσκω έτσι έπρεπε να με προσβάλει πρώτα. Εμένα με αφήνει αδιάφορο. Άλλα είναι τα βίτσια μου εμένα.

 

μην προσπαθείς όμως να αναγκάσεις και όλους τους άλλους να βλέπουν τα πράγματα από την δικιά σου σκοπιά.

Πως προσπαθώ να αναγκάσω τους άλλους;

Δημοσ.
Άραγε μέσα σε αυτές τις αρχές συμπεριλαμβάνονται και οι ελευθερίες που προστατεύονται από το σύνταγμα;

 

Έχετε συνειδητοποιήσει το τι λέμε;;; Το έχετε καταλάβει;;; Το αντιλαμβάνεστε;;;

 

Στο σύνταγμα αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να παρακολουθούν τις επικοινωνίες σου αν δεν συντρέχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος, είτε θέμα εθνικής ασφάλειας, είτε για για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων. Για αυτές τις δυο περιπτώσεις οι δικαστικές αρχές δεν χρειάζονται άδεια από την ΑΔΑΕ και όταν αναφέρεται σε ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα, αυτά είναι τα κακουργήματα και όχι τα πλημμελήματα όπως η εξύβριση, η συκοφαντική δυσφήμιση και μέσα σε αυτά πέταξαν και την παιδική πορνογραφία έτσι για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

 

Άραγε μέσα σε αυτές τις αρχές συμπεριλαμβάνονται και οι ελευθερίες που προστατεύονται από το σύνταγμα;

Δηλαδή ο blogger έχει δικαιώματα αλλά αυτών που των βρίζει π.χ. αυτός δεν έχει δικαιώματα;

 

Στο σύνταγμα αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να παρακολουθούν τις επικοινωνίες σου αν δεν συντρέχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος

Επίσης λέει:

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.»

«Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη

«Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.»

 

Δεν μπορείς να επικαλείσαι το σύνταγμα μονομερείς,δεν έχεις μόνος σου το αποκλειστικό δικαίωμα στο ο,τι προσφέρει το σύνταγμα,ισχύ και για τα θύματα των bloggers και όχι μόνο για αυτούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...