bal_dimitris Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Kαλησπερα σε ολους... Θα ηθελα την βοηθεια κ την γνωση σας... Ποια ειναι η καλυτερη επιλογη για ram σε αυτη την Mobo Asus crosshair formula IV.??? μεχρι 8 giga πιστευω τα παραπανω υπερβολη... ακουω ιδεες κ σχολια για timings,mHZ,latency κτλ... μεχρι στιγμης ειμαι καπου εδω για να καταλαβετε..... http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Dominator-GT-4GB-DDR3-2000-Kit-2x2GB-PC3-16000-8-9-8-24-CMT4GX3M2A2000C8.htm αυτο το kit επι 2...στα 8 γιγα δηλαδη...να παω πιο πανω πιο κατω???? το p.c για games μονο... κ σαν δευτερο κατι... η mobo αυτη θα υποστηριζει bulldozer κανονικα με ενα απλο bios update??? δεν θα γινετε downgrade το συστημα δηλαδη??? Thanks everyone..
rafail1994 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Θα κανείς Overclock και σε επεξεργαστή και σε μνήμες ;
ninos30 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σε όλα αυτά που ζητάς. Προφανώς πας για υψηλό OCing (για να διαλέγεις τόσο ακριβές μνήμες) και δεν έχω ίδιο board για να σε βοηθήσω. Θα σου δώσω μόνο δύο συμβουλές για τις μνήμες. α) ΜΗΝ παρεις δύο διαφορετικά σετ μνημών αλλά, ένα. Είτε 2x4, είτε 4x2 αφού θες 8GB. Για να αποδώσουν στο μέγιστο αυτά τα dimmakia τα διαλέγουν hand-picked (με το χέρι κοινώς) ώστε να ταιριάζουν απόλυτα. ΠΟΤΕ μην συνδυάζεις διαφορετικά sets, ακόμα κι αν είναι ίδια μάρκα, ίδιο μοντέλο, ίδια timings, από την ίδια γραμμή παραγωγής, και φτιαγμένα την ίδια μέρα. Δεν θα αποδώσουν το ίδιο. Αν το ψάξεις το γράφουν ξεκάθαρα και στο site τους. Και στα forums τους, η πρώτη συμβουλή που παίρνεις από τους guru των μνημών εκεί είναι αυτό που σου λέω (την έχω πάθει και ξέρω...). β) Είναι πολύ καλύτερο να πάρεις ένα set των 2x4 παρά ένα 4x2. Τα περισσότερα dimmakia κουράζουν πολύ περισσότερο τον memory controller, με αποτέλεσμα είτε να σε σταματήσει πολύ νωρίτερα στο OC απ' ότι θα τα κατάφερνες με τα ίδια 2x4, είτε ακόμα να καψείς τον controller στην προσπάθεια να δώσεις αρκετό ρεύμα στα dimmakia ώστε να κατεβάσεις τα timings. Οι μνήμες που διάλεξες είναι από τις καλύτερες. ΑΛΛΑ, αν το θες για games μόνο ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ είναι τρελή υπερβολή κατά την γνώμη μου. Εδώ είσαι καλυμμένος μέχρι εκεί που δεν πάει: Corsair Vengeance 8GB
bal_dimitris Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Θα κανείς Overclock και σε επεξεργαστή και σε μνήμες ; αρχικα οχι κ τρελα πραγματα στις μνημες...θα τις τρεξω στο full με οσο πιο χαμηλα timings σηκωνει... τωρα που εχω τον 965 black 3,4ghz θα τον παω στα 4ghz το εχω ξανακανει κ τρεχει ανετα... μετα θα φορεσω την μπουλντοζα επανω κ βλεπουμε...(οταν βγει) Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σε όλα αυτά που ζητάς. Προφανώς πας για υψηλό OCing (για να διαλέγεις τόσο ακριβές μνήμες) και δεν έχω ίδιο board για να σε βοηθήσω. Θα σου δώσω μόνο δύο συμβουλές για τις μνήμες. α) ΜΗΝ παρεις δύο διαφορετικά σετ μνημών αλλά, ένα. Είτε 2x4, είτε 4x2 αφού θες 8GB. Για να αποδώσουν στο μέγιστο αυτά τα dimmakia τα διαλέγουν hand-picked (με το χέρι κοινώς) ώστε να ταιριάζουν απόλυτα. ΠΟΤΕ μην συνδυάζεις διαφορετικά sets, ακόμα κι αν είναι ίδια μάρκα, ίδιο μοντέλο, ίδια timings, από την ίδια γραμμή παραγωγής, και φτιαγμένα την ίδια μέρα. Δεν θα αποδώσουν το ίδιο. Αν το ψάξεις το γράφουν ξεκάθαρα και στο site τους. Και στα forums τους, η πρώτη συμβουλή που παίρνεις από τους guru των μνημών εκεί είναι αυτό που σου λέω (την έχω πάθει και ξέρω...). β) Είναι πολύ καλύτερο να πάρεις ένα set των 2x4 παρά ένα 4x2. Τα περισσότερα dimmakia κουράζουν πολύ περισσότερο τον memory controller, με αποτέλεσμα είτε να σε σταματήσει πολύ νωρίτερα στο OC απ' ότι θα τα κατάφερνες με τα ίδια 2x4, είτε ακόμα να καψείς τον controller στην προσπάθεια να δώσεις αρκετό ρεύμα στα dimmakia ώστε να κατεβάσεις τα timings. Οι μνήμες που διάλεξες είναι από τις καλύτερες. ΑΛΛΑ, αν το θες για games μόνο ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ είναι τρελή υπερβολή κατά την γνώμη μου. Εδώ είσαι καλυμμένος μέχρι εκεί που δεν πάει: Corsair Vengeance 8GB Ειχα αυτες που μου προτεινεις φιλε μου...σε 8-8-8-24 ομως...αλλα σκεφτηκα ν'ανεβω στα 2000mhz για να ειναι απο μαμα χρονισμενες τοσο ψηλα κ να βλεπω καποια διαφορα στα timings σε αποδοση σε games οσο κ να ειναι αυτη χωρις να τις ζορισω παρα πολυ...γιατι απο 1600 σε 2000 βλεπεις διαφορα...ακομα το 8-8-8-24 που ειναι ο κυκλος που κανει η μνημη να επεξεργαστει κατι δεν φαινεται πολυ αλλα ειναι σημαντικο πιστευω... Πολυ σωστες οι συμβουλες σου μου φαινονται κ σ'ευχαριστω πολυ...
ninos30 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 κ σαν δευτερο κατι... η mobo αυτη θα υποστηριζει bulldozer κανονικα με ενα απλο bios update??? δεν θα γινετε downgrade το συστημα δηλαδη??? Προς το παρόν όλα αυτά είναι εικασίες οπότε κανείς δεν μπορεί να σου πει με ασφάλεια. Ότι θα αναγνωρίζονται μάλλον ΝΑΙ. Τώρα το πως θα τρέχει, κι αν θα τρέχει στο 100%, ?... Κι εγώ αναρωτιέμαι, αν τρέχει στο 100% στο ΑΜ3, ποιος ο λόγος να βγει το ΑΜ3+ socket?
bal_dimitris Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Προς το παρόν όλα αυτά είναι εικασίες οπότε κανείς δεν μπορεί να σου πει με ασφάλεια. Ότι θα αναγνωρίζονται μάλλον ΝΑΙ. Τώρα το πως θα τρέχει, κι αν θα τρέχει στο 100%, ?... Κι εγώ αναρωτιέμαι, αν τρέχει στο 100% στο ΑΜ3, ποιος ο λόγος να βγει το ΑΜ3+ socket? Εγω να δεις ποσο το ψαχνω φιλε μου αλλα σιγουρος δεν ειμαι απολυτα...αλλα http://rog.asus.com/Product.aspx?Pid=40 Λεει οτι θα γινεται απλα απτα bios....λογικα εγω πιστευω κ εχω δει στα forum οτι η πρωτη παρτιδα μπουλντοζας που θα βγει θα παιζει κανονικα σε am3 απο την επομενη φουρνια ομως με τιποτα...
ninos30 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Ειχα αυτες που μου προτεινεις φιλε μου...σε 8-8-8-24 ομως...αλλα σκεφτηκα ν'ανεβω στα 2000mhz για να ειναι απο μαμα χρονισμενες τοσο ψηλα κ να βλεπω καποια διαφορα στα timings σε αποδοση σε games οσο κ να ειναι αυτη χωρις να τις ζορισω παρα πολυ...γιατι απο 1600 σε 2000 βλεπεις διαφορα...ακομα το 8-8-8-24 που ειναι ο κυκλος που κανει η μνημη να επεξεργαστει κατι δεν φαινεται πολυ αλλα ειναι σημαντικο πιστευω... Πολυ σωστες οι συμβουλες σου μου φαινονται κ σ'ευχαριστω πολυ... Μ'αρέσει που ψάχνεις να πάρεις και το τελευταίο FPS από το σύστημά σου (και έχοντας φυσικά τα χρήματα για να τα ξοδέψεις "άσκοπα"), αλλά θα διαφωνίσω μαζί σου. ΟΧΙ, δεν θα δεις διαφορές στα FPS στα games πηγαίνοντας από κάποιες πολύ καλές μνήμες στις καλύτερες. Εκτός σου ξαναλέω αν έχεις σκοπό να σηκώσεις τον επεξεργαστή σου ακόμα ψηλότερα ώστε να πάρεις 1-5 FPS παραπάνω, πράγμα που αμφιβάλω αν θα το καταλάβουν τα ματάκια σου. Τα "exotic" hardware είναι καθαρά για μετροπρογράμματα. Για να πάρεις 30-40 παραπάνω μονάδες στο 3dMark και να ανέβεις μερικές θέσεις στον πίνακα. Real-Life δεν τα πιάνει το μάτι σου. Το άσκοπα που έγραψα παραπάνω, πάει στο γεγονός ότι ήδη έχεις κάποιες ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ μνήμες κι ελπίζω να μην το παρεξήγησες. Τώρα αν εσύ έχεις λεφτά για ξόδεμα, και σε ευχαριστεί το να παίρνεις και το τελευταίο bit από το PC σου αγνόησε το μήνυμα μου και προχώρα. Κι εμείς εδώ να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. EDIT Δεν σου έχω και πολύ καλά νέα, αλλά είναι μάλλον το αυτονόητο. Από AMD-fan Blog μετά από την CEBIT2011, αντιγράφω: AMD told us, however, that AM3 boards, opposed to coming boards with Socket AM3 +, will not support all features of Bulldozer CPUs. What features are missing, did AMD not tell.
Heatspreader Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Να ξέρεις ότι πέρα από Benches, διαφορά αλλού δεν θα δεις παραμικρή.
bal_dimitris Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μ'αρέσει που ψάχνεις να πάρεις και το τελευταίο FPS από το σύστημά σου (και έχοντας φυσικά τα χρήματα για να τα ξοδέψεις "άσκοπα"), αλλά θα διαφωνίσω μαζί σου. ΟΧΙ, δεν θα δεις διαφορές στα FPS στα games πηγαίνοντας από κάποιες πολύ καλές μνήμες στις καλύτερες. Εκτός σου ξαναλέω αν έχεις σκοπό να σηκώσεις τον επεξεργαστή σου ακόμα ψηλότερα ώστε να πάρεις 1-5 FPS παραπάνω, πράγμα που αμφιβάλω αν θα το καταλάβουν τα ματάκια σου. Τα "exotic" hardware είναι καθαρά για μετροπρογράμματα. Για να πάρεις 30-40 παραπάνω μονάδες στο 3dMark και να ανέβεις μερικές θέσεις στον πίνακα. Real-Life δεν τα πιάνει το μάτι σου. Το άσκοπα που έγραψα παραπάνω, πάει στο γεγονός ότι ήδη έχεις κάποιες ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ μνήμες κι ελπίζω να μην το παρεξήγησες. Τώρα αν εσύ έχεις λεφτά για ξόδεμα, και σε ευχαριστεί το να παίρνεις και το τελευταίο bit από το PC σου αγνόησε το μήνυμα μου και προχώρα. Κι εμείς εδώ να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Οχι φιλε μου τι να παρεξηγησω...ισα ισα που εκτιμω ιδιαιτερα αυτα που μου λες...κ εχεις κ δικιο για τα fps απλα ειχα καποια extra money κ ειπα μηπως τα δωσω εκει... κ με αυτες καλα θα ειναι πιστευω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit-2x4GB-PC3-12800-8-8-8-24-CMZ8GX3M2A1600C8.htm Να ξέρεις ότι πέρα από Benches, διαφορά αλλού δεν θα δεις παραμικρή. ναι οντως φιλε μου...μονο σε τετοια αλλα μην φανταστεις οτι τα δουλεω πολυ απλα τα ψαχνω καποιες φορες για να τεσταρω πραγματα...
ninos30 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Να σαι καλά Δες το Edit μου παραπάνω και ελπίζω να μην σε χαλάσει
bal_dimitris Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Να σαι καλά Δες το Edit μου παραπάνω και ελπίζω να μην σε χαλάσει Το περιμενα οτι δεν θα υποστηριζεται πληρως αλλα δεν χαλιεμαι..απλα οταν θα παω για 8πυρηνο θ'αλλαξω μητρικη...αλλα φαντασου οτι ουτε τον 6πυρηνο δεν θα προτιμησω ακομα...ο 965 απο 3,4 σε 4ghz που τον εχω φτιαξει παει βολιδα σε ολα..ασε που κανενα game δεν χρησιμοποιει τοσους πυρηνες... Ευχαριστω πολυ για τα info παντως...
ninos30 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Εννοείται ότι πάει βολίδα. Και τι νομίζεις όταν βγει ο "μπουλντόζας" ξαφνικά θα σκοτώνεις δύο-δύο τους αντιπάλους στο Crysis??? Πάλι τα benchies θα μιλήσουν. Εγώ αν ήμουν στην θέση σου, όταν θα βγει ο μπουλντόζας θα χτυπούσα έναν 1100t σε καμιά εξευτελιστική τιμή (κάτω από 100) και θα πήγαινα στην νέα τεχνολογία μετά από 6-8 μήνες (μην σου πω χρόνο). Να βγάλει και τα προβλήματά του, να πέσουν λίγο και οι τιμές
bal_dimitris Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Εννοείται ότι πάει βολίδα. Και τι νομίζεις όταν βγει ο "μπουλντόζας" ξαφνικά θα σκοτώνεις δύο-δύο τους αντιπάλους στο Crysis??? Πάλι τα benchies θα μιλήσουν. Εγώ αν ήμουν στην θέση σου, όταν θα βγει ο μπουλντόζας θα χτυπούσα έναν 1100t σε καμιά εξευτελιστική τιμή (κάτω από 100) και θα πήγαινα στην νέα τεχνολογία μετά από 6-8 μήνες (μην σου πω χρόνο). Να βγάλει και τα προβλήματά του, να πέσουν λίγο και οι τιμές Μεστο μυαλο μου εισαι φιλε μου...ακριβως αυτο σκεφτομουν τωρα...χαχαχα Ετσι θα γινει χαλαρα το θεμα... Και τι νομίζεις όταν βγει ο "μπουλντόζας" ξαφνικά θα σκοτώνεις δύο-δύο τους αντιπάλους στο Crysis??? Απλα κορυφαιο...ακομα γελαω...χαχαχα Κατι αλλο που μου ειπε τεχνικος...καλο ειναι να μην βαζεις πολυ πανω απο 8 giga ram γιατι ζοριζεται λεει να τις τρεχει...με 8 giga ειμαι λεει κομπλε σε ολα...1 κιτ οπως ειπε κ ο φιλος λοιπον στα 8 κ super... Γνωμες γιαυτο????
bal_dimitris Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Συμφωνώ κι εγώ. >8Giga είναι λίγο υπερβολή Nice...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.