nemesis345 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Καλησπέρα παιδιά, Πολύ καιρό έχω να ανοίξω αλλά και να συμμετάσχω σε κάποιο topic. Μπαίνω στο ψητό! Εδώ και καιρό σκέφτομαι να κάνω μια αλλαγή στο λειτουργικό μου από τα XP σε Ubuntu. Το πρώτο το δουλεύω χρόνια τώρα ενώ το δεύτερο όταν το ανακάλυψα το ερωτεύτηκα. Τώρα λοιπόν είμαι έτοιμος να κάνω φορμάτ και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να περάσω σαν πρωτεύον σύστημα τα Ubuntu 11.04. Αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο θα μπορώ να τρέχω τα XP μέσα από τα Ubuntu για κάποια συγκεκριμένα προγράμματα. Έχω διαβάσει το σενάριο με το VMWare Server και το έχω δοκιμάσει, αλλά μόνο αμε τα XP και έχω τρέξει άλλα OS. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα του dual boot, αλλά θέλει χρόνο, και ο χρόνος είναι χρήμα στις μέρες μας. Τι μου προτείνεται εσείς? Θα ήθελα να ακούσω την άποψή σας και τις προτάσεις σας. ΥΓ: Να σημειώσω πως χρησιμοποιώ κυρίως προγράμματα για web dev, και μουσική για να ακούω (πράγματα που μπορούν να γίνουν και από τα Ubuntu - όχι όμως και το Photoshop, αν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό διορθώστε με)
tritonas00 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Βαλε ubuntu σαν κυριο λειτουργικο και Xp μεσα στο ubuntu σε vbox.
nemesis345 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 tritonas00, γιατί σε vbox και όχι vmware? tritonas00, γιατί σε vbox και όχι vmware? Νομίζω πως αυτό είναι μια καλή απάντηση στην προηγούμενη μου ερώτηση..!
tritonas00 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 vmware προτιμω στα windows. σε linux παιζω παντα με vbox.
JohnXarxas Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 υπάρχει και το wine, αλλά δεν ξέρω πως λειτουργεί ας μιλήσει κάποιος πιο έμπειρος
nemesis345 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Όντως, αλλά ούτε και εγώ ξέρω πως λειτουργεί!
tritonas00 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Ας το παμε αλλιως. Ποια προγραμματα χρειαζεσαι που τρεχουν αποκλειστικα σε windows και δεν υπαρχουν σοβαρα alternatives σε linux?
nemesis345 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Τα βασικότερα θεωρώ πως είναι: Photoshop, Illustrator, άντε και κανένα πρόγραμμα μίξης ήχου (δεν το έχω ψάξει καθόλου). Από εκεί και πέρα Editors δόξα το Θεό υπάρχουν αρκετοί. Δεν ξέρω στα σίγουρα αν μπορώ να βρω το Navicat ή κάτι αντίστοιχο! Θέλω να ψάξω για να δω αντίστοιχα προγράμματα γενικώς! Πάντως σίγουρα το Photoshop δεν μπορώ να το δουλέψω στα Ubuntu, άρα θα παίξω με Vbox ή κάτι αντίστοιχο και WinXP..
twiner Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 δες μήπως βολεύεσαι με τα: gimp αντί photoshop (το photoshop τρέχει ικανοποιητικά με το wine* αλλά αναλόγως την έκδοση υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα. Από την άλλη το gimp κάνει για τις περισσότερες δουλειές -αν όχι για όλες-: φυσικά είναι και θέμα συνήθειας, προτίμησης...) inkscape αντί illustrator ήχος: επεξεργασία: audacity dj: mixxx σύνθεση: linux multimedia studio με navicat δεν έχω ασχοληθεί. Δεν ξέρω αν το phpMyAdmin σε καλύψει μ'ένα γρήγορο googling: το pgadmin ίσως σου κάνει. *απλά ανοίγεις τον εκάστοτε installer.exe με το wine
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.