Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχω μια HP VGA οθόνη που προφανώς είναι παλιά και θέλει αλλαγή επιτέλους.

Λόγω των χρημάτων που μπορώ να δώσω, κατέληξα σε αυτή την οθόνη λόγω των συνδεσμολογιών που έχει, δλδ DVI, VGA & HDMI καθώς και είσοδο για ηχεία. Αυτή την οθόνη θα τη δουλέψω σε υπολογιστή με μια καλή κάρτα γραφικών, την Gigabyte GTX 460 SO, η οποία υποστηρίζει DVI & mini-HDMI. Ο υπολογιστής χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για βαριές εφαρμογές, γρήγορη απόκριση(έχει ssd) και φυσικά παιχνίδια.

Η βασική μου ερώτηση είναι με τι να συνδέσω την οθόνη. Με DVI ή HDMI? Γνωρίζω ποιές είναι οι διαφορές τους με κυριότερη αυτή της μεταφοράς ήχου από τη μεριά του HDMI. Όπως έχω προαναφέρει, η οθόνη έχει είσοδο για ηχεία/ακουστικά και στο pc έχω και εγώ συνδεδεμένα δυο εξωτερικά ηχεία(2.0 κανάλια). Αν βάλω DVI η gpu θα δίνει video μόνο. Αν βάλω HDMI η gpu θα δίνει video+audio. Το θέμα λοιπόν είναι: Αν συνδέσω την οθόνη με HDMI και άλλα δυο ηχεία σε αυτή, μήπως θα είναι σαν να έχω 4 ηχεία, τα δυο εξωτερικά και αυτά της οθόνης; Άλλωστε το HDMI δίνει ήχο.

Ακόμα, η 460 έχει mini-HDMI ενώ εγώ θα πάρω καλώδιο HDMI. Μαζί με την κάρτα έχω και αντάπτορα από mini-HDMI σε κανονικό HDMI. Αν και σοβαρά το αμφιβάλω, λόγο του αντάπτορα υπάρχει περίπτωση να έχει μείωση ποιότητας; Δε νομίζω όμως αφού είναι το ίδιο πράγμα.

Δημοσ.

Τελικά ενημερώθηκα από ένα παλικάρι σε άλλο forum για όλα αυτά που ρωτούσα παραπάνω και σε περίπτωση που κάποιος άλλος έχει ίδιες απορίες:

1) HMDI σε υπολογιστή για gaming που δεν συνδέεται με μεγάλες τηλεοράσεις και τέτοια, δεν έχει νόημα. Καλύτερα DVI.

2) Το HDMI δίνει λίγο πιο σκούρα χρώματα γιατί είναι τροποποιημένο για video και multimedia οπότε σε κουράζει να τα βλέπεις έτσι στο desktop του pc. Καλύτερα DVI.

3) Όχι δεν γίνεται να έχω "4" ηχεία με τη καμία γιατί δεν δουλεύει έτσι το HDMI. Ήχο μπορεί να δίνει ή μόνο η Mobo ή μόνο η GPU, όχι και οι δυο μαζί. Ο ήχος της Mobo είναι καλύτερος για χρήση υπολογιστική και όχι υπολογιστή-τηλεόρασης. Οπότε το HDMI δεν μου χρειάζεται, πάλι DVI.

4) Όχι, δεν χάνεις ποιότητα με αντάπτορα από mini-HDMI σε κανονικό HDMI.

Συμπέρασμα: Για την καθημερινή χρήση του υπολογιστή, DVI. Όταν θέλω να δω video σε μεγάλη τηλεόραση(40'' και τέτοια) τότε καλύτερα HDMI που είναι σχεδιασμένο για αυτά.

Δημοσ.

Έχω μια ένσταση για το 2., αλλά τέλος πάντων.

Άρα σε ποια καταλήγεις; :Ρ

Θα έχω δυο καλώδια, ένα DVI και ένα HDMI. Κατέληξα σε DVI για το pc και σε HDMI για σύνδεση με τηλεόραση.

Το 2 ισχύει, το έχω δει και σε αρκετά video στο youtube. Το HDMI κάνει τα χρώματα πιο σκούρα και έντονα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

1) HMDI σε υπολογιστή για gaming που δεν συνδέεται με μεγάλες τηλεοράσεις και τέτοια, δεν έχει νόημα. Καλύτερα DVI.

2) Το HDMI δίνει λίγο πιο σκούρα χρώματα γιατί είναι τροποποιημένο για video και multimedia οπότε σε κουράζει να τα βλέπεις έτσι στο desktop

του pc. Καλύτερα DVI.

Ισχυει αυτο;

Επειδη εχω παραγγειλει tv monitor που εχει μονο HDMI και VGA.

Καλυτερη ποιοτητα εχει ενα desktop pc με DVI;

Δημοσ.

Ισχυει το σκουρο χρωμα με το hdmi..αρα dvi και hdmi den einai to idio.

Με προβληματιζει που το νεο monitor μου θα εχει θυρα μονο HDMI και οχι DVI.

Ειναι καλυτερο το DVI?

Δημοσ.

το dvi και το hdmi μεταφέρουν και τα 2 ψηφιακό σήμα οπότε μπορούμε να πούμε ότι έχουν την ίδια ποιότητα εικόνας. η διαφορά βέβαια είναι ότι το hdmi μπορεί να μεταφέρει και ήχο αρκεί να το υποστηρίζει και η κάρτα γραφικών σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...