kenmitsakos Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 εχω να μια ασκηση για τον προγραμματισμο πηπως την εχει καποιος ειδε ετοιμη παιδες ; (προς θεου δεν θελω να κατσι κανεις να την γραψει . ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Να αναπτυχθεί η εφαρμογή για την δημιουργία γραφικής παράστασης της πολυωνυμικής συνάρτησης δευτέρου βαθμού ψ = αx2+βx+γ, όπου το x θα παίρνει τιμές στο διάστημα [-10, 10] και οι συντελεστές α, β και γ θα παίρνουν τιμές στo διάστημα [-5, 5]. Στην οθόνη θα παρουσιάζονται τα σημεία για τα οποία η τιμή της συνάρτησης θα είναι το διάστημα [-10, 10]. Η εφαρμογή θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα (Εικόνα 8.1): Τρία πλαίσια κειμένου (textboxes) με τις αντίστοιχες ετικέτες (labels). Στα πλαίσια κειμένου ο χρήστης θα καταχωρεί τις τιμές των συντελεστών α, β και γ της συνάρτησης ψ = αx2+βx+γ. Αντικείμενο εικόνας (Picturebox) με μέγεθος ικανό για την παραγωγή του γραφήματος της συνάρτησης. Πλήκτρο Εντολής (Command Button) με περιεχόμενο Γράφημα . Με την πίεση του πλήκτρου (click), τα περιεχόμενα των τριών πλαισίων κειμένου θα αποθηκεύονται σε τρεις αριθμητικές πραγματικές μεταβλητές απλής ακρίβειας. Θα γίνεται έλεγχος αν οι τιμές των μεταβλητών βρίσκονται στα όρια που έχουν καθορισθεί. Στην περίπτωση που η τιμή μιας μεταβλητής δεν είναι στα όρια, τότε θα εμφανίζεται μήνυμα λάθους και δεν θα παράγεται γράφημα. Στην περίπτωση της ορθής εισόδου των δεδομένων, θα παράγεται το γράφημα στο αντικείμενο εικόνας. Πλήκτρο Εντολής (command button) με περιεχόμενο Νέα Συνάρτηση. Με την πίεση του πλήκτρου (click) όλα τα αντικείμενα της φόρμας θα αποκτούν τις αρχικές τιμές και θα καθαρίζει το Γράφημα στο αντικείμενο εικόνας. Οι λειτουργίες Νέα Συνάρτηση, Ζωγράφισε και Έξοδος από την εφαρμογή θα συμπεριληφθούν σε μενού επιλογών. <br clear="ALL"> Εικόνα : Ενδεικτική μορφή της φόρμας της εφαρμογής Αντικείμενα και ιδιότητες των αντικειμένων Α/Α Αντικείμενο Ιδιότητα Τιμή 1 Φόρμα της Εφαρμογής Name FrmGraph Text Γραφική Παράσταση Συνάρτησης 2 Τρία Πλαίσια Κειμένου για την είσοδο των παραμέτρων Α, Β και Γ Name TxtA, TxtB, TxtC Text Κενό TextAlign Right Font FontName: Arial Type:Bold Size:10 Forecolor Από την παλέτα επιλέγουμε το μπλε σκούρο 3 Τρία αντικείμενα ετικέτας που χρησιμοποιούνται ως λεκτικά των πλαισίων κειμένου Name LblA, LblB, LblC Text Α=, Β=, Γ= TextAlign Roight 4 Πλήκτρο Εντολών Name BtnDraw Text Γράφημα TextAlign Middle Center 5 Πλήκτρο Εντολών Name BtnClear Text Νέα Συνάρτηση TextAlign MidleCenter 6 Πλήκτρο Εντολών Name BtnExit Text Έξοδος TextAlign Middle Center 8 Πλαίσιο Εικόνας Name PctGraph BackColor White Size Height:510, Width:510 9 Αντικείμενο Menu Επιλογής Name Menustrip1 10 Αντικείμενο επιλογής στο Menu (το αρχικό που εμφανίζεται στη ράβδο της φόρμας) Name MnChoice Text Επιλογές ShortcutKeys Ctrl+Shift+E 11 Αντικείμενο επιλογής στο Menu Name MnNewFunction Text Νεα Συνάρτηση ShortcutKeys Ctrl+Ν 12 Αντικείμενο επιλογής στο Menu Name MnDraw Text Γραφική Παράσταση ShortcutKeys Ctrl+G 13 Αντικείμενο επιλογής στο Menu Name MnExit Text Εξοδος ShortcutKeys Ctrl+Χ 14 Αντικείμενο επιλογής στο Menu που απλώς είναι διαχωριστικές γραμμές Text ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ευχαριστω πολυ !!!
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Να σε ρωτήσω κάτι σου αρέσει αυτό που σπουδάζεις η απλά έτυχε και πέρασες. Και κάτι άλλο, έτσι περιμένεις να περάσεις, παίρνοντας τις εργασίες άλλων. Και πες ότι καταφέρνεις τις βρίσκεις και τις κάνεις, αντιγράφεις και στην πρόοδο και περίοδο και περνάς το μάθημα και παίρνεις και το πτυχίο. Όταν θα βγεις έξω στην αγορά και σου ζητήσουν να κάνεις κάτι παρόμοιο εσύ τι θα τους πεις ; Παιδιά εγώ δεν ξέρω έτσι τυχαία τα πέρασα. Όταν όμως οι εργάτες θα γελάνε με σένα τότε μην παρεξηγηθείς οκ ; Γιατί να ξέρεις ότι αυτά κάποια στιγμή θα τα βρεις μπροστά σου.
παπι Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 >#include <Windows.h> #include <tchar.h> #include <stdio.h> //rotate and move right #define VIRTUAL_X(x) ( x * -1 + 200) #define VIRTUAL_Y(y) ( y * -1 + 100) int a = 1,b = 3, c= 4; int main(int,char** p) { HWND hWnd = GetConsoleWindow(); auto fx = [](int x)->int {return ( a * (int)pow((float)x,2.0f) + b * x + c);}; if (!hWnd) return 0; HDC hdc = GetDC(hWnd); HPEN hNewPen,hOldPen; hNewPen = CreatePen(PS_SOLID,1,RGB(255,255,255)); hOldPen = (HPEN) SelectObject(hdc,hNewPen); MoveToEx(hdc,VIRTUAL_X(-100),VIRTUAL_Y(0),NULL); LineTo(hdc,VIRTUAL_X(100),VIRTUAL_Y(0)); MoveToEx(hdc,VIRTUAL_X(0),VIRTUAL_Y(-100),NULL); LineTo(hdc,VIRTUAL_X(0),VIRTUAL_Y(100)); DeleteObject(hOldPen); hNewPen = CreatePen(PS_SOLID,1,RGB(0,255,0)); hOldPen = (HPEN) SelectObject(hdc,hNewPen); MoveToEx(hdc,VIRTUAL_X(-10),VIRTUAL_Y(fx(-10)),NULL); for(int x = -9; x <= 10; x++) { LineTo(hdc,VIRTUAL_X(x),VIRTUAL_Y(fx(x))); } DeleteObject(hOldPen); ReleaseDC(hWnd,hdc); return 0;}
vicky5 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Να σε ρωτήσω κάτι σου αρέσει αυτό που σπουδάζεις η απλά έτυχε και πέρασες. Και κάτι άλλο, έτσι περιμένεις να περάσεις, παίρνοντας τις εργασίες άλλων. Και πες ότι καταφέρνεις τις βρίσκεις και τις κάνεις, αντιγράφεις και στην πρόοδο και περίοδο και περνάς το μάθημα και παίρνεις και το πτυχίο. Όταν θα βγεις έξω στην αγορά και σου ζητήσουν να κάνεις κάτι παρόμοιο εσύ τι θα τους πεις ; Παιδιά εγώ δεν ξέρω έτσι τυχαία τα πέρασα. Όταν όμως οι εργάτες θα γελάνε με σένα τότε μην παρεξηγηθείς οκ ; Γιατί να ξέρεις ότι αυτά κάποια στιγμή θα τα βρεις μπροστά σου. +1 απλα τραγικος
kenmitsakos Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 δεν ειπα οτι ειναι σωστος τροπος αλλα τι να κανω πειτε μου που μπωρο να βρω εναν οδηγο γιατι βιβλια δεν πηραμε .
παπι Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 δεν ειπα οτι ειναι σωστος τροπος αλλα τι να κανω πειτε μου που μπωρο να βρω εναν οδηγο γιατι βιβλια δεν πηραμε . Εχεις καμια επαφη με την .net;
kenmitsakos Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Εχεις καμια επαφη με την .net; οχι σας εχω πεει δεν γνωριζω τιποτα οπως ειπαμε βιβλια δεν εχουμε και ο καθηγητης τι να μας πρωτοπει ;
παπι Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 οχι σας εχω πεει δεν γνωριζω τιποτα οπως ειπαμε βιβλια δεν εχουμε και ο καθηγητης τι να μας πρωτοπει ; Τιποτα τιποτα; Τι σπουδαζεις, ποιο ετος εισαι;
kenmitsakos Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 ηλεκτρονικη πρωτο ετος τωρα μπηκα στο τει πειραια
παπι Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 ηλεκτρονικη πρωτο ετος τωρα μπηκα στο τει πειραια Οτι να'ναι... Μπεσα τωρα, ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ. Μπες http://www.microsoft...ress/Downloads/ κανε κλικ στο Visual C# , download, install. Μετα run (visual c# express) menu, new project, window form application θα εχεις το παραπανω, με το πρασινο ειναι το toolbox με τα controls θα τα κανεις drag&drop στη φορμα (εκει στη μεση) με το κοκκινο ειναι το toolbox με τα properties, οταν κανεις focus καποιο controls θα σου βγουν διαφορες επιλογες(πχ γραμματοσειρα, χρωμα κλπ) Κατσε ζωγραφισε το, βαλε τα properties που σου λεει (px arial bold μπλα μπλα) και παραδωσε την
kenmitsakos Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 αυτα τα γνωριζω ειπαμε αυτα τα βρεικα και μονος μου απλος δεν θελω να κανω copy-paste και ετοιμος γιατι δεν θα καταλαβω τιποτα .
παπι Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 αυτα τα γνωριζω ειπαμε αυτα τα βρεικα και μονος μου απλος δεν θελω να κανω copy-paste και ετοιμος γιατι δεν θα καταλαβω τιποτα . Δεν υπαρχει περιπτωση να τα καταλαβεις σε μια μερα/βδομασα.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δεν υπαρχει περιπτωση να τα καταλαβεις σε μια μερα/βδομασα. μου αρέσει που θέλει να μάθει κιόλας χαχα δεν παίζεται ο φίλος μας. Βάζω στοίχημα όταν ο καθηγητής έκανε μάθημα ήτανε για καφέ με κανα γκομενάκι χαχα :mrgreen:
kenmitsakos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 αυτο εδω ειναι μονο το υλικο που εχω οτι εχει εκει ακριβως τα ιδια λεει και ο καθηγιτης βλεπεις πουθενα συμειωσης με φυλλαδια που να εχουν τις εντολες τις visual basic και κανεις λαθος η visual basic ειναι ενα απο τα μαθηματα που μου αρεσουν και δεν εχω χασει μαθημα.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 αυτο εδω ειναι μονο το υλικο που εχω οτι εχει εκει ακριβως τα ιδια λεει και ο καθηγιτης βλεπεις πουθενα συμειωσης με φυλλαδια που να εχουν τις εντολες τις visual basic και κανεις λαθος η visual basic ειναι ενα απο τα μαθηματα που μου αρεσουν και δεν εχω χασει μαθημα. στο διαδύκτιο υπάρχουν και βιντεάκια που σου δείχνουν Visual Basic, δες εδώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.