martinoff Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 θέλω να μοιράσω την σύνδεση μου adsl σε απόσταση περίπου 2km (γραφείο-οικεία) η σύνδεση είναι γραφείο έχουν οπτική επαφή στο δεύτερο (οικεία) εκτός από μια εξωτερική κεραία και ap που θα κατεβάσει μόνο ethernet στην οικεία και μετά εντός κάνω την δουλειά μου με switch (δεν χρειάζομαι wi-fi) τη άλλο χρειάζομαι ? στο γραφείο χρειάζομαι κατή ? για προτείνεται κάποια κεραία κατευθυντηκη η omni ? στα πόσα db ? βρήκα μερικά how-to αλλά είπα να ρωτήσω μην τα αγοράσω και μείνουν στο πατάρι
alquiii Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Εστω και οτι γινεται με κεραια... εν θα σου βγει παραπανω απο το να κανεις μια καινουργια συνδεση adsl? Αν ηταν ILL η γραμμή θα σου ελεγα οτι ΙΣΩΣ και παλι αξιζει, αλλα ετσι δεν νομιζω.
martinoff Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 πως το υπολογίζεις ? μια μέτρια κεραία έχει γύρο στα 80 € από skroutz μια cisco έχει 150 € την σύνδεση στο conn-x@ work πληρώνω περίπου 80 € το μήνα όλα τα άλλα εκτός κεραίας τα έχω την adsl( στην οικεία) τώρα την πληρώνω 40 € το μήνα, άρα σε τρεις μήνες έκανα απόσβεση αν πετύχει
alquiii Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δηλαδη αν βρεχει και κοβεται η συνδεση δεν σε πειραζει? Προσωπικη εμπειρια απο κατι τετοιο ου ζητασ δεν εχω απλως στο αναφερω γιατι τουλαχιστον απο εμπειρια μου σε LMDS αλλα και ακομη και σε SRAL κυκλωματα , ενω δινουν 5 KM range σε αποσταση 500μ με δυνατη βροχη η χιονι πεφτει το κυκλωμα, ποσο μαλλον με μια απλη κατυθυντικη κεραια που τηα παιζεισ εσυ και σε αποσταση κιολασ 2 km. Αν ηταν critical η συνδεση στην οικεια μου δεν θα το εκανα παντως,για να γλυτωσω 40 το μηνα. Τωρα η αποφαση ειναι δικη σου.
rigo0sotirhs Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Επειδή δεν ξέρω την ορολογία και τόσο καλά θα στα πω λίγο μπακαλίστικα γιατί εγώ περισσότερο είμαι του πρακτικού μέρους. Το ρουτερ που έχεις στο γραφείο αν είναι ασύρματο συνήθως έχει και κεραία. Αν την ξεβιδώσεις και έχει βύσμα το μόνο που χιάζεσαι είναι καλώδιο που έχει ήδη επάνω του αρσενικό – θηλυκό και μια κεραία για έξω. Αντίστοιχα και σπίτι χωρίς φυσικά το ρουτερ απλά χρειάζεσαι εσωτερική κεραία μέσω usb ώστε να την αφαίρεσης και αυτή από την κάρτα και να κουμπώσεις πάνω της καλώδιο και εξωτερική κεραία. Αν παρόλα αυτά δεν βλέπεις το δίκτυο τότε ίσως χρειαστείς και ενισχυτή. Κόστος μέσω e-bay περίπου 100€ Το έχω κάνει για ρουτερ με τεχνολογία b και g
martinoff Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 στο γραφείο δεν μπορώ να βάλω κάτι εξωτερικό (ίσως omni αλλά και αυτό δεν ξέρω) και εκτός αυτού έχω την εντύπωση ότι με καλώδιο κεραίας υπάρχουν μεγάλες απώλειες για αυτό είπα θα κατεβάσω μόνο ethernet (ftp) καλώδιο στο σπίτι και θα έχω στην ταράτσα το ap από τη βλέπω δεν παίζει τελικά μου φαίνεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.