NitromanseR Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Ναι αλλά καμιά φορά δε μου κάνει boot το PC... Μήπως αν αλλάξω τα timings στο BIOS θα νιώσει? Έχω τα timings που βγάζει τώρα αυτόματα στη προηγούμενη σελίδα...
ninos30 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 - Όταν λες δεν κάνει boot Δεν κάνει post (στο bios δηλαδή) ή κολλάει όταν ξεκινάνε τα windows? - Πόσο συχνά γίνεται? - Όταν κάνει boot, όλα κανονικά από εκεί και πέρα? Είχες κανα BSOD μετά το format? - Μόνο με τις παλιές σου RAM στο κάνει? Μόνο με τις καινούριες? Θα δοκίμαζα τα παρακάτω με την σειρά που τα λέω: Update to latest BIOS Δοκιμή ένα-ένα τα dimakia. Μετά ανά σετ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην δικιά σου mobo τo dual channel επιτυγχάνεται ανά χρώμα (κίτρινο/μαύρο). Δηλαδή στα κίτρινα slots το ένα ζεύγος μνημών (πχ Geil) που είναι το πρώτο και το τρίτο και αντίστοιχα στα μαύρα (2+4) θα βάλεις το άλλο ζεύγος (πχ. Kingston). Κεφάλαιο 2.4.2 Memory Configurations στο manual σου Δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο τα ρεύματα στις μνήμες. Είδα ότι οι Kingston είναι στα 1.8V και οι Geil στα 2.0V. Γενικώς κακό να δουλεύουν σε διαφορετική τάση οι μνήμες, γιατί (θα) έχεις θεματάκια. Βάλε την τάση χειροκίνητα στα 2.0V. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα και θα "ακούσουν" και τα Kingston. Αν σου κολάει μην επιμείνεις. Ρίξε το στα 1.9 και ξαναδοκίμασε. Άλλαξε το FSB από 400 σε 333. Να τις δει ως 667 κοινώς. Εδώ μπορείς να τις δουλέψεις και με 1.8V (λογικά πάντα) Τώρα αφού κάνεις τα παραπάνω, και δουλέψει σωστά με το ένα set ενώ με όλα πάνω σου κάνει τα ίδια, τότε απλά δεν είναι συμβατές οι μνήμες
NitromanseR Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 -Με το που κάνω restart το PC, ακούγεται οτι ανοίγει κανονικά (δηλαδή τα ανεμηστηράκια κτλ) αλλά δε κάνει τα μπιπ του BIOS και δεν ανοίγει καν η οθόνη, πρέπει να κλείσω το PC από το τροφοδοτικό, να βγάλω τις 2 GEIL και μετά ανοίγει κανονικά. Αν μετά τις ξαναβάλω δουλεύει κανονικά... Μέχρι να το ξανακάνει... -Το έχει κάνει 2 φορές αν δε κάνω λάθος μέσα σε 4 νομίζω μέρες. -Το έκανε και μια φορά με τις παλιές πριν λίγες μέρες, τις έβγαλα και τις ξανάβαλα μια-μια κτλ και από τότε δεν είχα ξανά πρόβλημα με τις παλίες και τώρα δουλεύει κανονικά..Επίσης αυτό που μου έκανε πριν καμιά βδομάδα (πριν καν βάλω για πρώτη φορά τις GEIL) ήταν οτι όταν έφτανα στη welcome screen έδιχνε μια μαύρη οθόνη με το ποντίκη και έπρεπε να κάνω format... Αυτό μου το ξαναέκανε και προχτές και ξαναέκανα format (υποπτεύομαι οτι είναι από update της microsoft). BSOD δεν έχω. Από εκεί και πέρα: -Έκανα flash το BIOS μέσα από τα windows πριν περίπου 10 μέρες. -Όπως ακριβώς μου λες τις έχω βάλει Για τα άλλα που μου λες θα τα ψάξω με το παιδί που μου τις πουλάει που ξέρει από αυτά γιατί κάνει overclock.. Από τα στοιχεία που σου έδωσα μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα? Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
ninos30 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Για τα άλλα που μου λες θα τα ψάξω με το παιδί που μου τις πουλάει που ξέρει από αυτά γιατί κάνει overclock.. Από τα στοιχεία που σου έδωσα μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα? Ευχαριστώ πολύ και πάλι! Αυτά είδα και σου είπα να βάλεις 2.0 το V των μνημών σου (post #7). Δεν postarei λοιπόν το PC σου. Εγώ λέω ότι επειδή δεν παίρνουν αρκετό ρεύμα οι Geil να κολάνε κάποια στιγμή. Ίσως η χρυσή τομή να είναι τα 1.9V. Δοκίμασε αυτά που σου είπα και παρακολούθησέ το. Επίσης μου λες ότι τώρα πια δεν στο κάνει με τις (Kingston). Περίεργο βέβαια που στο έκανε έστω και μια φορά το οποίο παραπέμπει σε κάποιο είδος HW failure. Με τις Geil μόνες τους στο κάνει (χωρίς Kingston)? Βάζοντας φυσικά 2.0V
NitromanseR Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δε το έχω δοκιμάσει, θα προσπαθήσω να κάνω αυτά που μου είπες και θα δω τι θα γίνει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.