Προς το περιεχόμενο

Extra RAM σε αυτή που έχω

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

έχω 2x2GB Kingston 5-5-5-15 στα 800MHz... Ένας φίλος μου πουλάει 2x2GB 4-4-4-12 στα 800MHz GEIL (ή κάπως έτσι) 20€.

Αξίζει να τις πάρω και αν ναι, θα είναι συμβατές στο μηχάνιμα μου?

Ευχαριστώ όλους!

Δημοσ.

Χρειάζεσαι πραγματικά 8 GB?

Λογικά θα παίξουν αλλά θα χρονιστούν στις χαμηλότερες ταχύτητες των δικών σου. Αν όμως κάνεις OC, δεν θα στο συμβούλευα, Εκεί όχι μόνο έχει σημασία να είναι ίδια μάρκα/ίδια timings αλλά να είναι και από την ίδια φουρνιά και διαλεγμένα.

Αμα είναι φίλος σου, δανείσου τες για 1-2 μέρες και δοκίμασε.

Δημοσ.

1) Το PC το έχω πάρει και στήσει εγώ. Δε το πήρα έτοιμο

2) Η Kingston μου είναι στα 1.8V ενώ οι GEIL στα 2.0V, θα υπάρχει πρόβλημα? Μπορώ να ρυθμήσω τις GEIL στα 1.8V και αυτές?

3) Η MoBo μου έχει 4 RAM slots, 2 μαύρα και 2 κίτρινα, σκεφτόμουν, μήπως αυτό είναι το dual channel (sorry αν λέω μλκ, δε ξέρω ακριβώς τι είναι) και μπορώ να βάζω διαφορετικές RAM στα κίτρινα και άλλες στα μαύρα?

4) Στα site τα έχασα λίγο, πως μπορώ να δω αν είναι compatible οι τωρινές RAM μου με τις καινούριες που θέλω να πάρω?

ΥΓ: Πήρα στο Πλαίσιο και μου είπαν πως αν είναι διαφορεικά volts δε πειράζει αλλά αν είναι άλλα τα timings ή τα MHz μπορεί ακόμη και να βραχυκυκλώσει η μητρική.... Ισχύουν όλα αυτά?

Δημοσ.

Απαντηση:

1) Μπραβο που το εστεισες μονος σου. Αρα εχεις καποια εμπειρια.

2) Το εχω γραψει και αλλη φορα νομιζω. Ειτε θα δουλεψουν στα timmings και τα volts των Kingston, δηλαδη 800MHz 5-5-5-15 στα 1.8V (συμφωνα με τα οσα ειπες). Ειτε το πιθανοτερο να δουλεψουν στα 667MHz στα JEDEC timmings, δηλαδη 667MHz 5-5-5-15 στα 1.8V.

3) Στα memory slots με το ιδιο χρωμα μπαινουν ιδια τσιπακια μνημης, π.χ. βαλε τις Kingston στα κιτρινα και τις GEIL μνημες στα μαυρα.

4) Μονο με δοκιμη θα γινει. Πρεπει παντως να δουλεψουν στα JEDEC timmings, δηλαδη 667MHz 5-5-5-15 στα 1.8V. Αν χρειαστει βαλε το Command Rate στα 2T.

ΥΓ: Aν εισαι τυχερος θα δουλεψουν στα 800MHz 5-5-5-15 στα 1.8V, αλλιως στα JEDEC timmings οπως ανεφερα. Οχι η μητρικη δεν θα βραχυκυκλωσει, εκτος αν κανεις καμια χοντρη μακακια. Το μονο που μπορει να συμβει ειναι να μην ταιριαξουν οι μνημες τελικα.

Δημοσ.

1) Για την ακρήβεια δε το έστειλα τελείως μόνος, αλλά έχω την εμπειρία να στήσω ένα PC 8)

2) Πέρασα και από τα Multirama σήμερα και μου είπαν λίγο πολύ αυτά που μου είπες και εσύ!

3) Χτές που έβαλα τη μια GEIL μου αναγνώριζε τα 6GB στα 800MHz στα 5-5-5-15 (σύμφωνα με το Everest)

4) Ευχαριστώ πολύ :D

Δημοσ.

Επίσης από οτι βλέπω παίζει να έκανα ένα λαθάκι με τις Kingston μου. Τις έκανα ένα Prt Screen από το everest..

ramw.jpg

Εδώ έχω τις καινούριες RAM μαζί με τις παλιές στο Everest

ram2l.jpg

Δημοσ.

Μια χαρά είσαι. Συγχρόνισαν στο Auto στα 5-5-5-18 στα 800ΜHz(400x2). Αν παίξεις λίγο μόνος σου με τα timings σίγουρα θα τις πας και πιο χαμηλά, αλλά εγώ δεν θα τις πείραζα.

Τώρα είσαι βουρ για Memetest86+. Kατεβάζεις το iso από εδώ memtest86+, το καις σε ένα δισκάκι και το αφήνεις ένα 8ωρο να κάνει loop tests. Αν δεν σου βγάλει errors, είσαι έτοιμος. Αν σου βγάλει το δηλώνεις εδώ και δοκιμάζουμε με υψηλότερα timings

Δημοσ.

Απλά μου φάνηκε περίεργο που οι Kingston είναι στα 5-5-5-18 (ετσί είναι και στο default, έκανα λάθος οτι ήταν 5-5-5-15) και οι GEIL είναι 5-5-5-15... Θα τρέξω αυτό που μου είπες και θα ενημερώσω!

Δημοσ.

ΕΤΣΙ τις διαβάζει το EVEREST γιατί έτσι τις έχει ρυθμίσει η μητρική σου. Δεν είναι πάντα σωστά αυτά τα readings. Θα κοιτάς το αυτοκόλλητο που έχουν πάνω οι μνήμες για τα σωστά timings

Δημοσ.

Λοιπόν, έβαλα και τις 4 μνήμες πάνω και ενώ το PC άνοιγε κανονικά 2 φορές, δε βλέπει τη κάρτα δυκτίου (έχω βάλει καινούρια, μιας και αυτή της MoBo μου έχει χαλάσει). Τη τρίτη φορά στο boot έφτανε μέχρι το "Welcome" και μετά πέταγε μαύρη οθόνη μόνο με το ποντίκι... Έβγαλα τις 2 παλιές δικές μου μνήμες και δουλεύει κανονικά αλλά και πάλι δε βλέπει τη κάρτα δυκτίου... Βέβαια αργεί αρκετά στη Welcome screen

Δημοσ.

Έκανα format και δουλεύει κανονικά τώρα, περίεργα πράγαμτα....

Αυτή τη στιγμή το memtest είναι στο 80% του 4 pass και τρέχει εδώ και 7,5 ώρες. Θα το αφήσω μέχρι να τελειώσει και το 4ο pass. Έχω 0 errors, αν παραμείνει έτσι, είμαι καλά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...