Προς το περιεχόμενο

ελαστικά αυτοκινήτου - κατηγορίες

santana99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έφτασε ο καιρός να αλλάξω λάστιχα στο αυτοκίνητο, τώρα φοράω 175/65/14 και λέω να βάλω το ίδιο άντε 175/60 γύρω στα 250€.

Δεν έχω ιδέα τις κατηγορίες (μάρκες) ελαστικών με την σκληρότητα πέλματος του καθενός και τις συνέπειές τους. Τώρα έχω της pirelli ικανοποιημένος είμαι αλλά δεν έχω δοκιμάσει και άλλα...

Κάνω γενικά νορμάλ οδήγηση χωρίς καγκουρίες και ταχύτητα το πολύ 100-120. Δεν θέλω να είναι πολύ μαλακά τα λάστιχα ώστε να μην φθείρονται πολύ εύκολα και λόγω λακκούβων και λόγο μικρο χωματόδρομων με πέτρες και λόγο 10.000 χιλιομέτρων το χρόνο.

Από την άλλη δεν θέλω πολύ σκληρά για να μην κάνουν πολύ ώρα να ζεσταθούν και να μην γλιστράω, γιατί με το αμάξι που έχω κάνω πολλές τσουλήθρες σε κατηφόρες ειδικά καλοκαίρι!

Επιπλέον έχω ακούσει ότι αναλόγως την σκληρότητα του ελαστικού πετυχαίνουμε και κάποια εξοικονόμηση καυσίμου, όντως ισχύει αυτό;

Τι προτείνετε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε Punto 5θυρο του '03 αλλά τι σημασία έχει εφόσον ανέφερα τα άλλα κριτήρια πιο πάνω;

ενημερωτικά έχει αμάξωμα 850κιλών μόνο αυτό ίσως είναι το πιο χρήσιμο...

Μιας και δεν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, δοκίμασε τα Continental EcoContact 3.

Καλό all-around λάστιχο (το φοράω) το οποίο σε μένα δείχνει να έχει καλύτερο κράτημα σε βρεγμένο παρά σε στεγνό δρόμο. :devil:

Δεν λιώνει με το καλημέρα, αλλά ούτε και θα σε «κρεμάσει» για να φύγεις τσουλήθρα όπως λες. Νομίζω θα σε καλύψει μιας και δεν ζητάς ΤΟ κράτημα ή ΤΗΝ αντοχή στα χιλιόμετρα.

τα conti ειναι πολυ μαλακα λαστιχα, δεν εχω ξανακαταστρεψει λαστιχα σαν τα continental

αυτα που ειχα παλια στο clio μου εσκαγαν για πλακα σε λακουβες, ειχα φαει 2 εγω και ενα ο πατερας (αλλα αυτα πες ειναι οτι χειροτερο εχει βγαλει η εταιρεια)

και αυτα που ειχα πριν στο τωρινο μου αυτοκινητο (sport contact 2) ειχαν μεν τρελη αντοχη σε λακουβες (ηταν extra load λογω βαρους αλλωστε) και αρκετα καλο κρατημα σε στεγνο και βρεγμενο, αλλα με το παραμικρο ακουμπημα σε πεζοδρομιο εφευγε κομματι και παροτι οδηγω 4κινητο τα καραφλιασα και τα 4 σε λιγοτερο απο 30.000 χλμ

εβαλα pilot sport και ηρεμησε η κατασταση

εγω προσωπικα προτιμω σαν εταιρεια τα michelin , ειναι μεν αρκετα μαλακα αλλα σε λογικα πλαισια

εχω και pirelli eagle f1 σε ενα αλλο αυτοκινητο, αλλα δε θα ελεγα οτι ειμαι ενθουσιασμενος..

ειναι μεν πολυ σκληρη και ανθεκτικη γομα (τα οδηγει και η μητερα μου η οποια κοπαναει ολα τα πεζοδρομια ανεξαιρετως και αλλα λαστιχα τα κατεστρεφε για πλακα , με αυτο το κριτηριο πηραμε τα συγκεκριμενα αλλωστε γιατι λατρευα τα exalto που ειχε πριν το αυτοκινητο :wub: ) , αλλα οταν ειναι κρυα ειναι για πεταμα (εως επικινδυνα)

αν ομως μιλαμε για ανθεκτικοτητα ως κυριο ζητουμενο ξαναπαρε το ιδιο λαστιχο που ειχες (γιατι ισως απογοητευτεις με αλλες εταιρειες) και σιγουρα οχι continental τα θεωρω τρομερα ευαισθητα και θελουν ιδιαιτερη προσοχη

και εγώ έχω κακές εμπειρίες με το continental τα έχουμε στο οικογενειακό και δεν μπορώ να πω οτι είναι καλά λάστιχα...

σε μια κλίμακα από το 1 εως το 10 τα michelin είναι πχ το 2; αν ναι, τα pirelli που είναι περίπου;

απλά έχω ακούσει πως τα michelin είναι πολύ μαλακά και βάζοντας υπόψιν πως θα τα κρατήσω 30.000χλμ ή 3 χρόνια και λακκούβες και χωματόδρομος εδω και εκεί δεν θα με σύμφεραν...

Ε όχι και ευαίσθητα τα Continental.

Έχω καβαλήσει πεζοδρόμια, τα έχω ξύσει σε κράσπεδα, έχω πάει με το αυτοκίνητο σε χωράφια και γκρεμούς που μόνο 4x4 πάει, τα λάστιχα δεν έχουν πάθει κάτι. Ούτε σκίσιμο πουθενά, ούτε χαραγματιά ούτε έστω κάποια αλλοίωση. Με φυσιολογική χρήση δεν βλέπω γιατί να έχουν πρόβλημα, εδώ δεν έχουν πάθει τίποτα σε μένα που το κατέβασα σε κάτι βράχια κοντά στον Τσιβλό. Τώρα θα μου πεις, είναι τι γόμα θα σου τύχει, δεν βγαίνουν σε όλους τα ίδια. Μπορεί να 'μαι τυχερός.

:P

Για απλά πράγματα όπως λες, πάρτα, μια χαρά λάστιχα είναι. Και αν έχεις παραπάνω απαιτήσεις κοίτα και τα PremiumContact.

και εμένα μου φαίνεται σκληρό λάστιχο γιαυτό θέλω να το αποφύγω επειδή καλοκαίρι και δρόμοι αθήνας και όχι abs = τρακάρω κάθε 2 λεπτά (με το δικό μου αμάξι) σε άλλα αμάξια θα είναι κομπλέ....

γενικά το καλοκαίρι το αμάξι μου το νιώθω 0 ασφαλές όσο αναφορά τα λάστιχα βέβαια αυτά που φοράω τώρα έχουν ένδειξη Μ+Σ δλδ χιονι και βροχη οπότε ίσως γιατό δεν είναι τόσο καλά για καλοκαίρι δεν ξέρω....όπως και να χει πάντως στροφές και τέτοια φεύγει για την πλάκα και αν παω σε πιο σκληρό ελαστικό τότε είναι που θα μπω σε κανα κατάστημα με το αμαξι χαχαχα

αυτά που έχω τώρα στις στροφές (καλά μιλάμε για νορμαλ ταχύτητες μην φανταστείτε τπτ περίεργο...) τσιρίζουν και νιώθω πως με κρατάνε σε σχέση με άλλα...δεν ξέρω όμως ακριβώς τι παίζει...

Ε όχι και ευαίσθητα τα Continental.

μια χαρα λαστιχα ειναι (ειδικα τα sc2 που ειχα με ειχαν αφησει ευχαριστημενο) , απλα ειναι λιγοτερο ανθεκτικα απο αλλα

και εγω προσωπικα τους εφαγα τη γομα με το καλημερα

• Moderators

Μιας και μιλαμε για ελαστικα, τα "no-name" τι ρολο ύπαρξης έχουν?

Καποτε ειχα βαλει στης μανας μου κατι "Carrefour" (ναι, στο υπογειο γκαραζ του σουπερμαρκετ τα ειχα βαλει) και ρε παιδια, ειλικρινα ηταν κατι περισσοτερο απο αξιοπρεπη!

Το ιδιο και κατι "Nexen" αμεσως μετα. Για απλη χρηση (ειδικα εφοσον αναφερει 10000km το χρονο και εως 100-120 km/h), δεν βλεπω το λογο να σκασει καποιος +50% για "ονομαστα".

Ποιο ειναι το κακο τους? Εχουν λιγη γομα? Φθειρονται ευκολα?

κοίτα δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τα βάλω σε ένα αμαξάκι πόλης (παλιό) και για ταχύτητες μέχρι 50 αν έμενα μέσα στην ομόνοια πχ......αλλα βγαίνω καθημερινά αττική και γενικά κάνω αποστάσεις. δεν λεω πως δεν θα άντεχε, αλλά εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα....

με τα νο-ναμε που λες πόσα χιλιόμετρα έκανες σύνολο και πως σου φάνηκαν στα τελευταία ας πούμε σε σχέση με ναμε λάστιχα που είχες...; το λεω επειδή αναφέρεις πως ήταν αξιοπρεπές, πια "ατέλεια" - έλλειψη παρατήρησες;

Μπορεί και τα no-name να είναι επώνυμα. :)

Όπως συμβαίνει με τα αλλαντικά επωνυμίας "Carefour" που είναι παραγγελία από την Creta Farm π.χ., τα ελαστικά του μπορεί να είναι από κάποια αντίστοιχη εταιρεία. Άλλωστε το Carefour ή όποια άλλη τέτοια εταιρεία πουλάει «δικά της» λάστιχα... δεν έχει και εργοστάσια. Τα αγοράζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...