ivanski Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Βοήθεια ρε παιδιά γιατί θα κλιπάρω Χρησιμοποιώ Win 7 και μετά από ένα σερφάρισμα σε κάποια κωλοsites μου χτύπησε κάποια μύνηματα όπως οτι υπάρχει πρόβλημα στο HDD, κάποιο αρχείο στο C/ program data/....είναι κατεστραμμένο και μετά κόλλησε. Στην επανεκκίνηση ανοιξε η οθόνη χωρίς το wallpaper και χωρίς τα εικονίδια των προγραμματων και των αρχείων που υπήρχαν στο desktop. Μόνο τα εικονίδια στο task bar και γρήγορης έναρξης και τα εικονιδια aero στην επιφάνεια εργασίας. Επίσης στο my document όλα τα αρχεία μου είχαν εξαφανιστεί όπως και τα προγράμματα απ'το μενού έναρξης υπήρχαν οι φακελλοι με τα προγράμματα αλλα όλοι άδειοι. Δηλαδή εξαφανίστηκαν όλα τα εικονίδια έναρξης των προγραμμάτων και των αρχείων σε όλους τους φακέλλους του C εκτός από το αρχείο εφαρμογών
micos000 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Πάτα WINDOWS+Ε και δες αν υπάρχει ο φάκελο Program Data μέσα στον C Αν έχει σβηστεί τελείως καλύτερα να πάρεις ένα backup σε ότι μπορείς και να κάνεις format.
ivanski Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Το programm data υπάρχει αλλά δεν είμαι σίγουρος αν όλα τα αρχεία είναι μέσα. Επίσης έγινε σκαννάρισμα με Malwarebyte και nod32 τα οποία μου έβγαλαν κάτι Trojan (39313144.exe και gODYLqGmtHs.exe στο program data οι οποίοι μου φαίνονται οι πιο ύποπτοι) χωρίς όμως να διορθώσει το πρόβλημα. Τελικά μετά από μια ματιά που έριξε ένας φίλος γιατί εγώ είμαι τελείως αδαής κατάφερε να επαναφέρει τα αρχεία μου στο my document και στο desk top και τα μισά εικονίδια των προγραμμάτων, τα υπόλοιπα εξακολουθούν να είναι κρυφά.
ivanski Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Από εδώ και μπρός αναλαμβάνουν οι ειδικοί. Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και για την βοήθεια
Gilmaru Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Παιδιά έπαθα ακριβώς το ίδιο. Έκανα scan και διαγράφηκαν 2 trojan, αλλά μετά δεν υπήρχαν εικονίδια. Έπειτα έκανα επαναφορά συστήματος και τα εικονίδια επέστρεψαν και όλα ήταν φαινομενικά καλά, αλλά όλα τα αρχεία και βίντεο φαίνεται να λείπουν, ενώ παρόλαυτά ο χώρος που πιάνουν φαίνεται να είναι ακόμη δεσμευμένος στον σκληρό δίσκο. Παιχνίδια και εφαρμογές φαίνεται να λειτουργούν μέχρι στιγμής. Λέτε να πάω για format κι εγώ? Αν ναι με την ευκαιρία την λειτουργικό προτείνετε να βάλω? Έχω Vista και XP.
Gilmaru Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Pentium Dual-Core T400 2.00GHz RAM: 3GB είναι laptop
Gilmaru Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Για παιχνίδια, 7 ή ΧP? Α και το αξιοσημείωτο που πρόσεξα μόλις τώρα. Όταν πάω στον φάκελο που είχα κάτι σειρές και έργα φαίνεται κενός σα να έχουν διαγραφεί, αν όμως πάω Έναρξη --> Προσφατα στοιχεία μπορώ ακόμη να βρω και να παίξω μερικά επεισόδια και εικόνες που είχα πρόσφατα χρησιμοποιήσει παρότι φαίνονται ως διεγραμένα. Και εκτός αυτού μπορώ για να τα ανοίξω να χρησιμοποιήσω προγράμματα που επίσης φαίνονταν σαν να μην υπάρχουν και έχουν εξαφανιστεί.
TmouR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Από command promt γράφεις: attrib -r -a -s -h c:/*.* /s /d
micos000 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Παιδιά έπαθα ακριβώς το ίδιο. Έκανα scan και διαγράφηκαν 2 trojan, αλλά μετά δεν υπήρχαν εικονίδια. Έπειτα έκανα επαναφορά συστήματος και τα εικονίδια επέστρεψαν και όλα ήταν φαινομενικά καλά, αλλά όλα τα αρχεία και βίντεο φαίνεται να λείπουν, ενώ παρόλαυτά ο χώρος που πιάνουν φαίνεται να είναι ακόμη δεσμευμένος στον σκληρό δίσκο. Παιχνίδια και εφαρμογές φαίνεται να λειτουργούν μέχρι στιγμής. Λέτε να πάω για format κι εγώ? Αν ναι με την ευκαιρία την λειτουργικό προτείνετε να βάλω? Έχω Vista και XP. Κάνε δεξί κλικ στον φάκελο που πρέπει να έχει ταινίες και πήγαινε ιδιότητες. Μετά ξετσεκάρισε την επιλογή Κρυφό. Πάτα ΟΚ και πες να εφαρμόσει τις αλλαγές και στους σε υποφάκελλους. Εναλλακτικά, άνοιξε το Ο Υπολογιστής μου, πάτα το πλήκτρο ALT για να εμφανιστούν τα μενού και πήγαινε Εργαλεία->Επιλογές φακέλων->καρτέλα Προβολή, επέλεξε Εμφάνιση κρυφών αρχείων και ξετσεκάρισε το Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων του λειτουργικού συστήματος. Πες Ναι στο μήνυμα και πάτα ΟΚ.
ivanski Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Τελικά το πρόβλημα είναι ένα πρόγραμμα το window recovery το οποίο κουβαλά και ένα καινούργιο ιό τον οποίο κανένα antivirus δεν σταματά Ο ιός θα πρέπει να αφαιρεθεί χειροκίνητα Δες στα παρακάτω: http://portal.apaixtoi.info/index.php?topic=1774.0 http://www.techvts.com/windows-recovery-virus-removal Τα εικονίδια επίσης εμφανίζονται με το unhide.exe
micos000 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Τελικά το πρόβλημα είναι ένα πρόγραμμα το window recovery το οποίο κουβαλά και ένα καινούργιο ιό τον οποίο κανένα antivirus δεν σταματά Ο ιός θα πρέπει να αφαιρεθεί χειροκίνητα Δες στα παρακάτω: http://portal.apaixtoi.info/index.php?topic=1774.0 http://www.techvts.com/windows-recovery-virus-removal Τα εικονίδια επίσης εμφανίζονται με το unhide.exe Το Windows Recovery είναι ένα rogue spyware και στα συμπτώματα του δεν περιλαμβάνεται η απόκρυψη εικονιδίων (τουλάχιστον απ' ότι είδα στα λινκ που έδωσες). Αυτό που κάνει είναι να χτυπάει fake alerts και να σου προτείνει να το αγοράσεις. Δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα του Gilmaru.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.