Προς το περιεχόμενο

προβλημα με εξωτερικο δισκο απο mac σε windows

ababapanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα

εχω εναν εξωτερικο δικο που τον εχω φορμαρει σε mac, στα windows 7 εχω εγκαταστησει το προγραμμα macdrive 8, αλλα παρολα αυτα δεν μου τον διαβαζει τον δισκο. με το που παω να τον ανοιξω μου γραζει μυνημα πως πρεπει να τον κανω φορματ σε NTFS.

καμια λυση? ευχαρηστω πολυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρα απο αυτή του support? http://support.mediafour.com/entries/170461-macdrive-mac-disk-not-seen-by-windows-no-drive-letter

Mε το αντίστοιχο πρόγραμμα της paragon δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα....

το paragon ειναι για να βλεπεις στο μακ δισκο που ειναι φορμαρισμένος σε NTFS , εγω θελω το αντιθετο. στα windows να βλεπω τον δισκο που ειναι φορμαρισμένος σε μακ. και το πρόγραμμα που ηξερα οτι το κανει ηταν το macdrive , αλλα οπως εγραψα και πιο πανς για καποιο λογω δεν μου δουλεύει

Αν δεν έχεις βρεί λύση ακόμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το HFSExplorer ( http://www.catacombae.org/hfsx.html) .

Ειναι open-srouce και κάνει ακριβώς τη δουλειά που θέλεις..εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και καιρό χωρίς πρόβλημα ;)

>
What is HFSExplorer?

HFSExplorer is an application that can read Mac-formatted hard disks and disk images.
It can read the file systems HFS (Mac OS Standard), HFS+ (Mac OS Extended) and HFSX (Mac OS Extended with case sensitive file names).

HFSExplorer allows you to browse your Mac volumes with a graphical file system browser, extract files (copy to hard disk), view detailed information about the volume and create disk images from the volume.

καλησπερα

εχω εναν εξωτερικο δικο που τον εχω φορμαρει σε mac, στα windows 7 εχω εγκαταστησει το προγραμμα macdrive 8, αλλα παρολα αυτα δεν μου τον διαβαζει τον δισκο. με το που παω να τον ανοιξω μου γραζει μυνημα πως πρεπει να τον κανω φορματ σε NTFS.

καμια λυση? ευχαρηστω πολυ!

Πες μου πως τον έχεις φορμάρει το δίσκο? Αν είναι απλά Mac OS Extended (Journaled) τότε κάνε απεγκατάσταση το MacDrive βάλε έστω και παλαιότερη έκδοση την 7 πχ που έχω βάλει και γω σε διάφορα PC και βλέπουν δίσκους MAC όλα μια χαρά.

ποιό είναι κατα την γνώμη σας το καλύτερο format για ένα εξωτερικό δίσκο usb που θα δουλεύει κυρίως σε mac αλλά και σε western digital media player και καμμιά φορά σε pc?

Αυτό που μπορείς να το διαβάζεις αλλά και να γράφεις σε αυτό και από PC και από MAC είναι το Fat32 μειονέκτημα ότι δεν παίρνει αρχεία μεγαλύτερα από 4GB.

Μετά είναι το ntfs που θα σου βγάλει όμως προβλήματα στο MAC όταν θέλεις να γράφεις.

Αυτό που μπορείς να το διαβάζεις αλλά και να γράφεις σε αυτό και από PC και από MAC είναι το Fat32 μειονέκτημα ότι δεν παίρνει αρχεία μεγαλύτερα από 4GB.

Μετά είναι το ntfs που θα σου βγάλει όμως προβλήματα στο MAC όταν θέλεις να γράφεις.

'Αρα fat32 δεν το συζητάω...σε ntfs τι προβλήματα θα αντιμετωπίσω σε εγγραφή αρχείων σε mac?

Το NTFS έχει διάφορες προστασίες οπότε δύσκολα το δουλεύεις με άλλο λειτουργικό με τα MAC θα μπορείς να το διαβάζεις αλλά στην εγγραφή θα το παίζεις κορόνα-γράμματα δεν έχει καλή υποστήριξη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...