Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Προχθές μου παρέδωσε πνέυμα η παλιά μου κάρτα γραφικών ASUS EN8800GTS 640MB και τώρα είμαι στην αναζήτηση για νέα κάρτα. Αρχικά να σας πώ ότι η μητρική μου είναι η ASUS M2N32-SLI Delux, CPU: AMD Athlon64 X2 5600+ 2.80GHz και RAM: 2xTeam GRoup Extrem Dark 1Gb 800Mhz + 2x Kingston KVR667D2N5 1G.

Τώρα έχω δεία αυτές τις κάρτες:

1)EVGA GTX550 FPB

2)Palit GTS450 Sonic

3)ASUS EAH6850

Εγώ είμαι κυρίως μεταξί της ASUS και της EVGA. ΘΑ ήθελα τις γνώμες σας και τα σχόλια σας καθώς και οποιαδίποτε άλλη πρόταση θα μπορούσατε να μου κάνετε.Η τιμή δεν θέλω να υπερβεί τα 170Ε πάνω κάτω καθώς και με ενδιαφέρει η αξιοπιστία. Υπάρχει κάποιο θέμα ασυμβατότητας με τις PCI-E v2?

Σας ευχαρισώ εκ των προτέρων. :rolleyes:

Δημοσ.

Για αρχιτέκτονα και 3dsmax ξεχνάς την ΑΤΙ.. ούτε καν να υπολογίζεις αυτή την μάρκα..

Επειδή δεν γνωρίζω όμως την νέα σειρά nvidia κοίτα και την gtx470 (επαναλαμβάνω ότι δεν έχω άποψη για την 5 σειρά).

Δεν θα σου πρότεινα την quadro 580 για τον μοναδικό λόγο ότι η νέα σειρά προγραμμάτων 3d, για να τρέξουν καλά χρειάζεσαι quadro 3000++ άρα δεν υπάρχει λόγος να σκέπτεσαι οικονομικό quadrο επειδή είναι quadro. Αντιθέτως μια 470 πχ.. τεχνολογικά είναι ισότιμη με quadro 5000. (αλλά όχι υποστήριξη)

Δημοσ.

Μπες μέσα στην εταιρία που δημιούργησε το 3dsmax σου λέει ότι τα ΑΤΙ δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά και είναι υπό ευθύνη σου το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσεις.. Επίσης σου λέει να αποφύγεις και τα επαγγελματικά ΑΤΙ.. τα firepro.. διότι τα ΑΤΙ δεν έχουν υποστήριξη οδηγών για τρισδιάστατα και εικόνα. Άρα αν θες να κάνεις την δουλειά σου σωστά με τέτοια προγράμματα, πας nvidia..αν θες να πας ΑΤΙ επειδή σου αρέσει η ΑΤΙ.. μετά μην κλαις.

Μιλάμε πάντα για τρισδιάστατα προγράμματα και επεξεργασία εικόνας..

Στο βίντεο είναι αλλιώς τα πράγματα.

Δημοσ.

Μπορείς να μου παραθέσεις κάποιο link απο την Autodesk που να το αναφέρει αυτό για να το διαβάσω? Γιατί εγώ σε μια αναζήτηση που έκανα σε ένα ελληνικό φόρουμ για 3D διαπίστωσα ότι άτομα του χώρου χρησημοποιούν ATI και είναι και μάλιστα ικανοποιημένοι. 3Dtalk forum

Δεν θελω να τα παρεξιγήσεις αυτά που σου γράφω. Δεν είμαι κανένας φανατικός της ATI. Έρευνα κάνω.... :-)

Δημοσ.

H ATI εδώ και καιρό υποστηρίζει vray σε opencl όπως και η ΝV

και φυσικά silver render (dx9) καθώς και ότι νέο για hardware στο 3dsmax 2012 πχ nitrous (dx9 επίσης)

Με λίγα λόγια δεν υπολείπεται και τόσο...

Δημοσ.

Μπες μέσα στην εταιρία που δημιούργησε το 3dsmax σου λέει ότι τα ΑΤΙ δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά και είναι υπό ευθύνη σου το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσεις.. Επίσης σου λέει να αποφύγεις και τα επαγγελματικά ΑΤΙ.. τα firepro.. διότι τα ΑΤΙ δεν έχουν υποστήριξη οδηγών για τρισδιάστατα και εικόνα. Άρα αν θες να κάνεις την δουλειά σου σωστά με τέτοια προγράμματα, πας nvidia..αν θες να πας ΑΤΙ επειδή σου αρέσει η ΑΤΙ.. μετά μην κλαις.

Μιλάμε πάντα για τρισδιάστατα προγράμματα και επεξεργασία εικόνας..

Στο βίντεο είναι αλλιώς τα πράγματα.

Δεν παλεύεσαι εσυ!!!! :-(

Δημοσ.

Ναι το έψαχνα το λινκ μέσα από την εταιρία και το έχουν αφαιρέσει.. πέρυσι το είχαν.. χαχαχα.. Το ειχα βγάλει μάλιστα και εδώ πέρα σε ένα παρόμοιο θέμα.

Όμως από ότι γράφει, το ρεντερ του 3d max υποστηρίζει cuda.. αν δεν σε νοιάζει η ταχύτητα.. πάρε ΑΤΙ.

http://usa.autodesk.com/3ds-max/system-requirements/

Είμαι απαλευτος.. :P

Το παλιό κείμενο που το έγραφε αυτό, το άλλαξαν με καινούργιο το οποίο υποστηρίζει πλέον ότι και τα 2 συστήματα λειτουργούν.

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=11905783&linkID=10382101

Στα 2 λινκ που σου έδωσα, πάνω πάνω στο κουτάκι search, γράψε την λέξη ATI. Θα βρεις 100δες χρήστες με ΑΤΙ και αν όλα παν καλά..

Αν πάρεις ΑΤΙ.. πάρε την 5850 η 5870… ΟΧΙ 6850..

Αυτό στο γράφω γιατί αποδίδει καλύτερα από 6850 στα 3d, έχω δει ρεντερ σε solid works.. και έβγαινε τρίτη μετά από gtx285sli και gtx480.. Ξεπερνούσαν ακόμη και τα quadro 5000 αυτά τα 3.

Δημοσ.

Πάντως αν τσεκάρεις το link με τις Certified κάρτες γραφικών που έχει για την GEForce θα δεις ότι σταματάνε στην GTX295.... :fear: για τις ευρείας κατανάλωσης...

Όσο για το CUDA ναι είναι ένα ευνοϊκό στοιχείο των Nvidia, αλλά το θέμα είναι να το υποστηρίζει και το πρόγραμμα...CUDA.

Κάποιο σχόλιο ή πρόταση για τις κάρτες?

Δημοσ.

xaniamike έχεις να προτήνεις κάποια συγκεκριμένη? Έχεις δοκιμάσει κάποια μήπως ?

Αν και δεν νομίζω να πάω προς αυτήν την λύση γιατί έχουν υψιλό κόστος αν θέλω να δω επιδόσεις και όχι απλά να πάρω κάποιο entry Μοντέλο που δεν θα μου αποδίδει όσο μια gamer καρτα στα ίδια λεφτα. Διορθώστεμε αν κάνω λάθος.

Παιδιά ξέρετε αν οι κάρτες που πρότεινα στην αρχή είναι PCI-E 16x απλές ή v2?

• 5 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...