sakis63 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Παιδιά γειά σας και ελπίζω στη βοήθεια όσων γνωρίζουν.. :confused: Έχω ένα δίκτυο υπολογιστών 3 σταθερών και 3 φορητών και ενώ είχα φτιάξει τους φορητούς να συνδέονται με Wi-fi αρχικά ξεκλέιδωτα(ανοικτό δίκτυο) τι με έπιασε και πήγα να το κλειδώσω!Κάνοντας δεξί κλικ στην ασύρματη σύνδεση από το μενού των ιδιοτήτων μου έβγαλε για ορισμὸ κωδικού τον ὲβαλα και επίσης έβαλα το είδος της κρυπτογράφησης σε WPA-2 σαν υποτίθεται πιο ασφαλές(που είναι όντως)..Μετά σε μια φάση μου ζήτησε και το PIN του Wireless Router, τo έβαλα το αποθήκευσα και μου εμφάνισε έναν οδηγό τοπικού δικτύου το δίκτυο με άλλο όνομα απ'ότι είχε και τώρα πλέον δεν μπαίνει στο ίντερνετ από τους φορητούς, μου ζητάει το κλειδί του δικτύου, βάζω τον κωδικό που είχε ορίσει για κρυπτογράφηση και μου λέει ασυμφωνία κωδικών..Εντωμεταξύ μου εμφανίζει και το δίκτυο με το ίδιο παλιό όνομα όταν το είχα ανοικτό χωρίς κρυπτογράφηση WPA-2 για να μπαίνει όποιος άλλος ήθελε με το φορητό αυτόματα αν έφερνε στο σπίτι.Και τώρα στο γράφημα μου δείχνει Χ με κόκκινο μεταξυ του (τοπικού ασύρματου )δικτύου μου και του internet και αν πάω να κάνω επιδιόρθωση μου ζητάει κωδικό που δεν είναι αυτός που έβαλα εγώ για να γίνει ιδιωτικό και ασφαλές με κρυπτογράφηση WPA-2.. Μετα από όλα αυτά και επειδή προσπάθησα να το φέρω όπως ήταν παλιά δηλαδή ανοικτό και με το αρχικό όνομα που είχε πριν, δεν μου γίνεται γιατί ο κωδικός δεν συμφωνεί λέει. ΕΡΩΤΗΣΗ:Πώς το επαναφέρω στην προηγούμενη κατάσταση (δημόσιο και ανοικτό με το παλιό όνομα ) και με πρόσβαση στο ίντερνετ??Παρακαλώ περιμένω εναγωνίως τα φώτα σας!Υπόψη η μανούρα έγινε στα 3 λάπτοπς που έχουν Windows 7 Professional πάνω ελληνικά..Ευχαριστώ προκαταβολικά!
dkmaster Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Ό,τι αλλαγές ρυθμίσεις κάνεις καταρχήν της κάνεις από πλευράς ρούτερ. Δηλαδή θα μπεις στο μενού του ρούτερ σου και θα βάλεις όνομα και κωδικό. Από εκεί και πέρα επειδή τα windows είναι λίγο βλαμμένα, όταν το κάνεις αν βάλεις ίδιο όνομα με το παλιό θα πας στη διαχείριση ασύρματων συνδέσεων από το κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης και θα σβήσεις το υπάρχον. Όταν πας να συνδεθείς στο δίκτυο, αν σου ζητήσει PIN, θα πατήσεις ακριβώς από κάτω που λέει εισαγωγή φράσης/κλειδιού πρόσβασης και θα βάλεις τον κωδικό που όρισες. Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο όπως στο έγραψα αλλά αν το κάνεις κομμάτι κομμάτι δεν θα έχεις πρόβλημα.
sakis63 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Ό,τι αλλαγές ρυθμίσεις κάνεις καταρχήν της κάνεις από πλευράς ρούτερ. Δηλαδή θα μπεις στο μενού του ρούτερ σου και θα βάλεις όνομα και κωδικό. Από εκεί και πέρα επειδή τα windows είναι λίγο βλαμμένα, όταν το κάνεις αν βάλεις ίδιο όνομα με το παλιό θα πας στη διαχείριση ασύρματων συνδέσεων από το κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης και θα σβήσεις το υπάρχον. Όταν πας να συνδεθείς στο δίκτυο, αν σου ζητήσει PIN, θα πατήσεις ακριβώς από κάτω που λέει εισαγωγή φράσης/κλειδιού πρόσβασης και θα βάλεις τον κωδικό που όρισες. Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο όπως στο έγραψα αλλά αν το κάνεις κομμάτι κομμάτι δεν θα έχεις πρόβλημα. Μα πώς ???εγώ ότι αλλαγή έκανα ήταν σε ένα μόνο από τους 3 φορητούς ενώ έβλεπε το δίκτυο από το Wireless router access point.Δεν μπήκα να αλλάξω τίποτε στο μενού του router..Και παραυτά έγινε η αλλαγή και όταν μπαίνεις με ανοικτό το ασύρματο ανιχνευτή και άλλου φορητού πλέον πιάνει το δίκτυο με το νέο όνομα και κλειδωμένο!!Υπόψη να κάνω μια σημαντική επεξήγηση:Το δίκτυο είναι σε τμήμα επιχείρησης με το σέρβερ σε rack και το ρουτεράκι είναι access point ουσιαστικά που πάιρνει ίντερνετ με καλώδιο και DHCP (ρύθμιση ενσύρματου δικτύου που προυπήρχε) από πριζάκι τοίχου το οποίο φυσικά δίνει το internet από το σέρβερ.. Συγγνώμη που δεν το ανέφερα πιο πριν..Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;;Επαναλαμβάνω πώς ότι έκανα ήταν μέσα από τα Windows 7 σε ένα από τους 3 φορητούς!Και αν μπουν ασύρματα μέσω του Wireless access point οι υπόλοιποι πλέον βλέπουν κι αυτή κλειδωμένη τη σύνδεση!
sakis63 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μα πώς ???εγώ ότι αλλαγή έκανα ήταν σε ένα μόνο από τους 3 φορητούς ενώ έβλεπε το δίκτυο από το Wireless router access point.Δεν μπήκα να αλλάξω τίποτε στο μενού του router..Και παραυτά έγινε η αλλαγή και όταν μπαίνεις με ανοικτό το ασύρματο ανιχνευτή και άλλου φορητού πλέον πιάνει το δίκτυο με το νέο όνομα και κλειδωμένο!!Υπόψη να κάνω μια σημαντική επεξήγηση:Το δίκτυο είναι σε τμήμα επιχείρησης με το σέρβερ σε rack και το ρουτεράκι είναι access point ουσιαστικά που πάιρνει ίντερνετ με καλώδιο και DHCP (ρύθμιση ενσύρματου δικτύου που προυπήρχε) από πριζάκι τοίχου το οποίο φυσικά δίνει το internet από το σέρβερ.. Συγγνώμη που δεν το ανέφερα πιο πριν..Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση;;Επαναλαμβάνω πώς ότι έκανα ήταν μέσα από τα Windows 7 σε ένα από τους 3 φορητούς!Και αν μπουν ασύρματα μέσω του Wireless access point οι υπόλοιποι πλέον βλέπουν κι αυτή κλειδωμένη τη σύνδεση! Παιδιά καμμία απάντηση κανείς;;Επείγομαι!
SPANK Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Βασικά κάνε κατι αλλο μπες στο router και βάλε κωδικό wpa2 δες αν σου βλέπει την κλειδωμένη σύνδεση και μπές με τον κωδικό που έχεις ορίσει να δούμε αν θα μπεί.
sakis63 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 [quote name='SPANK' timestamp='1306823963' post='4060Βασικά κάνε κατι αλλο μπες στο router και βάλε κωδικό wpa2 δες αν σου βλέπει την κλειδωμένη σύνδεση και μπές με τον κωδικό που έχεις ορίσει να δούμε αν θα μπεί. Δυστυχώς Δεν έχω πρόσβαση στο ρούτερ παιδιά της αίθουσας , αυτό λέω από την αρχή του post..κι ούτε έκανα κάτι με το ρούτερ ούτε και με τo Wireless access point.Όλα τα "πειράγματα" που έκανα ήταν σε έναν φορητό από τους 3 στο Κέντρο Δικτύου Του Πϊνακα Ελέγχου και δημιούργησα κατά λάθος και ένα δίκτυο εργασίας προστατευμένο με κωδικό αυτόν που τώρα δεν δέχεται από τα windows 7 και μάλιστα στην αρχή απλώς κλικ πάνω στην ανοικτή ασύρματη σύνδεση έκανα και με δεξί κλικ έκανα τη βλακεία να την κάνω προστατευμένη με κωδικό και κρυπτογράφηση WPA2.Εκτός αν εννοείς το wireless router access point και πάλι όμως ούτε με αυτό πείραξα κάτι καθώς δεν δημιουργεί μενού εφαρμογών αφού δε συνδέεται σε υπολογιστή αλλά σε καλώδιο από πριζάκι τοίχου..Στο Server δεν έχω πάλι ούτε είχε ποτέ πρόσβαση αλλά και πάλι η ζημιά δεν έγινε με αφορμή κάποια αλλαγή ούτε σε ρούτερ το οποίο είναι κλειδωμένο σε επιτοίχιο ερμάριο και δεν έχω πρόσβαση ούτε είχα εκεί..Έγινε μετά την αλλαγή των ρυθμίσεων της ασύρματης σύνδεσης από ανοικτής σε κλειδωμένη που έκανα..Α!! και στην όλη διαδικασία με ρώτησε ο οδηγός δικτύου που βγήκε(των windows 7 του φορητού) αν θέλω να φτιάξω και κάποια δίκτυο εργασίας και εκεί νομίζοντας ότι έτσι θα γίνει κλειδωμένο το ανοικτό ασύρματο δίκτυο μου απάντησα θετικά μου ζήτησα κωδικό δικτύου έβαλα αυτόν που ήθελα τον δέχτηκα και μετά για λίγα δευτερόλεπτα μου εμφάνισε ένα αλφαρηθμιτικο κωδικό που από βλακεία μου δεν σημείωσα και μετά ως δια μαγείας το παράθυρο αυτό έκλεισε..Ειλικρινά είμαι μπερδεμένος και δεν ξέρω πώς να επαναφέρω πάλι το δίκτυο στην παλιά ανοικτή μορφή και με πρόσβαση στο ιντερνετ καθώς αυτό είναι το βασικό για μένα..Τώρα έχει δημιουργηθεί ένα νέο τοπικό δίκτυο που φαίνεται στις συνδέσεις των φορητών αλλά που δεν έχει πρόσβαση στον έξω κόσμο(internet δηλαδή!!)Παιδιά κυριολεκτικά τα έχω παίξει..Δεν περίμενα με 2- 3 κλίκ να γίνει μια τέτοια μανούρα!! ΝΑ ρωτήσω:αν κάνω system restore από τα windows 7 λέτε να μου σβήσει αυτές τις ρυθμίσεις που έγιναν και να επαναφερθεί το ασύρματο στην πρότερη υγιή "ανοικτή" κατάσταση???...Συγγνώμη γαι την μακρυγορία αλλά ψάχνω λύση! Ευχαριστώ!
Sarandis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 στο κεντρο δικτυου πατα διαχειριση ασυρματων και σβηστο απο κει μεσα.ο αλφαριθμητικος κωδικος που εβγαλε ειναι για να κανεις δικτυο μεταξυ υπολογιστων οποτε δε σε νοιαζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.