Προς το περιεχόμενο

Να ξαναβάλω πάστα? (Αν ναι ποιά?)

NitromanseR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

πριν λίγο έβαλα στον επεξεργαστή μου τη νέα ψύκτρα του (Arctic Cooler Freezer 13 Pro), είχε preinstalled πάστα αλλά επειδή ήταν η πρώτη φορά που έβαζα ψύκτρα και λίγο δυσκολεύτικα, ουσιαστικά ακούμπισα και ξαναέβγαλα τη ψύκτρα από τον επεξεργαστή με αποτέλεσμα να "πασαληφτεί λίγο η πάστα (ίσως να ακούμπησα και λίγο με το δάκτυλο μου. Η θερμοκρασία τώρα που έχω μόνο το everest και το firefox ανοικτό είναι στους 45.

Επίσης στο κουτί του λέει οτι με επεξεργαστή Intel i7 920 overclocked @ 3.6 GHz είναι 48,5 βαθμούς... Πρέπει να βάλω από την αρχή πάστα ή είναι καλές οι θερμοκρασίες μου?

Αν χρειάζομαι νέα πάστα μπορείτε να μου προτείνετε μια από e-shop/multirama/you?

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

πριν λίγο έβαλα στον επεξεργαστή μου τη νέα ψύκτρα του (Arctic Cooler Freezer 13 Pro), είχε preinstalled πάστα αλλά επειδή ήταν η πρώτη φορά που έβαζα ψύκτρα και λίγο δυσκολεύτικα, ουσιαστικά ακούμπισα και ξαναέβγαλα τη ψύκτρα από τον επεξεργαστή με αποτέλεσμα να "πασαληφτεί λίγο η πάστα (ίσως να ακούμπησα και λίγο με το δάκτυλο μου. Η θερμοκρασία τώρα που έχω μόνο το everest και το firefox ανοικτό είναι στους 45.

Επίσης στο κουτί του λέει οτι με επεξεργαστή Intel i7 920 overclocked @ 3.6 GHz είναι 48,5 βαθμούς... Πρέπει να βάλω από την αρχή πάστα ή είναι καλές οι θερμοκρασίες μου?

Αν χρειάζομαι νέα πάστα μπορείτε να μου προτείνετε μια από e-shop/multirama/you?

Ευχαριστώ πολύ

οχι δεν υπαρχει λογος για να ανησυχείς! δεν εχεις και δεν θα εχει κανενα προβλημα! βασικα για να δεις κανονικες θερμοκρασιες θα πρεπει να περασουν κανα 2 μερες μεχρι να δουλεψει η παστα σωστα. πρεπει να απλοσει με την θερμοκρασια,αφου γινει αυτο η πικτικοτιτα της θα γινει ποιο ρευστη, και ετσι ο πεπξεργαστης θα ερθει ποιο κοντα με την ψυκτρα, μετα απ την διαστολη μεταλων να πιασει τους πορους αναμεσα σε επεξεργαστη και κουλερ, και τοτε θα κανει σωστα την δουλειατης.

οι θερμοκρασιες που εχεις ειναι μια χαρα.

απλα για κανα 2 μερες να τις κιτας που που.

Δημοσ.

Το θέμα ψύξης των CPU/VGA είναι ένα σύνολο παραγόντων:

α) Η ποιότητα της ψύκτρας. Εδώ είσαι καλά αφού οτιδήποτε after-market είναι καλύτερο από την stock. Η δικιά σου μάλιστα ανήκει και στην καλή κατηγορία.

β) Τοποθέτηση της ψύκτρας. Πολλοί επειδή φοβούνται, δεν "κλειδώνουν" σωστά τα πιασίματά της, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζει σωστά. Ειδικά σε socket775 Αυτό.

γ) Πάστα ψύκτρας. Αυτή που έρχεται μαζί με την ψύκτρα δεν είναι και ότι καλύτερο. Οι περισσότεροι ψαγμένοι, σκουπίζουν από την αρχή την αρχική πάστα και βάζουν μια after-market, όπως πχ την Arctic Silver 5. Σημαντικός επίσης παράγοντας η ποσότητα της πάστας. Ούτε το λίγο είναι καλό, ούτε το πολύ (αυτό μάλιστα είναι και χειρότερο).

δ) Ο εξαερισμός του κουτιού σου. Είναι ΕΞΙΣΟΥ σημαντικός με τα προηγούμενα. Τι να το κάνεις αν έχεις την πιο μαματη ψύκτρα, και δεν μπορείς να αποβάλεις την θερμότητα έξω από το κουτί σου. Η cpu-temp απλά θα ανεβαίνει συνέχεια. Ανεμιστήρες μπρος πίσω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από 1, είναι απαραίτητοι. Μην σου πω 2 μπρος, 1 πίσω (+1 του PSU) είναι το minimum. Πλαϊνός και πάνω βοηθάει σημαντικά

ε) (Reserved, γιατί κάτι θα ξέχασα δεν μπορεί:))

Να ξέρεις επίσης, πως όταν πρωτοβάζεις καινούρια ψυκτρα/πάστα, δεν αποδίδουν από την πρώτη στιγμή στο maximum. Θέλουν κάποιες ώρες (μέρες?) λειτουργίας ώστε να κάτσουν καλά.

Επίσης τα idle temps δεν είναι και θέσφατο. Δοκίμασε να τον παιδέψεις λίγο με κανα game/test και δες που φτάνει. Γιατί μπορεί η ψύκτρα που έβαλες να αποδίδει αφού ζοριστεί το CPU.

Πάντως οι 45 δεν μου φαίνονται και πάρα πολλοί, αλλά δεν έχω δουλέψει με πολλούς Phenom εκείνης της σειράς οπότε δεν έχω και την καλύτερη εμπειρία.

Δημοσ.

Εγώ πάντως ήδη παρήγγειλα από τα multirama αυτή http://www.multirama.gr/products/product?pid=0217252&catid=021100 για να την έχω για παν ενδεχόμενο...

Είναι καλή?

Κατι τελευταίο... Έχω τοποθετίσει τη ψύκτρα με το fan προς τα πάνω (Δλδ στο τροφοδοτικό) και από κάτω είναι κάρτα.. Είναι καλά έτσι ή να τη βάλω ανάποδα καλύτερα?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Εξαρτάται αν ο ανεμιστήρας ρουφάει ή σπρώχνει αέρα. Το σωστό πάντως είναι να στέλνεις τον αέρα ΠΡΟΣ το τροφοδοτικό, αφού είναι μια δίοδος εξόδου του ζεστού αέρα έξω από το κουτί σου. Οπότε αν η ψύκτρα σου ΡΟΥΦΑΕΙ, τότε το έβαλες σωστά. Αν σπρώχνει, άλλαξέ το. Γιατί αν το έχεις ανάποδα θα στέλνεις ζεστό αέρα στην VGA και αυτό δεν το θέλεις :)

Κι επειδή τα "φουρφούρια" συνήθως σπρώχνουν αέρα, το έχεις βάλει ανάποδα

Βέβαια το σωστότερο όλων θα ήταν να τον στέλνει πίσω όπου εκεί θα πρέπει να έχεις και έναν ανεμιστήρα αλλά αυτό έχει να κάνει με το socket και το πως είναι τοποθετημένο.

Για την πάστα που παρήγγειλες δεν έχω άποψη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...