Προς το περιεχόμενο

Χειρισμος του macbook pro με το trackpad

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρονια τωρα το παλευω να μεταβω σε οριστικη καταργηση του ποντικιου και αντικατασταση του με το trackpad, αλλα παντα απογοητευομαι και υπαναχωρω.

Το εχει καταφερει κανεις;

Δεν μπορω να το βρω ευχρηστο. Ειναι σιγουρα και θεμα συνηθειας.

Επειτα, ο χρονος ειναι χρημα και εχω την εντυπωση οτι ακομη κι αν τα καταφερνα να το χειριζομαι οπως πρεπει, παλι θα ηταν αργοτερο σαν χειρισμος απο το ποντικι. Και δεν ειμαστε για να χανουμε χρονο προσπαθωντας να χειριστουμε αποτελεσματικα και γρηγορα το μηχανημα...

Ισως ομως παλι να εχω λαθος προσεγγιση στο θεμα.

Δεν ξερω που τελειωνει και που σταματα και που ξεκινα, η συνηθεια, η πραγματικοτητα, οι δυνατοτητες των συσκευων, οι προσδοκιες μου.

Περιμενω να μου πειτε τι εχετε κανει εσεις με αυτο το θεμα.

Δημοσ.

Εγω που εχω Macbook ποτε δεν εχω βάλει ποντίκι αν και θα μου άρεζε η ιδέα να χρησιμοποιώ κάποιο Mouse οταν το έχω σε γραφείο!

Πού σκαλώνεις με το trackpad?

Δημοσ.

σκρολαρισμα, δεξι κλικ, αριστερο, αυτα κατα βαση.

ειδα οτι στο system preferences οτι εχει και βιντεακια, αλλα αν ειναι να αρχισω 'μαθηματα' στο στυλ 'πως πιανουν το ποντικι' ΄δηλαδη πως χρησιμοποιουν το trackpad, ξερω γω, μου φαινεται καπως. τους εριξα ματια παντως.

Δημοσ.

το ΕΧΠΟΣΕ του trackpad τα σπάει, το scrolling τα πάντα. αυτα βεβαια σε καθεμερηνές εργασίες, δεν θα φωτοσοπάρεις με το trackpad.

μαθε να χειρίζεσαι το track pad.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ...... :shock: :shock: :shock:

Απο την πρώτη μέρα που πήρα το πρώτο μου PowerBook 12'' δεν μπορώ να δουλέψω laptop με ποντίκι, και μόλις πήρα το MBP σαν να ήταν το απίστευτο δώρο για τα δάχτυλα μου.....

Πραγματικά εκπλήσσομε....

Δημοσ.

με 3 δακτυλα κανεις swipe δεξια και αριστερα στον finder και στον safari για να πας στην προηγουμενη και επομενη σελιδα αντι να σερνεις τον δεικτη μεχρι πανω αριστερα: Screen_shot_2011-05-30_at_9.21.45_PM.png

με 4 δακτυλα κανεις swipe προς τα κατω και εμφανιζονται ολα τα ανοιχτα παραθυρα (expose δλδ)

με 4 δακτυλα κανεις swipe προς τα πανω και εξαφανιζονται ολα τα παραθυρα και φαινεται το desktop

ολα μπορουν να γινουν με tap δλδ δεν χρειαζεται να πιεσεις το trackpad ωστε να ακουστει το click. ισως χρειαστει να ενεργοποιησεις μερικα απο αυτα στις ρυθμισεις του trackpad. εγω τα εχω ολα τσεκαρισμενα.

Δημοσ.

Έλα πλάκα μας κάνεις! Το mouse το χρησιμοποιώ μόνο στο σπίτι για gaming και επειδή συνδέω το mbp με την TV, αλλιώς στο γραφείο ΜΟΝΟ trackpad και είναι σούπερ!

Που και να είχα πιο καινούριο μοντέλο με τα μεγάλα trackpad.... Ό,τι πιο βολικό!

Να το συνηθίσεις και θα δεις ότι μετράει πολύ!

Δημοσ.

Χτες, με τις παροτρυνσεις σας το δουλεψα το mbp με το trackpad, και ειδα οτι...ενταξει, δουλευεται!

Το θεμα ειναι οτι δεν κανω τις κινησεις τοσο αστραπιαια οσο με το ποντικι. Συνηθεια? Ισως.

Ασυναισθητα πολλες φορες πηγαινα να αφησω το trackpad και να πιασω το ποντικι, για να κανω πιο γρηγορα τις κινησεις.

Το Swipe με τα 3 δαχτυλα δεν το εκανα ακομη!

Παντως ολοι σας χρησιμοποιειται trackpad, ουτες ενας χρηστης εδω να προτιμα ποντικι! Αυτο μου δινει ελπιδες. Αφου μπορειτε ολοι, ε που θα παει, θα τα καταφερω κι εγω.

Αλλα το θεμα της ταχυτητας κινησεων, τι γινεται με αυτο?

Και μια ερωτηση ακομη: το trackpad με τις default ρυθμισεις του, ειναι ok? Ειναι καλο να ρυθμισω κατι χειροκινητα εγω ή καλυτερα ως εχει;

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα δωρεάν πρόγραμμα, το Better Touch Tool, για να προσθέσεις νέα gestures σε προγράμματα, τον finder κτλ, καθώς αυτά που έχει από default το macos είναι λίγο περιορισμένα.

Το trackpad με έχει βολέψει πολύ σε browsing και γενική χρήση, αλλά για πχ παιχνίδια ή προγράμματα που χρειάζεσαι ακρίβεια και συνδυασμό πληκτρολογίου με κίνηση του κέρσορα το ποντίκι είναι μονόδρομος για να μην κάνει 10x το χρόνο για την ίδια δουλειά.

Δημοσ.

Το trackpad ειναι πιο αργο και λιγοτερο ακριβες απο ενα ποντικι. Δεν συγκρινεται η κινηση του με ενα ποντικι, ενω πολλες φορες απλες εργασιες (πχ επιλογη 2-3 λεξεων για να τις κανεις copy) ειμαι αρκετα χρονοβορες.

Αλλα εχει αλλη πρακτικοτητα μιας και ειναι πολυ βολικοτερο για χρηση on the go κλπ. Για σταθερη χρηση του λαπτοπ σε ενα γραφειο το ποντικι ειναι πολυ ανωτερο, βολικοτερο και πιο γρηγορο.

Δημοσ.

εγω εμεινα τοσο ευχαρηστιμενος στο macbook που πηγα και αγορασα και τρακπαντ για το hackintosh χωρις να ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει :whistle:

ισως το καλυτερο περιφερειακο που εχω αγορασει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...