mentoras99 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Χρονια τωρα το παλευω να μεταβω σε οριστικη καταργηση του ποντικιου και αντικατασταση του με το trackpad, αλλα παντα απογοητευομαι και υπαναχωρω. Το εχει καταφερει κανεις; Δεν μπορω να το βρω ευχρηστο. Ειναι σιγουρα και θεμα συνηθειας. Επειτα, ο χρονος ειναι χρημα και εχω την εντυπωση οτι ακομη κι αν τα καταφερνα να το χειριζομαι οπως πρεπει, παλι θα ηταν αργοτερο σαν χειρισμος απο το ποντικι. Και δεν ειμαστε για να χανουμε χρονο προσπαθωντας να χειριστουμε αποτελεσματικα και γρηγορα το μηχανημα... Ισως ομως παλι να εχω λαθος προσεγγιση στο θεμα. Δεν ξερω που τελειωνει και που σταματα και που ξεκινα, η συνηθεια, η πραγματικοτητα, οι δυνατοτητες των συσκευων, οι προσδοκιες μου. Περιμενω να μου πειτε τι εχετε κανει εσεις με αυτο το θεμα.
leonidas_fs Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Εγω που εχω Macbook ποτε δεν εχω βάλει ποντίκι αν και θα μου άρεζε η ιδέα να χρησιμοποιώ κάποιο Mouse οταν το έχω σε γραφείο! Πού σκαλώνεις με το trackpad?
mentoras99 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 σκρολαρισμα, δεξι κλικ, αριστερο, αυτα κατα βαση. ειδα οτι στο system preferences οτι εχει και βιντεακια, αλλα αν ειναι να αρχισω 'μαθηματα' στο στυλ 'πως πιανουν το ποντικι' ΄δηλαδη πως χρησιμοποιουν το trackpad, ξερω γω, μου φαινεται καπως. τους εριξα ματια παντως.
atheatos Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Πάντως εγώ προτιμώ να χαϊδεύω...Άλλοι τους αρέσει να να πιάνουν κάτι...
kebinB Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 το ΕΧΠΟΣΕ του trackpad τα σπάει, το scrolling τα πάντα. αυτα βεβαια σε καθεμερηνές εργασίες, δεν θα φωτοσοπάρεις με το trackpad. μαθε να χειρίζεσαι το track pad.
Thresher Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Συγνώμη αλλά ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ...... :shock: Απο την πρώτη μέρα που πήρα το πρώτο μου PowerBook 12'' δεν μπορώ να δουλέψω laptop με ποντίκι, και μόλις πήρα το MBP σαν να ήταν το απίστευτο δώρο για τα δάχτυλα μου..... Πραγματικά εκπλήσσομε....
tr3quart1sta Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 με 3 δακτυλα κανεις swipe δεξια και αριστερα στον finder και στον safari για να πας στην προηγουμενη και επομενη σελιδα αντι να σερνεις τον δεικτη μεχρι πανω αριστερα: με 4 δακτυλα κανεις swipe προς τα κατω και εμφανιζονται ολα τα ανοιχτα παραθυρα (expose δλδ) με 4 δακτυλα κανεις swipe προς τα πανω και εξαφανιζονται ολα τα παραθυρα και φαινεται το desktop ολα μπορουν να γινουν με tap δλδ δεν χρειαζεται να πιεσεις το trackpad ωστε να ακουστει το click. ισως χρειαστει να ενεργοποιησεις μερικα απο αυτα στις ρυθμισεις του trackpad. εγω τα εχω ολα τσεκαρισμενα.
BlackScorpionX Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Έλα πλάκα μας κάνεις! Το mouse το χρησιμοποιώ μόνο στο σπίτι για gaming και επειδή συνδέω το mbp με την TV, αλλιώς στο γραφείο ΜΟΝΟ trackpad και είναι σούπερ! Που και να είχα πιο καινούριο μοντέλο με τα μεγάλα trackpad.... Ό,τι πιο βολικό! Να το συνηθίσεις και θα δεις ότι μετράει πολύ!
mentoras99 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Χτες, με τις παροτρυνσεις σας το δουλεψα το mbp με το trackpad, και ειδα οτι...ενταξει, δουλευεται! Το θεμα ειναι οτι δεν κανω τις κινησεις τοσο αστραπιαια οσο με το ποντικι. Συνηθεια? Ισως. Ασυναισθητα πολλες φορες πηγαινα να αφησω το trackpad και να πιασω το ποντικι, για να κανω πιο γρηγορα τις κινησεις. Το Swipe με τα 3 δαχτυλα δεν το εκανα ακομη! Παντως ολοι σας χρησιμοποιειται trackpad, ουτες ενας χρηστης εδω να προτιμα ποντικι! Αυτο μου δινει ελπιδες. Αφου μπορειτε ολοι, ε που θα παει, θα τα καταφερω κι εγω. Αλλα το θεμα της ταχυτητας κινησεων, τι γινεται με αυτο? Και μια ερωτηση ακομη: το trackpad με τις default ρυθμισεις του, ειναι ok? Ειναι καλο να ρυθμισω κατι χειροκινητα εγω ή καλυτερα ως εχει;
Palp Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα δωρεάν πρόγραμμα, το Better Touch Tool, για να προσθέσεις νέα gestures σε προγράμματα, τον finder κτλ, καθώς αυτά που έχει από default το macos είναι λίγο περιορισμένα. Το trackpad με έχει βολέψει πολύ σε browsing και γενική χρήση, αλλά για πχ παιχνίδια ή προγράμματα που χρειάζεσαι ακρίβεια και συνδυασμό πληκτρολογίου με κίνηση του κέρσορα το ποντίκι είναι μονόδρομος για να μην κάνει 10x το χρόνο για την ίδια δουλειά.
haHa Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Το trackpad ειναι πιο αργο και λιγοτερο ακριβες απο ενα ποντικι. Δεν συγκρινεται η κινηση του με ενα ποντικι, ενω πολλες φορες απλες εργασιες (πχ επιλογη 2-3 λεξεων για να τις κανεις copy) ειμαι αρκετα χρονοβορες. Αλλα εχει αλλη πρακτικοτητα μιας και ειναι πολυ βολικοτερο για χρηση on the go κλπ. Για σταθερη χρηση του λαπτοπ σε ενα γραφειο το ποντικι ειναι πολυ ανωτερο, βολικοτερο και πιο γρηγορο.
Κomos Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 εγω εμεινα τοσο ευχαρηστιμενος στο macbook που πηγα και αγορασα και τρακπαντ για το hackintosh χωρις να ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει ισως το καλυτερο περιφερειακο που εχω αγορασει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.