Προς το περιεχόμενο

AM3 CPU σε AM2+ M/B

hall2001

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και για να τα πώ πιο αναλυτικά έχω το εξείς m/b MSI K9A2GM V3 (MS-7302)am2+ με bios update v2.5 και θέλω να του κουμπώσω την AMD Phenom II X4 955 sAM3, Cache 8MB, 3.2GHz, η οποία είναι ΑΜ3.

Ξέρω ότι σε πολλές περιπτώσεις οι am2+ μητρικές παίρνουν am3 cpus αλλά θα θελα να είμαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση.Τώρα έχω αυτόν πάνω AMD Athlon II X2 250 (sAM3, 3GHz, Cache 2MB, Box)και δουλεύει μια χαρά,γίνεται άραγε αυτή η αλλαγή;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

http://eu.msi.com/product/mb/K9A2GM-V3.html#?div=CPUSupport

Με βαση την επισιμη λιστα υποστηριζει μεχρι:

Phenom II X4 940 (Deneb) (HDZ940XCJ4DGI)

http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20940%20Black%20Edition%20-%20HDZ940XCJ4DGI%20%28HDZ940XCGIBOX%29.html

Τωρα δεν ξερω αν το BIOS 2.5 προσθετει υποστηριξει για τους νεοτερους και ταχυτερους Phenom.

Δημοσ.
Support socket AM3 CPU. (65W only)

Αν και υποστηρίζει και μερικούς 125W επεξεργαστές ΑΜ2, για τους ΑΜ3 βάζει αυτόν τον περιορισμό.

Θα δουλέψει κατά πάσα πιθανότητα, αλλά βλέποντας τη μονάδα τροφοδοσίας του επεξεργαστή, δεν θα το συνιστούσα, είναι πολύ αδύναμη. Είχα κι εγώ μια τέτοια ανάλογη της GIGABYTE, αλλά το πρώτο που έκανα πριν της βάλω PHENOM ήταν να προσθέσω ψύκτρες στα FET τροφοδοσίας και τα κουτσοκατάφερε με τον Χ3 720.

Όταν είχαν πρωτοβγεί οι PHENOM ΙΙ ο Anand κατάφερε κι έκαψε μερικές τέτοιες φθηνές μητρικές και η AMD πλέον έχει βάλει περιορισμό στους κατασκευαστές, ότι για να υποστηρίξουν 125W επεξεργαστές πρέπει η μονάδα τροφοδοσίας να έχει τουλάχιστο 4+1 φάσεις και αυτή δεν...

Δημοσ.

Φίλε ahristos πάνω σ'αυτό που είπες ''η AMD πλέον έχει βάλει περιορισμό στους κατασκευαστές, ότι για να υποστηρίξουν 125W επεξεργαστές πρέπει η μονάδα τροφοδοσίας να έχει τουλάχιστο 4+1 φάσεις'' αν μπορείς σε παρακαλώ λύσε μια απορία,αυτή εδώ η μητρική http://www.asrock.com/mb/overview.gr.asp?Model=760GM-GS3 δεν μου φαίνεται να έχει 4+1 φάσεις,πώς στο καλό υποστηρίζει 125w επεξεργαστές,εκτός αν δεν μετράω καλά.

Υ.Γ Φίλε hall2001 συγνώμη για το off topic.

Δημοσ.

Φίλε ahristos πάνω σ'αυτό που είπες ''η AMD πλέον έχει βάλει περιορισμό στους κατασκευαστές, ότι για να υποστηρίξουν 125W επεξεργαστές πρέπει η μονάδα τροφοδοσίας να έχει τουλάχιστο 4+1 φάσεις'' αν μπορείς σε παρακαλώ λύσε μια απορία,αυτή εδώ η μητρική http://www.asrock.com/mb/overview.gr.asp?Model=760GM-GS3 δεν μου φαίνεται να έχει 4+1 φάσεις,πώς στο καλό υποστηρίζει 125w επεξεργαστές,εκτός αν δεν μετράω καλά.

Χμ... Όντως :whistle: 3 φάσεις και ούτε την ξεχωριστή γραμμή για τον ελεγκτή μνήμης δεν βλέπω. Τι να έχουν κάνει; Έχει μια μονάδα ακόμη κάτω από τις μνήμες, αλλά είναι για τις μνήμες. Και άλλη μια για το chipset. Δεν βλέπω τίποτε άλλο.

Μπορεί να χρησιμοποίησαν γαϊδουρινά υλικά :-D . Τα πηνία βλέπω είναι 1.1mH ενώ τα δικά μου ας πούμε είναι 4 φορές μικρότερα 250μH. Τα FET επίσης μπορεί να είναι των 60-80Α αντί των 30-40A που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Και μετά η ASrock είναι ο τρελός του χωριού αν σκεφτούμε όλες τις περίεργες σχεδιάσεις που κανένας άλλος δεν τόλμησε, οπότε μπορεί να έχει άσυλο.

Δημοσ.

Χμ... Όντως :whistle: 3 φάσεις και ούτε την ξεχωριστή γραμμή για τον ελεγκτή μνήμης δεν βλέπω. Τι να έχουν κάνει; Έχει μια μονάδα ακόμη κάτω από τις μνήμες, αλλά είναι για τις μνήμες. Και άλλη μια για το chipset. Δεν βλέπω τίποτε άλλο.

Μπορεί να χρησιμοποίησαν γαϊδουρινά υλικά :-D . Τα πηνία βλέπω είναι 1.1mH ενώ τα δικά μου ας πούμε είναι 4 φορές μικρότερα 250μH. Τα FET επίσης μπορεί να είναι των 60-80Α αντί των 30-40A που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Και μετά η ASrock είναι ο τρελός του χωριού αν σκεφτούμε όλες τις περίεργες σχεδιάσεις που κανένας άλλος δεν τόλμησε, οπότε μπορεί να έχει άσυλο.

Έλα μου ντέ :lol: ,πάντως να'σαι καλά που μπήκες στον κόπο και μου απάντησες.

Καληνύχτα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά δεκτή και η όποια πρόταση για κάποια άλλη cpu.

Kαι πάλι σας ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...