caution Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Σιγά μην κάνει το G31 4GHz σε quad ρε παιδιά! You're fighting a losing battle there
SPANK Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Νομίζω για να πας στα 3.6 πρέπει να δώσεις 1.55 vcore περίπου ... αλλα ειναι αρκετό το ρεύμα
driftingcris Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δοκιμασα 1000 τροπους αλλα τζιφος... Και εγω αυτο σκευτομουν... Σιγα μην βγαλει 4ghz το G31..... Spank δηλαδει για 4ghz ποσο να δωσω? Τεσπα..... Ραφ και μνμες δοκιμασα σε ολες τις επιλογες.... Σε 2.50 SPD και vcore στο auto πηγε να κανει Boot αλλα με πεταξε μπλε οθονη.... Με κανεναν αλλο συνδιασμο δεν πηγε για Boot.... Δεν πηραζει.. Παω για undervolt οσο παει........ Αν κανω underclock θα πεσουν πλυ οι επιδοσεις ε?
caution Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Για δεδομένη συχνότητα (rock stable) το undervolt δεν μειώνει επιδόσεις. Το underclock σαφώς και μειώνει επιδόσεις ναι... Imho βρες την χρυσή τομή, κάπου στα 3.2 - 3.4 ήταν για αυτά τα chip, για 24/7
driftingcris Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Με 3.40ghz ειμουν οκ για κανα 2μηνο.... Θα το ξαναβαλω 3.40.....
Rn. Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 τιποτα δεν καιγεται απο το ρευμα.και 1,6-7 να δωσεις δεν καιγεται η cpu.επαναλαμβανω απο το ρευμα.καιγεται απο την θερμοκρασια(subzero oc)εαν εισαι με αερα αν και δεν ξερω για αυτο το τσιπ μεχρι 1.4 εισαι ενταξυ πιστευω.
lionheart75 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Βρε σύ προσπαθείς να πάς τον Q6600 με την μία στα 3,8 - 4Ghz! Αν καταφέρεις τα 3.5 - 3.6Ghz με καλές θερμοκρασίες για την εποχή (ψιλοδύσκολο) μιας και είναι ψιλοσόμπα ο συγκεκριμένος cpu θα είσαι άρχοντας. Ποιό revision έχεις το GO? Aν ναι έχεις πολλές πιθανότητες να πάς στα 3.6Ghz, για πάνω απο κεί θέλει πολύ tweak και καλό κομμάτι για να έχεις ανεκτές θερμοκρασίες. Όσο αφορά την μητρική, ναι παίζει να την κάψεις αν χώσεις κάργα ρεύματα στο nb και στα υπόλοιπα καθώς ανεβαίνουν και οι θερμοκρασίες. Η συγκεκριμένη μητρική δεν ενδείκνυται για πολλά επειδή δεν έχει σχεδιαστεί γιαυτό τον σκοπό όπως οι P45, x38, x48 κλπ. Επίσης εξαρτάται και απο το κομμάτι που έχεις. Eδώ σε ένα review που είχα δεί παλιότερα, είχαν καταφέρει να κάψουν μια 790FX-GD70 κατά το overclocking (βέβαια έπεσαν και στην περίπτωση). Είναι ένα ενδεχόμενο όμως να συμβεί δεν μπορεί κανείς να σου πεί ότι δεν παίζει με τίποτα. Γιαυτό θέλει monitoring και στις θερμοκρασίες της. Την εποχή αυτή πάντως σου συνιστώ να το αποφύγεις, εφόσον όπως λές πάει στα 3.4Ghz και εφόσον έχεις καλές θερμοκρασίες εκεί, μείνε όπως είσαι και απο Οκτώβρη το ξαναβλέπεις. Edit: Τα 3.8 - 4Ghz πάντως ξέχνα τα.
driftingcris Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Βρε σύ προσπαθείς να πάς τον Q6600 με την μία στα 3,8 - 4Ghz! Αν καταφέρεις τα 3.5 - 3.6Ghz με καλές θερμοκρασίες για την εποχή (ψιλοδύσκολο) μιας και είναι ψιλοσόμπα ο συγκεκριμένος cpu θα είσαι άρχοντας. Ποιό revision έχεις το GO? Aν ναι έχεις πολλές πιθανότητες να πάς στα 3.6Ghz, για πάνω απο κεί θέλει πολύ tweak και καλό κομμάτι για να έχεις ανεκτές θερμοκρασίες. Όσο αφορά την μητρική, ναι παίζει να την κάψεις αν χώσεις κάργα ρεύματα στο nb και στα υπόλοιπα καθώς ανεβαίνουν και οι θερμοκρασίες. Η συγκεκριμένη μητρική δεν ενδείκνυται για πολλά επειδή δεν έχει σχεδιαστεί γιαυτό τον σκοπό όπως οι P45, x38, x48 κλπ. Επίσης εξαρτάται και απο το κομμάτι που έχεις. Eδώ σε ένα review που είχα δεί παλιότερα, είχαν καταφέρει να κάψουν μια 790FX-GD70 κατά το overclocking (βέβαια έπεσαν και στην περίπτωση). Είναι ένα ενδεχόμενο όμως να συμβεί δεν μπορεί κανείς να σου πεί ότι δεν παίζει με τίποτα. Γιαυτό θέλει monitoring και στις θερμοκρασίες της. Την εποχή αυτή πάντως σου συνιστώ να το αποφύγεις, εφόσον όπως λές πάει στα 3.4Ghz και εφόσον έχεις καλές θερμοκρασίες εκεί, μείνε όπως είσαι και απο Οκτώβρη το ξαναβλέπεις. Edit: Τα 3.8 - 4Ghz πάντως ξέχνα τα. Αν ειχες δει λιγο πιο πισω προσπαθουσα να πατησω τα 3.6 με την βοηθεια του ραφ...... Δεν τα καταφερα.....Ειχα πει απο την αρχη οτι ανυσιχω γιατι το g31 δεν ειναι σχεδιασμενο για oc..... Αν δεν βαριεσε διαβασε τα προηγουμενα και προτινε μου καποιες αλλες ρυθμισεις... Αν δεν βαριεσε... Ευχαριστω για τις πληροφοριες.... edit: Ναι το g0 rev. εχω.... Αν θυμαμε καλα τα 3.5 τα ειχα πιασει πιο παλια... Δηλαδει αν εχω τα volt στο auto δεν κινδινευω?
Thanos1972 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Αν ειχες δει λιγο πιο πισω προσπαθουσα να πατησω τα 3.6 με την βοηθεια του ραφ...... Δεν τα καταφερα.....Ειχα πει απο την αρχη οτι ανυσιχω γιατι το g31 δεν ειναι σχεδιασμενο για oc..... Αν δεν βαριεσε διαβασε τα προηγουμενα και προτινε μου καποιες αλλες ρυθμισεις... Αν δεν βαριεσε... Ευχαριστω για τις πληροφοριες.... edit: Ναι το g0 rev. εχω.... Αν θυμαμε καλα τα 3.5 τα ειχα πιασει πιο παλια... Δηλαδει αν εχω τα volt στο auto δεν κινδινευω? Τοτε ειναι που κινδυνευεις.....
driftingcris Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Τοτε ειναι που κινδυνευεις..... Χμ.... ty Θανο....
mourgolukos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 μητρική έχω κάψει 2 φορές chipset σε P55 από το OCCT. Μόλις ανέβαζα τον επεξεργαστή της υπογραφής μου στα 4GHz και στρέσσαρα (με υδόψυξη πάντα) μετά από 3 λεπτά καιγόταν η μητρική. Και δεν μπορώ να πω πως έκαιγε το Chipset και καιγόταν, απλά παρέδιδε πνέυμα. Στα 3.6 δούλευε κομπλέ στα 4 μου καιγόταν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.