KilliK Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Αποφασισα να αφησω στην ακρη τον Live messenger επειδη τα 100mb μνημης που τρωει παραειναι πολλα γιαυτα που προσφαρει. Απο λιγο ψαξιμο που εκανα κατεληξα στα miranda και pidgin,επειδη κανουν πολυ μικρη χρηση μνημης και γενικα δειχνουν να ειναι πιο ολοκληρωμενες λυσεις. Τα trillian,digby,aMSN ναι μεν ειναι εξισου καλες εναλλακτικες λυσεις αλλα τρωνε αρκετη μνημη και εχουν καποια εκνευριστικα ελαττωματακια. Τεσπα στο ψητο.Προσπαθω να σεταρω ειτε το miranda,ειτε το pidgin ωστε να παρεχουν τις ιδιες λειτουργιες που εχει ως default ο Live. Δυστυχως ομως το σαιτ του Pidgin δεν διαθετει forums ωστε να ψαξω η να ρωτησω για λυσεις στις αναγκες μου (ουτε το google βοηθαει),ενω ναι μεν το Miranda διαθετει forum αλλα εχει τοσες πολλες ρυθμισεις,επιλογες και plugins που πραγματικα δεν ξερω απο που να προτοξεκινησω το σεταρισμα. Επομενως αν καποιος απο σας χρησιμοποιει καποιο απο τα pidgin/miranda,εχει εμπειρια με αυτα και μπορει να λυσει τις αποριες μου,θα ημουν ευγνωμων. Βασικα τεσσερις λειτουργιες ψαχνω να ρυθμισω: 1.Να κανει logging των chats σε html μορφη η καποια αλλη λεπτομερη μορφη πλην text. 2.Tα chats να ειναι tabbed,και οχι το καθενα ξεχωριστα μονο του. 3.Να βλεπω τα avatars των contacts μου και αυτοι να βλεπουν το δικο μου. 4.Οτι παιζω στο winamp να το βλεπουν τα contacts μου.Ομοιως να βλεπω και εγω οτι παιζουν εκεινοι. Αυτα.Τα παραπανω τα κανει το Live απο μονο του,αλλα προσπαθω να βρω πως γινεται και στα pidgin/miranda Επισης αν καταλαβα καλα το miranda δεν υποστηριζει web cam conference,αλλα υποστηριζει το pidgin.ειναι αληθεια αυτο; Α και τελος αν εχετε να προτεινετε και καποιο καλο skin ειτε για pidgin,ειτε για miranda,be my guest. Παντως τρεχω τωρα και miranda και χρησιμοποει μολις 3mb ram.α ρε Βill,α ρε Bill..
jim_p Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Στο μενου preferences (ctrl+p ή tools > preferences) 1) Logging > Log format > Html και οτι αλλο θες απο κατω 2) Interface > Show ims and chats in tabbed windows 3) No idea, σε μενα δουλευει με την μια. Και 4) Για αυτο θες το musictracker plugin Skin για pidgin, αλλα μονο για τη λιστα επαφων, εχω το elementary. Τα παραπανω ειναι απο pidgin 2.7.11 σε λινουξ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.