Προς το περιεχόμενο

OCZ Vertex 2 40GB SSD

elektron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Vertex-2-Series-40GB-SSD-2-5-Sata-3Gb-s-OCZSSD2-2VTX40G.htm

OCZ Vertex 2 Series 40GB SSD (OCZSSD2-2VTX40G) - 89,00 €

δεν γνωριζω απο ssd, θελω απλα να βαλω windows και προγραμματα, ουσιαστικα χρειαζομαι δισκο 30GB.

αξιζει ο παραπανω, υπαρχει καλυτερη λυση σε αυτο το επιπεδο χρηματων;

ευχαριστω...

Δημοσ.

Όπως συμβαίνει με όλους τους δίσκους, HDDs & SSDs, μην το ξεχνάμε.

Εγώ είχα στο laptop μου έναν OCZ Vertex 30GB - αυτόν που τώρα έχω στο 3ο κατά σειρά μηχάνημα της υπογραφής μου. Πως ήταν τα <30GB; Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν με προβλημάτισαν, με τις απαιτήσεις μου σε χώρο βεβαίως να είναι μετρημένες. Υπήρξαν όμως στιγμές που μου φάνηκαν λίγα.

Είχα Windows 7 Professional x86_64 EN μαζί με τα προγράμματά μου, δηλαδή WLM, Skype, Adobe Photoshop, Adobe Reader, Visual C#/C++ Express, PHP Designer, VCDS, Firefox, Chrome, Opera, Safari, μTorrent, Dropbox, VLC και WinRAR. Τίποτε άλλο. Άντε και 2-3 ταινίες (DVD-rips των <800 MB) για τα ταξίδια.

Εάν δεν παίζεις παιχνίδια, όπως δεν παίζω εγώ, δεν θα έχεις ιδιαίτερο θέμα. ;)

Εγώ πλέον τον άλλαξα με έναν OCZ Vertex II 60GB και ξέχασα να ξανακοιτάξω πόσο χώρο έχω, πλέον είμαι μια χαρά.

Δημοσ.

εχετε δικιο για τις χωριτικοτητες. επι της ευκαιριας σε εναν ssd οπως αυτους που αναφεραμε, χρειαζεται να αφησεις καποιο ποσοστο του χωρου (π.χ. 25%) ελευθερου για να μην "μπουκωνει" οπως με τους hard drive; επισης, δεν τους κανεις defrag, ετσι; υπαρχει τελος κατι ιδιαιτερο που πρεπει να ξερει κανεις για την χρηση τους;

Δημοσ.

εχετε δικιο για τις χωριτικοτητες. επι της ευκαιριας σε εναν ssd οπως αυτους που αναφεραμε, χρειαζεται να αφησεις καποιο ποσοστο του χωρου (π.χ. 25%) ελευθερου για να μην "μπουκωνει" οπως με τους hard drive; επισης, δεν τους κανεις defrag, ετσι; υπαρχει τελος κατι ιδιαιτερο που πρεπει να ξερει κανεις για την χρηση τους;

Για το free space ισχυει και στους ssd.Καλο ειναι να εχει ενα ~25% οπως ειπες αλλιως επηρεαζονται σημαντικα οι επιδοσεις.Κατι αλλο κατα την χρηση δεν χρειαζεται να προσεξεις,μονο να περιορισεις οσο μπορεις τις εγγραφες στον δισκο.Κανε οταν τον παρεις τα tips απο το thead του liopyr και θα εισαι οκ.

Δημοσ.

Η δικιά μου γνώμη είναι να μην ασχοληθείς καθόλου με... tips και optimizations.

Όλοι λένε για φθορά στον SSD, για το ένα και το άλλο, ξεχνώντας όμως ότι το 90% των υπολογιστών δεν θα κρατήσουν τον ίδιο δίσκο για πάνω από 3 χρόνια. Τα νούμερα αυθαίρετα αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Είναι άτοπο να μιλάμε για διάρκεια ζωής σε κάτι που ούτως ή άλλως, θα το αντικαταστήσουμε ΠΟΛΥ πιο σύντομα από ότι θα πρέπει λόγω φθοράς.

Αγόρασε τον SSD σου και κοίτα να χαρείς τις επιδόσεις του χωρίς να νοιάζεσαι μήπως πάθει κάτι. Όπως κάνω και εγώ από το καλοκαίρι του 2009 που πήρα τον πρώτο μου SSD, ο οποίος... ακόμα με υπηρετεί σα την πρώτη μέρα. ;)

Δημοσ.

Η δικιά μου γνώμη είναι να μην ασχοληθείς καθόλου με... tips και optimizations.

Όλοι λένε για φθορά στον SSD, για το ένα και το άλλο, ξεχνώντας όμως ότι το 90% των υπολογιστών δεν θα κρατήσουν τον ίδιο δίσκο για πάνω από 3 χρόνια. Τα νούμερα αυθαίρετα αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Είναι άτοπο να μιλάμε για διάρκεια ζωής σε κάτι που ούτως ή άλλως, θα το αντικαταστήσουμε ΠΟΛΥ πιο σύντομα από ότι θα πρέπει λόγω φθοράς.

Αγόρασε τον SSD σου και κοίτα να χαρείς τις επιδόσεις του χωρίς να νοιάζεσαι μήπως πάθει κάτι. Όπως κάνω και εγώ από το καλοκαίρι του 2009 που πήρα τον πρώτο μου SSD, ο οποίος... ακόμα με υπηρετεί σα την πρώτη μέρα. ;)

To 90% μπορεί να αλλάξουν SSD αλλά θα τον βάλουν σε 2o PC ή Laptop. Άρα καλό είναι να γίνει προσεκτική χρήση. Και στην τελική δεν καταλαβαίνω από την στιγμή που τα περισσότερα PC έχουν και μηχανικούς 500GB - 1TB+, για ποιό λόγο να αποθηκεύουμε (προσωρινά) αρχεία στα λιγοστά GB του SSD ?...

Δημοσ.

Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι τα όρια αντοχής ενός SSD είναι πέραν της «φυσιολογικής» ζωής του.

Νομίζω η MTRON έλεγε για τις Flash MLC μνήμες της ότι για να πάθουν αξιόλογη ζημιά από writes θα πρέπει να γράφεις ημερησίως πάνω τους 5x την συνολική τους χωρητικότητα για... 25 χρόνια. Δε νομίζω να το καταφέρει κανείς αυτό.

;)

Μη μας πιάνει ψύχωση με τους SSDs, ίσως να είναι όντως πιο ευαίσθητοι σε σχέση με τους μηχανικούς δίσκους, αλλά όχι σε βαθμό που θα πρέπει να μας απασχολήσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...