oneofthem Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 γεια χαρά, υπάρχει τρόπος να 'παγώνουν' τα δεδομένα σε ένα εξωτερικό δίσκο με το ίδιο αποτέλεσμα (όχι hardware wise ofc) που γίνεται και στα cd/dvd? δλδ να μην μπορούν να τροποποιηθούν ποτέ και σε κανένα λειτουργικό (τουλάχιστον χωρίς την άδεια του χρήστη), αλλά ταυτόχρονα να είναι και άμεσα λειτουργικά ακριβώς όπως και στα cd/dvd? και να μπορώ να προσθέσω άλλα πράγματα στο δίσκο άμεσα χωρίς διαδικασίες τύπων αποσυμπιέσεις, κωδικοποιήσεις κτλ? το πρόβλημα έχω αρκετά pc τα οποία είναι και για επαγγελματική χρήση, και φυσικά ακολουθώ εδώ και χρόνια παθητική ασφάλεια για μολύνσεις από ιούς κτλ έτσι στους εξωτερικούς δίσκους φυλάω μόνο multimedia αρχεία που γενικά δεν μολύνονται και τα προγράμματα είναι όλα σε cd/dvd από αυτήν την πλευρά επομένως έχω στεγανά και ξέρω ότι δεν έχω πρόβλημα όμως θα με βόλευε να είχα ένα δίσκο μόνο με software όπως έχετε όλοι σας φαντάζομαι απλά με την 1% περισσότερη ασφάλεια από αυτή που χρησιμοποιεί ο καθημερινός κομπιουτεράς, δλδ θέλω να υπάρχει στεγανότητα εξ ορισμού και όχι ασφάλεια που να χρειάζεται την προσοχή μου όπως το internet θέλω να ξέρω ότι αυτά που έχω βάλει στο δίσκο είναι όπως την ημέρα που τα βαλα και πως δεν πα' να το συνδέσω σε 1000 μολυσμένα ξένα pc, αυτά δεν θα πάθουν τπτ οπότε έχει τπτ το menu και για μένα? πείτε ιδέες και θα δούμε αν μου κάνουν
micos000 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Για σκληρό δίσκο δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι, αλλά μπορείς με ένα usb αντάπτορα για sd κάρτες και μια sd στο μέγεθος που σε βολεύει να κάνεις αυτό που θέλεις. Οι κάρτες μνήμης έχουν κουμπάκι προστασίας εγγραφής. Για software κατάσταση νομίζω ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι ώστε να μην μπορούν να τροποποιηθούν (μολυνθούν) τα εκτελέσιμα.
maddog Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 deep freeze λεγεται το προγραμμα. μπαινεις ιντερνετ κατεβαζεις τα κερατα σου , κολάς 100 ιους , μπαινεις σε τσοντες , και μολις τελειώσεις κανεις μια επανεκκινηση και το μηχανημα ειναι οπως πρίν
micos000 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 deep freeze λεγεται το προγραμμα. μπαινεις ιντερνετ κατεβαζεις τα κερατα σου , κολάς 100 ιους , μπαινεις σε τσοντες , και μολις τελειώσεις κανεις μια επανεκκινηση και το μηχανημα ειναι οπως πρίν Ο Oneofthem θέλει να προστατέψει εξωτερικό δίσκο που συνδέεται σε διάφορους υπολογιστές. Το deepfreeze δουλεύει μόνο στον υπολογιστή που είναι εγκατεστημένο.
oneofthem Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις - περίεργο νόμιζα πως κάτι θα υπήρχε και σε software φάση deep freeze λεγεται το προγραμμα. μπαινεις ιντερνετ κατεβαζεις τα κερατα σου , κολάς 100 ιους , μπαινεις σε τσοντες , και μολις τελειώσεις κανεις μια επανεκκινηση και το μηχανημα ειναι οπως πρίν εγώ το df το γνωρίζω, εσύ σίγουρα διάβασες αυτά που έγραψα?τα αρχεία στον εξωτερικό δίσκο θέλω να προστατέψω πρώτα - δεν συνηθίζω να μαζεύω ιούς έτσι για να περάσει η ώρα ούτε να βλέπω τσόντες στα γραφεία της επιχείρησης και γενικά δεν ψάχνω για προστασία από το internet γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα - άντε να ελέγξω κανένα email, κανά office document για macro ή απλά να τα κάνω disable εξ ολοκλήρου και να τελειώνω - δεν με απασχολεί αυτό το κομμάτι καθόλου εγώ θέλω κυρίως να μπορώ να συνδέσω τον εξωτερικό δίσκο και σε ξένα pc (πχ στα laptop συναδέλφων που είναι και για προσωπική τους χρήση και δεν γνωρίζω τι έχουν και επίσης δεν έχουν το df) ώστε να μπορώ να τους περάσω επί τόπου και χωρίς δεύτερη σκέψη ότι χρειάζεται από software όταν το θέλω επίσης ανεξάρτητα από το αν τα δικά μου pc είναι ασφαλή (όπως είπα) ή όχι, θέλω να ξέρω ότι ο εξωτερικός δίσκος είναι άθικτος γιατί τι νόημα έχει να κάνεις restore σε ένα pc με το df, αν αυτό που θέλεις να κάνεις αμέσως μετά είναι... να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα από τον εξωτερικό δίσκο που έχει ήδη μολυνθεί? είναι λίγο 'κουκουρούκου' αυτό όπως καταλαβαίνεις επειδή κάνω δουλειά σε περισσότερα από 2 γραφεία/καταστήματα καταλαβαίνεις πως το θέμα μου αν χρησιμοποιούσα εξωτερικό δίσκο, θα ήταν η προστασία του δίσκου και όχι των άπειρων σε αριθμό μηχανημάτων Για σκληρό δίσκο δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι, αλλά μπορείς με ένα usb αντάπτορα για sd κάρτες και μια sd στο μέγεθος που σε βολεύει να κάνεις αυτό που θέλεις. Οι κάρτες μνήμης έχουν κουμπάκι προστασίας εγγραφής. Για software κατάσταση νομίζω ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι ώστε να μην μπορούν να τροποποιηθούν (μολυνθούν) τα εκτελέσιμα. χμμ usb adaptor και sd κάρτες, από άποψης λειτουργίας κάνουν αυτό που θέλω μια χαράλίγο ακριβή λύση φαίνεται γιατί θέλω να περάσω αρκετά img μέσα για να έχω και τις παλιότερες εκδόσεις των προγραμμάτων μιας και υπάρχουν (και μιας και φαίνεται να αρέσουν πάρα πολύ στους έλληνες προγραμματιστάδες που υποστηρίζουν ακόμη τα '98...) οπότε μάλλον θα χρειαζόμουν μεγάλη κάρτα αλλά μου κάνει οπότε πιθανόν να ακολουθήσω αυτή τη λύση μιας και θα με διευκολύνει πολύ για μια στιγμή έψαξα να δω τι παίζει με blu-ray αλλά μετά σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι εξωτερικό και τα μόνα που είδα ήταν επίσης ακριβά με συνδυασμό σταθερού φθηνού br recorder και εξωτερικού br reader είναι normal το κόστος αλλά μετά έρχεται η απορία για τη φθορά του δίσκου μετά σκέφτηκα πως τα nas πρέπει να έχουν τέτοιες λειτουργίες προστασίας αλλά δεν το χω ψάξει να δω αν υπάρχει κάτι τέτοιο και επιπλέον αν υπάρχει κάτι σχετικά portable γιατί αλλιώς καλύτερα να παιρνα και ένα mini netbook που θα είναι μόνο για αποθήκευση και εξαγωγή με usb stick πλάκα πλάκα θα κοιτάξω τι netbook και ότι άλλο multimedia gadget έχει βγει με δίσκο + usb ή sd θύρα μιας και το γραψα, μπορεί να βρω κάτι φθηνό
nikomas50 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μήπως από εδώ βγάλεις κάποιο συμπέρασμα. (Τα αγγλικά μου δεν είναι της προκοπής) http://www.datarecov...d_disk_lock.htm Εγώ στη θέση σου θα έγραφα τα αρχεία σε iso προστατευμένα με password και στη συνέχεια mount στον άλλο υπολογιστή με Virtual CloneDrive το οποίο είναι free, γρήγορο και εύκολο στην εγκατάστασή του και δεν αφήνει κατάλοιπα όταν το απεγκαθιστάς
lexmark Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες παίζω με το usb write protector. Είναι ένα απλό και portable προγραμματάκι που το τρέχεις στο pc που θέλεις να βάλεις το usb stick προτού το βάλεις και σου απενεργοποιεί - απαγορεύει οποιαδήποτε αντιγραφή/μεταφορά αρχείου σε όλα τα στικάκια που συνδέεις σε αυτό το pc. Επειδή παίζει με registry settings απλά να θυμηθείς να το απενεργοποιήσεις μετά που θα βγάλεις τον δίσκο γιατί δεν θα μπορεί να γράψει σε καμία άλλη εξωτερική usb συσκευή μετά το target pc. Το έχω μόνιμα αποθηκευμένο στον server μου και το κατεβάζω σε ξένα pc, αμφιβόλου ασφάλειας, που θέλω να κάνω δουλειά από το στικάκι μου. Δεν ξέρω τι θα γίνεται με κανονικό εξωτερικό σκληρό, αν και δεν νομίζω να είναι πρόβλημα. Βέβαια όπως είπα το έχω για 2-3 εβδομάδες μόνο και το έχω χρησιμοποιήσει σε καμιά 20αρια pc εκ των οποίων τα 6-7 ήταν μολυσμένα. Δεν είδα κάτι κατά του, αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει για πιο σοβαρές μολύνσεις. Ακόμα είναι στο test drive. Μην σε πάρω και στο λαιμό μου. Αν αποφασίσεις να το δοκιμάσεις, κάνε ένα κόπο και διάβασε το readme που έρχεται μαζί με το προγραμματάκι. Είναι απλό και κατανοητό
oneofthem Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις @ lexmark: αν και δεν είναι αυτό που φανταζόμουν ακριβώς, ακούγεται ενδιαφέρον και εν τέλει αποτελεσματικό μένει να κοιτάξω ακριβώς τι πειράζει στο registry για να καταλάβω τι γίνεται κι επίσης αν εμποδίζει (επειδή έγραψες συγκεκριμένα για αντιγραφή/μεταφορά) και την τροποποίηση @ nikomas: αν είναι κλασσικό κλείδωμα τότε προστατεύει κυρίως από ανεπιθύμητη πρόσβαση, δλδ από χρήστες και όχι προγράμματα (θυμήθηκα το tron τώρα..) αλλά αν είναι αυτό που φαντάζομαι, τότε όταν γίνεται χρήση των δεδομένων (αφότου αποκτηθεί πρόσβαση, δλδ αφού ξεκλειδωθούν πρώτα) θα είναι εκτεθειμένα κανονικά όπως σε ένα οποιοδήποτε δίσκο επίσης στα κλειδώματα σε εξωτερικούς γίνεται αρκετά εύκολα bypass αν δεν κάνω λάθος μιας και είναι ουσιαστικά slave στο os του μηχανήματος στο οποίο συνδέονται τώρα από τεχνολογία ιών δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι πως θα έχουν αυτές τις δυνατότητες αφού είναι γνωστές στους χρήστες αλλά επειδή είμαι λίγο busy και δεν προλαβαίνω να διαβάσω αναλυτικότερα, θα τα κοιτάξω καλύτερα μέσα στο σαββατοκύριακο για να δω τι ακριβώς κάνουν αυτά που μου είπατε πραγματικά μια από τις λύσεις που προτάθηκαν θα μου λυνε τα χέρια ρε παιδί μου, όλα σε ένα δίσκο χωρίς να σκέφτομαι αν είναι ok τα αρχεία
lexmark Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις @ lexmark: αν και δεν είναι αυτό που φανταζόμουν ακριβώς, ακούγεται ενδιαφέρον και εν τέλει αποτελεσματικό μένει να κοιτάξω ακριβώς τι πειράζει στο registry για να καταλάβω τι γίνεται κι επίσης αν εμποδίζει (επειδή έγραψες συγκεκριμένα για αντιγραφή/μεταφορά) και την τροποποίηση Ούτε τροποποίηση σε αφήνει να κάνεις (ούτε καν το όνομα του αρχείου πόσο μάλλον του περιεχομένου) αλλά και ούτε να το διαγράψεις σε αφήνει. Είναι, δηλαδή, καθαρά και μόνο read. Μπορείς να το δεις και από δεξί κλικ πάνω σε κάποιο αρχείο που δεν σου βγάζει τις στανταρ επιλογές σου. Τώρα το τι αλλαγές ακριβώς κάνει στην registry δεν το έχω ψάξει για να σου πω. Edit: Λεπόν, επειδή με έπιασε και εμένα τώρα η περιέργεια το έψαξα λίγο το τι κάνει στη reg και είναι πάρα πολύ απλό Από αυτό το path HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies αλλάζει την τιμή από 0 (<-- γράφεις διαβάζεις, τροποποιείς, κτλ) σε 1 (<-- δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από τα προηγούμενα)
oneofthem Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 α ωραία, thnx και για την διευκρύνιση για την τροποποίηση, απλά δεν άνοιξα ακόμη το link που έδωσες να διαβάσσω σχετικά γιατί δουλεύω με προθεσμίες και δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ αν δεν επιτρέπει τπτ άλλο εκτός από read τότε είναι μια λύση edit: ok είδα και το edit που έκανες, απλά πράγματα, και όσο πιο απλά τόσο πιο καλά ωραία ωραία και thnx
lexmark Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 ναδα! Χάρηκα που βοήθησα και ελπίζω να κάνεις δουλειά με αυτό (πάντα το έβρισκα πιο εύκολο να παίζω με 2 κλικς παρά με τη registry κατευθείαν ). Μέχρι στιγμής και σε μένα δεν μου έχει παρουσιάσει θέμα με ιούς αλλά οπότε μιλάμε για ιούς, προσωπικά, κρατώ και μια πισινή
nikomas50 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Αυτή την path HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies τη δημιουργεί το πρόγραμμα και δεν δουλεύει αν προστεθεί χειροκίνητα.
lexmark Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Αυτή την path HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies τη δημιουργεί το πρόγραμμα και δεν δουλεύει αν προστεθεί χειροκίνητα. Αν δεν υπάρχει μπορείς άνετα να την προσθέσεις και εσύ κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control και επιλέγοντας New - Key από το μενού που θα σου ανοίξει. Του δίνεις ένα όνομα (StorageDevicePolicies κατά προτίμηση για να μπορείς να θυμάσαι και μην χαθείς). Επιλέγοντας μετά το StorageDevicePolicies κάνεις Edit - New - DWORD value, δίνεις ένα όνομα στο νέο value (πάλι κάτι σχετικό κατά προτίμηση), του κάνεις modify μετά και του δίνεις τιμή 1 (κόβεις το write/modify σε usb συσκευές αποθήκευσης). Για να ξανά επιτρέψεις το write/modify ή σβήνεις το value ή του δίνεις τιμή 0. Όλα τα παραπάνω --> πολύ φασαρία για το τίποτα, από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το προγραμματάκι
nikomas50 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Όλα τα παραπάνω --> πολύ φασαρία για το τίποτα, από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το προγραμματάκι Ίσως δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα. Την εγγραφή στη registry την κάνει το "προγραμματάκι" για να αντλεί τη σχετική πληροφορία και ανάλογα να επιτρέπει ή όχι το write/modify σε usb συσκευές αποθήκευσης. Αν απλά προσθέσεις αυτή την εγγραφή χειροκίνητα στη registry δεν λειτουργεί διότι δεν έχει σχέση με τις πολιτικές ασφαλείας των Windows αλλά με το "προγραμματάκι" και χωρίς αυτό δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα επί πλέον "σκουπίδι" στη registry. Δυνατότητα πλήρους αναστολής της λειτουργείας των θυρών USB υπάρχει μόνο αν βάλεις την τιμή 4 αντί της τιμής 3 στην [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR] "Start"=dword:00000003 και με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις ήδη συνδέσει στικάκι ή εξωτερικό σκληρό σε θύρα USB. Αυτή η λειτουργία όμως δεν εξυπηρετεί τον oneofthem και γι' αυτό και δεν την πρότεινα.
lexmark Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Ίσως δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα. Την εγγραφή στη registry την κάνει το "προγραμματάκι" για να αντλεί τη σχετική πληροφορία και ανάλογα να επιτρέπει ή όχι το write/modify σε usb συσκευές αποθήκευσης. Αν απλά προσθέσεις αυτή την εγγραφή χειροκίνητα στη registry δεν λειτουργεί διότι δεν έχει σχέση με τις πολιτικές ασφαλείας των Windows αλλά με το "προγραμματάκι" και χωρίς αυτό δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα επί πλέον "σκουπίδι" στη registry. Δυνατότητα πλήρους αναστολής της λειτουργείας των θυρών USB υπάρχει μόνο αν βάλεις την τιμή 4 αντί της τιμής 3 στην [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR] "Start"=dword:00000003 και με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις ήδη συνδέσει στικάκι ή εξωτερικό σκληρό σε θύρα USB. Αυτή η λειτουργία όμως δεν εξυπηρετεί τον oneofthem και γι' αυτό και δεν την πρότεινα. Sorry που δεν κατάλαβα τι εννοούσες. Και απο Services/USBSTOR μπορεί να το κάνει, όπως είπες, απλά να φτιάξει τα κατάλληλα αρχεία, ένα με την τιμή 4 και ένα με την τιμή 3 για να το επαναφέρει όταν τελειώσει με τη δουλειά του. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω άλλη μια εγγραφή να πειράζει τη registry για πολλούς και διαφόρους λόγους, πόσο μάλλον αν μιλάμε για έναν ήδη μολυσμένο υπολογιστή. Οπότε, για μένα ξανά λέω, το πιο απλό είναι από το ίδιο προγραμματάκι να κάνω τη δουλειά μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.