kronios83 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Γειά σας έχω ένα laptop compaq presario cq 70 150 ev και το έχω περίπου τρία χρόνια. Πρίν δύο εβδομάδες μου παρουσίασε το εξής πρόβλημα: όταν άνοιγα την οθόνη για να μπορώ να βλέπω έσβηνε ξαφνικά απο μόνη της και μόνο σε ορισμένη γωνία την ώρα που έκλεινα το καπάκι της οθόνης μπορούσα να δώ. Μπήκα στον πειρασμό να ξεβιδώσω το λαπτοπ και αντίκρησα το εξής: φαγωμένο καλώδιο του wifi και το ribbon cable που συνδέει οθόνη με την μητρική είχαν κοπεί δύο μικρά καλωδιάκια κατάφερα να τα κολλήσω και να το βάλω σε λειτουργία. Μετά απο ένα λεπτό λειτουργίας άρχισε κάτι να μυρίζει και να βγάζει σπίθες, έβγαλα το καλώδιο απότομα απο το λαπτοπ καθώς έμπαινε σε λειτουργία χωρίς να είναι η μπαταρία επάνω καθώς φοβήθηκα για φωτιά, το ξανα άνοιξα για να δω τη ζημιά έχει κάνει και τελικά το πρόλαβα δεν είχε πουθενά κάψιμο παρα μόνο στα καλώδια της οθόνης στο σημείο όπου και παιρνάει το power jack και υπάρχει υψηλή θερμοκρασία.τελικά το συναρμολόγησα πλήρως το σύνδεσα με το ρεύμα έχοντας πλέον αφαιρέσει το καλώδιο της οθόνης για να κάνω μία δοκιμή και καθώς το βάζω στην πρίζα, αυτόματα δείχνει να μπαίνει σε λέιτουργία και να ανάβει το φωτάκι του dvd και να βρίσκεται μόνιμα αναμένω το λαμπάκι του wifi (πορτοκάλί)χωρίς να δείχνει σημάδια ζωης ο σκληρός αλλά και ούτε ο ανεμιστήρας.όταν πατάω το power on δεν γίνεται τίποτα και κανένα λαμπάκι ούτε δίσκου ούτε φορτισης ανάβει,παρα μόνο το power jack που δείχνει ότι περνάει το ρεύμα. αυτό που με έχει απογοητέυσει είναι πώς δίνουμε ένα σκασμό λεφτα (1000 ευρώ μου κόστισε) και ενώ περιμένουμε την αναμενώμενη αξιοπιστία να κόβωνται τα καλώδια έτσι ξαφνικά.το εν λόγο μοντέλο έχει τεράστιο κατασκευαστικό λαθος καθώς στο σημείο που περνάει το καλώδιο βρίσκεται ο μεντεσές της οθόνης σε πολύ στενό σημείο ώστε να το "ζορίζει στο ανοιγοκλείσιμο. Παρακαλώ αν γνωρίζεται κάτι και μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας είμαι ευγνώμων Ευχαριστώ.
pc_expert Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Καταρχάς μη πανικοβάλλεσαι. Έχεις κάνει πατατιά στην συναρμολόγηση. Λοιπόν δές προσεκτικά το παρακάτω link , θα σε βοηθήσει. http://www.insidemylaptop.com/remove-motherboard-from-compaq-presario-cq50-cq60-cq70-laptop/ Τα βήματα άν τα κάνεις σωστά λογικά θα πρέπει να δουλέψει. Tα κομμένα καλώδια τα επανασυνδέεις με καλάι προσεκτικά. Και εν συνεχεία τα μονώνεις. ΟΧΙ ΜΕ ΜΟΝΩΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ (Αν και δεν ειναι και τόσο κακή ιδέα) αλλά με σωληνάκι θερμομονωτικό . (Είναι αυτό που το ζεσταίνεις με τον αναπτήρα και γίνεται σώμα πάνω στο καλώδιο). Βέβαια άντε να το βρείς. Θα πρέπει να κοιτάξεις σε μαγαζί που πουλάνε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη. Η ΜΟΝΩΣΗ και η σωστή τοποθέτηση (εξυπακούεται σωστή σύνδεση) είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία. Αλλιώς αν κάποιο καλώδιο κάνει επαφή πάνω στην μητρική θα την μονώσει προκαλώντας βραχυκύκλωμα άρα και μή εκκίνηση. Όταν λέω σωστή τοποθέτηση εννοώ ακρίβεια μέχρι και χιλιοστού στο πώς θα διατάξεις το καλώδιο. Να είναι ακριβώς όπως όταν το πρωτοάνοιξες. Κι επειδή εσένα ήταν κομμένα γι αυτό σου έδωσα link. Νομίζω ήδη αρκετά βοήθησα.
kronios83 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Σ'ευχαριστώ πολύ. θα το ξανα αποσυναρμολογήσω το laptop να δοκιμάσω αυτα που μου είπες, θα συμβουλευτώ και το site που μου έδωσες και αν έχω κάποιο νέο θα ανεβάσω μήνυμα. Υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω βραχυκυκλώματος να έχει καεί η μητρική? διότι δοκίμασα και αποσυναρμολογημένο το laptop να μην ξεκινά αφαίρεσα μνήμες καλώδια παρα μόνο το καπάκι με το power on αλλά δεν βλέπω να δουλεύει το ανεμιστηράκι. Πάντως θα το ξανα κοιτάξω. Ευχαριστώ πολύ.
kronios83 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Τελικά το αποσυναρμολόγησα κοίταξα καλά την μητρική αν έχει καψήματα έβγαλα-έβαλα σκληρό μνήμες ψύκτρες τα δοκίμασα ένα προς ένα χωριστά αλλά τίποτα. Αυτο που ήθελα να πώ είναι πώς έχω αφαιρέση το video cable μήπως φταίει αυτό? Διότι όταν βάζω το τροφοδοτικό στο ρεύμα και χωρίς να πατήσω κανένα κουμπί ανάβει το λαμπάκι του wifi και ακούγεται σαν να παίρνει μπροστά και ανάβει το λαμπάκι του dvd. Όταν όμως πατάω το power button δεν δειχνει σημεία ζωής.όπως πάει θα ανάψουν σε λιγο και τα δικά μου λαμπάκια!
pc_expert Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Ξαναβάλε το καλώδιο video cable και ξαναδοκίμασε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.