sotosmelvin Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Αυτή τη στιγμή έχω το Sagem Fast 2404 του ConnX. Παραθέτω τα στατιστικά της γραμμής μου να τους ρίξετε μία ματιά: Statistics -- ADSL Mode: ADSL2+ Line Coding: Trellis On Status: No Defect Link Power State: L0 Downstream Upstream SNR Margin (dB): 9.3 9.0 Attenuation (dB): 29.0 11.9 Output Power (dBm): 12.6 28.7 Attainable Rate (Kbps): 13960 18848 Rate (Kbps): 13567 931 MSGc (number of bytes in overhead channel message): 51 10 B (number of bytes in Mux Data Frame): 241 28 M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 1 T (Mux Data Frames over sync bytes): 2 4 R (number of check bytes in FEC Data Frame): 0 0 S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.5696 0.9872 L (number of bits in PMD Data Frame): 3399 235 D (interleaver depth): 1 1 Delay (msec): 0 0 Super Frames: 39605 42866 Super Frame Errors: 71 0 RS Words: 0 0 RS Correctable Errors: 0 0 RS Uncorrectable Errors: 0 N/A HEC Errors: 21 0 OCD Errors: 2 0 LCD Errors: 0 0 Total Cells: 20547799 1373426 Data Cells: 103405 22982 Bit Errors: 0 0 Total ES: 34 1 Total SES: 0 0 Total UAS: 14 0 To πρόβλημα είναι συνεχείς αποσυνδέσεις που έφτασαν το αποκορύφωμα τους σήμερα με ~15 αποσυνδέσεις σε περίοδο 1 ώρας.Οι αποσυνδέσεις αυτές δεν μου είναι πρωτόγνωρες επειδή τα 2 χρόνια που το έχω πάντα έτσι συμπεριφερόταν,ωστόσο τώρα έχω τη δυνατότητα να πάρω ένα για να το αντικαταστήσω.Θέλω να αντέχει downloads μεγάλων αρχείων,gaming και streaming ταινιών στο ps3 χωρίς αποσυνδέσεις. Από τα άλλα παρόμοια posts σκέφτομαι το zyxel 660h ή το netgear dgn2200 με προτίμηση στο netgear.Ωστόσο πριν αγοράσω οτιδήποτε,θα ήθελα να σιγουρευτώ ότι δε φταίει η γραμμή του τηλεφώνου μου.Επίσης θα ήθελα να μάθω ποιο από τα 2 που ανέφερα αξίζει περισσότερο τα λεφτά του κατά τη γνώμη σας.
SPANK Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Για αρχή α)Δοκίμασε να συνδέσεις το router επάνω στην μπρίζα με φίλτρο και χωρίς β)Κάνε ενα reset στο router αν δεν έχεις κάνει ποτέ. γ)αλλαξε και φίλτρο γιατι και εμένα μου είχε τύχει κατι παρόμοιο και τελικά έφταιγε αυτο. Επίσης το καλύτερο θα ήταν πρίν πάρεις καινούργιο να βρείς απο κάποιον γνωστό αλλο router να δοκιμάσεις πάλι αν σου κάνει τα ίδια μήπως ειναι θέμα γραμμής η κάπου αλλού το πρόβλημα. Όσο αναφορά για τη αγορά καινούργιου router το zyxel 660h οσο καιρό το είχα δεν ειχα ιδιαίτερα προβλήματα ειμουν ευχαριστημένος. Θα σου πρότεινα το Draytek 2700 αλλα ειναι λίγο δύσκολο να το βρείς διαθέσιμο πια.
sotosmelvin Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Reset το έχω κάνει το έχω κάνει το router.Επίσης έχω κάνει και firmware update.Είναι συνδεδεμένο κατευθείαν στη μπρίζα και το φίλτρο είναι στο σταθερό τηλέφωνο.Όταν καλεί κάποιος δεν πέφτει οπότε δε νομίζω να φταίει το φίλτρο και επίσης δεν μπορώ να δηλώσω βλάβη γιατί οι αποσυνδέσεις δεν έχουν συγκεκριμένη στιγμή που γίνονται.Μου έχει συμβεί παραδείγματος χάρη να μην έχει αποσυνδέσεις για 2-3 μέρες και μετά να πέφτει.Ο μόνος τρόπος να φτιαχτεί είναι reboot το router ή αποσύνδεση-σύνδεση.
SPANK Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Αν λές οτι με το που κάνεις reboot το router φτιάχνει μάλλον φταίει αυτο οπότε πας για αλλαγή,για να μην βιαζόμαστε όμως βρές αν μπορείς ενα αλλο router αν μπορείς να δοκιμάσεις
sotosmelvin Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Επειδή δεν μπορώ να βρω κανένα από φίλους και συγγενείς θα αγοράσω κατευθείαν και αν και πάλι έχει πρόβλημα,καλώ ΟΤΕ και ζητάω να το κοιτάξουν.Το draytek 2700 αξίζει το ρίσκο να το πάρω από ebw;Προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με το zyxel 660h;Επίσης ποια version του 2700 και του 660h είναι αυτή που προτείνετε(έχει prestige στο 660h και 2700vg/e κλπ στο 2700);
poulinos Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Αυτή τη στιγμή έχω το Sagem Fast 2404 του ConnX. Παραθέτω τα στατιστικά της γραμμής μου να τους ρίξετε μία ματιά: Downstream Upstream SNR Margin (dB): 9.3 9.0 Attenuation (dB): 29.0 11.9 Output Power (dBm): 12.6 28.7 Attainable Rate (Kbps): 13960 18848 Rate (Kbps): 13567 931 To πρόβλημα είναι συνεχείς αποσυνδέσεις που έφτασαν το αποκορύφωμα τους σήμερα με ~15 αποσυνδέσεις σε περίοδο 1 ώρας.Οι αποσυνδέσεις αυτές δεν μου είναι πρωτόγνωρες επειδή τα 2 χρόνια που το έχω πάντα έτσι συμπεριφερόταν,ωστόσο τώρα έχω τη δυνατότητα να πάρω ένα για να το αντικαταστήσω.Θέλω να αντέχει downloads μεγάλων αρχείων,gaming και streaming ταινιών στο ps3 χωρίς αποσυνδέσεις. Από τα άλλα παρόμοια posts σκέφτομαι το zyxel 660h ή το netgear dgn2200 με προτίμηση στο netgear.Ωστόσο πριν αγοράσω οτιδήποτε,θα ήθελα να σιγουρευτώ ότι δε φταίει η γραμμή του τηλεφώνου μου.Επίσης θα ήθελα να μάθω ποιο από τα 2 που ανέφερα αξίζει περισσότερο τα λεφτά του κατά τη γνώμη σας. κανονικα εχεις καλη γραμμη και δεν θα πρεπε να εχεις αποσυνδεσεις.τωρα για ρουτερ και το 660 ειναι οκ και το netgear.αν τα βαλεις κατα σειρα εγω θα πηγαινα vigor 2710 μετα vigor 2700 apo www.ebw.gr που το εχει τζαμπα και μετα θα πηγαινα zyxel 660hn-f που ειναι πιο νεο απο τα παλια 660h.τωρα πρεπει να κανεις δοκιμες για να δεις τι φταιει.με αυτα τα στατιστικα που εχεις δυσκολα ο οτε θα κανει κατι.διοτι ο οτε θα ερθει θα δει οτι κλειδωνεις στα 14 mbit και θα φυγει και θα πει οτι ειναι οκ.απο την αλλη μπορουν να σου αλλαξουν profile για να εισαι πιο σταθερος αλλα θα χασεις σεχ ταχυτητα. το πιο σταθερο σε θεματα αποσυνδεσεων ειναι το thomson 585.απο την αλλη δεν εχει τιποτα τρελα features δυστυχως αλλα ειναι οτι πιο stable. Για αρχή α)Δοκίμασε να συνδέσεις το router επάνω στην μπρίζα με φίλτρο και χωρίς β)Κάνε ενα reset στο router αν δεν έχεις κάνει ποτέ. γ)αλλαξε και φίλτρο γιατι και εμένα μου είχε τύχει κατι παρόμοιο και τελικά έφταιγε αυτο. Επίσης το καλύτερο θα ήταν πρίν πάρεις καινούργιο να βρείς απο κάποιον γνωστό αλλο router να δοκιμάσεις πάλι αν σου κάνει τα ίδια μήπως ειναι θέμα γραμμής η κάπου αλλού το πρόβλημα. Όσο αναφορά για τη αγορά καινούργιου router το zyxel 660h οσο καιρό το είχα δεν ειχα ιδιαίτερα προβλήματα ειμουν ευχαριστημένος. Θα σου πρότεινα το Draytek 2700 αλλα ειναι λίγο δύσκολο να το βρείς διαθέσιμο πια. me splitter εννοεις.αν βαλει φιλτρο και οχι splitter πριν το adsl το adsl δεν θα παιξει ουτε 1 mbit Με 67+ attenuation>το φιλτρο μπαινει πριν το τηλ μονο.στο ρουτερ αν μπει και τηλεφωνο βαζεις splitter αλλιως τιποτα. ας κανει δοκιμη χωρις τηλεφωνα .αν πιανουν τα χερια του στην κεντρικη πριζα αποσυνδεοντας ολα τα αλλα δωματια Επειδή δεν μπορώ να βρω κανένα από φίλους και συγγενείς θα αγοράσω κατευθείαν και αν και πάλι έχει πρόβλημα,καλώ ΟΤΕ και ζητάω να το κοιτάξουν.Το draytek 2700 αξίζει το ρίσκο να το πάρω από ebw;Προσφέρει κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με το zyxel 660h;Επίσης ποια version του 2700 και του 660h είναι αυτή που προτείνετε(έχει prestige στο 660h και 2700vg/e κλπ στο 2700); απαντησα λιγο πιο πανω.
SPANK Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Ναι το splitter εννοούσα. Πάντως φίλε μου αν τελικά καταλήξεις σε router σκέψου το draytek η το thomson 585 που ειπε και ο poulinos Edit : Οταν εχεις νέα πες μας τι έγινε τελικα
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 απλα το λεω για να μην με βριζει κανεις μετα το ενα ρουτερ με το αλλο καμια σχεση.το vigor μαμαει και δερνει σε features Κτλ και κανει οτι θες αναλογως το μοντελο που θα παρεις και ειναι και top σαν εταιρεια. το Thomson κανει αρκετα αλλα τα περισσοτερα ειναι απο cli δεν ειναι κανα τρελλο ρουτερ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ για το ελληνικο μπαχαλο του χαλκου ειναι οτι ειναι οτι πιο σταθερο σε ρουτερ υπαρχει και παιζει σε γραμμες που αλλα ρουτερ πολλες φορες δεν συγχρονιζουν.οπως λεω μεταφορικα οκ ωραια η ferrari αλλα οχι για τους ελληνικους δρομους .καλυτερα ενα σαραλαβακι που να αντεχει τα σαμαρακια παρας να σπας την ferrari.οταν γινουμε εξωτερικο τοτε οκ who fuc..s the thomson
sotosmelvin Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Τελικά βρήκα ένα linksys wag120n από έναν φίλο μου και μου το χάρισε μιας και δε το χρησιμοποιούσε.Δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά κλειδώνει πιο ψηλά και κρατάει καλά τα torrent,οπότε θα κρατήσω αυτό.Αν όμως μου αρχίσει τρέλες πάω κατευθείαν σε ένα από τα δυο που προτείνατε. EDIT:Πάλι έχω αποσυνδέσεις....
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Τελικά βρήκα ένα linksys wag120n από έναν φίλο μου και μου το χάρισε μιας και δε το χρησιμοποιούσε.Δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά κλειδώνει πιο ψηλά και κρατάει καλά τα torrent,οπότε θα κρατήσω αυτό.Αν όμως μου αρχίσει τρέλες πάω κατευθείαν σε ένα από τα δυο που προτείνατε. EDIT:Πάλι έχω αποσυνδέσεις.... α.κανε firmware update στο linksys.επειδη ειχα λινκσυς εχει καποια καλα και καποια ασχημα το καλο ειναι οτι οπως ειπες δεν μπουκωνει ευκολα και αντεχει p2p και κλειδωνει πιο ψηλα απο οτι τα αλλα ρουτερ αλλα δυστυχως σε χαλια γραμμες τραβαει αποσυνδεσεις στο full.οπως και σε γραμμες με μεγαλο attenuation εχει θεμα. παντως στην δικια σου γραμμη θα πρεπε κανονικα το Linksys Να παιξει πολυ καλα.δεν εχεις πολυ attenuation και εχεις 9 margin.μαλλον φταιει η γραμμη σου αλλα επειδη και βλαβη να το δωσεις δεν θα αλλαξει κατι η θα πρεπει να σου ανεβασουν και αλλο το snr και εκει θα χασεις σε ταχυτητα η να πας σε πιο σταθερο ρουτερ .για το Thomson εχω να πω τα καλυτερα σε σταθεροτητα.αν δεν παιξει η γραμμη σταθερα με Thomson τοτε σιγουρα η γραμμη ειναι για πεταμα.το vigor σκοτωνει αλλα για θεματα αποσυνδεσεων δεν θελω να σε παρω στον λαιμο μου
sotosmelvin Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Του έκανα firmware upgrade αλλά και πάλι τα ίδια.Πραγματικά η γραμμή μου ήταν πάντοτε προβληματική απ'ότι θυμάμαι,μέχρι και πριν βάλω adsl.Κλήσεις άλλων που δεν ακούγονταν κλπ.Όμως αυτά είχαν φτιάξει τα τελευταία χρόνια με κάτι εργασές του ΟΤΕ εδώ κοντά.Μάλλον θα ψάξω για το thomson.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 σταθερο το Thomson.αν παλι οχι βλεπω να το δινεις βλαβη η να ζητας καμια νεα γραμμη να σου δωσουν αλλο ζευγαρι χαλκου και μετα να καταργησεις την παλια. απο την αλλη μπορεις μετα να πεις στον provider να σου αλλαξει margin μπας και γινει πιο αργη αλλα πιο σταθερη
sotosmelvin Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 σταθερο το Thomson.αν παλι οχι βλεπω να το δινεις βλαβη η να ζητας καμια νεα γραμμη να σου δωσουν αλλο ζευγαρι χαλκου και μετα να καταργησεις την παλια. απο την αλλη μπορεις μετα να πεις στον provider να σου αλλαξει margin μπας και γινει πιο αργη αλλα πιο σταθερη Μήπως μπορώ να αλλάξω κανένα setting εκτός του snr για να έχω και άλλη σταθερότητα;
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 στο ρουτερ δεν μπορεις να κανεις αλλαγες.αλλαγες γινονται με καποια custom firmware gia linksys open wag κτλ.δεν ξερω αν μπαινουν σε αυτο το ρουτερ και ουτε μπορω να σου πω κατι για ρυθμισεις. κατα τα αλλα Pppoe/llc πρεπει να το εχεις οχι Pppoa/vcmux.επισης οταν χανεις συγχρονισμο σβηνει μονο το ιντερνετ η και το adsl? επισης θα σου λεγα να βαλεις το ρουτερ κατευθειαν στο κεντρικο πριζακι αφου το ανοιξεις και αποσυνδεσεις ολα τα καλωδια που πανε στα αλλα πριζακια.μονο το νετ.αν τωρα δεν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε χωρις κανενα τηλεφωνο πανω και αν εχεις συναγερμο βαλε φιλτρο στο συναγερμο.επισης προσεχε μην εχεις κανα φιλτρο αναποδα http://www.insomnia.gr/topic/192744-%cf%83%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-adsl%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b1/ περισσοτερα εδω. αλλιως η πας σε thomson η αλλαζεις snr.παντως το Linksys δεν ειναι για χαλια γραμμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.