Προς το περιεχόμενο

Μείωση στροφών ανεμιστήρα PWM μέσω μείωσης τάσης.

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και τον κάθε ανεμιστήρα χωριστά και επιλογή auto και manual ανάλογα με temp και στό panel ταυτόχρονες ενδείξεις θερμοκρασιών και στροφών

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Χμμμ θα το ψαξω λιγο περισσοτερο το θεμα τοτε. :)

Μα η βασικη ερωτηση παραμενει: Θα έχω προβλημα με 4pin PWM fans αν τα συνδεσω σε ενα τετοιο απλο πανελακι ή οχι?

Δημοσ.

Το εχουμε και οι 2 Γιωργο και ειναι μια χαρα αν αναλογιστεις και το ποσο κοστιζει

Αυτο που ξεχασε να σου πει ο Bill ειναι οτι τΑ φουρφουρια τα ελεγχεια ανα 2

με 4 profil 0 7 9 12 Volts αν δεν απατομαι

Δημοσ.

Το εχουμε και οι 2 Γιωργο και ειναι μια χαρα αν αναλογιστεις και το ποσο κοστιζει

Αυτο που ξεχασε να σου πει ο Bill ειναι οτι τΑ φουρφουρια τα ελεγχεια ανα 2

με 4 profil 0 7 9 12 Volts αν δεν απατομαι

ναί πολύ σωστά με 4 profil στα volts πού είπες

Δημοσ.

Έχω την παρακάτω ερώτηση:

Έστω ότι έχουμε έναν ανεμιστήρα ο οποίος συνδέεται μέσω 4pin PWM βίσματος στη μητρικη, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μείωση των στροφών του μέσω της λειτουργίας PWM.

Αν αυτός ο ανεμιστήρας συνδεθεί π.χ. σε ένα πανελάκι με 3pin σύνδεση (το PWM pin να "εξέχει" δηλαδή), και επιχειρηθεί μείωση στροφών μέσω μείωσης τάσης από το πανελ, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με την PWM λειτουργια? Ή θα υπαρξουν παρενεργειες? (π.χ. περισσοτερος θορυβος στις ιδιες στροφες κτλ)

To PMW δεν αυξομειωνει τη ταχυτητα αυτοματως? Αν μειωσεις χειροκινητα τη ταση δεν θα υπαρχει αυτοματισμος.

Για ποιο πανελακι λες?

Δημοσ.

To PMW δεν αυξομειωνει τη ταχυτητα αυτοματως? Αν μειωσεις χειροκινητα τη ταση δεν θα υπαρχει αυτοματισμος.

Για ποιο πανελακι λες?

γιά αυτό

Δημοσ.

Oσοι ζηταμε ευκολια και ησυχια θα θελαμε να ελεγχουμε τους αν/ρες αυτοματα. Mηδεν rpm oταν η θερμοκρασια ειναι πολυ χαμηλη και περισσοτερα rpm οταν η θερμοτητα ανεβαινει.

Υπαρχει καποιο προγραμμα ή device που να το κανει αυτο?

Δημοσ.

Μαλλον κατι τετοιο θα κανω κι εγω...

Μουφα το νεστεκ, αλλα σ' ευχαριστω! Θελω κλασικα χειροκινητα κουμπια (ασε που κι αυτος δε την παλευει, 4,8W max σε καθε καναλι?

Εγώ έχω αυτό το nesteq http://www.nesteq.net/gb/products/fancontrollers/fanmax/index.html

2 ζώνες που ενεργοποιούνται ανεξάρτητα

4 κλασικά ποτ σε κάθε μια ζώνη

Έχω τη μια ζώνη μόνιμα ανοιχτή με τους αθόρυβους ανεμιστήρες που είναι για μόνιμη χρήση.

Στη δεύτερη ζώνη τα extreme settings fans… για max OC

Αυτό που του λείπει είναι ένα led off κουμπί. Αλλά με λίγη ταινία τα καλύπτεις εάν σε ενοχλούν. Τα led είναι χρήσιμα και για να καταλάβεις εάν όντος κινείται ο κάθε ανεμιστήρας.

Υπάρχουν πιο οικονομικά με 4 ποτενσιόμετρα αλλά μου έπεφταν λίγα. Το καλό με τα οικονομικά 4απλά είναι ότι κάποια είναι και μεταλλικά, ενώ το παραπάνω nesteq είναι πλαστικό.

Δημοσ.

Απ οτι καταλαβα προτεινες ενα πανελακι(στο λινκ μου βγαινει μια περιεργη εικονα) που υποστηριζει και auto.

Eγω εχω εναν μόνο αν/ρα που θελω να ελεγξω, auto παντα.

Υπαρχει κατι σε λογισμικο?

Δημοσ.

Oσοι ζηταμε ευκολια και ησυχια θα θελαμε να ελεγχουμε τους αν/ρες αυτοματα. Mηδεν rpm oταν η θερμοκρασια ειναι πολυ χαμηλη και περισσοτερα rpm οταν η θερμοτητα ανεβαινει.

Υπαρχει καποιο προγραμμα ή device που να το κανει αυτο?

Υπάρχει πάντα η επιλογή να έχεις PWM το CPU fan στη μητρική με Cool’nQuiet or Whatever

Και να ρυθμίζεις τους *υπόλοιπους* ανεμιστήρες με ποτενσιόμετρα.

Δημοσ.

Υπάρχει πάντα η επιλογή να έχεις PWM το CPU fan στη μητρική με Cool’nQuiet or Whatever

Και να ρυθμίζεις τους *υπόλοιπους* ανεμιστήρες με ποτενσιόμετρα.

To cool & quiet ειναι δεδομενο και δε χρειαζεσαι καν 4-pin γιαυτο, αλλα ελεγα για κατι περιοσσοτερο. Να μπορει και 0 rpm.

• Moderators
Δημοσ.

Α το συγκεκριμενο δευτερο Νεστεκ το ειχα δει.

Οκ ειναι, αλλα θα προτιμησω 3 ευρακια παραπανω για το Lamptron FC6 με τις ενδειξεις του κιολας, αφου δεν υπαρχει προβλημα με τα PWM fans :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...