androu Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Γεια έχω ένα intel core 2 quad 6600 2.4ghz και χθές παίζοντας ένα παιχνίδι άρχισε και σφύριζε το ηχειάκι της μητρικής. Το κλείνω κοιτάζω απο το everest είχε 71 βαθμούς κελσίου ο επεξεργαστής. Μέσα υπάρχουν 3 ανεμιστήρες 1 μπροστά στους δίσκους - μπροστά που βάζει αέρα 1 στο πλάι χαμηλά που βάζει αέρα 1 πίσω κάτω απο την κάρτα γραφικών που βγάζει έξω αέρα απέναντι απο την ψύχτρα της cpu (τη μαμίσια) έχει ένα πλαστικό χωνί - κάνει τίποτα ή να το βγάλω. Οπότε Καθάρισα την ψύχτρα και γενικά το κουτί απο σκόνες αλλά τίποτα !! σε idle κατάσταση η θερμοκρασία της cpu (το σύνολο που βγάζει απο τους 4 πυρήνες) είναι στους 48-50 βαθμούς. Θεωρώ λοιπόν οτι είναι υψηλή και ψάχνω τι να κάνω. υπάρχει περίπτωση να έχει εξατμιστεί η πάστα και να ανεβάζει γιαυτό το λόγο θερμοκρασίες;; να αλλάξω ψύχτρα και αν ναι τι να βάλω;;;;Τι μου προτείνετε;;; σε λογική τιμή πάντα επειδή είναι και 5 χρονων μηχάνημα δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ακόμα κτλπ. είναι lga 775
Thanos1972 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Ο αεραγωγος που εχει,ασε τον πανω ρε παιδι μου σιγα. να φανταστω οτι το κουτι ειναι καποιο asus ε? το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αλλαξεις μια παστα στον επεξεργαστη.λογικα αυτο θα φταιει. αλλα οπως λες για το θεμα της ψυχτρας,παιρνεις μια τετοια που ειναι και φθηνη,τον πας και στα 3.0 giga και εισαι ανετος.
androu Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 ευχαριστώ για την απάντηση. το κουτί είναι turbox αυτό
Thanos1972 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 αμα θελεις να σου βγει φθηνα παρε αυτην και αλλαξε την παστα.αλλα καλυτερα ψυχτρα.θα ειναι και πιο ησυχο.
androu Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 στο πακέτο της ψύχτρας έχει και πάστα μέσα ή την παίρνω έξτρα?
trelos3 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Link δες το παραπανω λινκ αν μπαινει η ψυκτρουλα αλλιως Link εγω εχω την xigmantek dark knight s1283 και ειμαι υπερυχαριστημενος μετρησε της διαστασης του κουτιου ο επεξεργαστης σου ειναι σκυλι και ανεβαινει ανετα 3-3.2 οποτε μολις παρεις την ψυκτρα πες μας να σε βοηθησουμε κε για τα κλοκια εχει και την παστουλα οπως σου ειπε κε ο θανος οποτε εισαι κομπλε
Thanos1972 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 πολυ καλη αλλα πολλα λεφτα.εχει και καλυτερες λυσεις με λιγοτερα.θελεις να κανεις Overclock η απλα θελεις να μην κλεινει και να ειναι πιο ησυχο και αξιοπιστο?
androu Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 δεν κλείνει. Σφυρίζει η σειρήνα απο το ηχειάκι της μητρικής. και γενικά καθυστερεί σε αυτονόητα πράγματα όπως την εγκατάσταση ενός παιχνιδιού που σε dual core κάνει 10' και εμένα quad core κάνει 40'. overclock δεν θέλω. Θέλω να κατεβάσω την θερμοκρασία .. απο 51 που είναι σε idle πχ τώρα γύρω στους 35-40 καλά δεν είναι?
Thanos1972 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Ωραια,παρε την πρωτη που σου εδειξα και εισαι οκ. αυτο που καθυστερει εχει να κανει με την θερμοκρασια.
logitech Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 καλη λυση για καινουργια και φτηνη ειναι αυτη που λεει ο thanos1972 αλλιος για κατι καλυτερο και φτηνο ψαξε στα μεταχειρισμενα εχει και εκει καλες προσφορες και καλες ψυκτρες Link
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 overclock δεν θέλω. Θέλω να κατεβάσω την θερμοκρασία .. απο 51 που είναι σε idle πχ τώρα γύρω στους 35-40 καλά δεν είναι? Οι iddle θερμοκρασιες δεν ειναι τοσο προβλημα, οι load πρεπει να ελεγθουν. Αφου δεν κανεις overclocking, θα βοηθησει να δοκιμασεις λιγο undervolting! Ορισε manually τα ρευματα του -ιδιως αν τωρα ειναι <Αuto> απο/στο Bios.
androu Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 δεν κάνω προς το παρων overclocking. Αλλά δεν θέλω να πέσει και η ταχύτητα που έχω.. πως θα ελέγξω τις Load ? Υπάρχει περίπτωση να μην τροφοδοτείται σωστά ο επεξεργαστής;;
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 δεν κάνω προς το παρων overclocking. Αλλά δεν θέλω να πέσει και η ταχύτητα που έχω.. πως θα ελέγξω τις Load ? Υπάρχει περίπτωση να μην τροφοδοτείται σωστά ο επεξεργαστής;; Για να μεινει καρφωμενος @ 2.4GHz, απλως απενεργοποιεις το Speedstep στο Bios. (προσωπικα το εχω παντα "enabled", δεν υπαρχει λογος να πλουτιζουμε...τη ΔΕΗ!) Με undervolting σε Quads, κατεβηκαν περιπου -10C (!) με stock Intelocooler. Το "Auto" μπορει να δινει περισσοτερο vcore ακομη κι απο το προβλεπομενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.