Προς το περιεχόμενο

20 βολτ σε εξωτερικο σκληρο που περνει μονο 12. Τον εκαψα?

groody

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα. Κατα λαθος εβαλα στον εξωτερικο σκληρο μου δισκο το φις τροφοδοσιας του λαπτοπ (δεν εχω καταλαβαει ακομη για ποιο λογο διαφορετικων τασεων τροφοδοτικα εχουν ιδιο τυπο φις) , οποτε αντι για 12 βολτ πηρε 20 !!!! και ..καηκε...!

Αν γνωριζει καποιος , υπαρχει περιπτωση να εχει καει καποιου τυπου ασφαλεια (εστω και μια διοδος πανω στην πλακετα) επομενως να μπορω να σωσω τα δεδμοενα μου?

Ο σκληρος δισκος μου ειναι western digital . Αν τον ανοιξω και βαλω το σκληρο σε εκωτερικη θηκη για 3,5 σκληρο εχω ελπιδες?

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εγώ ασφάλεια σε θήκες δίσκου που έχω ανοίξει δεν έχω δεί.... Μπορεί να έχει κάψει τον controller της θήκης ή και την πλακέτα του δίσκου... Θέλει δοκιμή για να δεις τι φταίει...

Εγγύηση έχει ο δίσκος; Άμα δεν εχει άνοιξε το κουτί και βάλε τον μέσα στο pc, εναλλακτικά βάλε τον σε άλλο κουτί εξωτερικού δίσκου μπας και ανάψει. Άμα δεν αναψει και θες τα δεδομένα πρέπει να δεις αμα έχει καεί κάτι εμφανές αλλιως αλλάζεις πλακέτα λογικά...

Δημοσ.

για παραπανω ταση δεν νομιζω να εχει αν θα εχει ασφαλια θα εχει για αναποδη πολωση κανε αυτο που σου ειπαν τα παιδια πιο πανω τον βγαζεις με προσοχη και μετα τον βαζει καπου αλλου

Δημοσ.

ειναι ο my book essential 500 gb.

θα τον ανοιξω ( αν και δεν ανοιγει με εμφανη τροπο , θα τον σπασω στην αναγκη ) , και θα τον δοκιμασω σε εξωτερικη θηκη. Εχω αρκετους wd και αν δω κανεναν να ταιριαζει η πλακετα του θα το αλλαξω . αν φυσικα ειναι ιδια. αν εχετε αλλες ιδεες-συμβουλες παρακαλω...

Θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα.

Δημοσ.

Από αυτά που είδα ο δίσκος έχει σταθεροποίηση τάσης μόνο για τα πέντε (+5) volts με το CM2596xxxx. Τα δώδεκα (+12) που απαιτεί ο δίσκος τα δίνει κατευθείαν το τροφοδοτικό. Από όσα γνωρίζω οι δίσκοι δεν έχουν σταθεροποιητή για τα +12 volts στην πλακέτα τους :( . Μπορεί άνετα να έχει προκληθεί βραχυκύκλωμα στην πλακέτα του δίσκου και να κάνει ζημιά στο τροφοδοτικό του υπολογιστή σου αν τον συνδέσεις. Θα σου έλεγα να τον πας σε κάποιον που γνωρίζει 5 πράγματα για αυτά τα θέματα, να μετρήσει τις επαφές του δίσκου για τυχόν βραχυκύκλωμα και μετά τον βάζετε σε ένα pc.

CM2596xxxx

UoZ8Cs.png

Δημοσ.

αν εισαι τυχερος καηκε μονο η πλακετα και οχι ο δισκος...αν δε σε νοιαζουν τα δεδομενα δωστον για εγγυηση :rolleyes:

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. μολις βρω χρονο θα τον ανοιξω . με νοιαζουν βασικα μονο καποια απο τα δεδομενα. ειχα αρκετα προσφατα backups.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...