groody Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 καλησπερα. Κατα λαθος εβαλα στον εξωτερικο σκληρο μου δισκο το φις τροφοδοσιας του λαπτοπ (δεν εχω καταλαβαει ακομη για ποιο λογο διαφορετικων τασεων τροφοδοτικα εχουν ιδιο τυπο φις) , οποτε αντι για 12 βολτ πηρε 20 !!!! και ..καηκε...! Αν γνωριζει καποιος , υπαρχει περιπτωση να εχει καει καποιου τυπου ασφαλεια (εστω και μια διοδος πανω στην πλακετα) επομενως να μπορω να σωσω τα δεδμοενα μου? Ο σκληρος δισκος μου ειναι western digital . Αν τον ανοιξω και βαλω το σκληρο σε εκωτερικη θηκη για 3,5 σκληρο εχω ελπιδες?
nikos903 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Καλησπέρα. Εγώ ασφάλεια σε θήκες δίσκου που έχω ανοίξει δεν έχω δεί.... Μπορεί να έχει κάψει τον controller της θήκης ή και την πλακέτα του δίσκου... Θέλει δοκιμή για να δεις τι φταίει... Εγγύηση έχει ο δίσκος; Άμα δεν εχει άνοιξε το κουτί και βάλε τον μέσα στο pc, εναλλακτικά βάλε τον σε άλλο κουτί εξωτερικού δίσκου μπας και ανάψει. Άμα δεν αναψει και θες τα δεδομένα πρέπει να δεις αμα έχει καεί κάτι εμφανές αλλιως αλλάζεις πλακέτα λογικά...
kenmitsakos Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 για παραπανω ταση δεν νομιζω να εχει αν θα εχει ασφαλια θα εχει για αναποδη πολωση κανε αυτο που σου ειπαν τα παιδια πιο πανω τον βγαζεις με προσοχη και μετα τον βαζει καπου αλλου
groody Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 ειναι ο my book essential 500 gb. θα τον ανοιξω ( αν και δεν ανοιγει με εμφανη τροπο , θα τον σπασω στην αναγκη ) , και θα τον δοκιμασω σε εξωτερικη θηκη. Εχω αρκετους wd και αν δω κανεναν να ταιριαζει η πλακετα του θα το αλλαξω . αν φυσικα ειναι ιδια. αν εχετε αλλες ιδεες-συμβουλες παρακαλω... Θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα.
stm00192 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δες αυτό!! http://www.youtube.com/watch?v=-_2oMyoTBno
firewalker Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Από αυτά που είδα ο δίσκος έχει σταθεροποίηση τάσης μόνο για τα πέντε (+5) volts με το CM2596xxxx. Τα δώδεκα (+12) που απαιτεί ο δίσκος τα δίνει κατευθείαν το τροφοδοτικό. Από όσα γνωρίζω οι δίσκοι δεν έχουν σταθεροποιητή για τα +12 volts στην πλακέτα τους . Μπορεί άνετα να έχει προκληθεί βραχυκύκλωμα στην πλακέτα του δίσκου και να κάνει ζημιά στο τροφοδοτικό του υπολογιστή σου αν τον συνδέσεις. Θα σου έλεγα να τον πας σε κάποιον που γνωρίζει 5 πράγματα για αυτά τα θέματα, να μετρήσει τις επαφές του δίσκου για τυχόν βραχυκύκλωμα και μετά τον βάζετε σε ένα pc. CM2596xxxx
Ntinaras Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 αν εισαι τυχερος καηκε μονο η πλακετα και οχι ο δισκος...αν δε σε νοιαζουν τα δεδομενα δωστον για εγγυηση
groody Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. μολις βρω χρονο θα τον ανοιξω . με νοιαζουν βασικα μονο καποια απο τα δεδομενα. ειχα αρκετα προσφατα backups.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.